» »

Miška reagira na klic z mobitela

Miška reagira na klic z mobitela

whatever ::

Hja, en skrajno čuden problem mam. Oziroma bolj kot zanimivost kot problem. Namreč, če kličem oziroma se pogovarjam po kateremkoli mobilnem telefonu (sprobal sem dva različna aparata z dvema različnima ponudnikoma mobilnih storitev) in imam telefon blizu miške, mi začne ta sporočati računalniku signale za mouse wheel. Torej to zgleda tako, da ko približam mobitel k miški, začne stran v firefoxu skakat gor-dol (slider na desni). Pravzaprav lahko z mobitelom scrollam stran v firefoxu. Če dam mobitel spet dobrega pol metra stran od miške, se zadeva umiri. Kadar pa ne kličem, ampak je mobitel samo prižgan in priključen na omrežje, se pa to ne dogaja. Ma kdo razlago za to? Miš je pa ena stara Geniusova, še mehanska na kuglo in ni optična.

poweroff ::

EM motnja.
sudo poweroff

andrejrak ::

Isto se dogaja meni, vendar samo v službi. Tako vedno še preden telefon zazvoni vem da nekdo kliče.:D
LP

Izi ::

Če bi razdrl miško bi videl zakaj. Pri tvoji miški ima mouse wheel na vezju en čisto majhen sprejemnik in en oddajnik, vmes pa se vrti kolešček, ki ima zareze, da se povezava med sprejemnikom in oddajnikom prekinja.
Ker aktivni mobitel pokvari vse signale v radiju najmanj enega metra ti bo tudi miškin kolešček začel divjati, ker se bo signal prekinjal in bo enako kot če bi vrtel miškin kolešček.
Tudi radijski sprejemniki nehajo delovati takrat ko tvoj mobitel vzpostavlja zvezo, če še nisi opazil. Ali pa slika na katodnem monitorju se tudi popolnoma zmeša, če zraven začne zvoniti telefon.
In nekateri še vedno trdijo, da mobitel nič ne škoduje. Sicer pa tudi za cigarete nekateri še vedno trdijo, da nič ne škodujejo :))

trek@s ::


In nekateri še vedno trdijo, da mobitel nič ne škoduje.


Odvisno kaj smatraš po "škoduje".

Sicer pa meni router moti miško - kadar po lokalni mreži prenašam kakšne datoteka, mi obvezno zablokira ali pa jo le s težavo premikam. Če bi še bila v garanciji, bi jo nesel nazaj, ker ni elektromagnetno združljiva.

Djz3l3 ::

Miško zavij v alu folijo ali pa telefon pa nebos mev vec takih motenj :P(res da ni najlepšega izgleda ZAGOTOVO PA NEBOŠ IMEL MOTENJ:d

trek@s ::

Ja, sam potem miška sploh delala ne bo.:)

Djz3l3 ::

pustmo podrobnosti:P sam pravim da motenj pa zihr ne bo:P

JanezC ::

Kupi drugo miško, veliko stvari je površno narejeno, ker se špara na komponentah, da je cena čim nižja. Potem pa radijski oddajniki motijo delo te periferije. Jaz konkretno nisem ljubitelj brezžičnih stvari - sploh pa ne glodavcev in tipkovnic. Priznaj, da je to najcenejša miška, ki si jo našel v štacuni, priklopil si jo pa na quadro proc komp, kajne. Pri PC-ju nisi šparal pa tudi monitor imaš največji flat, ampak za miško je pa težko zapraviti par stotinov več... Šparamo tam, kjer ni treba... V tolažbo - saj sem sam tudi takšen...

trek@s ::

Hm, jaz imam logitechovo za bivših 15k sit, kar se mi ne zdi ravno malo za miško, ampak jo vseeno zmede, kadar je router malo bolj obremenjen.:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trek@s ()

PARTyZAN ::

Logitech G5, pred tem se MX518 in MX500. Vsem od teh ni prislo nic do zivega ;).

Mogoce je cas za novo misko?

whatever ::

@JohanC:

miška ni brezzična, ampak je ena stara navadna na kuglo še, ki sem jo dobil šenkano.
Komp je pa ubogi athlon 2500+ s 15" CRT monitorjem:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

whatever ::

Sicer ne telefoniram pogosto v bližini računalnika oziroma miške, tak da to ni moteče. Sam zanimalo me je zakaj se to dogaja in če se drugim tudi.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

jype ::

Dobi si 3G telefon, pa tega ne bo več.

poweroff ::

Ne razumem zakaj bi si kupoval nov drag telefon - a ni ceneje kupiti novo miško? :-)
sudo poweroff

JanezC ::

Miška slabo reagira, ker je router obremenjen (trek@s) - to nima nobene veze s samo mišjo, sem pa siguren, da imaš USB miško, po moje imaš malo počasnejši comp (ali pa obremenjen) in ti zato prepočasi prebira podatke s USB-ja.
Meni nobena miš ni nikoli reagirala na telefone, razen na vpliv oddajnikov (pač preveliko RF polje v bližini miške). Jaz osebno nikoli ne kupim USB miške, imam raje PS/2 miško, tudi te vhode je treba porabiti, pa verjetno tudi zato, ker smo včasih šparali z IRQ-ji in ti je PC vzel PS/2 za miš, ne glede na to, ali si jo imel ali ne. Miško, ki jo ti omenjaš, whatever, bi bilo pametno zamenjati. Najraje imam optične miši s kablom. Sicer ni neke pameti tu, kar se miši tiče, vendar Trust in Genius delajo super. V teoriji naj bi vsi kabli bili oklopljeni (z opletom), pa bi bilo manj vpadanja motenj, ker se pa špara pri vijakih, kaj šele pri kablih, se to ne dela.

whatever ::

Pri vseh optičnih miškah (sprobal 2, obe na PS2 priklopu) se mi dogaja, da začne miškin kazalec trzat oziroma skakat po ekranu. To se dogaja občasno. Ampak tudi ko v bližini ni popolnoma nobenih EM sevanj. To je večji problem kot EM motnje. Zato tudi uporabljam navadno miško in ne optične, pa bi raje uporabljal optično, ampak so z njima problemi. Mam Windows XP, SP1. Sem pregledal komp za virusi z Avira Antivirom, pa nič ne najde. Kaj je to kak bug v win xp sp1 al kaj? Razlogov zakaj nimam SP2 ali SP3 tukaj ne bi navajal:8) . Ker mi je sosed povedal da se njemu tudi to dogaja (isti winsi in prav tako optična miš na PS2). Na sekundarnem kompu pa ista miš dela zaenkrat OK, ampak ga bolj malo uporabljam, zato dopuščam možnost da se bodo iste težave tudi tam pojavile.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

clothes ::

Poskusi zamenjati podlogo.

trek@s ::

@JohanC

Miška je mx610 (brezžična laserska, usb). Comp je pa dokaj zmogljiv (core 2 duo 3GHz, 2GB ram,...), tak da to sigurno ni problem.

JanezC ::

No, pač poskušam pomagati. Smešno, da teh problemov jaz nimam, pa imam kar nekaj compov z različnimi OS. Res pa je, da uporabljam WIN98SE in pa XP pro z service pack 2. Ne verjamem, da je problem v OS. Jaz bi še vedno iskal občasne preobremenitve procesorja (poglej kaj vse imaš v ozadju - priporočam Hijack this - vendar pazi, kaj delaš). Jaz nikoli ne poganjam raznoraznih programov v ozadju - samo nujno potrebne (avast! ipd...) Ven pa letijo razni office short-cuti, Nero bližnjice, Winamp hitri zagoni ipd... Potem pač nimam obremenjenega procesorja, pač ne obdeluje stvari, ki niso pomembne. Mogoče nimam prav, vendar je to navada prejšnjih let, ko sem vedno imel premalo pomnilnika in počasne procesorje... Vse miši sem zamenjal za optične s kablom na PS/2 in nobenih težav z njimi.

trek@s ::

Ma ne, sem 99,99999% da težava ni programske narave. Zgolj fizične - motenje signala. Spremljam prenos po mreži preko netlimiterja in točno vidim, če kdo kaj prenaša po mreži, ker mi začne miška trokirati. Pravzaprav sploh ne rabim gledat, ker takoj začutim, kdaj kdo prenaša. V trenutku, ko se prenos konča, deluje spet normalno naprej.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mogočni mišek na pohodu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10910222 (7770) Jaka83
»

kako bi porpavil lasersko miško?

Oddelek: Strojna oprema
392540 (1871) nodes
»

Natančno drseče miši?

Oddelek: Strojna oprema
352184 (1495) gzibret
»

Pretorijančev prvenec (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
524265 (4265) Paramedic
»

katero mis? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
594518 (3977) blue96

Več podobnih tem