» »

Mogočni mišek na pohodu

1
2
3

Jaka83 ::

CrniE: Katerega dela o senzorju nisi razumel? Tale jabukova miška je tko kot vse ostale, le da nima takega naprednega senzorja za premikanje, ima "gumba" ali bolje rečeno področji na miški, ki sta občutljivi na dotik, ki povzroči KLIK, ima vgrajen zvočnik, ki opozarja na klik in še kaj, ...
Torej miško opravljaš tako kot vsako drugo, le s klikanjem je malo drugače.

para!: Nekako je nesmiselno tole zgornjo miš primerjat z Razerjem in Logitechom, ker gejming miška to ni spljoh. Sam neko natančnost se pa vseeno pričakuje od jabučka.

hunter01 ::

Grda je..... res kot da bi imel milo v roki 8-O

Road Runner ::

para!: vidim da teorijo obvladaš, ampak povej mi praktične razlike. Tvoji "zadevo poenostavi in poenoti sens setting", "ne pomeni, da razlike res ni" ter "precej slabša" mi ne povejo absolutno nič. ene tolk kot reklame za pralne praške "naš je bolši ker bolje pere"

torej še enkrat, kaj bo pridobil en navaden user (beri: ne gamer) če bo kupil razer namesto applove miške?

Road Runner ::

OwcA ::

Hrabri mišek je večji car. 8-)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Jaka83 ::

Racer D: Če bo kupil Razer mišaka, bo dobil več fragov na minuto. :D

para! ::

Razer DB in Logitech MX518 sta gejmerski miški. In ker je pri gejmingu (sploh online FPS) miška najpomembnejša, z njo se namreč meri in gleda, so gejming miške najboljše.

Z Mighty Mouse pa primerjam zaradi cene, ki bo zagotovo v rangu zgoraj omenjenih mišk. In zakaj bi kdo kupil slabšo, manj ergonomično miš za isti denar? Obstaja samo in le en razlog: ker je zaprisežen ljubitelj vsega kar nosi Applov znak.

lp
Death before dishonor!

para! ::

Navaden user ne bo z nakupom Razer DB pridobil čisto ničesar, razen (odvečnega?) udobja pri delu, ker se miška lepše obnaša. Marsikateri gamer, sploh tisti res zagreti in profesionalci, pa z nakupom pridobi precej. Slednji to že vedo.

Bolj pomembno vprašanje, RacerD, je kaj bo user pridobil z nakupom Mighty Mousea. Drugačen način klikanja (touch sensor), vrtljiv gumb in zvočnik zadeve niti ne poboljšajo. Klika se še vedno na isti princip, in sicer s pritiskom, le funkcija je drugače izpeljana, zvočnik mora bit zaradi neslišnosti, 360 wheel je edina prednost, pa še ta ni revolucionarna.

Če bo cena v rangu osnovnega Logitechovega Clicka! (kateremu je nekako konkurenčna), je nakup te miške s stališča performance/price ratia upravičen, čim preseže mejo 10.000 SIT imamo na izbiro precej kvalitetnejših mišk, ki do zadnje kosti pojejo tole mogočno miško ;)

lp
Death before dishonor!

Jaka83 ::

para!: Zdajle sem probal tale USB MouseRate Patcher in moram rečt, da zadeva smrdi. Veliko lepšo odzivnost dobim na PS2 portu na 200Hz, kot pa tule na 1000Hz. Miška postane zelo neodzivna (za potovanje iz zgornjega levega kota do spodnjega desnega porabim pol mize, kjub nastavitvi občutljivosti miške).

Zadeva gre dol iz mojega compa in nastavljam nazaj na PS2 in 200Hz. :(

para! ::

Ne izkoristijo vse miške 1000Hz. Jaz s svojo Razer DB lahko, če hočem, porabim tud le nekaj cm za prehod po diagonali.

lp
Death before dishonor!

Jaka83 ::

Sorry, samo pri PS2 priklopu in 200Hz tudi jaz lahko v par cm "prevozim" 1280×1024 resolucijo. Tule pa tudi na najbolj občutljivi nastavitvi porabim 20cm za isto razdaljo. 8-O
WTF?

para! ::

Pa si preveril, če ti sploh funkcionira na 1000Hz? Tud najnovejši patcher rabiš, ker pri starejših je zadevo pretental Windows File Protection, ko je ob rebootu zamenjal patchan file z originalom.

Ne vem katero miško uporabljaš, ampak zadeva je verjetno mišljena za miške ki so dejansko sposobne delat na 1000Hz in imajo to podprto tudi v samem gonilniku.

Se opravičujem, če sem pozabil omenit v tistem postu, upam da nisi porabil preveč časa za poseg.

lp
Death before dishonor!

Matek ::

Jakoslav, poskusi s 500 Hz. Občutljivost se zmanjša do neke mere, ampak še vedno lahko nabiješ slider na full in je miš zelo občutljiva.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Jaka83 ::

Potegnil sem si verzijo 1.1, ki je mislim da najnovejša in tudi prebral sem si malo preden sem naložil. WinFileProtection ni imel nič s tem. Zadevo sem pečal v Safe Mode in ko sem restartal, je bila miška karnaenkrat počasna. Potem sem pognal še MouseRate, kjer je ob premikanju kazalo povprečje 800-900Hz (kar je skoraj nemogoče pri Logitech MX500), vendar miš je bila ZELO počasna tudi na najobčutljivejši nastavitvi.

Zdaj sem miš ponovno priklopil na PS2 in pognal MouseRate, in mi lepo kaže povprečje 192Hz ob premikanju. Miša pa je ZELO odzivna in to že na sredini sliderja za nastavitve.

Tole je fishy, pa reči kar hočeš.

Road Runner ::

no, kokr si js tole predstavlam bo tale miška itak zravn novih macov pršla, tko da je cena itak že všteta.

drugač tale vš cm za diagonalo je pa pomoje bl softwerski kot kj druzga. js si lahko nastavm sensitivity kakršn hočm, magar da mi s premikom za pou centi nardi diagonalo. pa mam nenatančno miš kokr vi pravte.

para! ::

Racer D ni fora u tem, v koliko cm prehodiš diagonalo, ampak koliko natančna miška ostane pri hitrih prehodih.

Jakoslav, kot sem zgoraj napisal, verjteno je zadeva mišljena za miške, ki so zmožne 1000Hz in imajo za to podporo v driverjih.

lp
Death before dishonor!

Jaka83 ::

Racer D: Ni problem v tem, a ti narediš diagonalo v cm ali ne, fora je v tem, kolkrat na sekundo miška javlja OSu kje se nahaja. Recmo predstavljaj si, da miška dela pikice na ekran. Tvoja miš bo nardila recimo 100 pikic, razer pa 700 (recimo).
Najboljša bo tista, ki bo iz pikic naredila črto po diagonali.

para!: saj mi niti ni tako pomembno, ker igric ne igram tolk, sam zanimal me je, kako se obnese tale Rate Patcher.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

para! ::

Odličen primer.
Death before dishonor!

Roadkill ::

Glede na slikce, kaže, da je narejena iz povsem gladke plastike, ki je povrhu vsega še bela.
Imel sem miško, ki mi deluje (glede na sliko) na otip enako, in moram rečt, da je bil tako beden feeling, ko si jo držal, da sem jo zamenjal zaradi tega.
Prev tako je bila bela in se je na njo, zaradi gladkosti, prilepila vsaka svinjarija in na spošno je bila prav obupna miš samo zaradi take površine.
Da ne govorimo, da bi za sunday userja in pa za PRO grafičnega oblikovalca, jaz prišakoval kaj bol ergonomičnega. Hudiča še moj razer diamondback je precej bolj ergonomičen, pa je kao hard core gaming miška.


Da bomo še malo ON topic. Tako ali tako je pa vrjetno ne bom nikoli niti videl v živo, tako da če jo kdo sproba, naj poroča.
Ü

Road Runner ::

para, jakoslav: vidva sta začela s tem vlečenjem čez diagonalo, jaz vama samo pravim da to ne pomeni nič

Zgodovina sprememb…

Road Runner ::

Roadkill: iz izkušenj ti lahko rečem da so pro grafični oblikovalci zelo nezahtevne stranke, saj večinoma nimajo pojma o računalnikih in kakšne alternative obstajajo.

Roadkill ::

Dručae ste me pa ravno spomnili in sem si hacknil USB na 1ghz in je razlika.
Sicer zame minimalna, ampak se opazi.
Ü

neonX ::

strictom ::

Roadkill: MMMato je napisal da na 1GHz baje ni priporočljivo. Na 500MHz baje tudi ne.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

MrStein ::

Ja, ker pri 300MHz že prebije svetlobni zid |O

Zanimivo, da eni ne le znajo ugotovit delovanje in lastnosti, ampak celo otip (!!!) zadeve, ki sploh še ni bila izdelana (če pa je, pa na drugem kontinentu).
Ah, nova generacija telepatov in telesenzorikov ...


BTW, natančnost je kakšen premik lahko miška zazna (in poroča PC-ju). Meri pa se v DPI.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jaka83 ::

Racer D: Čakaj, prej si hotel vedet, KJE se vidi ta razlika v natančosti in v čem se razlikuje taka miška od MX500 serije naprimer. Povedala sva ti in zdaj vse skupaj obrneš, kot da sploh ni pomembno. :\

MrStein: a ni že iz slik razvidno, da se miška ogabno sveti in da je očitno iz enakega materiala kot iPod?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

Road Runner ::

Jakoslav: hotel sem vedet kje se pozna natančnost pri vsakdanjem delu. torej kaj bom opazil brez da bom iskal razlike.

Jaka83 ::

Opazil boš boljši rezultat, to ti je pa že povedal para!. In manj se boš matral v oblikovalskih programih.

jlpktnst ::

ko sem še igral streljačine z wireless wheel miško nisem nikjer opazil laga ali pomanjkanja ločljivosti ko t vsi "gamerji" trdijo. pa še usb je bila. je pa res da "high end" gamer mišk še nisem preizkušal, enostavno so predrage zame.

kivi113 ::

tole z natančnostjo mišk je en tak lari fari. veš čas ko smo "resno" igrali q2 in cs sem imel usb kroglično miško, pred 2 mescoma sem si pa nabavil mx518. ugotovitev pa je čist preprosta. mk518 je tak glupo oblikovana - je prevelika, tisti ergonomski oprimki pa kvečjemu ovirajo kot pripomorejo k natančnosti. preprosto dejstvo je, da sem s kroglično u48 logitech miško bil bolj natančen. ok v zakup lahko vzamem da sem tisto uporabljal par let to pa šele 2 meseca, sam vseeno to ne odtehta dejstva, da je u48 stala 3 jurje pred par leti, mx518 pa 14. po 2 mescih bi že moral bit bolj natančen..

Road Runner ::

Jakoslav: spet samo reklamiraš - "boljši", "manj matral". Povej mi eno dejansko prednost natančne miške. kaj bom lahko delal kar z nenatančno ne morem, oz kaj bom naredil hitreje, bolj efektivno?

Jaka83 ::

Brezveze se je s tabo prepirat, ker imaš itak vedno prav. :\

Povedal sem ti vse prednosti in kaj pridobiš, če pa tega ne vidiš, potem pa pojdi naprej klikat z obično miško in imej veselje.

Road Runner ::

nisi mi povedal niti ene prednosti, ki bi se poznala pri vsakdanjem delu. In ne, "bolj natančna" mi ne pove zadosti. bom pač ostal pri navadni miški dokler mi nekdo ne razloži zakaj bi rabil bolj natančno :)

Roadkill ::

>>Zanimivo, da eni ne le znajo ugotovit delovanje in lastnosti, ampak celo otip (!!!) zadeve, ki sploh še ni bila izdelana (če pa je, pa na drugem kontinentu).
>>Ah, nova generacija telepatov in telesenzorikov ...

Drugače sem namenoma večkrat uporabil besede, kot "kaže, da je" in "zglega, kot da je".
In tudi če ne bi... ti garantiram, da bo taka na otip.
Ü

Nerdor ::

para!: Jakoslav ima prau! Namreč PS2 port be obremenjuje ne matične plošče, ne cpu interuptov. Pri USB je tako, če ni nForce 2 čip set ali kakšen (naj)novejši Intelov za P4, je USB miška kvečjemu en hud drag! Namreč ne pomaga ti niti 500Hz kaj šele 1000Hz, če za vsak interupt mora posredovati še cpu. Namreč pri novejših chip set-ih se z USB ukvarja poseben čip in ne več sam cpu. Pri PS2 pa ne obremenuje nobenega, zato je miška izjemno odzivna. Recimo na mojem starem Duronu 650, ko sem igral Q3A se je zelo poznala razlika med usb in ps2. Miška je tista znana Logitechova za 4.5K sit, ki ima tri gumbe (tretji gum je še kolešček) in rdečo led diodo. Imela je usb to ps2 koverter. Tisti koverter imam še vedno gor in ga gonim na ps2, ker ne obremenjuje samega sistema. Z višanjem usb rate-a obremenjujete sistem in se dogaja, da je miška bistveno manj odzivna, kot bi bila na ps2.:D
... for lifetime!

para! ::

Nerdor, mene starejši CPUji ne zanimajo, danes je vsak CPU dovolj močan, da brez problemov požre dvignjeno frekvenco USB porta.
Death before dishonor!

Nejc Pintar ::

@para!: greš stavit?
Lahko je biti prvi, če si edini!

para! ::

Jaz uporabljam Sempron 2600+, ki je danes lowest-end CPU in dela kot urca, tudi s 1000Hz na USB.

lp
Death before dishonor!

MrStein ::

para!, za PIO pri IDE način bi tudi mislil, da je en 1GHz CPU (kaj šele 2GHz) več kot dovolj, saj je navsezadnje zadeva delovala že na 486-kah. Pa ti vseeno zabije CPU do "amena".
Za USB ne vem, ampak "sigurno bo špilalo" ne prepriča tak, kot kaka konkretna meritev.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

para! ::

MrStein to pa absolutno drži, jaz samo pravim, da nisem nikjer zasledil, da se kdo pritožuje.

lp
Death before dishonor!

McAjvar ::

athlon xp 1800+, mis mx500. najprej sem jo imel na ps2, potem na usb, sem se igral in na koncu dal nazaj na default nastavitve. ceprav s kao nizjo resolucijo, etc, nisem opazil razlik ne v igranju iger (in ne, ne igram samo pasjanse :)) niti pri delu. scasoma sem sel nazaj na ps2, kjer pa se je dejansko "pozdravil" sindrom skakanja kurzorja, ki se mi je pojavljal, ko sem imel vse skup na usb prikljuceno. zaenkrat imam se vedno rajsi ps2.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Jaka83 ::

No, tako za info sem tisto zgoraj testiral na DFI S754 plati in AMD A64 2800+ navitim, tako da CPU tu ni predstavljal problema, plata pa še manj.
Samo povedal sem, kar sem doživel na lastne oči. ;)

Jebiveter ::

No, ce ostanem za trenutek on-topic: Mighty Mouse Review
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

IceIceBaby ::

Jaz tudi ne opazim razlike med mojo brezžično logitech miško na kuglo in kakšno boljšo podgano (recimo mx1000). Igre me ne zanimajo, pri vsakodnevnih opravilih pa ne zaznam kakšne boljše natančnosti. V wordu se mi zdi da ni razlike, v photoshopu lahko z obema označim minimalno 1 pixel...

Je pa kul, da je Apple končno sprevidel da nismo več 1976 in naredil miško, ki je dejansko uporabna. 4 knofi, dober kolešček itd.

Looooooka ::

miske postajajo hudo drage...in zakaj se kdorkol scrollerje in mini 360 kuglice daje gor.
kaj majo proti mini joysticku za prst?

Looooooka ::

ceprou sm sure da se tole bols obnese kokr drkanje joysticka da ne bo pomote :D

TribesMan ::

Hmmm nevem, men se ne zdijo tako drage... Če pomislim, da sem pred 7 leti kupil Logitech MouseMan+ ki je takrat stal 9ksIT... (vračunajte mal inflacijo pa te zadeve pa boste videli kolk je to v "današnjem" dnarju) in to miško uporabljam še danes... štirje knofi in kolešček, ter superiorna oblika... Od dneva nakupa do danes mi ni bilo žal denarja za to miš... nikoli...
Miška je investicija ki traja precej več časa kot pa recimo neki GF7900GTX (pa slednji stane nepreimerno več kot povprečen high class mišak)... Jest pravim da se splača investirat. Za naslednjo miško bom definitivno zapravil nekaj v rangu 20kSIT.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Stepni Volk ::

Da ne bo napake, tudi Microsoft dela lepe stvari:


Philippe Starck vs. Apple mouse (prejšnja)

IceIceBaby ::

A tista srebrna reč s kičasto modro neon črto na sredini je lepa ?

Svašta.

Poldi112 ::

Meni sta obe grdi. Ampak to pove malo. Tudi moj logitech mi je grd. Misi pac ne kupis zato, ker je lepa.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miška Gamer!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
536562 (5266) Drmr
»

Apple predstavil Magic Mouse, osvežil Macbook-a in Remote-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
516909 (5519) Phoebus
»

Applovo četrtletje odlično

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
273771 (2907) roli
»

Nevarni Mišek

Oddelek: Novice / Ostale najave
183987 (3397) we_are_borg
»

Mogočni mišek na pohodu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10910125 (7673) Jaka83

Več podobnih tem