» »

Natančno drseče miši?

Natančno drseče miši?

Marjan ::

Rabil bi eno miš, ki zelo lepo drsi po podlogi. Mislim, da ni tolk fora v podlogi, ker kjerkoli probam, se miškin kurzor iz mirovanja premakne za deset pikslov namesto za enega. Pač sila lepenja je prevelika!

Ali imajo nove miši boljše "drsalce" ? Zaželjeno je tudi, da je miš lahka saj bi se tako lažje premaknila iz mesta...

Miš bi morala lepo drset tudi, če je cela teža roke na njej, ne pa da moraš privzdignit roko, da lahko natančno vodiš...! Ker - kaj ti pomaga izjemna laserska 1000dpi natančnost, če ne drsi idealno gladko!!?!

Kakšne so vaše izkušnje in ali je v tem oziru kaka nova miš boljša?

bastadu ::

Jst bi se na tvojem mestu bolj osredotočil na podlogo za miško...:\

Marjan ::

Aja? Kero pa? Blago ni kul, plastika ni, steklo ni... ?!

MEDENA ::

OTPIČNA :D

sharp ::

Kaj pa tole?

mchaber ::

.

Marjan ::

Aha, podloge... samo so prevelke in predrage! A rabi še kdo, pa razreževa na dva dela?! :D

Roadkill ::

Trenutno najboljsi gaming kombinaciji sta:
- razer diamondback + fUnc 1030 pad
- mx510 + fUnc 1030 pad

Prvo izredno priporocam, a je se malce drajza od ze drage druge.
In ce sta dobri za gaming, sta se toliko boljsi za vse ostalo. Le da pri delu z grafiko ne izkoriscas dolocenih sposobnosti miske (mozne velike hitrosti premikanja brez negativnega pospesevanja itd..).

sh4rk ::

Jz mam tole sUrface 1030 crno in morem rect da je zlo huda podloga res je da sm dal zanjo 9 jurjov sam je vredna svojga dnarja jo mam že full dolgo casa in se mi ni se skoraj nic zrabila miska tece gor tko kot je treba samo malo premajhna podloga je ;) edino to me moti ceprav bi bla zavas pomoje se clove prevelka :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sh4rk ()

Marjan ::

A jo lahko iz mesta (mirovanje) premakneš za natančno 1piksel v željeno smer, če ti roka leži na mišu? Če ne za 1 piksel, kolko pa?

TribesMan ::

Hmmm to lahko jest naredim z 6 let staro Logitech MouseMan+... to je se una z kuglico...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

matevzm2 ::

Func je krasen pad, samo jaz sem po uporabi ugotovil, da ima moja opticna miska (MS BT) malce tezav s pozicioniranjem na njem - predvsem pri hitrih premikih. MX1000 dela krasno (se vedno pa za delo rajsi uporabljam MSjevo).

gofra ::

Hehe...jst delam z grafiko že lep čas na optični miški Logitech Bj 58 (ena zelo cheap varianta s kablom, mislim, da okoli 2 jurjev) brez podlage, na mizi. Do sedaj še nisem imel kakšnih problemov glede tega tako da fantje, zakaj že rabite tako hudimano natančno miš??

WTF? ::

Jst priporocam MX510 (lahk pa tut intelli mouse explorer 3.0 ali 4.0) +Func 1030

Jst mam recimo Func 1030 pa MX510 pa OWNA !

pingec ::

Razer Boomslang 2100 kaj pa je to za en miš? ker na razer strani ne najdem nič o njem, reviewi pa so??
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Jst ::

TribesMan: A že 6 let je mimo?? A imaš verzijo, ki je še na ps2? Ker to je legendarna miš. Slava ji!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Marjan ::

Sej jo še vedno prodajajo v BigBangu... 15k!

Jaz imam eno MouseMan Wheel v kleti, možno da še z garancijo... če kdo rabi ...pod zasebno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marjan ()

TribesMan ::

Jst... ja ze tolk casa je mimo... Kupil sem jo skupaj z Celeronom 300 leta 1998. No sej pol sem se eno nabavil... pa pol sem se dve dobil... tko da mam kr celo farmo teh misk... tri so na PS2 en ki je pa mal novejsa je pa na USB.
Sam so pa res legendarne. Oblika je tako svetovna, da se nisem videl misi ki bi ho izboljsala... Te nove MX510 in podobno je totaln crap kar se ergonomije tice. Edin microfotova intellimouse z ledrom je priblizno nekaj takega... sam se vedno ni cist to...

Edina slabost teh misulj je kuglica... moras zaradi tega tko vsak mesec enkrat valjcke spucat... pa spet siba kot nova :D

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Soni ::

Za igre pro :D 1600 dpi Chameleon podloga EverGlide

Office 800dpi
MX1000

MX700

Vesoljc ::

sam sem si kupu speedpad podlogo in pa trak od iste firme, ki ga potem zalepiš na nogice mišaka. prvič ko sem probal, sem si zvil zapestje ;) sicer se trak obrabi, ampak ga imaš zadosti za vsaj pol leta, če ne več... pa recimo da sem gamer :))
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

hatch ::

Kupis plasticno, trdo, grobo podlogo. (recimo kot je everglide ali fUnc). (Blago je smrt) naslednji korak pa je da kupis Silikon sprej - zadeva je bolj efektivna kot si folk misli.. ena glazura (ki se ti posusi v nekaj minutah) pa drzi skoraj 1 mesec.

Ce hoces da bo lepenja se manj, pa glej da je na miski cimmanj sticne povrsine s podlogo. (to je problem vecine logitech misk - imajo velike pade). Pri tem je bil Logitech Wingman pravi as.. imel je namrec le 3 majhne pike kot stik s podlogo.

Jst ::

TribesMan: Vem, da je bila takrat to edina miška, ki je imela neverjetno dolgo garancije. Dve ali tri leta se mi zdi. Nadalje je bila to edina miška, ki je imela (ps2 verzija) 200 Hz osveževanje. Subjektivno: To je bila edina miška, ki se je meni dobesedno ulegla v roko, kot da bi bila narejena posebej zame oz. mojo desno roko.

Ko mi je zadnja dotična miška šla na svojo zadnjo pot, nikakor nisem našel prave zame. In sem s težavo navadil na optične miške. Eno "mini" brezžično imam za prenosnika, kjer delam (programiram), doma na namiznem imam pa eno optično žično logitech, ki mi po MadManMato-vem nasvetu deluje na 500 Hz. In kar se odzivnosti in natančnosti tiče, sem zelo zadovoljen. Vendar ni MouseMan+.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

TribesMan ::

Jst ce isces ergonomicno misko, izberi Intellimouse od microsota... Oblika je zelo podobna MouseManu+. Meni se prav tako lepo vsede v roko... Edim ce nisi navajen te bo iz zacetka malo motil kolescek, ki nima "stopenj" ampak se vrti v prazno in popolnoma zvezna. Sam ko se navadis tega je tezko it nazaj :D
Druga stvar je pa tilt wheel... tud to terja malo privajanja... no sam glih kaksne uporabnosti pa nima.

Kar je pa se bolj fajn je pa to da so zlo poceni... zicna okoli 10k, brezicna pa 13... Imas pa se tako ki je oblecena v usnje in je 15k...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Jst ::

http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/productdetails.aspx?pid=003




Tale miška mi deluje zelo podobna MouseManu. Zanima me pa, koliko je dejansko težka. Ker ne maram prelahkih miši. In MouseMan je bil idealne teže zame.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

Eschelon ::

@Marjan: Sam imam čisto običajno Logitech mini;)-miško (USB) na čisto običajni podlagi za 500SIT (plastificirana z logotipom prodajalca (pr' men = RadioDur)). Lepo drsi, premikam lahko po 1 piksel. Originalno je drsel mišak po 4ih plastičnih nalepkah, sedaj sta se dve že odlepili, pa še vedno ni blema. Miš je začela res dobro slediti šele po namestitvi Mouseware gonilnikov (pred tem ni bila dovolj natančna - drsela je gladko, vendar se je ali premikala prepočasi ali pa mi je preskakovala piksle - glede na nastavitev v nadzorni plošči (zame mora biti nastavljena hitrost taka, da miš zapeljem čez namizje horizontalno brez prestavljanja zapestja)).
Kake posebne znanosti pri miškah po moje ni - samo da je plastika na plasiko, dovolj suho in čisto, je ok. Je pa odvisno tudi od ločljivosti namizja (sam delam na 1280x1024, za kaj >1280 pa informacije niso merodajne).
Vedeti, razumeti, znati.

Marjan ::

Thanks za nasvete! Sem končno našel pravo kombinacijo, pa še dost poceni: MouseMan Wheel + kupljene Compad Speed Tapes (1k) + plastificirana podloga (1k).

Končno lepo drsi in se lahko premikam za 1piksel. Verjetno pa se bodo tapes na kak mesec zapacali / odlepili in bom moral nalepit nove... na srečo dobiš štiri velike trakove, ki jih imaš z ekonomičnim razanjem vsaj za 8kratno menjavo... kul!

Tilen ::

Kje si kupil trakce?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Marjan ::

Tilen ::

Joj ko ta cool-pc nebi imel tako svinjsko drago. za 4 take trakce bom dal 1100 ja pa se 500 PTT daj no. :( Jao. SKoda res.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Matek ::

Tilen, te stvari so že v osnovi mal drage, kolk sm googlal so vsepovsod okrog 4 evre, tako da ni to samo cool-pc. Sicer pa od teh stvarc za na nogice dat se IMHO najbolj splača uporabljat icemat padsurfers 2 al pa Steelpad - Padsurfers, torej take malo trše, plastične, ker so boljši od navadnega trakca. Ta se hitro obrabi, tile so pa trdi približno tako kot originalne miškine nogice (novi razerji imajo nogice iz ravno takega materiala).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tilen ::

Samo joj vseeno, a lahko povej zakaj bi bile tistih 5 nogice 4 EUR. Ni mi jasno, res ne. Vem da jampram in to samo vseeno, tistih 5 plasticnih kosckov pa da mors dat s postnino vred 1600. HM? jaz bi sicer rabil taksne nogice kr so nogice od moje miske "odletele" in jo zdaj vozim kr tak po podlogi in mam filing kot da se mi podtlak dela in kot da bi kako opeko vozil sem ter tja po mizi. Res zelo tezko. Zdaj pa ne vem al bi raje kupil te nogice in mel nekaj casa mir pa pol misko. Al bi se nekaj casa trpel in pol kupil novo misko. Zdaj mi mogoce santa prinese sam to je tk bol v luftu. Ce nebo nic si bom pac kupil drugo. Tele nogice se mi zdijo predrage.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

TribesMan ::

Jst: Tale je tko ene 10% lazja od Mousemana... Brezžična pa je ene 20% težja... tko mal prek palca.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

cryptozaver ::

Mene najbolj frustrira to, da mi optcna mis (kurzor) vcasih skoci cist na drug konc ekrana. To se dogaja celo na Dellovi miski z dellovo podlogo!!! Pa se pri nekaterih drugih boljsih mousih.
Ugotovitev? Po menjavi vseh moznih podlog sem odkril, da mis najlepse tece na navadnem belem A4 listu. No, skup je treba spet ene 6 kosov. Cist enostavno pocen in DEUJE :)

Tilen ::

ampak ne pozabi potem redno menjavat teh listov :)

Zna zgledat kr ogabno cez nekaj casa. Je pa cenena zamenjava ja:)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

cryptozaver ::

Ja pozabu sm povedat da so popisani in politi od kofeta :)

gzibret ::

Optične miši (vsaj po mojih izkušnjah) najbolje delujejo na katerikoli hrapavi podlagi. Dokler ni pisalna miza predobro polakirana, jo OK, bel papir je tudi ok, ne pa kakšen gladek papir (ala kakšni prospekti).
Vse je za neki dobr!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odločam se za nakup nove miške...

Oddelek: Kaj kupiti
482786 (1726) kotnikd3
»

Podloga za mx 518 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
614225 (3134) strictom
»

Podloga

Oddelek: Kaj kupiti
281571 (1223) nodes
»

Katero igračkarsko podlogo za miško do 8jurjev???

Oddelek: Kaj kupiti
392544 (1548) glinik
»

Katera podloga za miš??

Oddelek: Kaj kupiti
6894 (852) nodes

Več podobnih tem