Forum » Omrežja in internet » wireless dostop
wireless dostop
amrak1 ::
Pozdravljeni !
Imam eno težavico. In sicer router, ki ga uporabljam je LINKSYS WRT54GL, v njegovi administraciji je mogoče nastaviti, katere WIRELESS kliente bo sploh sprejel in sicer z vpisi dovoljenih MAC naslovov. Težava pa je v tem, da imam v omrežju tudi še nekaj access pointov, kje pa teh vpisov ne moreš napisati. In če prav vidim, mi naprimer moj laptop ne sprejme, ko sem v dosegu routerja, ko pa sem v dosegu anten, ki so na isti lokalni mreži pa me spusti noter.
Ali je ta mac filter lahko vpisati globalno za vse PC-je tudi tiste na lokalni mreži ali ne.
Zaščite ne morem rešiti s ključi saj uporabljamo prenosne čitalce, ki omogočajo samo odprt dostop.
lp
Imam eno težavico. In sicer router, ki ga uporabljam je LINKSYS WRT54GL, v njegovi administraciji je mogoče nastaviti, katere WIRELESS kliente bo sploh sprejel in sicer z vpisi dovoljenih MAC naslovov. Težava pa je v tem, da imam v omrežju tudi še nekaj access pointov, kje pa teh vpisov ne moreš napisati. In če prav vidim, mi naprimer moj laptop ne sprejme, ko sem v dosegu routerja, ko pa sem v dosegu anten, ki so na isti lokalni mreži pa me spusti noter.
Ali je ta mac filter lahko vpisati globalno za vse PC-je tudi tiste na lokalni mreži ali ne.
Zaščite ne morem rešiti s ključi saj uporabljamo prenosne čitalce, ki omogočajo samo odprt dostop.
lp
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
jan01 ::
Če še nimaš si posnami tomato firmware
Ta zaščita na mac naslove je enako kot nobena zaščita. Raje si naredi 2 omrežja....
Ta zaščita na mac naslove je enako kot nobena zaščita. Raje si naredi 2 omrežja....
Kako pa to naredis? 2 omrezja namrec
Ce bi slo bi imel eno omrezje, ki bi omogocalo lokalnim uporabnikom dostop do interneta, skenerjem pa le do enega naslova (ip-ja), pa se to samo port 23
Trenutna shema je taksna
internet --> router --> switch --> lokalna mreza (DHCP in statika)
--> wireless (DHCP in statika)
Kje pa dobim ta tomato firmware
Ce bi slo bi imel eno omrezje, ki bi omogocalo lokalnim uporabnikom dostop do interneta, skenerjem pa le do enega naslova (ip-ja), pa se to samo port 23
Trenutna shema je taksna
internet --> router --> switch --> lokalna mreza (DHCP in statika)
--> wireless (DHCP in statika)
Kje pa dobim ta tomato firmware
balocom ::
Vsaj pri nekaterih routerjih lahko zablokiraš dostop do neta na podlagi mac naslova. Od kerga prizvajalca so pa tisti Access pointi?
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Vse je linksys oprema in router in access point, mislim, da so slednji WAP45...
Res ne vem kako naj zaščitim, glede na to, da imam več access pointov, bi moral v vsakega vpisati dovoljene MAC naslove. Najboljše bi bilo, če bi zadevo globalno lahko rešil na routerju
Je to možno s kakšnim firmwarom
lpB
Res ne vem kako naj zaščitim, glede na to, da imam več access pointov, bi moral v vsakega vpisati dovoljene MAC naslove. Najboljše bi bilo, če bi zadevo globalno lahko rešil na routerju
Je to možno s kakšnim firmwarom
lpB
Ne morem, ker brezžični ročni terminali, ki jih uporabljamo omogočajo le odprto povezavo, torej brez WEP, WPA zaščite :(
Senitel ::
Potem pač moraš na vseh AP-jih ročno MAC-e not pisat... Lahko pa na routerju IP-je "zapreš" (tomato/dd-wrt in iptables). Vendar so te zaščite zelo enostavne za obit, ker pač pogledat kateri naslvoi so aktivni na nezavarovani mreži pač ni nikakršen problem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava 3 ruterjev linksys wrt54glOddelek: Pomoč in nasveti | 1953 (1568) | Bakunin |
» | tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range ExtenderOddelek: Omrežja in internet | 5335 (4016) | Mikec17 |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18739 (11676) | Hayabusa |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2399 (1993) | cordoba |
» | router Planet WRT-410 - nastavitev za zaščito WLANOddelek: Omrežja in internet | 3240 (3077) | Spc |