» »

Siol TV

Siol TV

Anubis161 ::

Pozdravljeni!

Pišem ker imam eno težavo in ne vem kje bi se je lotil..
In sicer, stanujem v hiši katera ima Siolov trio paket.
Na modem imam prikljopljena 2 računalnika, telefon in TV-komunikator Sagem IAD81 HD.

Ker seveda ni samo ene TV v hiši se je sedaj pojavil problem da treba nabavit še en komunikator.
Še en Sagem me preko siola stane 188€ kar mi je bistveno preveč trenutno.

Me pa zanima ali bi lahko kje dobil pri nas kakega rabljenega za manjši denar, ali pa če bi kupil recimo iz tujine preko Ebay-a novega ali rabljenega in če bi ta deloval pri nas na Siolovem omrežju.

Hvala že vnaprej za pomoč!

Rippy ::

A imaš dosti prepustno linijo ? Še en tv komunikator bo zahteval več. Drugače je pa še ena (slaba) rešitev da povežeš oba TVja na en komunikator in "uživaš" ob sporedu prvega tvja :D

ANGEL_B ::

Videl sem tudi da siol ponuja kablsko televizijo in to celo ceneje kot siol tv.
Ve kdo kaj vec o tem ?

Ker sam nameravam tudi it k siolu na optiko ker ima trenutno se nizje cene kot t2. Mam pa tudi enih par televizij v stanovanju in nebi rad za vsako kupoval onega sprejemnika. Potem ce pri siolu vzemem kablsko tv lahko tak kot pri navadni kablski tv to nardim ?
Pa po kaksnem kablu sploh gre ta kablska tv od siola ? Ker nekje sem videl da je pogoj za to optika in zdaj spet nevem al je ta "kablska tv" misljena kot da je digitalna tv in so samo programi isti kot na telemachu naprimer al dejansko dobis kablsko tv po koaksialnem kablu in je optika samo pogoj ker pac hocejo v paketu prodat ?

Ce ve kdo kaj vec bi bil zelo hvalezen.

Anubis161 ::

@Rippy

Ja to vem da je prepustnost problem, bi pač šel na mal močnejšo linijo nima veze, gre se sam za komunikator kot tak ki je preko siola drag ko žafran..
Enakega programa kot tašča ba lih nebi rad gledal ves cajt :D :D

jurre ::

hja, rabljenega lahko na bolhi kupis kaksnega aminota, samo ti VOD ne bo delal (ce ga rabis). Ce bos pa iz tujine kupoval pa vprasanje, 1. mora biti v bazo na siolu vpisan, 2. more imet siolov software gor (to ti pa verjetno ne bojo sli nalagat na nek X komunikator, ce je prirejeno samo za amino in sagem STB). Potem ne pozabi spremenit paket preko mojsiola na 2 kanala (ce se nimas, da ti zvisajo hitrost linije, da ti bosta lahko oba TVja delala istocasno). Ce si slucajno predalec od centrale, se zna zgodit da nimas moznosti za 2 kanala, ampak samo 1...

@angelB
Drugace kabelska zadeva je samo na optiki. Gre pa tako, da dobis zraven modema eno skatlico na kateri je koax izhod, tako da potegnes tam od modema do TVja koaksialni kabel. Ce hoces na vec TVjev, kupis enostavno razdelilec, kot za navadno kabelsko, omejen s hitrostjo potem itak nisi na optiki kakor za siol TV. Vzames pa lahko katerekoli kombinacije, lahko samo kabelsko, lahko oboje - siol TV + kabelsko. Programov je na kabelski TV malo manj kot na siol TV, spisek najdes tukaj, poleg nimas VODa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

ANGEL_B ::

aha super hvala

ST-777 ::

Dodatni TV komunikator res stane za naročnike paketa SiOL TV kar 188€, vendar so hkrati zapisali, da je akcijska cena komunikatorja 1€ ob vezavi naročniškega razmerja za 24 mesecev.

ANGEL_B ::

Aja, en ovprasnje se mam, pa spet nebi rad za to malenkost nove teme odpiral.

Ce vzamem paket trio (oz. natancneje optiko, 20/20 linijo, siol telefonijo, kablsko tv za 35 eurov/mesec), je kak pogoj glede vezave narocniskega razmerja ?
In pa modem in vse te stveri. Je to brezplacno al je treba priklop placat ?
Aja pa pri siol telefoniji, dobis tudi kak telefon zraven al mores svojega kupit ? Pa ce je treba svojega kupit, je dovolj dober tudi stari klasicni telefon al more bit to kaksna posebna zadeva ?

jurre ::

@ST-777
to je res, vendar velja samo za 1 STB! Ne mores dveh vzeti na subvencijo, drugega moras placat polno ceno.


@ANGEL_B
vezav ni vec od 1.4.07, razen v casu akciji se lahko vezes, CE zelis. Trenutno je akcija se na optiki, da se lahko vezes CE zelis za 1 leto in imas prve 4 mesece zastonj narocnino (za katerikoli paket pac vzames). Ce ne zelis vezave, se pac ni treba vezat.
Z modemom stroskov nimas, stvar je last TK, dobis ga samo v najem (tako kot v casu callisto modemov). Se pravi ga ne placas nic, ce kaj crkne, ti ga pridejo zastonj zamenjat.
Priklop je na optiki zastonj in sicer osnovna montaza. To pomeni, da ti monter napelje opticno vlakno do modema (kjer ti hoces imet modem), potem moras pa itak na modem gor priklopit vse ostalo - utp za racunalnik, utp do STBja, koaks do TVja, telefonski kabel do telefonskega aparata. Kakrsne koli notranje instalacije (npr. napeljava UTP cez 2 zidova pa pod 5 kanali delas sam, razno lahko se nekaj z monterji zmenis (kar ti bojo seveda zaracunali). Ce vzames polno montazo, ti bojo monterji naredili se registracijo paketa na netu, kar bos placal 28€.
Pri telefoniji ne dobis v paketu nobenega telefona, kupit ga moras sam. Stari so tud OK, mora biti analogen telefon (NE ISDN) in mora imeti tonsko izbiranje (ne samo pulzno, ker se ne da ven klicat). Lahko kupis tudi prav IP telefon, ki so malce drazji, vendar zadeva isto deluje, s tem da ga moras potem se sam nastavljat ipd...analognega samo vstekas v modem in zadeva dela. Ce imas takega s prikazom klicocega, je tudi to omogoceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

ST-777 ::

@jurre, hvala za informacijo.

Rippy ::

@Anubis

Za drugi TV ne potrebuješ "hitrejšega" paketa, jst sem govoril o maksimalni zmogljivosti tvoje linije, ali pač parice (če je to to), sej vrjetno je možno če ne ti nebi ponujali to možnost, drugače če boš kupoval tako se prepričaj (pokliči siol) če je tvoja linija fizično zmožna imeti oba TVja in internet prižgana normalno , da neboš zapravljal denar brezveze.

ANGEL_B ::

U res super informacije, in res hvala.
Telefon pa mi bo ocitno delal ja. Mam tistega analognega tonskega, torej cisto osnovni samo z slusalko in stevilcninco :)

AaBoy ::

Imam eno vprašanje, pa bom kar tukaj vprašal.

Jaz bi si rad kupil Siol TV ter me zanima. Imam internet kabel potegnejo v drugo nadstropje, telefon in TV pa imam v prvem. Kaj mogoče naredijo tak, da kar "štukajo" kabel pri telefonu in ga povežejo do TV-ja in internet pustijo tak kot je? In če bi jaz hotel met še TV v zgornjem nadstropju, bi lahko vzel kar ta kabel, ko gre za internet in ga dam v konektor?
Hvala za dogovore.

Rippy ::

Modem ti lahko priklopijo kjer koli je telefon, drugače je najbolš da imaš to pri računalniku. TV komunikator potrebuje isti kabel kot za LAN torej 8 žilni UTP?. Telefon boš imel na navadnem 4 žilnem kablu.

Priporočam ti da izmeriš dolžino in kupiš kanale tako, da imaš zadevo rešeno že preden boiš.

AaBoy ::

To da bi mel poleg raučnalnika odpade, saj bi v tem primeru moger imet okoli 25m dolgi scart kabel... Očitno bom moral štmar...
Hvala za pomoč.

Chessman ::

lahko pa namesto scart kabla uporabiš brezžični prenos AV signla, obstajajo tudi modeli kateri ti en source spravijo na 2 TV-ja

AaBoy ::

Ja samo iz te moke ne bo kruha... Treba upoštevat, da bi ti signali morali čez betonsko ploščo, ki ma noter želoze, tako da bi se signal fejst fejst poslabšo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amis televizija (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7617302 (8479) Bakunin
»

Optika (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7113555 (10971) Skyman
»

Katerega ponudnika izbrati (TV, Internet, Telefon)?

Oddelek: Omrežja in internet
2713009 (10775) jurehaup
»

Trojček - SIOL

Oddelek: Omrežja in internet
366383 (4378) Wofk
»

Siol tv in kakovost slike

Oddelek: Omrežja in internet
496377 (4841) Tilen

Več podobnih tem