» »

Prekinjanje povezave

Prekinjanje povezave

TheJack ::

Hkrati z novim računalnikom sem moral kupiti tudi nov modem - dobri stari USR Sportster 56k je še na ISA vodilu in zanj na novi plati ni bilo več mesta. Kupil sem nov modem - USR 56k Voice Win Int.

Najprej sem bil z njim zadovoljen, saj je dosegal (in še dosega) celo višje prenose kot stari. Po drugi strani so pa z njim (ali morda s čim drugim?) problemi.

Povežem se na internet in včasih se zgodi, da se po določenem času preprosto vse ustavi (lučke se več ne prižigajo in strani se prenehajo nalagati), po kakšni minuti pa se prekine tudi povezava. Ko se znova priključim, je spet vse v redu - do nadaljne ''zmrznitve''.
To se dogaja predvsem podnevi ni zvečer - ponoči pa takorekoč nikoli.

Poznate morda rešitev?

Tomi ::

Koliko pa imaš idle time?
Ali pa je krivda serverja, ker je preobremenjen. Preko koga se pa povezuješ?
metrodusa.blogspot.com

Kaj pa je ta ''idle time''? Kje to pogledam?

Preko Volje, Kissa in Siola. Pri vseh treh je enako. Sicer zadeva ni kritično pogosta, ampak kakšen dan se pa zgodi tudi večkrat zaporedoma.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheJack ()

perci ::

V nastavitvah imaš naštiman kolk časa lahko idlaš brez da bi ti prekinlo povezavo.
Zdej ne vem kako je to v xpjih (mislim, da maš ta os, ne?), probi it pod properties od dialup connectiona in pod options tab bi mogu imet tut opcijo v stilu: idle time before hanging up.

Aja, to.
Ne, ni v tem problem, saj imam zadevo naštimano na 20 minut, poleg tega ti pa ta zadeva kakšnih 30 sekund prej pokaže še opozorilo.

Poskusil sem (kot mi je svetoval tip pri Volja pomoči) znižati (v nastavitvah ISP-ja) ''maximum speed'' iz 115200 na 57600. Zaenkrat deluje. Živi bili, pa videli...
Bonis nocet, qui malis parcit.

mare87 ::

Mam podobne težave. Meni pa čez nekaj časa ko igram ET (enemy territory), prekine povezavo. Probal sem izklopit firewall, vendar ne pomaga. Modem je Motorola Sm 56. Sedaj mam nastavljeno maximum speed na 115200. Bom probal nasvet Voljine pomoči ;).

:)

Just for the record: ni delovalo. Tudi ko sem zamenjal modem (neka Conexantova reč), je bilo še vedno enako. Šele bolj radikalne poteze (ADSL) so rešile težavo....

Če mene vprašaš, bi bila najboljša rešitev (če nimaš opcije za broadband ali vsaj ISDN) nakup dobrega zunanjega hardverskega modema. Čeprav zasigurno ne vem, ker tega nisem sprobaval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheJack ()

garg ::

sam za informacijo:
jst sem mel cisto enake probleme (sicer z adsl-jem).
zezal me je norton antivirus!
ko sem ga odstranil je bilo vse ok z prenosi.

mare87 ::

Sem že bil s tem modemom na dial upu, in je delalo vse ok. Zdaj sem samo na drugem tel. priključku. Bom zvečer šal malo igrat pa bomo vidli če bo prekinlo povezavo. Drugače pa pri nas ni možen (vsaj do zdaj) adsl ali kabelski internet.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293162101 (13968) kixs
»

kupujem modem za XP-je

Oddelek: Kaj kupiti
171241 (969) Smorny

WOLF (RTCW) vsak dan ob 22.00 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
1548130 (5594) Enzo77
»

Motorola 56k V.90

Oddelek: Pomoč in nasveti
301496 (1187) Lith
»

USRobotics me za**bava

Oddelek: Strojna oprema
61075 (925) Sirki

Več podobnih tem