» »

kupujem modem za XP-je

kupujem modem za XP-je

Arthur ::

pred kratkim mi je strela skurila motorolo, in zdaj kupujem nekaj novega.
moje zahteve so, da mora delati v XP-jih, da mora podpirati V.92 standard (oz. da se lahko upgrejda firmware), in da ima dobre driverje.
med kandidate uvrščam usr-ja, asusa V.92, in pa nekega jetwaya. lahko dodate še kakšnega. vsi modemi interni.

kakšni so vaši predlogi?

Predator ::

v92 nima veze ker ga v slo noben ne podpira ( razen če je kdo na novo )

razmisli o isdn tako kot sem jaz ( zdele sem za vmesno obdobje po skurjenju usr-a dobil motorolo in lahko rečem da je to nadomestek modema in si polnega imena ne zasluži;( )

če ne pa novi usr-i so samo senca tistega kar so bili nekoč, jetwaya ne poznam, asus je pa kar ok, tako da bi jaz vzel najcenejšega :D

fraising ::

Se strinjam . Motorola ni noben modem.Same probleme maš v Win XP(težavna instalacija). Pa še firma ga ne podpira več z novimi gonilniki

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fraising ()

TheJack ::

Tud jaz sem imel (in imam še danes) podobne probleme. Stari USR Sportster 56K na ISA vodilu (najboljši notranji modem vseh časov?) mi na novo plato ni več šel, tako da sem bil prisiljen vzeti nekaj drugega. Motorole nisem hotel, zato sem vzel USR 56K Voice Win Int (OEM), ker sem imel z USR-ji pač dobre izkušnje. Že to, da na modemu piše ''for use in South Africa'' ni obetalo nič dobega.
Začelo se je dogajati (telefon in modem sta preko razdelilca priključena na isto vtičnico), da v telefonski slušalki včasih ni bilo nobenega signala, čeprav nisem bil priključen na internet. Ali pa so se slišali čudni zvoki. Ali pa je med pogovorom nekaj brnelo (in nehalo, če si modem izklopil iz razdelilca). Dokler ni tel. slušalka preprosto dokončno utihnila, če je bil modem priklopljen, pa tudi sam modem je prenehal delovati. Zamenjal sem ga, baje kratek stik.
Sedaj imam v kompjuterju drug (vendar enak) modem in težave se pojavljajo še sedaj. Včasih je tel. slušalka mrtva, včasih v njej šumi, moti pogovor...itd., čeprav modem ni priklopljen na net. Poleg tega se povezava v internet večkrat sama od sebe prekine. Sicer ne vem, če je to krivda modema, ampak pri starem, strojnem ISA modelu se to ni dogajalo.

Če skrajšam: Če najdeš dober interni modem, povej še meni.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Han ::

Isti modem - 3COM USR (for use in Canada only), Windows 2000, isto sranje. Telefon je občasno mrtev in sumim, da takrat Telekom veselo štanca impulze.

Zdaj, ko je šel USR spet na svoje, bo verjetno bolje. V Tech Tradu sem že videl nov model, kjer ni sledu o 3COM-u.

RiNC ::

Tudi jaz sem mel USR 56k modem na ISA vodilo - ni boljšega pa če me ubijete - znjim sem se povezal na net tudi s 54.4 kb/s!

Sem kupo novo matično+cpu pa sem mogo menjat tudi modem. Zdaj mam seveda 3COM USR (for use in Canada only), winXP, pa tako sranje da bom stari pc skuz zašraufal če ne bo druge rešitve.

Meni modem po cca 45min tak zablokira internet, da se morem ponovno konektat, kak faj če kaj večjega downloadas, ne?
Glede tega da mamo včasih gluhi telefon pa nič novega.

Motorolo pa zelo odsvetujem, predvsem pod winXP sem mel tudi jaz težave.

Fajn srfajte!
CURIOSITY did not kill the cat...
...it was the BUS!

Han ::

Malo sem pregledal elektronsko dokumentacijo za ta 3COM USR modem (3CP263594A-OEM) in ugotovil, da so privzete nastavitve malo zgrešene, vsaj za naše razmere. Zato v polje "Extra initialization commands:" vpišite "&F1 L0 X3", seveda brez narekovajev. &F1 naloži drugi paket tovarniških nastavitev, X3 ne čaka na znak centrale, L0 pa samo zniža glasnost vgrajenega zvočnika na modemu (M0 ga popolnoma utiša).

Povejte, če imate zdaj še vedno po prekinitvi zveze občasno nem telefon.

MRtwister ::

Jaz sem skuru 3 motorole v par mescih :))...Zdej imam Lucenta in mi lepo dela(Imajo ze winsi driverje za njega). Ne vem, mogoce so motorole obcutljive na strele :).

Han: bom kar takoj sedajle poizkusil...

Prva opažena posledica: Namesto z 49 Kbps oz. 50 Kbps, kot prej, se zadeva v internet poveže s 57.6 Kbps!

Hja, izgleda, da je fora nekje drugje. Sedaj se namreč modem poveže s tisto hitrostjo (oz. to napiše), katera je vpisana pod ''Maximum speed (bps)''. Koliko je to realno ne vem, ker sedajle sem baje povezan s 115.2 Kbps...:D

MRtwister ::

To je tudi meni parkrat ratalo :).

Lime ::

Motorole so čisto v redu modemi, samo pravi gonilnik potrebujete. Priloženi niso namenjeni evropskemu trgu.
Kar se tiče povezave na internet, pa ne verjeti vsemu kar je napisano. V Sloveniji na analogni liniji ni moč preseči 50k in to preprečuje Telekom, zaradi bojazni po preobremenitvah. Lahko pa se povežete tudi 56k preko analogne linije, vendar samo če imate ISDN z dodatnim analognim izhodom.

iles ::

definitivno ne motorole, karkoli drugega samo motorole ne

dreja ::

Jaz mam Gold Lucent PCI, v W98 in v Linux-u mi dela brez problemov, XP pa z orig. driverji ni hotel klicati. Z novim driverjem mi, ko arnes "dvigne slusalko" zacne obicajno hrescati, nato pa kar naprej hresci in se cez cas diskonekta.

Tako! :) Zdaj sem kupil pri Power plusu nek (kao) USR, vendar je gor Conexantov čip. Vseeno stvar dela čisto kul, driver je bil že v XP-jih, vleče 44 kb/s. cena 6.048 SIT z davkom. moti me samo, da nima izhoda za telefon.
lp

Dodal bi še, da mi zdej internet laufa hitreje, kot prej z motorolo. ne vem kako, konekta se enako - 44 kb/s.

Smorny ::

imam Asusa v.92 Uporabljam XP-je, pa se lahko včasih konektam enkrat, včasi 2-3 krat na net, pol pa se mi povezuje le še na prazno - ni odziva strežnika, poveža pa se! Ko računalnik resetiram, gre spet 1-2 krat konektat, pol pa spet mrtvo. Kaka ideja imam pa 2.0 verzijo drajverjev. Kaka ideja kaj je tu narobe?
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z modemom

Oddelek: Pomoč in nasveti
221346 (1026) V-i-p
»

modem connection speed

Oddelek: Pomoč in nasveti
181480 (1272) Koci