Forum » Pomoč in nasveti » Windows XP in "omejen" račun
Windows XP in "omejen" račun
Mitch ::
Zdravo!
Zanima me, kako pri operacijskemu sistemu Windows XP SP2 nastaviti neadministratorski račun (omejen račun) tako, da bo lahko dostopal do vseh direktorijev na NTFS particijah? Kot kaže, gre za neko "foro" NTFS datotečnega sistema, ker dokler sem imel le FAT32 particije, tega problema ni bilo! Gledal sem že varnostni pravilnik (Security Policies) ampak nikjer nisem zasledil opcije, da bi dal uporabniku z omejenim računom pravice za dostop do vseh NTFS particij...
Hvala!
Mitch
P.S. Raziskovalec sicer prikaže vsebino vseh direktorijev, le pisati se ne da po vseh. Recimo "root" direktorij in nekateri ostali so zaščiteni pred pisanjem za omejen račun. To je posebej problematično pri nekaterih programih, ki zapisujejo začasne podatke na "root" direktorij in ti ponavadi ne delujejo sploh ali pa delujejo problematično...
Zanima me, kako pri operacijskemu sistemu Windows XP SP2 nastaviti neadministratorski račun (omejen račun) tako, da bo lahko dostopal do vseh direktorijev na NTFS particijah? Kot kaže, gre za neko "foro" NTFS datotečnega sistema, ker dokler sem imel le FAT32 particije, tega problema ni bilo! Gledal sem že varnostni pravilnik (Security Policies) ampak nikjer nisem zasledil opcije, da bi dal uporabniku z omejenim računom pravice za dostop do vseh NTFS particij...
Hvala!
Mitch
P.S. Raziskovalec sicer prikaže vsebino vseh direktorijev, le pisati se ne da po vseh. Recimo "root" direktorij in nekateri ostali so zaščiteni pred pisanjem za omejen račun. To je posebej problematično pri nekaterih programih, ki zapisujejo začasne podatke na "root" direktorij in ti ponavadi ne delujejo sploh ali pa delujejo problematično...
- spremenilo: Mitch ()
jan01 ::
Izklopni simple file sharing, potem pa pod lastnosti->željenemu userju dodaj(obklukaj) pravice...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 9.10 vs Windows 7 (Ultimate) - oba 64-bitno (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4829 (3956) | Damiani |
» | Windows 7 hitrejši od Viste (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10714 (7906) | mtosev |
» | uporabniška računaOddelek: Operacijski sistemi | 1520 (1196) | Mercier |
» | [Windows][XP] omejitev uporabniškega računa za brataOddelek: Programska oprema | 1835 (1559) | HyprNewton |
» | Userji v Win2000Oddelek: Operacijski sistemi | 1313 (1083) | andrej |