» »

Zanimivi ekološki problemi

Zanimivi ekološki problemi

1
2
»

Luka Percic ::

Ker nima kdo tega plačat.

Zakaj le?

whatever ::

Zakaj le?

Le zakaj bi komu rešil življenje, ane? Zakaj le?

Ti bom povedal, zakaj bi ti to naredu.

Za dnar.

Žalostno.

Nekomu rešit življenje, da bo potem lahko ustvaril 10 novih reševanja potrebnih življenj, pač nič kaj humano.
Je zgolj neumno.

Bo šlo?

Nebi jaz tega za denar delal, razem če se nebi mogel drugače preživljat.
Ni humano, ter ne reši ničesar.

Ne, ne bo šlo. Ne maram te logike. Je absurdna. To je popolnoma enako kot bi rekel - le zakaj reševati ponesrečenca, okuženega s HIV, če veš da bo itak umrl čez cca 10 let, when AIDS kicks in. Ali konec koncev, le zakaj bi operiral kolk 70 let staremu človeku, če veš da ga bo kmalu pobralo od starosti.

Aja, ta dva mata dnar.

Bo šlo?

Zanič primerjave si podal. Ponesrčenca je treba enkrat rešit, kar je poceni, ne glede na to al ima aids, ali ne. Ravno tako je zelo poceni operirat kolk človeku. Poceni v relativnem smislu; glede na to koliko je v življenju ustvaril on, ali pač ljudje okoli njega (družba).

Zdej pa pomisli če bi operirali kolk vsak dan do konca življenja. Nebi, se ne splača, in nima smisla. Denar se rajši nameni drugim ljudem, ki rabijo le eno tako operacijo, ali pa se ga komu ne vzame, mogoče ravno zaradi tega eden take operacije sploh nebo potreboval!

Razumeš zdaj?

Vikking ::

Kaj bi jaz osebno zahteval, če bi hoteli blizu mene naredit odlagališče?
MEsečno rento, ter nič smradenja. NAj zapakirajo vse skupaj v vleike vreče, konec dneva pa vse skupaj zakrijejo.
Pa nebo nič smredlo.
Hkrati naj seveda posadijo drevesa okoli da se tudi nebo nič videlo.
Na koncu naj gor napeljejo dovolj zemlje, ter naredijo lepo ravno zemljo. Golf, malo letališče, obdelovalna površina, igrišče....
Edini resen problem ostanejo kamijoni ki dnevno vozijo tja(in smrdijo). Za to pa imamo rento.

Ker imam to "srečo" da živim blizu najbolj "modernega" slovenskega smetišča lahko iz lastnih izkušenj marsikaj povem.

Mesečno rento: je ni + to da še vedno plačujemo odvoz smeti. Tako da sanja svinja kukuruz.

Zapakira se nič, lahko le povem da se točno ve katere dni se vozijo zgoščene odpadke iz čistilnih naprav na to smetišče.

Drevesa so posajena a le skrijejo in olepšajo, tudi okolica je zrihtana tako kot je treba, ampak to ne zaustavi nobenega smradenja. Kot vidiš na sliko so okoli gozdovi ampak ne pomaga, ko smrdi pač smrdi.

Zemlja se je navozila le ko je po 30 letih bilo smetišče polno. Golf je zraven in ne na smetišču.

Iz kamionov ne smrdi, je pa res da velikokrat ti kamioni ko zapuščajo smetišče ni dobro počiščeni oz. spraznjeni in iz njega leti še veliko smeti.

Naj še enkrat povem da rente ni, nekaj malega dobijo okoliške krajevne skupnosti. Na naši strani, ker je predsednik KS-a ljubitelj konj, uredili nek poligon za konje, ničesar storili za obnovo komunale....

Če te še kaj zanima pa vprašaj

še fotka:

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: WarpedGone ()

Sploh me nisi nikjer demantiral, tudi če se ti tako morda zdi. Za tebe je pač človeško življenje vredno toliko, kolikor denarja dobiš zanj. Seveda bi bila situacija prekleto drugačna, če bi se postavil v kožo na smrt žejnega Afričana. Ampak ti tega seveda nisi sposoben. Čista aroganca namesto človečnosti. Pa saj je že od nekdaj bilo tako, je in bo. Žal.

Vikking; jaz verjamem da je sranje.

Pravim le, da se da naredit da stvar ne smrdi. In recikliranje nima z smrdenjem čisto nič- včasih ga celo povečuje.

Če bodo krajani kakšnega smetišča protestirali da smrdi in zahtevali nesmrdeče smetišče, jih bom podprl(saj ne da moja podora kaj dejansko velja, pa vendarle).
Če bodo pa najedali da nočejo smetišč, da trba gledat na otroke ter podobne neumnosti, bom pa neusmiljeno udrihal po teh nespametnih nesrečnikih.

Ko se ravno ponujaš za informacijo iz prve roke; koliko časa približno traja da prekrijejo odpadke?
Zakrivajo sproti?

Kaj hočem povedat? Slovenska smetišča niso prepolna, samo premalo jih je. Premalo pa jih ni zato ker premalo recikliramo, ampak ker še vedno smrdijo- ljudje se pa potem narobe upirajo tem smetiščarjem, vlada pa ne obdavči smradu- ter ga izplača direktno prizadetim.

whatever; denar je zgolj sredstvo za menjavo blaga, storitev.

Če torej misliš da bi mogel vsak delavec vsak dan več delat zato, da bo lahko afričan preživel, ter naredil 5x toliko potomcev, za katere bodo morali vsi delavci tukaj spet več delat, da se jim bo lahko prepeljalo vodo, kateri bodo spet imeli vsaj vsak po par otrok,...

Če ti to imenuješ dobrodelnost, daj.

Jaz temu rečem trdoglavost.

Vsaka dobrodelnost ki ni usmerjena samo v kratkotrajno pomoč(naravne nesreče/vojne), mora vključevat omejevanje rojstev (preko izobraževanja, če ne pustijo- tudi preko okupacije).

Brezglava dobrodelnost pa navadno naredi samo še več lačno/žejnih ust, ki še naprej trpijo (zaradi več vojn in ker jih je več- še bolj).

Z svojim kijem dobrodelnosti kar lepo udrihaj po glavah afričanov, jaz nebom- se mi preveč smilijo.

Thomas ::

> se mi preveč smilijo.

Afričani so ubogi hudiči, ki jih narava pridno tepe, tako kot je tega vajena. Kakršen je pač njen modus operandi, že od njega dni.

Kaj lahko storimo zanje? Spravimo jih na našo raven, v najbolj idealnem slučaju. A to sproži revolt pri tistih ubogih hudičih tam doli, če jim rečeš to direktno. Poleg tega, nasprotujejo tudi tukajšnji domačini, ki se tudi ne zavedajo, da so tudi oni takoj eni navadni ubogi hudiči, čim ekologi uresničijo svoje mokre sanje.

Tukajšnji in tamkajšnji domačini, 5000 let nazaj, so enako jebali ježa, v neonesnaženi naravi.

Kaj sem torej hotu rečt?

Jah no to, da boljš da ne pomislim, kako je nekaterim instancam. No ja, boljš da pomislim, včasih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Letalisce na smetiscu ne vem ce je smiselno. Golf igrisce se mogoce, tako dobi tudi vsako leto malo drugacno konfiguracijo terena. Zaradi posedanja zemljsca. ;>
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smeti prej in sedaj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11470635 (67875) Malajlo
»

Spletno nakupovanje in delo od doma lahko povečujeta emisije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10519610 (16966) Bistri007
»

Kalkulator ekološkega odtisa

265007 (3760) Pyr0Beast
»

Mikrovalovi spreminjajo gumo in plastiko v nafto in plin (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25923232 (17273) Pyr0Beast

Več podobnih tem