Forum » Strojna oprema » x1600 problem
x1600 problem
HyperGL ::
živjo...
imam težave z grafično kartico radeon x1600... pravzaprav z ventilatorjem na kartici, ki se dere kot žival!
na žalost ne morem odpret ohišja ker je to v pisarni in je zapečaten z garancijo! poskusil sem z rivatunerjem ampak mi program ne nudi noben opcij, razen navijanja GPUja in RAMa... najprej sem pomislil, da je to problem driverjev in sem zato naložil najnovejše z uradne strani, ampak je zadeva enaka kot prej!
ali ima ta grafična sploh kakšno kontrolo nad vrtljaji ventilatorja oz. ima senzor za temperaturo?
PS: na žalost ne premorem niti informacije proizvajalca grafične kartice, ne koliko rama ima (mislim pa da 512)
hvala za pomoč in LP
imam težave z grafično kartico radeon x1600... pravzaprav z ventilatorjem na kartici, ki se dere kot žival!
na žalost ne morem odpret ohišja ker je to v pisarni in je zapečaten z garancijo! poskusil sem z rivatunerjem ampak mi program ne nudi noben opcij, razen navijanja GPUja in RAMa... najprej sem pomislil, da je to problem driverjev in sem zato naložil najnovejše z uradne strani, ampak je zadeva enaka kot prej!
ali ima ta grafična sploh kakšno kontrolo nad vrtljaji ventilatorja oz. ima senzor za temperaturo?
PS: na žalost ne premorem niti informacije proizvajalca grafične kartice, ne koliko rama ima (mislim pa da 512)
hvala za pomoč in LP
g. Oden ::
Ja, za to boš pa mogo odpret stranico in not pogledat. Kako pa veš, da se dere ventilator na grafični? Lahko gre za kak drug ventilator. Kolko pa je mašina stara?
mašina ni nevem kako stara... noter je AMD X2 4800+ na s939 podnožju... ventilatorja sta dva... CPU in GPU... no zraven pa je še napajalnik, ki pa ni vpleten v to, ker se dretje sliši v spodnjem delu, poleg tega pa se ventilator za CPU vrti pri borih 1500 vrtljajih in se ne pregreva...
mašina pa temelji na packard bell osnovi (matična)
mašina pa temelji na packard bell osnovi (matična)
g. Oden ::
Ja, se spomnim pred kar nekaj leti, ko sem še mel svojega starega Durona, se mi je ventilator oglašal huje kot f15. Jaz sem takrat po pomoti nekaj zlomil in je prišel izven frekvence. No, ni važno, ja najprej moraš ugotovit, kateri ventilator to dela (oz, če to dela ventilator). Potem pa bi ga blo pametno sčistit, ker lahko prah povzroči čudne vibracije. Če to ne pomaga, pa ga pač zamenjaj, te zadeve niso drage.
100% je ventilator grafike... saj je ventilator CPUja popolnoma čist (vidi se ga skozi reže za zajem zraka na stranici računalnika) je pa precej prahu na spodnjem delu matične oz. v okolici grafike... tako da spet sklepam da je ventilator grafike tisti preglasen!
Zanima me samo ali je možno v WIN vista z radeonom X1600 in programom rivatuner nastavljati vrtljaje ventilatorja na grafiki???
LP in hvala :)
Zanima me samo ali je možno v WIN vista z radeonom X1600 in programom rivatuner nastavljati vrtljaje ventilatorja na grafiki???
LP in hvala :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Družinski server / HTPC za v dnevno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13094 (9802) | CoreySteel |
» | Preglasen računalnik za moj okusOddelek: Pomoč in nasveti | 1312 (1053) | bleh |
» | hladilnik za grafično kartico in procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 2494 (2256) | zavajon |
» | Test: Zalman 700Cu-Led na 7800GTXOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2641 (1624) | jackorsen88 |