» »

Preglasen računalnik za moj okus

Preglasen računalnik za moj okus

bleh ::

Pozdrav,

jaz pa imam problem, imam HD4870 Golden Sample, ena tistih od gainwarda ki ima dva ventilatorja. Ta večji ma dynamic RPM, lepo in prav, manjši pa konstanten. Ker se mi zdi da je moj računalnik preglasen glede na to, da imam Antec P182 ohišje in se mi zdi da je krivec grafična kartica me zanima kakšne so alternative hlajenja tega? Ma zalman kakšen sistem, ki ni tako glasen? Lahko da je tudi kateri drug ventilator krivec. Mam še asusov artic square, ki ima vgrajen ventilator. Je lahko to krivec? Poleg tega pa imam dva 120mm ventilatorja od Anteca, plus tretji, ki ga nimam nikamor dat. Ventilatorji so pošteno tihi glede na to, da so prišli z ohišjem. Se mi zdi, da je lahko krivec kar grafična kartica ali pa ventilator, ki pride z arctic silver škatlo. Torej bi rabil nasvete kar se tiče 92mm ventilatorjev, 120mm ventilatorjev in možni hladilniki za HD4870GS.

bobby ::

ti maš tle krivce vse po vrsti (vent 1 + vent 2+,...)/2
:)

simpl: odklop vsazha posebej razen cpu (v biosu nastav na minimum vrtljajev ali pa vrtljaji glede na temperaturo procesorja) grafično pust zaenkrat tako kot je, izklop pa vse ostale ventilatorje ki so na ohišju. pol pa primerjaj glasnost prej proti glasnost sedaj.
je pa tako da manjši kot je ventilator, bolj se dere ker se vrti z večjimi obrati da bi dosegel določen pretok zraka

zdej pa kater vent se v tvoji kišti dere, boš pa sam pogruntal z poizkusom eliminacije ki sem ti jo opisal na grobo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Kaj pa potem ko najdem krivce? Ventilatorje recimo bi lahko zamenjal že tako, ker prej ko slej bodo ratali glasni, vsaj take izkušnje sem imel jaz. Kateri proizvajalec se najbolj splača?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bleh ()

st0jko ::

IMO je grafična problem. 4870 so zelo tople grafične in potrebujejo precej hlajenja. Verjetno si tudi opazil da je računalnik posebej glasen ko igraš kake igre. Malo pobrskaj okoli za hladilnike za 4870. Sam se tukaj ne spoznam dosti, tako da naj drugi kaj predlagajo.
keks?

ST-777 ::

Imam dva ventilatorja za ohišje Noctua in sta zelo tiha. Število vrtljajev na minuto lahko nastaviš in ko se ventilator najbolj počasi vrti, ima Noctua NF-S12-800 največjo glasnost 8 dB.

Noctua ventilatorji so sicer precej dragi, ker imajo kvalitetne motorje in oljne ležaje. Cenejši ventilatorji so na primer Sharkoon Silent Eagle SE, ki so tudi zelo tihi (glasnost: od 6,5 do 22 dB)

Steinkauz ::

Predlagam slip stream 800rpm, ki je 9 eur, pa zelo tih.

No sem naredil test, in je tako kot sem mislil, vzrok v manjšem ventilatorju na grafični. Sedaj sem ga odklopil in je razlika ogromna, ampak res ogromna. Sedaj je računalnik tih kot navaden prenosnik, kar mi je bil cilj ob sestavljanju tega novega računalnika. Problem pa je v 10°C višji idle temparaturi, pod nisem pa še preizkušal v igrah. Ko sem zmanevriral par kablov okoli, sem uspel dobiti temperaturo dol na 47°C idle, prej je bila na 54°C idle. Če pustim ventilator na privzetih nastavitvah se kartica takoj segreje na 58°C v idle, če pa dam ventilator na kanček glasnih 60% se pa spusti temperatura na 52°C, kar je lepa srednja meja. Je pa tako da v glasnosti ni razlike med 20% in 57% potem pa se kar naenkrat zviša in postane glasneje. Sicer ne zelo, ampak opazno. Razmišljam, da bi dal še tretji ventilator noter, na najnižji RPM, spredaj, da bi bi lep pretok zraka. Potem bi se pa temparatura najbrž spustila dol še za kakšno stopinjo, dve, pa bi lahko imel neslišno kartico.
Tiste ventilatorje pa si kupim ko bo finančna situacija dovolila(prokleto zavarovanje za avto, daš nogo pa pol roke).
No, torej krivec je grafična kartica, sicer bedno hlajenje od gainwarda. Sem poslal gainwardu mail kar se tega tiče, so mi odgovorili da mi bodo poslali nek kabelček za ta drugi ventilator. Problem so sicer rešili pri 1GB verziji, s tem da so dali 4pinski priključek, ki omogoča regulacijo vrtljajev, ampak tale 512MB verzija tega nima. Tako da upam, da bo to rešitev, če ne, še težim :P.

Pozna kdo mogoče NB BlackSilentFan? Mam jih ene par skritih v stari kišti, ki je bila pa grozno glasna, zato sem vzel boljšo kišto. Imam pa namen enga 120mm montirat kle spredaj, kot sem prej omenil.

No sem od gainwarda dobil tisti kabelček za manjši ventilator, je sedaj malo boljše, ampak še zmeraj ni dovolj. Bom probal dobit 1GB verzijo, če bo šlo. Res mi gre na živce to. Je neki k lahko prčakuješ od škart mašine, ampak za tole sem plačal dovolj, da mi ga ne serje tkole.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bleh ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10516708 (14377) IvoJan
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10031954 (29999) kuglvinkl
»

Rad bi utišal računalnik

483664 (2688) jcb
»

Super tih hladilnik za procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506344 (5199) TOP
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

363129 (2192) Steinkauz

Več podobnih tem