» »

hladilnik za grafično kartico in procesor

hladilnik za grafično kartico in procesor

puhmaister ::

Kupujem si nov računalnik in ker v istem prostoru kjer bo ta računalnik tudi spim sem se odločil, da bom si dal na procesor in grafično kartico tišji hladilnik. Malo sem pobrskal po spletu in našel tega za procesor klik in tega za grafično kartico klik. Vendar imam problem da je moj procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, 775 klik in moja grafična kartica Leadtek WinFast GeForce NV 8800GTX (PX8800 GTX), 768MB, PCI-e klik. Moj problem je da nobeden izmed teh dveh hladilnikov nima v svojih specifikacijah napisano da ga gre zmontirat na ta procesor in na to grafično. Zato sem šel na zalmanovo spletno stran, kjer sem ugotovil, da je do sedaj le 1 hladilnik za katerega piše da ga je možno montirat na quadro procesorje, a še o tem hladilniku na slovenskem spletu ni ne duha ne sluha, in nobenega hladilnika, ki ga je možno montirat na katerokoli grafično kartico iz serije 8800.

Moje vprašanje je torej ali kdo ve če gre kljub temu te hladilnike montirat na omenjen procesor in grafično kartico in če mogoče ima kdo kak tak komplet te grafične s tem hladilnikom ali pa ta procesor s tem hladilnikom. Razlog da to sprašujem je ta ker sam pač mislim da te grafične kartice in tega procesorja ni omenjenega pri nobenem hladilniku preprosto zato, ker ni tako novega hladilnika kot je grafična kartica oz. procesor.

janwoolf ::

Hladilnik za procesor raje vzemite klik, ta kosa približno enako kot vodno hlajenje, Z DVEMA 120mm VENTILATORJI.. , je tih kot zalman, pravijo (z večji ventilatorji je tišji). Za grafična pa je hladilnik zalman dober.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: janwoolf ()

puhmaister ::

prosim za še kakšen odgovor

dolfi ::

Zalman vrjetno nebo pasal na 8800gtx.

Js bi za grafično vzel: https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
za procesor pa: https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
vsaj za mene je špica, pa nevem če je kakšno hlajenje boljše kot to dvoje.

trek@s ::

Ti glej, na katero podnožje paše hladilnik, ne na procesor.

Drugače še pa en glas za Infinity-a. Ko računalnik ni obremenjen, deluje praktično pasivno - 120mm ventilator se vrti tako počasi, da lahko obrate skoraj s prostim očesom šteješ :D kar pa je neslišno.

puhmaister ::

ta dva ventilatorja sem zbral zato, ker nobeden ne presega 18,5 db glasnosti zato me zanima samo to ali kdo ve če bo to šlo gor namontirat ali ne.

p.s.
koliko sem jaz pogledal vaše hladilnike ki ste mi jih predlagali so vsi glasnejši od 18,5 db z izjemo tistih dveh opcij pasivnega hlajenja pri katerih pa še sam prodajalec močno priporoča nakup tudi dodatnega ventilatorja kar pa so dodatni stroški pa da niti ne omenjam da bi potem bil na istem mestu kot sem sedaj saj bi ponovno iskal dovoj tih ventilator ki paše na ta hladilnik

puhmaister ::

prosim hitro odgovorite če veste ker jutri ali pa pojutrišnem naročim računalnik

dolfi ::

Na procesor bo pasal, na grafično pa zaenkrat paše samo thermaright HR-03 Plus.

puhmaister ::

Aja pa če smo že pri tem katera komponenta v računalniku je najglasnejša in katera 2. Zanima me tudi to če rabim še dodaten ventilator na to pasivno hlajenje HR-03 Plus glede na to da imam na ohišju spredaj iz zadaj 12cm ventilator.
Pa še nekaj, je možno ventilatorje ki so vgrajeni v ohišje in tistega na napajalniku priklopiti na regulator vrtljajev.
Kako tih mora biti v db-jih ventilator da je neslišen oz. če kdo mogoče ve kako glasni so ti ventilatorji kar so že na komponentah v db-jih.

zavajon ::

Ima kdo Thermaltake Sonic Tower ali kaj podobnega? Kako se pasivni hladilniki obnesejo?

lp

sid911 ::

Jaz imam sonic towerja na procesorju X2 3800+. Imam pa nameščen en 12 cm vent med obe hladilni površini, ki pa je na ~5V neslišen. Ene parkrat se mi je ventilator zaradi slabega stika kablov izklopil, procesorj se je pa segrel tam nekje na 45 stopinj. SE da preživet s čisto pasivnim tudi, ampak kak tih ventilator na 5V ne škodi.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

puhmaister ::

Aja pa če smo že pri tem katera komponenta v računalniku je najglasnejša in katera 2.

Zanima me tudi to če rabim še dodaten ventilator na to pasivno hlajenje HR-03 Plus glede na to da imam na ohišju spredaj iz zadaj 12cm ventilator.

Pa še nekaj, je možno ventilatorje ki so vgrajeni v ohišje in tistega na napajalniku priklopiti na regulator vrtljajev.

Kako tih mora biti v db-jih ventilator da je neslišen oz. če kdo mogoče ve kako glasni so ti ventilatorji kar so že na komponentah v db-jih.

puhmaister ::

prosim za odgovore če kdo ve, čim prej

zavajon ::

Hvala, Sid911. Po mojem je temperatura 45st čisto znosna, glede na to, da naj bi ti procesorji po specifikacijah delali nekje do 65st.

@puhmaister:
Težko je reči, katera komponenta je najglasnejša. Če odštejemo CD-je in diske, ki so itak glasni samo takrat, ko se vrtijo, je vir hrupa vedno ventilator. Glasnost ventilatorja je odvisna od števila obratov, kvalitete ležajev in izrabljenosti. Načeloma se večji ventilatorji vrtijo z manj obrati, ker je pretok zraka nekako fi * obrati, zato so tišji. Zopet načeloma, v napajalnikih so zdaj večinoma 120mm venti, na procesorskih hladilnikih 60mm-120mm, na grafikah pa manjši. Po tej logiki naj bi bili venti na grafiki najbolj problematični (ne vem, ker sem imel vedno grafike s pasivnim hlajenjem), ampak po drugi strani grafika rabi manj hlajenja,zato mogoče to ne drži. Kolikor sem videl mašin, so bili skoraj vedno glasnejši venti na procesorjih, razen pri kakšnih starih škatlah, kjer se je procesor kdaj zamenjal, napajalnik pa nikoli.
Vsak ventilator lahko priklopiš na regulator vrtljajev, lahko ga daš tudi na 5V namesto 12V. Vendar moraš vedno pretestirati, če bo pri zmanjšanih vrtljajih še ustrezno opravljal svojo funkcijo.
Glede slišnosti pa je dosti odvisno od okolja. Ponoči v spalnici slišiš tudi 20dB (sploh če si nespečen), čez dan v pisarni pa niti 50dB ni problematičnih. Odvisno tudi od kvalitete slušnega aparata>:D .

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup tihega računalnika (Intel Q9450)

Oddelek: Kaj kupiti
453721 (2259) vir
»

Kako ohladiti x1950xt?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191973 (1541) Svizec69
»

Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
579737 (7872) Jst
»

Nova plata in proc

Oddelek: Kaj kupiti
101211 (1060) Pyr0Beast

Več podobnih tem