Forum » Omrežja in internet » ADSL problem
ADSL problem
robert512 ::
pri siolu imam adsl paket 1mb ze skoraj 3 leta, vecinoma brez tezav.
sedaj so ze 4 dni tezave, dopoldne se nekako dela, popoldne zacne stekat, zvecer se totalno zabase. Klical na tehnicno podporo, kjer mi zatrjujejo da je s centralo vse ok in da je napaka pri meni.
Povezujem se prek MSI ruterja na Sagem Fast modem. Probal sem izlocit ruter, tako da grem z racunalnikom direkt na modem pa ni razlike. Na statusu modema vse ok.
Zanimivo je naslednje, ko se zadeva zabase ne pomaga reset modema. Pomaga pa, da modem potegnem iz stroma za eno minuto in ga nazaj priklopim. Potem mi net dela normalno 5-15min ... pa spet ista zgodba.
Kaj za vraga bi lahko bilo narobe, kam naj se obrnem ?
sedaj so ze 4 dni tezave, dopoldne se nekako dela, popoldne zacne stekat, zvecer se totalno zabase. Klical na tehnicno podporo, kjer mi zatrjujejo da je s centralo vse ok in da je napaka pri meni.
Povezujem se prek MSI ruterja na Sagem Fast modem. Probal sem izlocit ruter, tako da grem z racunalnikom direkt na modem pa ni razlike. Na statusu modema vse ok.
Zanimivo je naslednje, ko se zadeva zabase ne pomaga reset modema. Pomaga pa, da modem potegnem iz stroma za eno minuto in ga nazaj priklopim. Potem mi net dela normalno 5-15min ... pa spet ista zgodba.
Kaj za vraga bi lahko bilo narobe, kam naj se obrnem ?
robert512 ::
tudi to ne pomaga
enostavno se mi promet pocasi masi dokler ne crkne... tudi ce pingam karkoli, pridem samo do dns-a.
enostavno se mi promet pocasi masi dokler ne crkne... tudi ce pingam karkoli, pridem samo do dns-a.
Bakunin ::
instaliraj si WireShark (tcpdump za Windows) ter se z racunalnikom povezi neposredno na adsl modem. Spremljaj promet, ce se morda ne dogaja kaj "cudnega".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows 7 - no internet accessOddelek: Operacijski sistemi | 3740 (2460) | xxxgeekxxx |
» | Inrenetna povezava ne deluje!Oddelek: Omrežja in internet | 2531 (1922) | BlazP |
» | Triera & omejevanje prometaOddelek: Omrežja in internet | 1858 (1374) | Jakka |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2300 (2074) | TribesMan |
» | A je se kdo danes cez noc (okoli 3:20 zjutraj) imel tezave z racunalnikom? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3079 (2384) | frenk |