Forum » Loža » Opraskan avto
Opraskan avto
bsslo ::
Napraskan je v obliki zvezde. Zgleda da je nekdo hotel vdreti s zlemi silami :)
Mislim, da je nekomu samo bilo dolgcas...
Mislim, da je nekomu samo bilo dolgcas...
Scarface ::
Mogoče si nekomu preblizu parkiral in mu s tem otežil vstop v svoje vozilo pa se je na tak svinjski način znesel nad plehom....
Been there, done that....
šernk ::
to so storili nekateri, ki nimajo kaj drugega delat kot uničevat druge stvari.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
mmmato ::
OK, ne poznam tehnik vdiranja v avto, pa sem pomislil da se je kakšen neroden amater lotil s kako žico... Parkiral sem pa pred blokom, tako kot že 1000x, brez da bi komu oviral dostop do svojga avta
Davids84 ::
mogoče pa je bil pijanec ,ki je zamenjal tvoj avto s svojim in ga poskušal odklenit in so se mu tresle roke in je to kot stranski učinek odklepanja.
charlotte ::
Pred kratkim so moji teti vdrli v avto, samo pri njej so zvrtal malo luknco v neposredno bližino klučavnice. Pri tebi pa zgleda ko bi metalci risal pentagram.
;-) ::
Lahko jokaš lahko daš popravit, lahko pa zavaruješ ustrezno in potem zavarovalnica časti štrihanje če poliranje nebo dovolj
mtosev ::
To se je dogajalo pred mojo solo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
nastyboy ::
Men tole ne deluje kot vlom.... meni so vdrli v avto in je bila ključavnica na pol vzunaj... če bi hoteli priti noter bi prišli.. bi prej rekel da so bili otroci...
LP
LP
Chessman ::
meni so tudi pred leti vlomili v avto pa se na klučavnici in okrog sploh ni videlo, je pa res da so šipo zlomli.
mmmato ::
Dokler niste omenili sploh nisem opazil vzorca - davidove zvezde
Koliko pa stane tako štrihanje?
Koliko pa stane tako štrihanje?
OZZY ::
Na sliki ni videt, da bi pršlo do pleha ampak samo da je šel lak stran..Mislim, da bi lahko to z poliranjem rešil in da ni treba barvat.
Go with the flow.
Nič kaj do prvega ličarja pa vprašaj...drgač pa na zavarovalnico pa vadnalizem.
ps.: Pa če se odločiš za zavarovalnico še kaj zlamaj dol (kako luč ali kaj ki ti ni več "lepa") :P
ps.: Pa če se odločiš za zavarovalnico še kaj zlamaj dol (kako luč ali kaj ki ti ni več "lepa") :P
Čakal sem na tak odgovor. Samo ne razumem. V naši družini peljemo avte na tehničnega, itd. Potem ko je čas pokličemo zavarovalnega agenta pri katerem zavarujemo od avtov do hiše, psa, skratka vse (triglav). Nikoli, res nikoli še ni nobeden pogledal ne avta ne hiše ne psa ne vikenda ne nič ;)
Zarad njega bi nam manjkala cela zadnja stran hiše, pes bi bil mrtev, avto bi mel v garaži zlaman....nevem kdaj ti pogledajo avto.
Letos sem jaz imel prvo registracijo avta itd. Na tehničnem je šlo skoz potem smo tam opravili obvezno zavarovanje, registracijo, cestnino itd. kasneje poklicali agenta...ista pesem.
Zarad njega bi nam manjkala cela zadnja stran hiše, pes bi bil mrtev, avto bi mel v garaži zlaman....nevem kdaj ti pogledajo avto.
Letos sem jaz imel prvo registracijo avta itd. Na tehničnem je šlo skoz potem smo tam opravili obvezno zavarovanje, registracijo, cestnino itd. kasneje poklicali agenta...ista pesem.
Pyr0Beast ::
se je za vprašat, če se sploh splača bit zavarovan ..
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Chessman ::
Če imaš neko stvar zavarovano od začetka ni potrebe da preveri če je cela, saj če je poškodovana tak uveljavljaš odškodnino iz prejšnjega leta. Ko pa hočeš nekaj na novo zavarovat ta to kar lepo pogledajo kakšno je stanje zavarovanega predmeta (edino pri novem avtu ne ker se tako ve da ga ne bi kupil če bi bil poškodovan)
PS: pa pazite vandalizem je v kombinaciji za parkirišče krit samo pri polnem kasku, delni kasko pa ne pokriva vandalizma na parkirišču.
PS: pa pazite vandalizem je v kombinaciji za parkirišče krit samo pri polnem kasku, delni kasko pa ne pokriva vandalizma na parkirišču.
kr1ženska ::
Mal sem popraskala kombi. Mogoče kdo ve kje mi ga bodo najhitreje in najceneje popravili? (kriva sama) oziroma prijatelj ki me je usmerjal in je spregledal enega od robov stebra v graži.
Približno koliko stane poliranje?
Približno koliko stane poliranje?
DragonHeart ::
poliranje stane cirka 5-10 eur.
torej toliko, da kupiš polir pasto, nato pa dvigneš svojo rit in spoliraš avto.
kriva pa si sama da ne znaš parkirat avta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DragonHeart ()
DragonHeart je izjavil:
poliranje stane cirka 5-10 eur.
Kombija! ki gre na milimetre natančno v njemu namenjen parkir platc pa še to je bil parkiran krivo. Prav zato sem prosila za pomoč prijatelje ki očitno slabo vidi.
Uf, pol ni take panike. kombi namreč ni moj in tole je treba res čimhitreje uredit.
Koliko pa stane če se ga spolirat ne da?
Kombija nimam doma in bom dala gor sliko, ko bo prilika.
Architect ::
mmmato, mislim da bi moralo to it s poliranjem vsaj okvirno proč. Kupi kakšno kvalitetno polir pasto (recimo od proizvajalca Turtle wax so kar dobre), nato pa poročaj kako je šlo:)
kr1ženska, isti nasvet dam tudi tebi. Če ni pregloboko spraskano, se da vse vsaj okvirno rešiti s poliranjem. Če pa je praska pregloboka ali preširoka, pa poliranje žal ne bo pomagalo.
Meni je sicer praske vedno uspelo le zakriti, redko pa popolnoma odstraniti. Verjetno zato ker imam zrnato barvo.
navodilo, kako odstraniti prasko:
dodatek: nisem nek trgovec ali karkoli, vendar imam z njihovimi izdelki dobre izkušnje + ta tutorial je kar kul.
kr1ženska, isti nasvet dam tudi tebi. Če ni pregloboko spraskano, se da vse vsaj okvirno rešiti s poliranjem. Če pa je praska pregloboka ali preširoka, pa poliranje žal ne bo pomagalo.
Meni je sicer praske vedno uspelo le zakriti, redko pa popolnoma odstraniti. Verjetno zato ker imam zrnato barvo.
navodilo, kako odstraniti prasko:
dodatek: nisem nek trgovec ali karkoli, vendar imam z njihovimi izdelki dobre izkušnje + ta tutorial je kar kul.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Architect ()
blackbfm ::
Poliranje se uporablja predvsem za lepši sijaj, ne pa za odstranjevanje mehanskih poškodb Tist kar je mikro opraskan lahko za silo sicer, ampak če se pa čuti praska na otip potem pa nimaš kaj polirat.
če je pregloboko, je treba na novo barvati, druge rešitve ni. To lahko storiš pri ličarju, če hočeš imeti lepo narejeno (temu primerno tudi plačaš), če pa je avto star in ti ga ni tako zelo škoda pa lahko tudi kupiš barvo in lak ter zadevo doma urediš. Za kakšne stare avte in terence to pride v poštev, če pa mora avto biti lep pa to niti slučajno ne pride v poštev.
blackbfm ::
Kako se pa zadeva reši, če je kombi opraskan pregloboko?
Zbrusi se tisti del oz. speska celoten kos ter na novo pobarva. Če gre za kakšno starejše vozilo se ti ne splača.
Se splača, če to storiš doma. Kar se tiče barve, razlike med original barvo in na novo nanešeno barvo ne bo. Se bo pa zagotovo videlo da je bilo barvano (ne bo gladko pobarvano).
Cena takšnega barvanja je kakih 20 eur, vendar kot sem rekel že prej, to je rešitev le za avte ki jih ni škoda.
Aha. Tko to gre. Vozilo se vsekakor splača popravljat.
Hvala vam.
Hvala vam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kr1ženska ()
trololo2 ::
Če misliš stvar poštimati ornk, potem še za tako majhno prasko računaj na 150€+. Tam okrog sem sam dal leto nazaj za 1cm prasko do pleha...
lohk pa kupiš športno nalepko in ko vrneš avto zravn še zakričiš I PIMPED YOUR RIIIDEEEE.
:D Ne, resno, če je do pleha ima Valentino povsem prav. Če pa je le barva nekoliko opraskana kot je pri mmatoju pa se morda da še rešit brez barvanja.
:D Ne, resno, če je do pleha ima Valentino povsem prav. Če pa je le barva nekoliko opraskana kot je pri mmatoju pa se morda da še rešit brez barvanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Architect ()
black ice ::
Mesar ::
Tole je vandalizem, razen če so bili kaki satanistični lopovi
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Tilen ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poliranje vetrobranskega steklaOddelek: Na cesti | 25834 (11632) | Smartydug |
» | Poliranje stekel na žarometih (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 26855 (21341) | RED_line |
» | Eno vprašanje = praska na avtu (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 31959 (24373) | Domobrancek |
» | Na parkirišču ti "sosednji" avto zbije avto z odprianjem vrat-kaj narediti ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33712 (29569) | iso2000 |
» | Popravilo avtomobilski prask, kje?Oddelek: Na cesti | 4801 (4387) | kixs |