» »

VIDEO EDITING : M2TS datoteke oziroma AVCHD kodek...

VIDEO EDITING : M2TS datoteke oziroma AVCHD kodek...

BaTeMaN ::

Kako se lotevat editinga, kako narediti DVD... kako karkoli počnete vi? S tem.

Jaz sem se malo igral Pinnacle\Studio 11... ampak, nimam še nekega pojma :)

Prosim za kako dobro stran z info in kakršnkoli nasvet.. zdaj že 3 mesece veselo snemam in počasi bo treba prenest zadeve na drug medij :)

Hvala.
less then zero

BaTeMaN ::

...in vse tiho je bilo?

A noben ne dela video editinga???
less then zero

maketa ::

Brez muje se še čevelj ne obuje.

StratOS ::

Za video editing imaš ja veliko orodij za editiranje.
Pinnacle je seveda med boljšimi, vsaj po moji strani.
Kar se pa tiče ostalih zadevc in DVD avthoringa ( predvsem zaradi nepodpore v celoti VTS in VMG in ostalih zadevščin ) pa uporabljam DVD Lab Pro

Kar se pa tiče BD DVD pa za editing uporabljam Pinnacle in tudi za kak AVCHD authoring, za full BD-J avthoring pa zaenkrat le zaenkrat malce težak Sonicov BD Scenarist.

Drugače pa imaš še kar nekaj Uleadovih, Cyberlinkovih ... orodij za editiranje an avthoring.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

BaTeMaN ::

Hvala.
Sem pač nov v tem področju, saj bo bolje.

google iz my frend :)

ampak jaz sem se pač trudil da če je avchd, da ne izgubljam kvalitete v pretvorbi v mpeg2 ali karkoli,.. divx .. mpeg4...

S čim pa dandanes obdelujete AVCHD?
less then zero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaTeMaN ()

UpRising ::

hellow, si našu kak pameten tool za convertanje iz HD(m2ts) v XviD ?

BaTeMaN ::

nekak sem navezan na PowerDirector 7 (cyberlink)

z njim delam

karkoli že delam
less then zero

urosfri ::

v kakšnih resolucijah in oblikah se pa kaj exporta fullHD posnetke, sem ravno nabavil kamero pa sem še svež na tem področju. Zajema mi v 1440x1080i tako da sedaj pri raznoraznem konvertiranju nebi rad preveč zgubil na kvaliteti in me zanima ko recimo uredim video s primer pinnaclom, kako ga potem exportam v kvaliteto z najmanjšo izgubo...

lp

Tomson ::

Sam za editiranje HD materiala - .m2ts (AVSHC) uporabljam Sony Vegas Pro 8. Za SD material pa Adobe Premiere.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

urosfri ::

a s Premierom se ne da urejat .m2ts filov?

torej premiere ne prepozna .m2ts filov al kako?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosfri ()

urosfri ::

sem probal Sony vegas, je kar v redu za konvertiranje, sam mi naredi duplo večji file ko pretvorim iz 1440 resolucije v avi, me pa zanima če je možno tudi konvertirat samo tip fila, tako da bi ohranil število pikslov 1440 oz.vsaj zmanjšal na tako imenovano 720p kvaliteto, se pravi nočem imet mpeg2 ampak HD kvaliteto s končnico avi ali pa mkv..

StratOS ::

AVCHD format oziroma *.m2ts datoteka je tako ali tako že kompresirana. Format je prilagojen za izdelavo BD diskov z podporo oziroma AVCHD tip BD ( BDAV MPEG-2 )
v AVCHD je video v večini primerih kompresirano z MPEG-4 AVC/H.264 video kodekom, avdio v kompresiranem Dolby AC-3 ali multichanel PCM.
AVCHD standard podpira tudi menuje, slide in navigacijo, multi audio in video poleg vključitve podnapisov ... se pravi da v večini podpira vse obstoječe standarde standardnih DVD diskov v MPEG2 transportnem streamu, prilagojen seveda za AVCHD BD diske zaradi same resolucije zapisa videa in kakovost avdia.

Zaradi same konverzije in načina kompresije avdia in videa je priporočljivo, da se posname source v takšni kvaliteti kakšno boš tudi uporabljal.
Seveda pa v "večji" resoluciji konverzija v manjšo potrebuje dejansko konverzijo v raw in potem v ustrezen video/audio format oziroma kompresijski algoritem.

Preglej AVCHD @ Wikipedia

Končnice datotek so v večini primerov čisto nepotrebne, seveda če uporabljaš playerje, ki uporabljajo oz preglejujejo header informacije datotek in sami razčlenijo format avdia in videa v zapisu, seveda če gre za multi stream opcije, drugače pa se avdio in video posnameta posebej oziroma separirajo stream.
Od količine in posebnosti streamov v datoteki je pomemben tudi za predhodno identifikacijo in izločitev dodatnih lastnosti streamov.
Primer datoteka *.avi lahko vsebuje video ali video in audio stream ( ne govorim sedaj še o možnih različnih kompresijah streamov ).
Program sam iz headerjev izlušči parametre videa in audia in za to uporabi določene dekompresijske metode - kodeke za video in audio.
Če je poleg osnovnih dveh streamov notri še recimo multilanguage stream za podnapise ali multilanguage stream za audio se praviloma te datoteke shranjujeo kot *.mkv, tu pa gre samo za ustrezno separacijo in uporabo ustreznih streamov predvsem zaradi tega, da ni treba recimo prenesti celoten zaščiteno vsebino BD diska in zapeči ta BD disk za 100% podporo pri predvajanju.
Seveda je zaradi velikosti in kompresije v teh datotekah ter delnega podpiranja celotnega BD sistema ( multi audio, multi video angles, multi subtitles ) takšna prednost seveda zelo prilagodljiva in ustrezna, seveda če se pa hočeš v celoti prepustiti BD strukturi in posebnostih najnovejše BD-J podpore in online opcij pa seveda moreš imeti ustrezen predvajalnik bluray ki seveda podpira vse te novosti oziroma moreš imeti zadnjo firmware različico za svoj predvajalnik. Seveda je kvaliteta tudi cenovno dražja.
Obstajajo pa seveda tudi lossless *.mkv datoteke, ki pa so zaradi različnih vklučenih stremov direktno brez spremembe resolucije in kompresije (direktno digitalen kompresiran zapis) tudi tako velike in lahko delno nadomestijo BD predvajalnik.

Končnice tudi nimajo vpliva v kvaliteti, vsak kompresijski algoritem streama podpira določene resolucije(video), vsaki algoritem ima svoje restrikcije in omejitve, seveda pa je od nastavitev kompresije in parametrov kompresijskega algoritma predvsem pomembna vhodna kvaliteta in resolucija vhodne datoteke ( najsibo raw z ločenimi streami brezkompresijsko ali streamana v mux z kakršno koli kompresijsko metodo), z pomočjo nastavitev parametrov kompresijskega algoritma ( kodeka ) nastaviš končen izgled novonastale komprsirane datoteke streama v večini primerov to pomeni kvaliteto in velikost.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

urosfri ::

@StratOS
Hvala za strokovno pojasnitev zgoraj napisanega, sem si malo pregledal zadeve ja, in tudi sprobal različne načine, vendar še zmeraj mi ne uspe dobit normalne slike ven, rad bi samo spremenil kar sem posnel s kamero v .avi ali .mkv da lahko gledam na katerem koli računalniku, ker tega mi žal ni za predvajat kjer koli..SONY VEGAS PRO 8.0 mi ni kaj dosti pomagal, lahko samo editiram in potem spet konvertiram nazaj v m2ts format, vse ostalo je packarija..

vasquez ::

Sony Vegas ima cel kup izhodnih formatov. Tudi avi, mpg, wmv.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vasquez ()

urosfri ::

res je da ima te vse izhodne parametre, ampak lahko pozabiš na pixle 1920, ker jih ostane samo 576..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HD ali FULL HD KAMERA

Oddelek: Zvok in slika
285349 (4373) JOKER
»

DLNA mreža za TV (PROGRAM)

Oddelek: Programska oprema
83519 (2665) radmannsdorf
»

Hd kamera, tv .... itd

Oddelek: Zvok in slika
353402 (3044) JOKER
»

Format M2TS

Oddelek: Zvok in slika
5804 (702) vasquez
»

Montaža filma, posnetega na DVD-videokameri

Oddelek: Zvok in slika
163105 (2746) wooted

Več podobnih tem