» »

MySQL_error?

MySQL_error?

Dirkac ::

Moj problem je naslednji:

Ko zaženem skripto, s katero popravljan oz. spreminjam podatke v tabeli, mi javi napako : Duplicate entry '1' for key 1. V skpti sem uporabil funkcijo MySQL_error, ki mi to izpiše. A se komu sanja, kaj bi bilo lahko narobe?
  • premaknil: Senitel ()

OwcA ::

Ocitno je "key 1" primary key al pa unique, tako da se vrednosti ne morejo ponavljat. Resitvi sta dve:
spremeni lastnosti polja al pa pobrisi moteci zapis v bazi.

darh ::

nekje mas primary key... in primary key mora biti vsak unikaten... naprimer 1,2,3,4,5... in ti maš v bazi že nekje vnos "1" in hočeš še enkrat dat "1".. najverjetneje maš kak ID to... obstaja tud lastnost polja auto_increment, ki ti ob vsakem vnosu poveča zadnjo vnešeno številko za 1.. nekako tako gre to...

uglavnem... ko ustvariš tabelo z primary keyem mora definicija za tip polja zgledati nekako takole:
ime_polja int(10) unsigned NOT NULL auto_increment

bo šlo ?
Excuses are useless! Results are priceless!

Zadevo sem rešu tako, da sem dodal WHERE stavek, ki sem ga prej izpustil. Napaka se je pojavila, ker se id vedno na novo zapisoval, kar pa ni bilo mogoče.

Zanima me še ena stvar:

A mi kdo zna povedat, kako bi izračunal delovno dobo neke osebe. Za primer: V bazi imam datum, od kdaj je oseba zaposlena v podjetju. Zdaj pa me zanima, kako iz tega izračunat delovno dobo. Logično bi bilo, da se od trenutnega datuma odšteje datum vstopa v podjetje. Kako pa to realizirat s pomočjo PHP in MySQL? A obstajajo kakšne temu namenjene funkcije?

OwcA ::

poglej v dokumentacijo od MySql pod Date and time functions. Ma sql ful funkcij za racunanje z datumi.

Še eno pomoč bi rabil.

S pomočjo while zanke in funkcije printf() izpišem nekaj podatkov iz baze v html tabelo. Zdaj pa me zanima, kako bi v tej tabeli dodal še 4 stolpce in v njih vnosna polja, kamor bi lahko vnašal številke. Se pravi: v prvih 3 stolpcih bi bili podatki iz baze, v naslednje 4 pa bi vnašal podatke sam. Poizkusil sem vstavit kar cel form, ampak ne gre. A pozna kdo rešitev?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mysql vnos

Oddelek: Izdelava spletišč
51545 (1510) asgard2.0
»

portal ostal, baza sla

Oddelek: Izdelava spletišč
61826 (1711) bombacina
»