Forum » Zvok in slika » digitalni fotoaparat - ne dela sploh
digitalni fotoaparat - ne dela sploh
IceIceBaby ::
Dobil sem za par slik nardit Olympus Camedia C-2000 zoom. Zraven ima kabel ki gre na eno strani v serijski port na drugi pa je bananca za v fotoaparat. Jaz to vse lepo skuplam, downloadam najnovejsi softer in twain driver, hocm slike dol potegnit pa pise da se fotoaparat ne odziva. A mi kdo lahko pove kaj bi lahko blo narobe. Probal sem v win XP in ME. V biosu sem nastavljal porte ... ne dela sploh.
Highlag ::
Več stvari:
1. kamero moraš nastaviti na pošiljanje podatkov
2. kamero moraš prižgati med pošiljanjem podatkov
3. kabel mora biti brez napak
4. Kabel mora biti na pravem com: portu oz. program mora biti nastavljen na port na katerem je priključen kabel.
Ja no pa verjetno moraš imeti na kameri kako sliko :D
1. kamero moraš nastaviti na pošiljanje podatkov
2. kamero moraš prižgati med pošiljanjem podatkov
3. kabel mora biti brez napak
4. Kabel mora biti na pravem com: portu oz. program mora biti nastavljen na port na katerem je priključen kabel.
Ja no pa verjetno moraš imeti na kameri kako sliko :D
bastadu ::
Jaz imam Olympus Camedia 2040Z, ki ima USB vmesnik, vendar se v priloženem programu "Camedia Master 2.5" nikakor ne morem konektat. Se pa lahko kot spominski disk (kot črka pogona)... Če ima kdo izkušnje tudi mene zanima, kako bi se direktno priklopil v tistem programu...
Highlag ::
Žal nisem nikoli uporabljal kamere z usb portom.
Sem pa od Camedie uporabljal modela 1500 nekaj in sedaj uporabljam 2500 nekaj (ne vem točnih modelov) Ki pa oba delujeta preko serijskega porta.
Camedia master je itak poln horoščev oz sploh ni pisan za kake nove Windovse. Zato pa so z njim sami problemi.
Jaz imam recimo problem, da včasih program misli, da je direktorij v katerega hočem sneti slike zaklenjen oz. read only. Potem naredim nov direktorij pa sname slike BP. Potem pa lahko z Explorerjem slike skopiram v direktorij za katerega program misli da je Read only?? (W2000) Pa to ne vedno. :\\
U glavnem. Drugič raje kupi kak Nikon :-)
Sem pa od Camedie uporabljal modela 1500 nekaj in sedaj uporabljam 2500 nekaj (ne vem točnih modelov) Ki pa oba delujeta preko serijskega porta.
Camedia master je itak poln horoščev oz sploh ni pisan za kake nove Windovse. Zato pa so z njim sami problemi.
Jaz imam recimo problem, da včasih program misli, da je direktorij v katerega hočem sneti slike zaklenjen oz. read only. Potem naredim nov direktorij pa sname slike BP. Potem pa lahko z Explorerjem slike skopiram v direktorij za katerega program misli da je Read only?? (W2000) Pa to ne vedno. :\\
U glavnem. Drugič raje kupi kak Nikon :-)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iz večih slik v eno panoramsko: kater program?Oddelek: Zvok in slika | 1123 (999) | JerKoJ |
» | zanima me digitalec: Olympus CAMEDIA C-765 UltraZoomOddelek: Kaj kupiti | 1516 (1358) | [MYTiX] |
» | Ne vem kerga digitalca bi ?Oddelek: Kaj kupiti | 1585 (1423) | zombies |
» | digitalni fotoaparatOddelek: Kaj kupiti | 884 (736) | City |
» | Digitalni fotoaparati, rabim nasvet (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6524 (5452) | Dr_M |