» »

Preimenovanje .html -> .php

Preimenovanje .html -> .php

foppa ::

Naredil sem tole:
http://www.desilva.biz/php/phpinhtml.html

Zanime me ce je ze kdo pocel kaj podobnega in kako se obnese to potem v iskalnikih ?
Skrbi me da ne bo stran padla na page rankingu, kako bodo iskalniki indexirali po strani, ce se uporablja zgoraj omenjnea zadeva.

Mogoce druga varianta da naredim oz. preimenujem strani v .php in potem naredilm preusmeritve iz sedajsnih .html strani na nove .php strani.
S tem se izognem dead linkov, samo ce je veliko html strani potem je to veliko preusmeritev...

A ima kdo kaksno idejo oz. kaksne konkretne izkusnje s podobnim ?
  • spremenilo: foppa ()

680x0 ::

Če prav razumem, imaš obstoječo stran sestavljeno pretežno iz .html datotek, sedaj pa bi rad začel uporabljati PHP?

Zgoraj omenjena rešitev ne spremeni ničesar, naslovi strani bodo ostali isti, zato ni razloga, da bi stran padla v iskalnikih.

V primeru preimenovanja datotek iz .html v .php lahko v .htacces uporabiš redirect "RedirectMatch 301 (.*)\.html$ http://www.domena123.si$1.php", ki bo vse poizvedbe po .html datotekah preusmeril na .php datoteke z istim naslovom. Tudi v tem primeru page ranka načeloma ne izgubiš, ker iskalci prepoznajo kod 301 Moved Pernamently in samo zamenjajo naslov strani.

foppa ::

Točno tako.
Sedaj imam stran s .htm datotekami.
Ker uporabljam nekaj PHP script in jih imam sedaj vkljucene preko Iframe-ov, bi rad sedaj ob redesignu spremenil vse strani v .php

No ce s tisto resitvijo, ki je na mojem linku zadevo resim in bo ok, potem bom kar tako naredil.

Ta tvoja resitev z avtomatsko preusmeritvijo iz .htm na .php z istim imenom je pa tudi zelo zanimiva.
Jo bom spravili v arhiv in mogoce porabili v prihodnje, ce bo potreba.

Hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
295276129 (1780) javor33
»

html in PHP

111071 (681) matvoz
»

Izvajanje php v .html

242050 (1399) Tody
»

mod_rewrite