» »

Problem s šumniki pri v vpisu v Access bazo ???

Problem s šumniki pri v vpisu v Access bazo ???

Joze_K ::

V ASPju imam rutine, ki vpisujejo preko SQL stavka v bazo podatke iz enega forma. Ko preberem vsebino nazaj (po sistemu Recordset.Open), pa imam namesto šumnikov IZPISANE znake CIRILICE ???? Ko jih še enkrat vpišem pa so ti "Cirilica" znaki spet nekaj drugega

Vsaka stran ima nastavljeno:
(m*ta http-equiv="Content-Language" content="SL")
(m*ta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250")

????

Ali je potrebno kje v Accessu nastaviti kodno tabelo? Ker se mi zdi, da ko vpisujem na "LOCALHOSTu" nimam teh problemov, ko pa na internetu pa ti problemi so....

please, HELP 8-O 8-O 8-O

Hvala, za konkretne predloge!

PS primer:
Dobrodo?li na na?ih prenovljenih spletnih straneh

... opažam tudi, da če si odprem Access in v bazo vpišem tekste, kjer sem vpisal ČŽŠ, mi jih potem stran ne prikaže pravilno (četudi so po vpisu vidni kot ČŽŠ v tabeli na strani pri kodni tabeli pa kot ? - vprašaji), na strani so pravilno prikazani le, če so vpisani preko ASP SQL stavka / (v bazi pa jih prav tako vidiš kot ČŽŠ - če gledaš preko Accessa ?!??!?!?!?!?!? :\

starei ::

poskusi s:

charset=UTF-8

V eclipse web okolju to deluje normalno.

lp, iztok

kje pa naj to vpišem?

Drugo: imam občutek, da sem si "zj..al" fonte na mojem računalniku s katerim programiram - mi v nekaterih programih kaže šumnike drugače (npr. v IEju v izbirnikih, pa v TotalComanderju v ukaznih vrsticah,...) in mislim, da jaz že vnašam v tabelo šumnike "z napako" - ker če isto vnašam preko WEBa / direktno Z DRUGIM RAČUNALNIKOM - potem nimam teh problemov ? 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Joze_K ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

utf-8 in dolzina polja v mysql

Oddelek: Izdelava spletišč
103674 (3424) tmz
»

mysql baza + šumniki

Oddelek: Izdelava spletišč