Forum » Zvok in slika » 22" monitor in igre na 800*600
22" monitor in igre na 800*600
Bellzmet ::
Živjo!
Namen imam kupiti nov 22" LCD pa me zanima sledeče. Sedaj zaradi rahlo starega compa igram npr. CoD4 na resoluciji 800*600 (zaradi FPS) na CRT 17" monitorju.
Pa me zanima, če se lahko na 22" LCD tudi igra zadevo v 800*600 in ali je slika "razpotegnjena", je bolj kockasta, ostale stvari,...?
lp
Namen imam kupiti nov 22" LCD pa me zanima sledeče. Sedaj zaradi rahlo starega compa igram npr. CoD4 na resoluciji 800*600 (zaradi FPS) na CRT 17" monitorju.
Pa me zanima, če se lahko na 22" LCD tudi igra zadevo v 800*600 in ali je slika "razpotegnjena", je bolj kockasta, ostale stvari,...?
lp
bluefish ::
lahko igraš, vendar je, kot si pravilno ugotovil, slika veliko bolj kockasta, ker ima LCD fiksno dimenzijo posamezne pike - ali nekaj podobnega, teorijo tega sem že rahlo pozabil. Skratka, slika bo veliko bolj grda, kot pa je sedaj. Poleg tega je večina 22"modelov wide-screen in boš tako v igri pridelal črne robove spodaj in zgoraj oz. bo slika grdo raztegnjena. Mimogrede, če tvoja grafična tekoče prebavlja COD4 le na 800 x 600, potem kmalu začni razmišljati o novi, sicer bodo tudi druge igre na 22" bolj žalostne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Bellzmet ::
O.K. rečmo, da imam črne robove raje kot rapotegnjeno sliko. Ali to omogočajo vsi monitorji?
Pa zanima me, kako zgledajo Win XP. Je slika tudi razpotegnjena, ali npr. slike ali text v Wordu - je potem to vse razpotegnjeno ali kako zgleda to na wide?
Res še nisem nikoli videl slike na wide...
Pa zanima me, kako zgledajo Win XP. Je slika tudi razpotegnjena, ali npr. slike ali text v Wordu - je potem to vse razpotegnjeno ali kako zgleda to na wide?
Res še nisem nikoli videl slike na wide...
bluefish ::
ne, monitor ima nativno ločljivost, ki jo prikazuje brez težav. Tudi v Win dobiš lepo sliko. Problem pa je, ko zaženeš igro, ki recimo ne podpira wide monitorjev. Pri tem je stvar loterije, če boš dobil sliko z robovi, ali pa razpotegnjeno stvar. Seveda pa se pri novejših igrah tega ni treba bati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?Oddelek: Strojna oprema | 2734 (2078) | Damiani |
» | Zakaj gre vsa industrija na 16:10?/Kaj imate vi rajši? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4975 (3889) | DJ Beat |
» | Kateri TV tuner za 22" LCD (zunanji) ?Oddelek: Kaj kupiti | 2691 (2272) | Volk| |
» | Kupujem monitor ! Kakšne izkušnje z Wide Screen monitorji ?Oddelek: Zvok in slika | 2723 (1919) | HyperKiller |
» | 1600x1200 LCD in igre ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1038 (821) | Yohan del Sud |