» »

22" monitor in igre na 800*600

22" monitor in igre na 800*600

Bellzmet ::

Živjo!

Namen imam kupiti nov 22" LCD pa me zanima sledeče. Sedaj zaradi rahlo starega compa igram npr. CoD4 na resoluciji 800*600 (zaradi FPS) na CRT 17" monitorju.

Pa me zanima, če se lahko na 22" LCD tudi igra zadevo v 800*600 in ali je slika "razpotegnjena", je bolj kockasta, ostale stvari,...?

lp

bluefish ::

lahko igraš, vendar je, kot si pravilno ugotovil, slika veliko bolj kockasta, ker ima LCD fiksno dimenzijo posamezne pike - ali nekaj podobnega, teorijo tega sem že rahlo pozabil. Skratka, slika bo veliko bolj grda, kot pa je sedaj. Poleg tega je večina 22"modelov wide-screen in boš tako v igri pridelal črne robove spodaj in zgoraj oz. bo slika grdo raztegnjena. Mimogrede, če tvoja grafična tekoče prebavlja COD4 le na 800 x 600, potem kmalu začni razmišljati o novi, sicer bodo tudi druge igre na 22" bolj žalostne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Bellzmet ::

O.K. rečmo, da imam črne robove raje kot rapotegnjeno sliko. Ali to omogočajo vsi monitorji?

Pa zanima me, kako zgledajo Win XP. Je slika tudi razpotegnjena, ali npr. slike ali text v Wordu - je potem to vse razpotegnjeno ali kako zgleda to na wide?

Res še nisem nikoli videl slike na wide...

bluefish ::

ne, monitor ima nativno ločljivost, ki jo prikazuje brez težav. Tudi v Win dobiš lepo sliko. Problem pa je, ko zaženeš igro, ki recimo ne podpira wide monitorjev. Pri tem je stvar loterije, če boš dobil sliko z robovi, ali pa razpotegnjeno stvar. Seveda pa se pri novejših igrah tega ni treba bati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?

Oddelek: Strojna oprema
492734 (2078) Damiani
»

Zakaj gre vsa industrija na 16:10?/Kaj imate vi rajši? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
644975 (3889) DJ Beat
»

Kateri TV tuner za 22" LCD (zunanji) ?

Oddelek: Kaj kupiti
132691 (2272) Volk|
»

Kupujem monitor ! Kakšne izkušnje z Wide Screen monitorji ?

Oddelek: Zvok in slika
412723 (1919) HyperKiller
»

1600x1200 LCD in igre ...

Oddelek: Pomoč in nasveti
71038 (821) Yohan del Sud

Več podobnih tem