» »

odstranitev vokala...

odstranitev vokala...

mc_ado ::

Zdravo!

Mene zanima prvo, če ima kdo več sreče kot jaz, da bi najdel podlago od Xzibita - at the speed of life,
poleg tega pa, če nobenemu ne rata me zanima ali ima kdo kakšne pripomočke za odstranitev vokala?
:D

Najlepša hvala.
mafia
  • spremenil: mc_ado ()

E-Master ::

Pozdravljen Mc_Ado!

Kar se tiče odstranejvanje vokala iz komada ne bo tako enostavno :)
Če je namreč komad v wave ali mp3 formatu, so vsi zvočni kanali združeni in samplirani.
Vse kar lahko tukaj narediš je to, da izkoristiš prostorski stereo zvok komada ->
Ponavadi so vokali snemani v mono obliki in so zato v stereo območju centrirani. Nekateri programi se tukaj znajdejo tako,
da poudarijo bolj leve in desne kanale, ki niso centrirani...to privede do omiljenega mono kanala (v tem primeru vokal)
in lahko recimo poješ kak zmerni karaoke nanj...se pa še vedno sliši v ozadju tihi originalni vokal...
take efekte imajo vgrajeni tudi nekateri glasbeni stolpi.

Drugi boljši način je ta, da na internetu poiščeš midi zvoke komadov, jih shraniš in nato:
-jih lahko importiraš v neke klaviature, ki podpira midi file (arranger workstatione). Ti namreče vsebujejo solidne zvoke,
in včasih naredijo relativno kvaliteten komad...če v teh midi datotekah še vedno ni odstranjen vokalni kanal, ga z lahka deaktiviraš s kakim midi editorjem.

-drugi način je pa, da greš s temi midi fili v nek studio, mini studio, domači računalnik z zvočnim programom (like Cubase SX) in naloženimi sampli. Nato dodeliš posameznim kanalom določene zvoke (sample) in there you go...zadeva lahko manipuliraš do onemoglosti in še izredno zabavno je.

Upam, da sem vsaj malo pomagal.

l.p.
g

Zasluži 1000 EUR/dan preko interneta!

mc_ado ::

To prvo se mi ne splača delat, saj zvoki ne ostanejo isti oz. po odstranitvi vokala
se celotna podlaga spremeni v neke nenavadne zvoke, pol pa je kriza:D

Drugi način, kot praviš da najdem na internetu midi zvoke, ubistvu komajda
komad najdem, kaj šele midi zvoke..hehe
Tretji predlog pa niti ni tako slab, bom probal.

Čul sem pa še neki od kolega, da je na tej strani bil, mogoče je še vedno
registriran uporabnik, ki je namreč doma naredu neko "posebno napravo"
katera omogoča odstranitev vokala v celoti, brez nekih komplikacij.

Hvala za pomoč!

l.p.
mafia

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mc_ado ()

SaXsIm ::

naprava za odstranitev vokala v celoti?... :\ V kakšnem cool editu imaš eq preset vocal cut, v katerem drugem programu pa se igraj z eqjem, in poišči optimalno rešitev.
SaXsIm

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odstranitev vokalov

Oddelek: Zvok in slika
61429 (992) jorgos
»

Program ki izklopi iz skladbe vokal(besedilo, pesmi)

58666 (7627) podtalje
»

Audigy soundfont ali kaj boljšega-profi???

Oddelek: Pomoč in nasveti
352143 (1766) matrix2
»

Logitech Z-680

312848 (1578) glinik
»

Snemanje demo posnetkov z zvočno Terratec ews88mt

Oddelek: Strojna oprema
51512 (1453) Damjan Jagar

Več podobnih tem