» »

Program ki izklopi iz skladbe vokal(besedilo, pesmi)

Program ki izklopi iz skladbe vokal(besedilo, pesmi)

J4CK16 ::

Lep pozdrav!
Mene pa zanima če kdo pozna kakšen programček, ki bi vokal iz skladbe izklopil, da bi bila samo melodija, brez "petja"??
Lepo bi prosil če kdo pozna program da mi napiše kako se mu reče.

HVALA lp Jack

podtalje ::

Sam to delam z Adobe audition.

Moram te opozoriti, da je odstranjevanje vokala precej odvisno, kako je glasba posneta.
Ponavadi so pesmi posnete tako, da sta vokala na levem in desnem kanalu popolnoma enaka.
Vokal se nato odstrani tako, da en kanal prilepiš čez drugega ter izbereš "Invert", tako da
se vrednosti vokala med seboj izničijo.
S tem se ponavadi odstranijo tudi basi (<200Hz), zato je priporočljivo, da se basi dodajo naknadno.

Pomankljivosti so, da je zvok, ki ga dobiš z odstranjevanjem vokala, mono.
Drug problem so mp3 pesmi, ki ločeno kodirajo kanala in ker je to izgubni kodek, ne pride popolnoma enak rezultat,
zato so precej boljši rezultati, če to delaš z originalnimi wav datotekami.
Tretja pomankljivost pa je, da je veliko pesmi posnetih tako, da odstranjevanje vokala sploh ni možno.

mte ::

Eh..povej koliko komadov si predelal s tem invertiranjem in je bil rezultat vsaj približno uporaben? Jaz niti enega.. si ne bi upal uporabit niti na privat karaokah.

Jaz osebno raje najdem kak dober midi fajl, ga ruknem čez par vst inštrumentov, ga še malo popravim kjer je treba in dobim precej boljši rezultat, čeprav zadeva ni identična originalu - je pa vsaj vse slišat.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mte ()

Komade sem res predeloval samo za domače karaoke :-) , vendar lahko rečem, da je ponekod rezultat zelo dober.
Kot pa sem že rekel, ta postopek slabo deluje pri mp3-jih. Potrebuješ orginalne CDje.

Nixiie_ ::

podtalje je izjavil:

Sam to delam z Adobe audition.

Moram te opozoriti, da je odstranjevanje vokala precej odvisno, kako je glasba posneta.
Ponavadi so pesmi posnete tako, da sta vokala na levem in desnem kanalu popolnoma enaka.
Vokal se nato odstrani tako, da en kanal prilepiš čez drugega ter izbereš "Invert", tako da
se vrednosti vokala med seboj izničijo.
S tem se ponavadi odstranijo tudi basi (<200Hz), zato je priporočljivo, da se basi dodajo naknadno.

Pomankljivosti so, da je zvok, ki ga dobiš z odstranjevanjem vokala, mono.
Drug problem so mp3 pesmi, ki ločeno kodirajo kanala in ker je to izgubni kodek, ne pride popolnoma enak rezultat,
zato so precej boljši rezultati, če to delaš z originalnimi wav datotekami.
Tretja pomankljivost pa je, da je veliko pesmi posnetih tako, da odstranjevanje vokala sploh ni možno.

js bi te pa prosla če bi ti hotel mi 2 pesmi tako naredit da bi mi izbrisal vokale? prosim odpiši mi na gmail: Niixa14@gmail.com hvala

Poskusiš lahko tudi sama.

Natančen postopek z opisanimi vsemi koraki, kako to narediš, je opisan na:
http://www.zmaga.com/program_ucenje.php...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odstranitev vokalov

Oddelek: Zvok in slika
61423 (986) jorgos
»

Program za odstranjevanje vokala

Oddelek: Programska oprema