Forum » Pomoč in nasveti » ''unreadable''
''unreadable''
TheJack ::
Imam pekač PlexWriter 8/4/32. Dela sicer super, ampak danes sem pa opazil nekaj čudnega.
Poznate program ''Nero CD Speed'' (zraven Nerota se dobi)? V njem je tudi ena zanimiva funkcija, ki se imenuje ''ScanDisc'' (menu Extra). Le-ta ti pregleda cd in pove, če je z njim vse v redu. Ima dve vrsti preverjanja: ''File Test'' in ''Surface Scan'' (pojasnilo upam ni potrebno).
Problem je sledeči. Včeraj sem opazil, da ima čisto vsak cd, ki sem ga do sedaj posnel s svojim pekačem (odkar ga imam), na koncu en ''unreadable'' kvadratek (verjetno lead-out), pri ''Surface Scan''. Razen tistih cedejev, ki so kopije drugega cedeja (npr. s CloneCD-jem ali pa s ''CD Copy'' pri Nerotu).
Kljub temu so vsi cedeji normalno berljivi, pa tudi ''File Test'' na njih ne najde nobene napake. Vse špila normalno.
Sem najprej misil, da je kaj narobe s tem ScanDiscom, ampak ko sem preizkusil cd, ki ni bil posnet na mojem Plextorju, pa na koncu ni nobenega rdečega kvadratka. Vsa površina je torej ''readable''.
Prosil bi vas, če še vi s tem programom preverite kakšen vaš cd in mi poveste, kakšni so bili rezultati.
Gotovo pa je med vami tudi kakšen majster, ki mi bo znal povedati, v čem je fora.
Poznate program ''Nero CD Speed'' (zraven Nerota se dobi)? V njem je tudi ena zanimiva funkcija, ki se imenuje ''ScanDisc'' (menu Extra). Le-ta ti pregleda cd in pove, če je z njim vse v redu. Ima dve vrsti preverjanja: ''File Test'' in ''Surface Scan'' (pojasnilo upam ni potrebno).
Problem je sledeči. Včeraj sem opazil, da ima čisto vsak cd, ki sem ga do sedaj posnel s svojim pekačem (odkar ga imam), na koncu en ''unreadable'' kvadratek (verjetno lead-out), pri ''Surface Scan''. Razen tistih cedejev, ki so kopije drugega cedeja (npr. s CloneCD-jem ali pa s ''CD Copy'' pri Nerotu).
Kljub temu so vsi cedeji normalno berljivi, pa tudi ''File Test'' na njih ne najde nobene napake. Vse špila normalno.
Sem najprej misil, da je kaj narobe s tem ScanDiscom, ampak ko sem preizkusil cd, ki ni bil posnet na mojem Plextorju, pa na koncu ni nobenega rdečega kvadratka. Vsa površina je torej ''readable''.
Prosil bi vas, če še vi s tem programom preverite kakšen vaš cd in mi poveste, kakšni so bili rezultati.
Gotovo pa je med vami tudi kakšen majster, ki mi bo znal povedati, v čem je fora.
Bonis nocet, qui malis parcit.
TheJack ::
Problem rešen (saj si ne delam utvar, da bi zadeva koga tukaj zanimala, ampak vseeno). Moji podatkovni cedeji so bili namreč posneti v TAO mode, saj so mi vsi rekli (in sem to na veliko krajih prebral), da pri snemanju podatkov med DAO in TAO ni razlike (in sem zato zadevo pustil na default), le-ta naj bi bila le pri audio cedejih. Kot se je izkazalo, to ni res, ampak ne povzroča nobenih problemov.
Bonis nocet, qui malis parcit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6531 (4442) | pingo76 |
» | teacovi pekači-da ali ne?Oddelek: Kaj kupiti | 2112 (1615) | AngelOfDeath |
» | Teac 48x12x48 ?Oddelek: Kaj kupiti | 1716 (1347) | TheJack |
» | Smartbuy cdji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8817 (6232) | City |
» | Teac cdW540E v winXP - ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1930 (1605) | TheJack |