Forum » Kaj kupiti » Mimovrste
Mimovrste

starfotr ::
Razni črni petki so nateg.
Iluzorno je pričakovati neke 90 % popuste.
Potrošniki so pa tudi bedaki, ki kupujejo popuste. Važno, da piše dvomestna cifra popusta. Od 50 naprej.
Cene so zaradi vseh teh zadev napihnjene.
Iluzorno je pričakovati neke 90 % popuste.
Potrošniki so pa tudi bedaki, ki kupujejo popuste. Važno, da piše dvomestna cifra popusta. Od 50 naprej.
Cene so zaradi vseh teh zadev napihnjene.

111111111111 ::
Njim se ne rabi nič splačat, saj bi tebi podturili poštnino ;).
Jaz sem VIP kupec in bi moral imeti poštnino zastonj, ampak iz trgovine ne morejo poslati. Lahko narediš samo osebni prevzem. :)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

starfotr ::
Lahko pošljejo, samo ti nisi pripravljen tega plačat. Zato poslovna odločitev, da raje prodajo nekomu, ki bo prišel po izdelek.

Phantomeye ::
en bi moral naredit analizo cen pred "črnim petkom", ki traja en mesec in med.
da se vidi kje so cene dvignili, zato da lahko ponudijo visoke popuste.
da se vidi kje so cene dvignili, zato da lahko ponudijo visoke popuste.

matic492 ::
Mimovrste sicer niso na ceneje.si, če se ne motim.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

V-i-p ::
111111111111 je izjavil:
Njim se ne rabi nič splačat, saj bi tebi podturili poštnino ;).
Jaz sem VIP kupec in bi moral imeti poštnino zastonj, ampak iz trgovine ne morejo poslati. Lahko narediš samo osebni prevzem. :)
A to je pa drugo. Kot vip bi pa res lahko imel gratis poštnino, jp.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Gregor P ::
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Tega jim sploh niti ni treba, oni lahko le izkoristijo moment, da kot veliki trgovec kupijo večji sortiment izdelkov ceneje in zato lahko ponudijo kupci bolj privlačno ceno ipd.
Npr, če jaz vidim v neki spletni trgovini neko video igro za ceno 49,- evrov in potem s poštnino vred za 53 evrov in je v mimovrste 55 evrov brez poštnine, a jo lahko prideš iskati osebno, potem jo bom raje kupil v mimovrste, čeprav je v prvi spletni trgovini ceneje.
Npr, če jaz vidim v neki spletni trgovini neko video igro za ceno 49,- evrov in potem s poštnino vred za 53 evrov in je v mimovrste 55 evrov brez poštnine, a jo lahko prideš iskati osebno, potem jo bom raje kupil v mimovrste, čeprav je v prvi spletni trgovini ceneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

nekikr ::
Jaz pa večino kupim pri njih, ker pri že kar precej nakupih ni bilo nikoli problemov z reklamacijami ali vračili. So preveliki, da bi se jim poznalo ali splačalo mutiti. Majhni te sreče pač nimajo. Koliko stane drugje sploh ne gledam več, tisti evro ali dva dam z veseljem za boljšo storitev.

Boggs ::
Mimovrste so postali tako veliki, da so postali eno konstantno razočaranje. Najprej so kako leto nazaj 8že drugič) začeli zaračunavati osebni prevzem (1 EUR) česar ni počel še noben trgovec. Zdaj so to spet ukinili ampak vsaj jaz v tistem času iz principa nisem kupoval pri njih.
Danes sem pa naročil en tablični računalnik, za katerega je pisalo "zadnji kos v skladišču" in izbral osebni prevzel ker je pisalo "danes" ter plačilo ob prevzemu. Za prevzemno mesto sem moral izbrati Šiško, ker BTC ni bilo na voljo (ne vem zakaj). Ampak sem rekel OK, je dlje stran od mene, ampak če bo danes bom pač šel tudi tja. Naročilo sem oddal ob 8h zjutraj. Do 17h popoldan se ni nič premaknilo (stoji na "obdelava naročila"). Hkrati pa opazim, da je na spletni strani artikel še vedno na voljo "zadnji kos". Kako, če sem ga pa jaz naročil?
Pokličem na "support" in mi ženska reče, da je na naročilu "blokada", ki jo mora delavec ročno odmaknit, ker gre za višjo vsoto. Potem je rekla, da bo ona blokado odmaknila in da bo pripravljeno jutri. Sem se razburil češ zakaj potem piše danes, da jaz izbiram dlje oddaljeno dostavno mesto, na koncu pa ne bo nič danes in me niti nihče ne obvesti. Šalabajzerstvo in nategovanje prve vrste!
Me zanima kaj bi se zgodilo, če bi nekdo drug kupil ta artikel ki je bil kot "zadnji kos" z dostavo "danes" še vedno na voljo na spletni strani in ga plačal takoj preko spleta. Kdo bi ga potem dobil, jaz ali on?
Od jeze sem potem naročilo preklical z razlogom "Naročilo ni prišlo pravočasno", pa še to ni šlo gladko (takoj) skozi, čeprav sploh ni bilo sprovedeno niti plačano, ampak je napisalo, da me bodo "obvestili" o preklicu. Pfff. Potem sem naročil isti artikel še enkrat ker zdaj je bil pa na voljo prevzem v BTC, ki mi je bližji. Me prav zanima kaj bo. Se ne bi čudil če spet ne bi bilo nič.
Skratka en sam bad experience pri tej trgovini. Mi je že žal, da nisem naročil pri Electronics4You za dobrih 100 EUR manj glede na to da bom očitno v obeh primerih moral čakat.
Danes sem pa naročil en tablični računalnik, za katerega je pisalo "zadnji kos v skladišču" in izbral osebni prevzel ker je pisalo "danes" ter plačilo ob prevzemu. Za prevzemno mesto sem moral izbrati Šiško, ker BTC ni bilo na voljo (ne vem zakaj). Ampak sem rekel OK, je dlje stran od mene, ampak če bo danes bom pač šel tudi tja. Naročilo sem oddal ob 8h zjutraj. Do 17h popoldan se ni nič premaknilo (stoji na "obdelava naročila"). Hkrati pa opazim, da je na spletni strani artikel še vedno na voljo "zadnji kos". Kako, če sem ga pa jaz naročil?
Pokličem na "support" in mi ženska reče, da je na naročilu "blokada", ki jo mora delavec ročno odmaknit, ker gre za višjo vsoto. Potem je rekla, da bo ona blokado odmaknila in da bo pripravljeno jutri. Sem se razburil češ zakaj potem piše danes, da jaz izbiram dlje oddaljeno dostavno mesto, na koncu pa ne bo nič danes in me niti nihče ne obvesti. Šalabajzerstvo in nategovanje prve vrste!
Me zanima kaj bi se zgodilo, če bi nekdo drug kupil ta artikel ki je bil kot "zadnji kos" z dostavo "danes" še vedno na voljo na spletni strani in ga plačal takoj preko spleta. Kdo bi ga potem dobil, jaz ali on?
Od jeze sem potem naročilo preklical z razlogom "Naročilo ni prišlo pravočasno", pa še to ni šlo gladko (takoj) skozi, čeprav sploh ni bilo sprovedeno niti plačano, ampak je napisalo, da me bodo "obvestili" o preklicu. Pfff. Potem sem naročil isti artikel še enkrat ker zdaj je bil pa na voljo prevzem v BTC, ki mi je bližji. Me prav zanima kaj bo. Se ne bi čudil če spet ne bi bilo nič.
Skratka en sam bad experience pri tej trgovini. Mi je že žal, da nisem naročil pri Electronics4You za dobrih 100 EUR manj glede na to da bom očitno v obeh primerih moral čakat.

GupeM ::
Ravno zato se jim jebe, ker si še enkrat pri njih naročil. In večina folka to dela.
Jaz sploh ne bi preklical naročila. Prvič zato, ker me zanima kdaj bi sploh bilo pripravljeno, drugič pa za koga? Pač bo tam nekje čakalo (beri delalo gužvo) n dni, ker ne bo noben prišel iskat, bojo pa nazaj poslali, ali pa jim bi še naprej gužvo delalo. Uglavnem,zajebaval se ne bi. Bi se zadeva kar sama preklicala, če še ni plačano.
Jaz sploh ne bi preklical naročila. Prvič zato, ker me zanima kdaj bi sploh bilo pripravljeno, drugič pa za koga? Pač bo tam nekje čakalo (beri delalo gužvo) n dni, ker ne bo noben prišel iskat, bojo pa nazaj poslali, ali pa jim bi še naprej gužvo delalo. Uglavnem,zajebaval se ne bi. Bi se zadeva kar sama preklicala, če še ni plačano.

Boggs ::
Ma evo, sem skenslal še to drugo. Danes sem bil še v zaletu, da to kupim in dobim takoj stvar v roke, ampak ko se enkrat začne tako nategovanje in čakanj, začne človek iskat alternative, in sem se odločil, da naročim iz tujine in prišparam dobrih 100 EUR. Bom pač do ponedeljka čakal ampak očidno pri Mimovrste ne bi bilo nič drugače.

Saj to sem sam tudi parkrat naredil. Enkrat recimo sem šel po opravkih v MB iz Ljubljane. Ker sem artikel rabil, sem izbral osebni prevzem v Celju, naročilo oddano zelo zgodaj zjutraj. No, ko sem se popoldne vračal nazaj v Lj in se naročilo ni premaknilo, sem takrat zadnjič klical in "prosjačil" a bo. Ker ni blo, sem drug dan kupil drugje, njim se je pač valjalo tam xy dni, ker sem sms dobil ob pol sedmih zvečer, da je pripravljeno za prevzem :). Ignore in to je to.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Črni petek na mimovrste 
CD Radio za 74,99
https://www.mimovrste.com/radio-sprejem...
... in za 67,98 pri konkurenci
https://www.shoppster.si/p/0728707
... in to je le navaden radio, kakšne morajo biti razlike šele pri drugih rečeh

CD Radio za 74,99
https://www.mimovrste.com/radio-sprejem...
... in za 67,98 pri konkurenci

https://www.shoppster.si/p/0728707
... in to je le navaden radio, kakšne morajo biti razlike šele pri drugih rečeh

Tilen88 ::
Jaz dobim večinoma stvari ceneje drugje,..letos opravil pri njih 1 nakup, pa še ta izdelek sem moral vračat ker so zajebali.

Magic1 ::
Zadnji artikel na zalogi je dostikrat le marketinški trik. Sem že kupil tak izdelek in je nato samo spremenilo v zaloga pri dobavitelju, dobavni rok enak naslednji dan. In čez par dni so spet imeli "zadnji kos" napis na izdelku.
Magic

Na mimovrste mislim da deluje tako, da je "zadnji artikel na zalogi", to kar je pri njih na voljo, potem se pa spremeni v "na zalogi pri dobavitelju" ja :)

Tile na mimovrste se bomo morali enkrat zares usest in malo razmisliti o njihovi prihodnosti.

Tile na Allegro*, hehe.
Turbo kapitalizem pač, že nekaj let ni to več nek revolucionaren startup.
EDIT: Evo da jih še jaz skurcam, sem naročil 1x lego paket za božična darila in pa Monster energy 12x (dejansko ceneje kot v katerikoli trgovini v redni prodaji), pa čakam že od prejšnjega tedna, na začetku je pa pisalo da pride že v soboto (7.11), zdaj pa se sploh več status ne spreminja. Čeprav na obeh izdelkih piše "na zalogi v trgovini".
Turbo kapitalizem pač, že nekaj let ni to več nek revolucionaren startup.
EDIT: Evo da jih še jaz skurcam, sem naročil 1x lego paket za božična darila in pa Monster energy 12x (dejansko ceneje kot v katerikoli trgovini v redni prodaji), pa čakam že od prejšnjega tedna, na začetku je pa pisalo da pride že v soboto (7.11), zdaj pa se sploh več status ne spreminja. Čeprav na obeh izdelkih piše "na zalogi v trgovini".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()

darkolord ::
Imate 35 naročil v skupni vrednosti 5.468,40 EUR.
Nobenih omembe vrednih težav. Kar je bilo "na zalogi v skladišču", je bilo odpremljeno ali pripravljeno na prevzem v 1-3 dneh. Kar je "na zalogi pri dobavitelju" včasih traja dlje, ampak takšne stvari naročam samo tiste, za katere se mi ne mudi.
Sem bil pa nedolgo nazaj presenečen, ko sem si napolnil košarico na Amazonu z drobnarijami za dostavo v locker (v sosednjo državo), pa grem tik preden sem kliknil "buy" za foro pogledati na MM in je bilo precej robe občutno cenejše.
Nobenih omembe vrednih težav. Kar je bilo "na zalogi v skladišču", je bilo odpremljeno ali pripravljeno na prevzem v 1-3 dneh. Kar je "na zalogi pri dobavitelju" včasih traja dlje, ampak takšne stvari naročam samo tiste, za katere se mi ne mudi.
Sem bil pa nedolgo nazaj presenečen, ko sem si napolnil košarico na Amazonu z drobnarijami za dostavo v locker (v sosednjo državo), pa grem tik preden sem kliknil "buy" za foro pogledati na MM in je bilo precej robe občutno cenejše.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()

mtosev ::
Eno hitro vprašanje. Kdaj se prvič kupili nekaj na mimovrste.com? Jaz sn pri njih prvič naročal leta 2006. Dolgo je že od tega.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Melanholija ::
Tile na mimovrste se bomo morali enkrat zares usest in malo razmisliti o njihovi prihodnosti.![]()
Promet po letih:
2015: 35 mio
2016: 44 mio
2017: 58 mio
2018: 74 mio
2019: 94 mio
2020: 141 mio
Mislim, da razumejo kako se gre posel malo bolje od povprečnega slotechovca ;)
Uf, lepe cifre. Jaz v preteklosti nisem imel težav, sedaj pa redko kaj naročim, ker so cene visoke in ponudba precej boga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()

Velikokrat so pa še vedno nizke:
- https://www.mimovrste.com/geli-posoda/f...
- https://www.dm.si/finish-gel-za-strojno...
- https://trgovina.mercator.si/market/izd...
- https://www.spar.si/online/gel-power-0-...
- https://www.mimovrste.com/geli-posoda/f...
- https://www.dm.si/finish-gel-za-strojno...
- https://trgovina.mercator.si/market/izd...
- https://www.spar.si/online/gel-power-0-...

... ni vedno priporočljivo zanašati se na stare lovorike (ter covidni čas)Tile na mimovrste se bomo morali enkrat zares usest in malo razmisliti o njihovi prihodnosti.![]()
Promet po letih:
2015: 35 mio
2016: 44 mio
2017: 58 mio
2018: 74 mio
2019: 94 mio
2020: 141 mio
Mislim, da razumejo kako se gre posel malo bolje od povprečnega slotechovca ;)

Ne nakladaj. Njihova zgodovina lepo pokaže, da vedo kako in kaj. Konstantna rast, vmes so se pa večkrat prodali najboljšemu ponudniku. Kje je pa Enaa? A še obstaja? Pa 150 drugih iz tistega časa? Jih ni? No, oni niso znali.

Uglavnem ravnokar sem nekaj naročil na Enaa in pri vseh artiklih je pisalo "Dostava iz zaloge", v potrditvi naročila pa:
Predviden datum odpreme: 18.11.2022.

GupeM ::
Uglavnem ravnokar sem nekaj naročil na Enaa in pri vseh artiklih je pisalo "Dostava iz zaloge", v potrditvi naročila pa:
Prekličeš naročilo, pa je. Na mimovrste pa piše: "Predvidena dostava: včeraj." V resnici pa ravno tako pride 18. 11.
Kot sem že večkrat napisal, me dolgi dostavni roki ne motijo. Moti me to, da zavajajo z dostavnimi roki. Ker se potem marsikdo odloči, da bo naročil na MV (mogoče celo za nekoliko višjo ceno), dobi pa enako pozno kot bi drugje.

Kar je GupeM napisal je moteče in to zelo, vso ostalo nakladanje o cifrah in kako so oh in sploh je pa blabla. Zaradi mene naj imajo milijarde, še vedno nategujejo z dobavnimi roki.

Dobavni roki so res izjemnega pomena in najbrž bolj pomembni od same cene. Sploh ne razumem, zakaj jim to tako šepa dandanes?

bedarija ::
še nikol nisem kupoval nekaj na rok, temveč izključno samo na ceno. če nekaj res tako nujno rabiš greš v fizični trgovino?!

... kjer tega običajno nimajo.

zpza ::
Ce bo kdo imel motda kodo za nasl. nakup ob placilu u mastercardom in je ne bo izkoristil (sej ne vem ali se lahko koristi samo enkrat ali celo morda veckrat ce ima kdo izkusnje naj pove)... v glavnem, ce jo ika kdo se priporocam in zahvaljujem vnaprej.

Ang3lo ::
Dobavni roki so res izjemnega pomena in najbrž bolj pomembni od same cene. Sploh ne razumem, zakaj jim to tako šepa dandanes?![]()
Ker so v lasti Čehov in stvari dejansko nimajo na zalogi, ampak čakajo da dobijo od dobavitelja. Skratka lažejo in uporabljajo klasično marketinško taktiko "muhe na med."
Ryzen 5800X3D | 32GB DDR4 3600 | GeForce 3090 Ti Suprim X
Alphacool Eisbaer Aurora 360 | MSI Tomahawk MAX B450 | Lian Li o11 EVO
Alphacool Eisbaer Aurora 360 | MSI Tomahawk MAX B450 | Lian Li o11 EVO

MrStein ::
Hmm, a imajo pogosto, da je možen le prevzem v (točno) eni trgovini, ni pa dostave?
To sem že jaz opazil, pa mi ni čisto jasno za kaj, pomojem za izdelke, ki so v trgovini na policah, ker ne morejo garantirat, da jih ne bo kdo kupil, preden jih zaposleni vzame zadaj v skladišče in spakira za tebe? Sem opazil to pri nekaj LEGO paketih, ki so bili samo v LJ na voljo.
Je pa dokaj redko oz. jaz nisem tega velikokrat videl.
Mogoče.
Sem bil dva dni pozneje v (drugi) njihovi trgovini zaradi enih drugih zadev, in vidim ta izdelek v obilnih količinah na polici. Vzamem dva. Zvečer pogledam na web strani in piše: Ni na zalogi. Torej v nobeni trgovini.
Malo čudno. Mogoče je res tako: kar je na polici, "ni na zalogi", kar je v skladišču, "pa je".
PS: Ta izdelek je v Spar točno dvakrat dražji. Bolj točno:
cena v Mimovrste: 16 EUR
cena v Spar: 32 EUR
cena v Spar v akciji : 21 EUR
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Takoj prijaviti pristojnim organom!

N0t0ri0us ::
Danes imajo 10€ popusta za naročila nad 111€.
Sem hotel naročit v sredo in sem videl da so imeli lani isto akcijo, tako da sem si rekel da bom počakal. Mi je pa zmanjkalo 0.5€ do 111€, tako da sem moral dat še nek cheap kuli v košarico :D
Sem hotel naročit v sredo in sem videl da so imeli lani isto akcijo, tako da sem si rekel da bom počakal. Mi je pa zmanjkalo 0.5€ do 111€, tako da sem moral dat še nek cheap kuli v košarico :D

val46 ::

hbgqzR ::
Jao, kaj je z vami. Tudi, ce MV nima zgodovine, ceneje.si pa omejeno zanesljive, pac poglej nihanje cen na, kot omenjeno ze N-krat pred tem, geizhalz, ide+alo, amazon, aliexpress (namenoma sem zlinkal, da prinesem neko vrednost!). Ce vidis, da je cena primerna glede na zgodovinske nivoje in si preracunas a) cas cakanja in b)(morebitne) postnine in c) (morebitnega) postopka garancije s cakanjem na resitev. A niti trosit denar v inflaciji ob nakupovalnih praznikih prav ne znate? :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hbgqzR ()

Horas ::
in pa tole nekdo na fb marketplace prodaja komplet z emalažo in navodili za 80eur.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mimovrste zaračuna osebni prevzem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 60328 (26525) | V-i-p |
» | Mimovrste drazji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 54221 (35043) | PoStrah |
» | enaA vs. Mimovrste (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 32060 (23386) | technolog |
» | Mimovste - osebni prevzem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 179057 (163887) | zoot |