» »

kateri server nabaviti?

kateri server nabaviti?

kocba ::

Hei!

Do zdaj sem imel pri theplanet.com najet dedicated strežnik.imel sem Intel Dual Xeon 2.8GHz Processor s 2Giga rama. Ostrezal mi je popolnoma ampak ker so strožki postali preveliki razmišljam, da bi si nabavil svoj server. Ker sam nikoli še nisem delal tega doma. Nimam nobenih izkušenj. Najprej me zanima, kakšne specifikacije server bi moral imeti? Ne gre se samo za tekstovni prikaz ampak tudi veliko s obdelovanjem videov in njihovim prenosom. Tako, da verjetno more biti cimvec rama.

Mi lahko prosim kdo, da kaksne napotke kje naj iscem server in na kaj moram paziti pri samem nakupu? Ker sem student iscem tudi nekaj z realno ceno.

Pa se nekaj, do zdaj sem delal vse preko putty-a in ftp-ja. Ce mam domaci server, je potem isto delo ne? Nalozim si linux in vse kar rabim (apache+php+mysql= in nato bi ze moglo ve tekoce delovat. Zdaj uporabljam tudi plesk. Kateri mi je zelo vsec in olajsa delo same administracije. Gledl sem licencno za plesk in je previsoka za mene. Je mogoce kaksen free program, ki deluje podobno in je pravtako enostaven za uporabo?

lp

Meizu ::

Hmm, 4 jedrn xeon bi bil dovolj (če si pri dnarju dej dva notr, seveda pol z malce nadstandardno plato), potem 8GB ram naj bi bil zdej poceni, kupi, dokler maš čas, potem dva 500GB diska, enga za backup in je to to. Še Linuxe gor, pa maš srver, ki bo več kot dovolj.;)

Meizu ::

aja in k srverju sodi še en pošten ups, da bo ob morebitnih električnih izpadih mašinca še vedno bp tekla. ;)

Edit: Še pozabu dodat - brez poštene internetne povezave ne bo nič. Torej vsaj 10mb linija, če hočeš met neko solidno odzivnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gostovanje spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
233856 (1153) starfotr
»

Spletna stran

Oddelek: Pomoč in nasveti
292523 (1592) DeeJay
»

Zmogljiva delovna postaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716880 (4346) špela113
»

PDM: server, priporočila in nasveti

Oddelek: Strojna oprema
212707 (2120) archer
»

Gostovanje PHP, MySQL

Oddelek: Izdelava spletišč
348125 (7457) _Dejan_

Več podobnih tem