» »

NSA pričenja vohuniti za lastno državo?

1
2
3

jype ::

Thomas> Število črncev je v EU in v US statistično signifikantno. Lepo dvigajo murder rate.

Kaj je to ena čudaška rasistična statistika?

Daj se malo v roke vzemi, no!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

Jest že znam statistiko, ne brini, jure. Obarvanih je v EU milijone in imajo tak murder rate, da VPLIVA na statistiko.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Znaš statistiko?

No, potem pa pojasni, zakaj so obarvani ljudje tako redko žrtve podhladitve!

Thomas ::

Moja statistika ni rasisitična. Arijski Rusi in nearijski Alžirci se vsak v svojem sistemu pobijajo bolj, kot se mi ali rednexi v naših.

Stvar memeplexa. Bolj je divjaški, več je pobijanja. Eskimi ali Papuanci pobijejo do polovice moških med sabo, v tanajbolj divjih plemenih.

Pa so eni Arijci, drugi pa Črnci. Nima veze, divjaški memplex jih košta.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Stvar memeplexa.

Še vedno trdiš traparije.

Thomas> Eskimi ali Papuanci pobijejo do polovice moških med sabo, v tanajbolj divjih plemenih.

Eskimi so zelo redko obarvani. Morda ti bo to omogočilo statistično malce manj zgrešeno obravnavo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

PlayTheGame ::

Ko gledamo ZDA kot celoto, je zanimivo pogledat tudi razlike med severom in jugom. Če je folk na severu še relativno "normalen", se na jugu (Teksas ipd.) najde več t.i. "Bushmanov". Sam sicer še nisem bil v ZDA, poznam pa kar nekaj folka, ki so tam bili in vedo povedat kako in kaj. Ti linki, ki jih vztrajno lepi @Thomas so sicer zanimivi, pač statistika kot statistika, samo tu je potrebno pogledat malce širše, predvsem okoliščine - npr. kot je nekdo že omenil par razlogov zakaj je npr. črnsko prebivalstvo statistično bolj "rizično". Tu statistika pove malo oz. nič. Drugače pa verjamem, da je dosti folka tam v redu, da so kot je tudi nekdo omenil skulirani, tudi jaz sem to že od večih slišal. Očitno je zelo odvisno na katerem koncu ZDA živiš in pa v kateri mestni četrti...

Kar se pa tiče Busha in njegovih jastrebskih rebuplikancev pa mislim, da bi bilo tako bolje za njih kot tudi za preostali svet (vsaj za Evropo in morda še koga) bolje, če bodo na oblasti demokrati. Upam da bo kandidiral Obama. :)
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Thomas ::

> zakaj so obarvani ljudje tako redko žrtve podhladitve!

Kdo pa je to rekel, da sploh drži?

Mogoče bi sicer bilo. Živijo pač v bolj toplih krajih. Tako kot živijo v bolj kulturno podivjanih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Mogoče bi sicer bilo. Živijo pač v bolj toplih krajih. Tako kot živijo v bolj kulturno podivjanih.

"Kulturna podivjanost" ni lastnost kraja.

Thomas> Kdo pa je to rekel, da sploh drži?

Jaz. Nekako se mi zdi neverjetno, da bi ljudje pogosto umirali zaradi podhladitve v krajih, kjer pod 15 stopinj ne pridemo niti ponoči, recimo.

Počasi te bomo le pripeljali do pravilne ugotovitve.

PlayTheGame> kot je nekdo že omenil par razlogov zakaj je npr. črnsko prebivalstvo statistično bolj "rizično". Tu statistika pove malo oz. nič.

To ne drži. Statistika pove ogromno, vendar jo je treba pravilno uporabljati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

[D]emon ::

Kar se pa tiče Busha in njegovih jastrebskih rebuplikancev pa mislim, da bi bilo tako bolje za njih kot tudi za preostali svet (vsaj za Evropo in morda še koga) bolje, če bodo na oblasti demokrati. Upam da bo kandidiral Obama.


Se vsekakor strinjam, vendar pa mislim, da Amerika sociolosko se ni pripravljena na to, da bi imela crnega predsednika. Kot tudi ni pripravljena na to, da bi imela predsednico. Vendar pa bo v tem primeru slednja bolj verjetna. :D

gfighter ::

Vprašanje ameriške naprednosti sploh ni bistveno. Amerika je in statistično in realno ena bolj naprednih držav v večini indeksov, ki kaj štejejo, to je menda jasno vsakomur, ki je tam že kdaj bil. Problem z Ameriko je zgolj v tem, da indeksi zadnja leta padajo po zaslugi takšnih in podobnih ukrepov, ki so vsi sad "vojne proti terorizmu". Svobode posameznika se namreč ne da povečevati tako, da namerno strašiš ljudi in slediš nekdanjim ruskim metodam. Ni problem v tem, da te bodo napadli teroristi, problem je v konstantnem strahu pred napadom. Ko enkrat vklopiš ta strah pri dovolj veliki masi folka, imaš tisti Thomasov Checks&Balances pod svojo kontrolo in ravno to je največja izguba. Znani so primeri, ko je v zadnjem času ameriška policija snemala orgarnizatorje mirnih protivojnih protestov, in ko jih je kasneje prepoznala, so jih policaji šikanirali in zapirali brez obtožnic, pa do tega kako so dva dni zasliševali in za en dan zaprli 20-letno blond švedinjo, preden so jo vklenjeno v oranžni obleki peljali skozi celo letaišče na avion in poslali domov zgolj zato, ker je ob zadnjem obisku za en dan prekoračila vizo. Namen takšnih postopkov je upam jasen (everybody can be a terrorist, be afraid). To so vse posledice nekaterim tako ljube "vojne", ki jih bo trpel cel svet. V tem pogledu so se v 10 letih premaknili nazaj k McCarthyu.

Zdaj pa recite, thank you, Mr. Bush...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Matevžk ::

za en dan zaprli 20-letno blond švedinjo

Sliši se zelo podobno tistemu vicu o milijonih iračanov in eni blondinki z velikimi joški ... ali kakšni podobni urbani pripovedki. Morda se pa motim.
lp, Matevžk

PacificBlue ::

Gorje nam, ki imamo za kazalca Cankarja, pa Prešerna. Čeprav smo tudi blaženi lahko, ker mamo Kosovela, ane.

Zakaj gorje? Brez njih si danes slovenskega kulturnega prostora sploh ne znam predstavljat..

50 centa in 2Pac-a sem izpostavil zato,ker dejansko govorita(pojeta) o stvareh, ki se dogajajo na ulicah..tako imenovani "REAL LIFE"..ta real life je pa samo odraz nemoralne Amerike, ki ni sposobna ali ne želi postoriti kaj na tem področju..vendar absolutno ne z nasiljem..oziroma z represijo..ampak z znanjem in upanjem..vse drugo je pljuvanje v lastno skledo..

Zgodovina sprememb…

jype ::

PacificBlue> Zakaj gorje? Brez njih si danes slovenskega kulturnega prostora sploh ne znam predstavljat..

To že drži, vendar sta oba taka kazalca, da je samomorov pri nas očitno premalo.

PacificBlue> 50 centa in 2Pac-a sem izpostavil zato,ker dejansko govorita(pojeta) o stvareh, ki se dogajajo na ulicah..tako imenovani "REAL LIFE"..ta real life je pa samo odraz nemoralne Amerike, ki ni sposobna ali ne želi postoriti kaj na tem področju..vendar absolutno ne z nasiljem..oziroma z represijo..ampak z znanjem in upanjem..vse drugo je pljuvanje v lastno skledo..

Ma komu ti real life, človek božji... Milijonarja, ki prodajata muziko, sta z real life povezana približno toliko, kot... Thomasova statistična analiza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

PacificBlue ::

To ne drži. Statistika pove ogromno, vendar jo je treba pravilno uporabljati.

Se strinjam..čeprav mi je en pameten mož enkrat dejal, da obstajajo tri vrste laži, majhne, velike in statistika...

jype ::

Meni je pa dejal da če na tri kralje sneži bo avgust deževen. Pa ni bil.

Ne preveč zaupat tej ljudski modrosti.

PacificBlue ::

Ma komu ti real life, človek božji... Milijonarja, ki prodajata muziko, sta z real life povezana približno toliko, kot... Thomasova statistična analiza.

No z drugim bi se še strinjal:D , z prvim delom stavka se pa nikakor ne morem..ta dva pevca ja izhajata iz tega okolja, zato tudi prepevata(zdaj še samo eden) o teh stvareh..sicer bi ti lahko dal še kakšen boljši primer, ker 50 cent se je že res komercializiral..ampak point je isti...

PacificBlue ::

Meni je pa dejal da če na tri kralje sneži bo avgust deževen. Pa ni bil. Ne preveč zaupat tej ljudski modrosti.

Hehe ni bila to ljudska modrost..povedal mi jo je en mož na faksu, pa še to kot anekdoto...

jype ::

Ja, fraza je "Lies, damn lies and statistics", izmislil naj bi si jo Benjamin Disraeli, popularna je odkar jo je v svojem tekstu uporabil Mark Twain.

PacificBlue> ta dva pevca ja izhajata iz tega okolja, zato tudi prepevata(zdaj še samo eden) o teh stvareh

Tako kot Orlek prepevajo o zasavju, ja. Saj to je lepo in romantično in... nima prav dosti povezave z realnostjo, če smo zvesti resnici.

imagodei ::

Thomas ne ločuje "date" od "informacije", zato statistični podatek, da imajo piloti v povprečju 2/3 možnosti, da zaplodijo deklico in samo 1/3 možnosti, da zaplodijo dečka, jemlje kot fakt.

EDIT: aja, lahko bi pojasnil, da se to pojasnjuje kot nekakšna "poklicna bolezen".
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

imagodei ::

Thomas@ Zgornji link je uraden. Homicid je med US belci NIŽJI kot v EU. Ponekod v Sloveniji je večji.

V mislih sem imel link Rekorderji... na stran mapsofworld ali nekaj podobnega. Kr nekaj
- Hoc est qui sumus -

PacificBlue ::

Tako kot Orlek prepevajo o zasavju, ja. Saj to je lepo in romantično in... nima prav dosti povezave z realnostjo, če smo zvesti resnici.

Seveda pesem ti ne more pričarati realnosti, pa če je še tako dobra..no o kakih rejv partyih bi drugič;)..samo če poslušaš samo besedila teh gansta raperjev..v njih je veliko jeze,besed kot so droga, pištola, streljanje, umori..to pa ima zvezo z realnim življenjem, saj te stvari se dogajajo in to ne tako v majhni meri..sem pred kratkim gledal na tv en odziv ene temnopolte ženske na dejstvo, da je Detroit najbolj nevarno mesto v Zda..je rekla, da tega sama ne more vedeti..ampak ve, da skoraj vsako noč pod svojim oknom oziroma na ulici sliši streljanje(ženska pa živi v Philadelphiji)..pa tudi v New Yorku vodiči prav odsvetujejo oglede nekaterih delov mesta..predvsem Bronxa in ostalih getov..

Zgodovina sprememb…

username ::

ne ločuje "date" od "informacije"
To je eno in isto.
Umetno ločevanje pojmov "podatka" in "informacije" je samo zaradi namena, da lahko kdaj kakšne podatke "razlagaš po svoje". Torej če podatek nedvoumno pokaže nekaj, si pustiš manevrski prostor za bluzenja, kako pa to kao ni res (čeprav je).

Skratka, gre za umetnost, ko dobiš podatek, da je banana zelenkasto rumena - ampak preden se sme kaj dokončno reči o banani, je treba še malo pocoprati in priti do bolj objektivne in prave informacije, namreč da je banana modra.

EDIT: typo
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

PacificBlue ::

Skratka, gre za umetnost, ko dobiš podatek, da je banana zelenkasto rumena - ampak preden se sma kaj dokončno reči, je treba še malo pocoprati in priti do bolj objektivne in prave informacije, namreč da je banana modra.

Temu jaz pravim branje med vrsticami..

imagodei ::

Thomas@ O ne jure. V EU se obravani koljejo najbolj tam, kjer jih je največ. Čisto tako kot v Ameriki. Signifikantno dvigajo povprečje. Tudi na Švedskem recimo, kjer so Vikingi bolj vajenci. Je pa res, da se črnci v Afriki pobijajo še neprimerno bolj. Kot bratje Slovani v Rusiji, ki so tudi zelo prizadevni v medsebojnem klanju.

Hja, to bo verjetno genetika, ane, ker smo belci bolj angelska bitja, črnci pa imajo zveze pri hudiču...

Aja, čaki, samo to ne more držat, ker nekaj sto let pri evoluciji ne pomeni nič... In če se ne motim, smo nekaj sto let belci imeli nekaj zelo krvavih križarskih vojn. Razna angelska bitja, ala Oče Torquemada so si pa tudi izmislila krasne mučilne naprave in uživala ob poslušanju "glasbe" iz mučilnic. Križarski vojaki niso bili dosti boljši od Turkov (premalo beli?), ki so ujetnike natikali na kole in jih puščali umirati v hudih mukah...

Zanimivo tudi to, kako do prihoda belega odrešenika v Afriko med "primitivnimi" ljudstvi ni bilo nobenih hujših krvavih konfliktov, primerljivih z evropskimi.

Res, ti necivilizirani črnci.

Statistiko se pa res da obračat, ane Thomas. 8-O
- Hoc est qui sumus -

krneki0001 ::

Zanimivo tudi to, kako do prihoda belega odrešenika v Afriko med "primitivnimi" ljudstvi ni bilo nobenih hujših krvavih konfliktov, primerljivih z evropskimi.

Res, ti necivilizirani črnci.


Hmm, tukaj pa nebi posploševal. Vedelo se ni, pobijanj med plemeni je bilo pa najbrž več kot danes, saj so izginila cela plemena še pred prihodom belcev v afriko, o katerih so bile potem samo še pripovedke.

imagodei ::

username@ To je eno in isto.

Ne, ni.

V določenih, omejenih sistemih, je to LAHKO eno in isto. V širšem kontekstu, kjer se srečuje več, med seboj nekompatibilnih agentov, podatek != informacija.

Pa če mi na glavi zaplešeš trebušni ples.

(Podatek "FUKAJ" za Slovenca pomeni nekaj povsem drugega, kot za Čeha. IOW, razbrana informacija je drugačna).
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

@nebivedu:

Zato pa sem dejal "primerljivih z evropskimi". Evropejci sedaj par generacij živimo "civilizirano", pa nas je polna usta o nekih vrednotah. Še ne 100 let nazaj smo se pa na frontah zaplinjali, pred dobrimi 60 leti smo v WWII drug drugemu pobijali civiliste (kot maščevanje, ali pa kot collateral damage v bombnih napadih), da ne govorimo prej, ko je bilo posiljevanje ter pobijanje žensk in otrok med vojnimi/roparskimi pohodi povsem običajnega in ko je bilo kurjenje na "človeško gorivo" tudi v miru povsem sprejemljivo.

Danes se seveda govori in uči predvsem o vpadih Turkov in o janičarjih. Ti so bili res zoprna nadloga... Seveda, pa o nagih črncih, ki so s kopji pobijali pripadnike drugih plemen, pa o divjaških indijancih, ki so skalpirali uboge priseljence... In pa o grozotah južnoameriških indijancev... Še dobro, da so belci tja uletel, drugače bi še danes žrtvovali ljudi!

Ob vsem tem pa gladko pozabimo na to, da imamo sami več kot dovolj masla na glavi. In da po nobenem ključu nismo bolj "civilizirani" ali nagnjeni k "civiliziranosti". Najmanj še evolucijsko gledano.

To je vse, kar sem hotel povedat. Gotovo so se pa tudi v Afriki krvavo klali.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

nebivedu> Hmm, tukaj pa nebi posploševal. Vedelo se ni, pobijanj med plemeni je bilo pa najbrž več kot danes, saj so izginila cela plemena še pred prihodom belcev v afriko, o katerih so bile potem samo še pripovedke.

Plemena, kaj?

Poznaš mogoče kakšnega Vizigota? Ne? Pa Langobarda? Tudi ne? Nenavadno, glede na miroljubnost belega človeka.

username ::

(Podatek "FUKAJ" za Slovenca pomeni nekaj povsem drugega, kot za Čeha. IOW, razbrana informacija je drugačna).
Ja kaj ga pa tle serješ. V istem jeziku je stvar ista. V vsakem posamičnem primeru gre pa za isti podatek.
Kot če neko število zapišeš ali binarno ali pa desetiško - podatek (število) je isti.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

imagodei ::

username,

ja ne, serješ ga ti. Če zapišeš število 10 in želiš biti povsem prepričan, da bo sogovornik vedel, za kaj gre, rabiš dva podatka: številski sestav in število. Dobiš pa natančno eno informacijo.

Enako pri jeziku. Če želiš biti prepričan, da ne gre za grdo besedo, je treba navesti še podatek, da gre za češčino. Dva podatka, ena informacija.

Preslikava ni nikakor enoznačna. Ne vedno.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Grdo besedo?

Kam smo prišli...

imagodei ::

anede ;)
- Hoc est qui sumus -

gfighter ::

Matevžk: link Sicer sem ga malo pokronal, ni Švedinja ampak Islandka, pa tudi ni šlo za tri dni, a bistvo ostaja...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

MrStein ::

username:
... ne ločuje "date" od "informacije"

To je eno in isto.

Mislite "podatek" in "informacija" ?
Ni niti isto, niti enako.

(user, a spet namerno nakladaš ? ;) )
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gfighter ::

Še drug link da bo jasno, za kaj gre. Sicer je link obarvan antibushevsko, kar pa ni nič čudnega glede na pokazano, ter prav tako pokaže to, kar sem govoril. Prav tako to ni osamljen primer ampak je v sedmih letih postalo ustaljena praksa zatiranja protestov kljub sodnim prepovedim. Zdaj, če kdorkoli misli da je to v redu, naj se izvoli preseliti v Severno Korejo. Ker tak način pelje točno tja...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Gregor P ::

... kako že gre tisto ... ne verjamem statistiki, ki je nisem sam ponaredil;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Matevžk ::

@gfighter: ok. Sem malo pobrskal po netu, pa nisem našel aretirane švedinje. Zdaj vem, zakaj. :)
lp, Matevžk

MrStein ::

Aha, skriva se pod švedsko krinko. Sigurno je kriva nečesa ;-)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Daedalus ::

This case is about a decade's old dispute regarding when and how police are allowed to investigate political activity - people exercising their right to free speech.

Ni ji dovoljeno. Dokler je protest legalen in prijavljen, se lahko samo j*be.

Sicer pa je taktika jasna. Prisilit ljudi, da se počutijo ogrožene in ostanejo rajši doma. Al pa da se zamaskirajo, pol pa lahko ene par vedno nekritično zbunkaš. Res, demokratični postopki, ni kaj. Vsi s(m)o osumljeni - predpostavka iz časov Jugoslavije (za vsakega je en cigl v zaporu, za tiste, ki tega še niste slišali). Ni čudno, da folk popizdeva.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

OChack ::

gornji graf je dokaz da je amerika še evdno rasistična, dobr da niso še rumene ras enotr dal, nima veze al si bel al zelen al črn....si pač človk,....vendar v zda še evdno ni tako, večina brezposelnih je temnopoltih iz tega tud več kriminala in umorov ter socialnih problemov....
tko da amerika se bo mogla še kr orng skulirat
Int€l inside, IDIOT Outside

Thomas ::

Črnci v Ameriki se bodo morali še kr orng skulirat. Plus Hispanosi tudi.

Indijci (ki zelo sličijo na Cigane, takoimenovane Rome), so pa v USA bolj skulirani kot Belci katerekoli etnije. Recimo Makaronarji, Irci, Slavi ... kdorkoli.

Pa so bili Indijci donedavna doma še velik pain in the ass, sami sebi in drugim.

Ampak Amerika nanje deluje dobro.

Prav tako na kar lep del Bantujcev in Nebantujcev. So marsikje bolj skulirani kot Slovenci vseh tukajšnjih dežel. Še Arabci so v Ameriki komej kej slabš od unih v Izraelu.

God bless America!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Črnci v Ameriki se bodo morali še kr orng skulirat. Plus Hispanosi tudi.

Pajade.

Skulirat se bodo morali vsi, ker belci pač niso nič bolj kul kot črnci in hispanosi.

Thomas> Indijci (ki zelo sličijo na Cigane, takoimenovane Rome), so pa v USA bolj skulirani kot Belci katerekoli etnije. Recimo Makaronarji, Irci, Slavi ... kdorkoli.

Pa ti veš, čemu je tako?

Thomas> Ampak Amerika nanje deluje dobro.

Ah, to ne drži popolnoma. Seveda deluje nanje dobro, kot tudi na vse ostale, vendar je ena pomembna podrobnost, ki jo kar naprej ignoriraš in zato potem ves čas vlečeš napačne zaključke.

rasta ::

Črnci v Ameriki se bodo morali še kr orng skulirat. Plus Hispanosi tudi.

Že res, da ima večina problematičnih osebkov obarvano kožo, ampak to na kriminal države sploh nima veze (razen če mislijo problem reševati z nacističnimi metodami). Vprašanje je država problem s kriminalom ali ga nima ... slepomišenje z rasami in kulturami pa samo pesek v oči.

Indijci (ki zelo sličijo na Cigane, takoimenovane Rome), so pa v USA bolj skulirani kot Belci katerekoli etnije. Recimo Makaronarji, Irci, Slavi ... kdorkoli.

Pri Indijcih se je za Američane zgodila zelo ugodna selekcija, uvozili so predvsem izobražene oz. "skulirane" osebke.

Prav tako na kar lep del Bantujcev in Nebantujcev. So marsikje bolj skulirani kot Slovenci vseh tukajšnjih dežel. Še Arabci so v Ameriki komej kej slabš od unih v Izraelu.

Takšno primerjanje je traparija. Primerjaš celotno dravno populacijo vseh ekonomskih in izobrazbenih razredov z izbrano populacijo, ki je sicer (močno) kolerirana s problematično populacijo ZDA, ni pa tu vmes kavzalnosti. Jabolka in hruške torej. Na ta način se da dokazati marskikaj ...

Thomas ::

> slepomišenje z rasami in kulturami pa samo pesek v oči.

To mora vsak politično levo korekten tipček izjavljat furt naprej.

Kakšna katastrofa so primitivne kulture za posameznike, je pa dokaj jasno in očitno. Vloga rase pa še ni ravno razrasnjena. Ne bi se čudil, če bi bilo pomembno tudi to. Ne bi se čudil.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Kakšna katastrofa so primitivne kulture za posameznike, je pa dokaj jasno in očitno.

Je. Vendar te kulture z rasami nimajo prav dosti opraviti. Če črnca posvoji par z Beverly Hills, bo njegova kultura toliko črnska, kot je jabolčni kis sladek.

Thomas ::

> Je. Vendar te kulture z rasami nimajo prav dosti opraviti. Če črnca posvoji par z Beverly Hills, bo njegova kultura toliko črnska, kot je jabolčni kis sladek.

Črnski par z BH ima eno tako jet-set klturo in ne afriške. Zato se bo otrok (črn ali bel) te kulture nalezel. Ali pa s svojimi vrstniki naredil novo "mladinsko subkulturo", kot se to dogaja povsod. Kultura afrike bo tam izginila.

Torej, seveda je kultura ključna. To se vidi da v citiranem ti in priznaš in znikaš.

Jure - banana ni modrozelena. Še manj superpozicija obeh barv.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Kultura afrike bo tam izginila.

Bo? Kdaj je pa bila prisotna?

Thomas> Torej, seveda je kultura ključna. To se vidi da v citiranem ti in priznaš in znikaš.

Nikakor ne zanikam tega. Zanikam le odvisnost kulture (in kriminalitete) od rase in/ali geografskega porekla.

poweroff ::

Thomas pač ni družboslovec in to se vidi tudi v tej debati.

Če bi vsaj od daleč povohal družboslovno metodologijo, bi videl, da se morajo študentje začetnih letnikov družboslovja zelo hitro naučiti kaj je to navidezna povezanost.

Gre za povezanost med spremenljivkama X in Y, ki nastane zaradi skupne vzročne spremenljivke Z.

Metodološki učbeniki s tem v zvezi radi navajajo eno prvih študij, ki je razkrila takšne vrte povezavo že v prejšnjem tisočletju.

Gre za primer merjenja treh spremenljivk: kriminalitete, rase in revščine.

Izračun (kontingenčna tabela) med kriminaliteto in raso pokaže zelo jasno in močno korelacijo. Ko pa vključimo še revščino, se izkaže, da vpliva rase ni, saj sta rasa in revščina zelo povezani.

Družboslovci, ki to vedo zato ne govorijo bedarij. Nedružboslovci, ki znajo misliti logično in z lastno glavo tudi ne. Kdor pa je poln predsodkov, pa lahko celo statitično dokaže povezanost med raso in kriminalom!

P. S. Seveda pa obstrajajo še druge spremeljivke, ki merijo socioekonomski položaj posameznika, ne zgolj revščina, ki jih je v raziskavi treba upoštevat.

BTW: podobna budalaščina bi bila, če bi nekdo narisal graf, ki kaže rast cen nafte v Sloveniji in stopnjo rodnosti ter "znanstveno" ugotovil (in z grafom "dokazal"), da je rodnost narasla zaradi višjih cen nafte...
sudo poweroff

Thomas ::

> Ko pa vključimo še revščino, se izkaže, da vpliva rase ni, saj sta rasa in revščina zelo povezani.

Takrat še nismo vključili vsega. Afriški ali Sicilijanski memeplex dela Črnce in Italijane v ZDA revnejše.

> Kdor pa je poln predsodkov, pa lahko celo statitično dokaže povezanost med raso in kriminalom!

Korelacija je. Vzročnosti pa SEVEDA ne pomeni. Ne pomeni pa niti, da vzročnosti ni.

Komot so belci bolj kriminal minds po biološki naturi, komot so pa tudi manj. Komot pa ni bistvene razlike. Tega ne vemo, raziskav v to smer niti ni bilo.

Je vzročni efekt med memeplexom in revščino? Naravno stanje stvari je totalna revščina. Vendar ljudje so začeli proizvajat in menjat in to "naravno stanje" prešli. V nekaterih kulturah (=memeplexis) bolj, v drugih manj.

> podobna budalaščina bi bila, če bi nekdo narisal graf, ki kaže rast cen nafte v Sloveniji in stopnjo rodnosti ter "znanstveno" ugotovil (in z grafom "dokazal"), da je rodnost narasla zaradi višjih cen nafte...

Ali pa z možnim rahlim naraščanjem temperature in deleže CO2 v zraku dokazoval Global Warming a.k.a. Climate Change.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

(Matthai): podobna budalaščina bi bila, če bi nekdo narisal graf, ki kaže rast cen nafte v Sloveniji in stopnjo rodnosti ter "znanstveno" ugotovil (in z grafom "dokazal"), da je rodnost narasla zaradi višjih cen nafte...

(Thomas): Ali pa z možnim rahlim naraščanjem temperature in deleže CO2 v zraku dokazoval Global Warming a.k.a. Climate Change.
Touché!

:D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bodo v ZDA pričeli pregledovati pošto brez sodnih odredb?

Oddelek: Novice / Zasebnost
274039 (3196) christooss
»

Množično beleženje prometnih podatkov o telefonskih klicih Američanov

Oddelek: Novice / Zasebnost
495515 (3884) Matevžk
»

WMDji iz Iraka so v Siriji končali (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
916193 (4876) poweroff
»

Kitajski vojaški hekerji napadajo ZDA?

Oddelek: Novice / Varnost
297263 (5841) Azrael

Več podobnih tem