Forum » Zvok in slika » LCD TV - PIP iz antenskega priključka/kaj kupiti?
LCD TV - PIP iz antenskega priključka/kaj kupiti?
dela ::
Crknil nam je star katodni televizor, ki je imel funkcijo slika v sliki (PIP) in je znal iz enega antenskega priključka narediti sliko v sliki, tako da si en program gledal čez celo televizijo, v okvirčku pa listal po drugih. Signal za to je prišel le iz enega antenskega priključka.
Zdaj potrebujemo nov televizor in malce gledam specifikacije različnih, a opažam, da slika v sliki zahteva več izvorov, torej ne zna iz enega antenskega priključka narediti dveh neodvisnih slik (nima dveh tunerjev, ali kakorkoli že ...)
Je to tako zaradi tega, ker mora LCD televizija pretvarjati antenski signal v digitalnega in tega ne zmore početi 2x, ali napačno sklepam in obstajajo LCD televizije, ki znajo iz enega antenskega priključka narediti dve sliki? Ima (ali pozna) kdo od vas kakšno takšno televizijo?
Na kaj drugega še naj pazimo pri nakupu? Kupujemo v rangu 450-700€, 26-32", zaenkrat sem gledal Philips 32PFL5322
in Mirai DTL-527V200.
Hvala za nasvete in odgovore!
Zdaj potrebujemo nov televizor in malce gledam specifikacije različnih, a opažam, da slika v sliki zahteva več izvorov, torej ne zna iz enega antenskega priključka narediti dveh neodvisnih slik (nima dveh tunerjev, ali kakorkoli že ...)
Je to tako zaradi tega, ker mora LCD televizija pretvarjati antenski signal v digitalnega in tega ne zmore početi 2x, ali napačno sklepam in obstajajo LCD televizije, ki znajo iz enega antenskega priključka narediti dve sliki? Ima (ali pozna) kdo od vas kakšno takšno televizijo?
Na kaj drugega še naj pazimo pri nakupu? Kupujemo v rangu 450-700€, 26-32", zaenkrat sem gledal Philips 32PFL5322
in Mirai DTL-527V200.
Hvala za nasvete in odgovore!
dela ::
Hvala za odgovor, danes sem se malo sprehodil po trgovinah in sem res ugotovil, da imajo le še nekatere gorenje LCD TV od 32" dalje dva tunerja (torej PIP, PAP ... iz ene antene) - če se bo še kdo spraševal enako.
Mislim, da se bomo odločili za 100hz raven CRT, ker se mi zdi slika LCDjev precej slabša na navadni kabelski/anteni, neke poplave HD vsebin še pri nas (periferija - zaradi tega še toliko bolj) dolgo ne bo zaznati. Ko bodo enkrat HD vsebine široko dosegljive, bodo verjetno LCD televizijski sprejemniki tako ali tako še cenejši. Le za spremljanje TV programa pri nas se po moji oceni LCD TV še ne splača.
Mislim, da se bomo odločili za 100hz raven CRT, ker se mi zdi slika LCDjev precej slabša na navadni kabelski/anteni, neke poplave HD vsebin še pri nas (periferija - zaradi tega še toliko bolj) dolgo ne bo zaznati. Ko bodo enkrat HD vsebine široko dosegljive, bodo verjetno LCD televizijski sprejemniki tako ali tako še cenejši. Le za spremljanje TV programa pri nas se po moji oceni LCD TV še ne splača.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dela ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips 47PFL6067K/12 ne najde nobenega kanala (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 21768 (20497) | todman74 |
» | Kateri LCD LED TV?? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 70111 (56243) | seljo |
» | Nakup Lcd Tv-jaOddelek: Zvok in slika | 1682 (1533) | beta1 |
» | Dve anteni na televizijoOddelek: Zvok in slika | 1397 (1397) | Makica1 |
» | LCD TV do 550€Oddelek: Kaj kupiti | 2388 (2388) | Calligulla |