Forum » Pomoč in nasveti » Procesor in Linux
Procesor in Linux
McLion ::
Ciao
Imam zanimiv problemcek. Namrec zamenjal sem plosco in procesor in od takrat mi ne dela vec preklapljanje iz graficnega nacina v tekstovni v linuxu.
Seveda ko sem menjal zadeve, mi ni nic delalo, Win2k se sploh zbootali niso, kasneje sem ugotovil, da pomaga izklop ACPI in windowsi se vsaj na novi instalirajo, ce ne drugega.
Ce ACPI spet vklopim in zbootam linux mi tipkovnica in miska (oboje PS/2) nehata delati. Ko je izklopljen pa ne dela kot ze prej napisano preklapljanje. Ce poskusim preklopit, dobim kot nek screenshot trenutnega (graficnega) stanja in deluje kot da je masina zamrznila (ampak ni).
Plata je Soyo 7VBA 133, procesor pa Celeron III 800 MHz. Opazil sem, da je sedaj nastavljen na 1,8 V core voltage, je to good al bi moral bit na manj?
McLion
Imam zanimiv problemcek. Namrec zamenjal sem plosco in procesor in od takrat mi ne dela vec preklapljanje iz graficnega nacina v tekstovni v linuxu.
Seveda ko sem menjal zadeve, mi ni nic delalo, Win2k se sploh zbootali niso, kasneje sem ugotovil, da pomaga izklop ACPI in windowsi se vsaj na novi instalirajo, ce ne drugega.
Ce ACPI spet vklopim in zbootam linux mi tipkovnica in miska (oboje PS/2) nehata delati. Ko je izklopljen pa ne dela kot ze prej napisano preklapljanje. Ce poskusim preklopit, dobim kot nek screenshot trenutnega (graficnega) stanja in deluje kot da je masina zamrznila (ampak ni).
Plata je Soyo 7VBA 133, procesor pa Celeron III 800 MHz. Opazil sem, da je sedaj nastavljen na 1,8 V core voltage, je to good al bi moral bit na manj?
McLion
dr.J ::
Procesor sam ima tu bolj malo veze, drugače pa je z matično ploščo, za katero rabiš določene gonilnike (IDE in PCi kontrolerji pa še kaj - USB...). Ker je plošča druga, bodo tudi gonilniki zelo verjetno drugi. Svetujem ti upgrade sistema ali pa kar reinstall, če imaš /home posebej. Govorim pa za Linux.
IceIceBaby ::
pomoje bi blo dost ce samo prekompajlas kernel za tvoj hardware in nalozis kake driverje ce so zraven.
Gandalfar ::
kakor je ze kst dejal .. poskusi z kaksnim "generic" kernelom (root disk tvoje distr. bi moral imeti enega taksnega).
Uporabljas kaksne posebne SCSI gonilnike..?
Uporabljas kaksne posebne SCSI gonilnike..?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux - prenosnik ne ugaša na novejših jedrihOddelek: Operacijski sistemi | 2441 (1581) | nergac |
» | Izšlo jedro Linux 3.3 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15959 (13123) | Icematxyz |
» | Win7:Kubuntu - segrevanje laptopaOddelek: Operacijski sistemi | 1540 (1190) | Stipex |
» | BIOS podjetja Foxconn namerno ni podpiral ACPI funkcij v Linuxu? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9138 (6706) | Brane2 |
» | Kubuntu in pregrevanje procesorja?Oddelek: Operacijski sistemi | 1466 (1277) | G-man |