Forum » Strojna oprema » ATI Grafične kartice
ATI Grafične kartice
thebaloh ::
mesoreznica ::
uu ja sm vidu da lih ni tle tema za geforce ampak sm lih zasledu tole o riva tunerju
sm su seenkrat prevert ja ....nism mu vse na full
to je to
slabo bi mogu navit ...vse kar je ok je temperatura na grafični:)
LOL zelo pogumne nastavitve za 9600GT. Jaz imam pri HD4870 (ki je precej hitrejša) vse na GAMER (se pravi eno nižje kot ti) je pa res da igram na 1920x1200 resoluciji. Zmanjšaj nastavitve na GAMER pa bo. Pri tako nizkih FPS-jih ti nobeno navijanje ne bo pomagalo.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
Jst ::
9600GT ni sposobna učinkovito uporabljati 1GB VRAM-a*. *Video RAM Tudi če imaš 9600GT z 1GB VRAM-a, boš pri nastavitvah tekstur, ki bi zasedle kaj več kot 384MB rama dobil precej beden performans. 384MB sem napisal čez palec za Crysis, da se ne bo kdo na to obesil. Zame je beden performans manj kot AVG MIN 30. (To ni average, ampak povprečje minimalnih fpsjev, število, ki jo je treba na roke zračunati (s pomočjo FRAPSA, obkljuklaš FPS, kjer potem po benchmarku dobiš datoteko z vsemi FPSji, potem pa malo statistike in to je to) in nekako (vsaj meni) pomeni, koliko se bo igra zatikala. Večja je razlika med AVG in AVG MIN, bolj se igra zatika. Recimo da je AVG 100, ampak skače iz 150 na 50. To *jaz* opazim in mi je moteče.)
Dočim Radeon 4870 definitivno je sposoben in učinkovito uporabljati 1GB na sebi. Prejle linkan test na guru3d.com to potrjuje. Ali pa dejstvo, da ima 4870 X2 verzija 2GB rama, kar je 1GB za vsak GPU.
Dočim Radeon 4870 definitivno je sposoben in učinkovito uporabljati 1GB na sebi. Prejle linkan test na guru3d.com to potrjuje. Ali pa dejstvo, da ima 4870 X2 verzija 2GB rama, kar je 1GB za vsak GPU.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
thebaloh ::
No sej špil je res zelo kretek, tko da tudi težave s tem gredo drugi špili so tko bl u izi z grefiko!!
:)
:)
Now we wait for a proper Catalyst for GTA IV
Kaj spet?
LP
FrancBula ::
grafika v gta iv na 4850 je totalen polom. linije sploh niso ravne, ampak so kvadratki.
GA-P35-DS3(rev. 1.0) ; E5200@3.75GHz ; Palit Radeon 4850 ; LC8650 Ozeanos
grafika v gta iv na 4850 je totalen polom. linije sploh niso ravne, ampak so kvadratki.
LOL. ATI in driverji. Večni problem.
LP
AapocalypseE ::
Ja ker ni vključen AA. Kaj na Nvidia karticah je privzeto vključen AA pri GTA IV? Nisem zasledil, da se ga da vklopit posebaj.
mislim da je slika na xp-jih lepša kot v visti. vsaj v crysisu je bilo tako.
gruntfürmich ::
to me spominja na tisto slikco, ko je en prilimal razmazano sliko od nvidije in podrobno od atija, pol pa je jamral kok ima ati slabšo sliko...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
a anti aliasing to porpravi?
kolikor sem sprobal, ne.
pa anti aliasing naj bi bilo neko glajenje robov.
kolikor sem sprobal, ne.
pa anti aliasing naj bi bilo neko glajenje robov.
in seveda brez izboljšav za gta iv...
kakšen fps? poglej si listo igrc v katerih so izboljšali performance, in boš videl da gta niti omenjen ni...
tilinho20 ::
kakšen fps? poglej si listo igrc v katerih so izboljšali performance, in boš videl da gta niti omenjen ni...
On je najbrž naredil benchmark sam.
BoLhCa ::
Imam 4870x2, Visto 64bit, ter gonilnik 8.12, problem pa je, ker inštalira zgolj eno jedro~
Torej kako inštaliram še drugo jedro ?
EDIT: isti error-ju tudi z 8.11 WHQL gonilniki... debilni ATI v 10 letih niso napredovali NIČ
Torej kako inštaliram še drugo jedro ?
EDIT: isti error-ju tudi z 8.11 WHQL gonilniki... debilni ATI v 10 letih niso napredovali NIČ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BoLhCa ()
DJ MartiNi ::
Torej gonilniki ja. Sicer sam nisem/nimam težav, kljub dolgoletni uporabi kartic iz rdečega tabora. Jaz bi na tvojem mestu kar operacijski sistem zamenjal. Vem ja...zna biti dolgotrajno opravilo, ki na koncu ni nujno da bi dalo pozitiven rezultat.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Sm že rešil težavo.. ATI-ja sm fuknu ven, ter dal notri svojo staro 8800GT, šodr pa v prodajo~ Tole je bil zadnji poizkus ATI-jevega crapa! Never again ne montiram nobene njihove "grafične" kartice, niti prodajal jih ne bom več.
gruntfürmich ::
Sm že rešil težavo.. ATI-ja sm fuknu ven, ter dal notri svojo staro 8800GT, šodr pa v prodajo~ Tole je bil zadnji poizkus ATI-jevega crapa! Never again ne montiram nobene njihove "grafične" kartice, niti prodajal jih ne bom več.
potem pa mi jo (4870x2) kr pošlji zastonj prosim!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Hahahaha jaz dam 250.
LP
LP
R33D3M33R ::
Oprosti, ampak se je že zgodilo, da sem moral za nVidia grafično (6600GT) preizkusiti ~5 verzij gonilnikov, da je delala in mi ni metala BSODov. Si sploh formatiral računalnik preden si namestil novo grafično?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
tud jst z ati
Imam 4870x2, Visto 64bit...
s tem si vse povedal. Give it a 32-bit refresh ;)
Ye right.. bravo, zdej si pa zadel~
SebaR ::
Galaxy pejt v šolo pa vprašaj profesorja za likovno umetnost on ti bo znaš razložit. kristus božji
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
:>
Ej niti ne pomisli na multi GPU grafične kartice če se nisi pripravljen spopast z kupom težav. To moraš vzet v zakup, drugače se izogibaj takih graf. Jaz se zajebavam z 9800 GX2 že cel dan. Vse gre narobe. Ampak počasi zadeva začenja delovat kot mora. Tako da Nvidia ATI nima veze kar se tega tiče. Vedno so problemi. Obstaja pač kup ljudi, ki jim take grafe delajo kot urca takoj ko jih vstavijo. Drugi se zajebavajo po cele tedne da spravijo stvar v pogon.
Torej ostani na single core karticah ATI ali Nvidia. Očitno nimaš ne volje ne živcev za multi GPU rešitve.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
Jst ::
Jaz sem tudi bolj za single in powerfull gpu rešitve. Ampak na žalost bo naslednja ATI generacija, po zelo verjetnih špekulacijeh, multi gpu only. Moduli, ki jih bodo sestavljali kot lego kocke.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
Shegevara ::
ventilator od proca sem dol dajav. kaj je sploh fora? kartica dela kot nova. čemu služijo te čipi?
vem da je poškodovan. tistega malega sploh ni. ampak kartica dela kot prej. nič manj fps.
Ja solidna grafa, ampak nikar ne pričakuj ne vem kakih zmogljivosti za ta denar. Da se odigrat nove igre na srednjih efektih in srednjih resolucijah, to je pa tudi to.
LP
LP
TribesMan ::
To niso čipi ampak multilayer kondenzatorji. Ko ga uničiš imaš dve opcije, ali narediš kratek stik med + in -, ali pa zadeva preprosto ne deluje več kot kondenzator beri odprte sponke.
Če bi bilo prvo bi vedel... ker kartica nebi delovala. :)
Zadeva načeloma ponavadi nima velikega vpliva na delovanje, edino OC potencial kartice se lahko malce zmanjša...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
opeter ::
folk kaj pa pravte na Sapphire HD 4670 512M DDR3 PCIE 2DVI/TVO LITE
Jaz ga imam in špilam igro Witcher EE na 1280x1240 ločljivosti z vsemi efekti in vsem. Super kartica!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
ali pa zadeva preprosto ne deluje več kot kondenzator beri odprte sponke
lahko to malo bolj razložiš?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup grafične do 300€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5303 (4072) | mesoreznica |
» | Radeon 4850 bo zdaj, zdaj tu (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Strojna oprema | 45831 (21325) | Music Man |
» | Katero grafično? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6571 (5206) | opeter |
» | Uradni testi Radeona HD 4850 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 13387 (10445) | OChack |
» | Test ATI radeon 3870 vs. 8800GT (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7667 (6340) | Jst |