Forum » Strojna oprema » ATI Grafične kartice
ATI Grafične kartice
Jst ::
Jaz imam q6600@3.2 ter 88gts512. Tako sem navajen; kakšno delovanje igre na 1680x1050, kot je moj monitor, lahko pričakujem - kakšne performanse, kakšno grafiko (kvaliteto).
Danes pa sem imel možnost igrati na ATI HD4870. Procesor je bil dvojedrni, 6400 rang, navit okoli 3.0 (mogoče malenkost več, ne vem natančno, ker ni moj računalnik). Probal sem Half-Life2: Episode 2 in delovanje igre je bilo nekako boljše, kot pri meni, s tem, da so bile nastavitve kvalitete višje. Druga igra je bila Crysis: Warhead. Tukaj sem bil tudi opazil, da igra deluje boljše. Tretja stvar, ki sem jo videl, je bil pa Far Cry 2. Pri meni sem igro samo probal, tako, da niti ne vem, kako se zgodba odvija, gameplay,... Poznam pa približen performans (približen zato, ker igre nisem dosti igral). Sem bil pa nad HD4870 zelo pozitivno presenečen. Kljub počasnejšemu procesorju, je igra delovala opazno boljše. Na uč bi ocenil na kakšnih 20%.
Danes sem prvič videl in tudi igral na omenjeni 4870. Res sem pozitivno presenečen nad kartico. Definitivno bolj, kot sem dejansko pričakoval. Moral sem napisati pohvalo ATIjevmu taboru za tako dobro kartico - v bistvu za tako dober deal: za dobrih 200 EUR dobiš super kartico.
Za njene dobre performanse sem že vedel iz raznih opisov, ampak gledanje tabel in dejansko igranje je čisto druga zgodba.
Zakon zadeva, res. Tisti, ki si kartico lastite, niste naredili niti najmanjše napake ob nakupu!! (navdušenje še kar ne mine...)
Long live the competition!!!
Danes pa sem imel možnost igrati na ATI HD4870. Procesor je bil dvojedrni, 6400 rang, navit okoli 3.0 (mogoče malenkost več, ne vem natančno, ker ni moj računalnik). Probal sem Half-Life2: Episode 2 in delovanje igre je bilo nekako boljše, kot pri meni, s tem, da so bile nastavitve kvalitete višje. Druga igra je bila Crysis: Warhead. Tukaj sem bil tudi opazil, da igra deluje boljše. Tretja stvar, ki sem jo videl, je bil pa Far Cry 2. Pri meni sem igro samo probal, tako, da niti ne vem, kako se zgodba odvija, gameplay,... Poznam pa približen performans (približen zato, ker igre nisem dosti igral). Sem bil pa nad HD4870 zelo pozitivno presenečen. Kljub počasnejšemu procesorju, je igra delovala opazno boljše. Na uč bi ocenil na kakšnih 20%.
Danes sem prvič videl in tudi igral na omenjeni 4870. Res sem pozitivno presenečen nad kartico. Definitivno bolj, kot sem dejansko pričakoval. Moral sem napisati pohvalo ATIjevmu taboru za tako dobro kartico - v bistvu za tako dober deal: za dobrih 200 EUR dobiš super kartico.
Za njene dobre performanse sem že vedel iz raznih opisov, ampak gledanje tabel in dejansko igranje je čisto druga zgodba.
Zakon zadeva, res. Tisti, ki si kartico lastite, niste naredili niti najmanjše napake ob nakupu!! (navdušenje še kar ne mine...)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
darius ::
2900XT je le dobra osnova na kateri so ATI lako razvili 3870 ter sedaj 4870 ;)
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)
ROVER POWER ;)
mesoreznica ::
Jaz imam q6600@3.2 ter 88gts512. Tako sem navajen; kakšno delovanje igre na 1680x1050, kot je moj monitor, lahko pričakujem - kakšne performanse, kakšno grafiko (kvaliteto).
Po polomiji z driverji pri HD3850 in nakupu 8800Tt sem še enkrat tvegal z rabljeno HD4870. Se je izplačalo. Sedaj deluje vse kot je treba. HD4870 je tako dobra grafa kot je bila v prejšnji generaciji 8800GT. Čeprav zahteva večje napajanje kot električni grelec. Vsekakor odlična grafa, ki se pri pravilni nastavitvi ventilatorja niti ne greje precej. Odličen vent.
Zelo zadovoljen.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
thebaloh ::
Lep pozdrav
Evo tle sm prebral skoraj ceu forum od maja naprej:),pa vidm da zelo hvalite ATIjeve zadevce sam sem namreč imel že oboje ampak pustimo to...
Bistvo sem lastnik ( 1 x Grafična kartica Gigabyte GeForce 9600 GT, 1GB, PCI-e (GV-NX96T1GHP) in po podatkih ma precej hitrejši procesor - boljše podatke kot HD 4870
Sem v dilemi ali prodat to mojo in kupit od atija HD4870 512 (še rabil bi priporočila katere firme) ali obdržat to mojo??
Igram pa Crysis WARHEAD na 1650×1050 na full grafike in mam fpsjev od 20 do 50, ko pa dam une nevem kako se reče detajle k so v nastavitvah ×2 ×4 ˙×8...do q×16 se pa drastično spremeni use pade na tm do20fps-jev in šteka!!
moja spec:
Če koga še zanima konfiguracija:
Procesor Intel Core2 Duo E8400 3GHz
Rami: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM ×2 =2GB rama
1 x Trdi disk Seagate 500GB, 7200rpm, 32MB, NCQ, SATAII
1 x Grafična kartica Gigabyte GeForce 9600 GT, 1GB, PCI-e (GV-NX96T1GHP)
Napajalnik 580W
Matična plošča Asus P5QC, 775
Evo tle sm prebral skoraj ceu forum od maja naprej:),pa vidm da zelo hvalite ATIjeve zadevce sam sem namreč imel že oboje ampak pustimo to...
Bistvo sem lastnik ( 1 x Grafična kartica Gigabyte GeForce 9600 GT, 1GB, PCI-e (GV-NX96T1GHP) in po podatkih ma precej hitrejši procesor - boljše podatke kot HD 4870
Sem v dilemi ali prodat to mojo in kupit od atija HD4870 512 (še rabil bi priporočila katere firme) ali obdržat to mojo??
Igram pa Crysis WARHEAD na 1650×1050 na full grafike in mam fpsjev od 20 do 50, ko pa dam une nevem kako se reče detajle k so v nastavitvah ×2 ×4 ˙×8...do q×16 se pa drastično spremeni use pade na tm do20fps-jev in šteka!!
moja spec:
Če koga še zanima konfiguracija:
Napajalnik 580W
Fir3cell ::
Tukaj imaš primerjavo med 4870 in 9600GT:
http://www.tomshardware.com/charts/gami...
Po moje bo razlika ogromna, če zamenaš 9600gt z 4870.
http://www.tomshardware.com/charts/gami...
Po moje bo razlika ogromna, če zamenaš 9600gt z 4870.
matjaz23 ::
Med tema dvema karticama ni primerjave... HD4870 je veliko boljša, še posebej se začne razlika čutiti pri večjih resolucijah in več vklopljenimi bonbončki...
za lažjo predstavo:
VGA Chart
če se ti pa splača menjati, je pa predvsem odvisno od tvoje denarnice ;)
za lažjo predstavo:
VGA Chart
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2
AJ AJ AJ KAJ MAM V KIŠTI tole bo treba prodat čimprej pa menat za atija!! :)hvala za dobre info
Čeprav po mojem mnenju, bi morala 4870 imeti malo več VRAM-a,kot 512MB. Pri 1600x1200 je v večini iger to premalo, sploh, če dodaš še kakšen bonbonček, kot je AA. Že pri 1680x1050, brez AA, je 512MB glih_za_glih.
Kot je imela nvidia verzije z 640MB in 768MB rama, bi po mojem mnenju tudi ATI moral imeti nekaj takšnega.
Recimo HD4870 je sposobna grafična in definitivno sposobna tudi malo večjih resolucijah. Sploh dandanes, ko se počasi najbolj uporabljana resolucija 1280x1028 seli na 1600x1200 (oziroma 1680x1050). Če bi 4870 imela 786MB rama, bi to bilo super.
Moje mnenje najbolj optimalne konfiguracije: 320bit interface do 786 rama. [To predvidevam zato, ker imata 4850 in 4870 enak GPU, razlika je samo v hitrosti rama in 4870 z hitrejšim ramom pošteno potegne naprej.] Tako bi si komot pri 1600x1200 privoščil vse bonbončke. Je pa res, da ne morem biti pametnejši od ATIja in bi to verjetno bolj podražilo kartice in se ne bi skladalo z njihovo novo politiko.
Kot je imela nvidia verzije z 640MB in 768MB rama, bi po mojem mnenju tudi ATI moral imeti nekaj takšnega.
Recimo HD4870 je sposobna grafična in definitivno sposobna tudi malo večjih resolucijah. Sploh dandanes, ko se počasi najbolj uporabljana resolucija 1280x1028 seli na 1600x1200 (oziroma 1680x1050). Če bi 4870 imela 786MB rama, bi to bilo super.
Moje mnenje najbolj optimalne konfiguracije: 320bit interface do 786 rama. [To predvidevam zato, ker imata 4850 in 4870 enak GPU, razlika je samo v hitrosti rama in 4870 z hitrejšim ramom pošteno potegne naprej.] Tako bi si komot pri 1600x1200 privoščil vse bonbončke. Je pa res, da ne morem biti pametnejši od ATIja in bi to verjetno bolj podražilo kartice in se ne bi skladalo z njihovo novo politiko.
Pri kiri igri z izjemo Crysisa si pa ne moreš privoščit vseh bombončkov? Jaz igram recimo COD 5, vse na MAX na 1920x1200.
LP
LP
FrancBula ::
crysis je res izjema. tam se moraš odrečt kakšnemu piškotku
GA-P35-DS3(rev. 1.0) ; E5200@3.75GHz ; Palit Radeon 4850 ; LC8650 Ozeanos
Ma mene bolj muči, da če bi se pojavil še en ugoden rabljen Sapphire HD4870 bi ga vzel in jih dal v Crossfire. Problem pa je da plata podpira 16x/4x in bi bil izkoristek bolj jalov. :( Da bi še pa plato menjaval bi pa bilo že preveč. Torej namen je da bi v miru poganjal težke igre na 1920x1200 (nativna resolucija). 4x bi me verjetno precej zaviralo? Pa Tagan 530W bi bil premalo verjetno.... bah že vidim, slaba ideja.
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
kdaj pride ven serija 5xx0?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FrancBula ()
gruntfürmich ::
jst: pa sj se dobi 4870 z 1 gb rama. tko da bi to moglo bit tudi za tvoje pojme zelo zadostno. čeprav sam ne vem točno kako se pozna primanjkjaj rama!?
še 4850 je šla na 1gb in 2gb rama...
še 4850 je šla na 1gb in 2gb rama...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
M-XXXX ::
jst: pa sj se dobi 4870 z 1 gb rama. tko da bi to moglo bit tudi za tvoje pojme zelo zadostno. čeprav sam ne vem točno kako se pozna primanjkjaj rama!?
še 4850 je šla na 1gb rama...
Se ne!
Se ne!
kaj še ne?
Gigabyte HD4870 1GB se dobi v Sloveniji. Cena je pa 320EUR.
--
UT3 pri dosti mapah doseže 512MB rama, 1680x1050 brez AA, vsi bonončki vklopljeni v .ini razen DepthOfField=False.
Frontlines, UT3.engine, pri enaki resoluciji, je tudi 512MB glih_za_glih, brez AA.
--
UT3 pri dosti mapah doseže 512MB rama, 1680x1050 brez AA, vsi bonončki vklopljeni v .ini razen DepthOfField=False.
Frontlines, UT3.engine, pri enaki resoluciji, je tudi 512MB glih_za_glih, brez AA.
Radeon HD4870 z 1GB rama za 320EUR je predraga zadeva. Ampak takšno je pač trenutno stanje v Sloveniji. Potemtakem se bolj splača kupiti GTX260, ki ima 896MB VRAM-a. Ceneje.si mi je vrnil najnižjo ceno 255EUR, na nakupi.net. Vendar je verjetno to verzija z 196 Shaderji. Škoda.
Na guru3d.com so primerjali GTX260 Core216 vs. HD4870 1GB: Top 10 games Radeon 4870 1 GB & GeForce GTX 260 Core 216 test.
Obe kartici sta precej skupaj, pri nobeni igri pri zelo visoki resoluciji ni hudega padca, kar pomeni, da imata obe kartici dovolj VRAM-a. Je pa 1GB verzija 4870 hitrejša od 512MB verzije; vsepovsod, višje od 1280x1024.
Jaz verjamem, da če bi ATI naredil tako, kot sem prej opisal: malenkost večjo pasovno širino za ram in več rama, da bi zadeva raztrgala tako GTX260, kot GTX280. Ampak, če je že cena z 1GB tako visoka, se ATIju ne bi splačalo oziroma bolje rečeno, nam, kupcem, se ne bi splačalo. Radeon HD4870 512 za dobih 200EUR je sweet spot in ni čudno, da se tako množično prodaja.
Na guru3d.com so primerjali GTX260 Core216 vs. HD4870 1GB: Top 10 games Radeon 4870 1 GB & GeForce GTX 260 Core 216 test.
Obe kartici sta precej skupaj, pri nobeni igri pri zelo visoki resoluciji ni hudega padca, kar pomeni, da imata obe kartici dovolj VRAM-a. Je pa 1GB verzija 4870 hitrejša od 512MB verzije; vsepovsod, višje od 1280x1024.
Jaz verjamem, da če bi ATI naredil tako, kot sem prej opisal: malenkost večjo pasovno širino za ram in več rama, da bi zadeva raztrgala tako GTX260, kot GTX280. Ampak, če je že cena z 1GB tako visoka, se ATIju ne bi splačalo oziroma bolje rečeno, nam, kupcem, se ne bi splačalo. Radeon HD4870 512 za dobih 200EUR je sweet spot in ni čudno, da se tako množično prodaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Zanima me katere firme priporočate bolj?
za ATI Radeon HD 4870 512
GAINWARD kaka je to firma poznana, priporočljiva ali ne?
ali bolš od Sapphire ali pa club3d sej drugih sploh nism zasledu ....
Imel sem eno od Sapphire na AGPju neki časa nazaj, mislm da je bla 2600XT 512 pa sm imel ful probleme z driverji s samo inštalacijo - pa samo od Sapphireine strani so pasal, če si dal od uradne strani od atija si jih nisi mogel inštalirat?!
Imel sem eno od Sapphire na AGPju neki časa nazaj, mislm da je bla 2600XT 512 pa sm imel ful probleme z driverji s samo inštalacijo - pa samo od Sapphireine strani so pasal, če si dal od uradne strani od atija si jih nisi mogel inštalirat?!
Najbolje je, da si ogledaš pakete od različnih proizvajalcev in kaj vse dobiš zraven. Bi rad kakšne igre? Poglej za takšen bundle. Pri eni kartici, ki sem jo gledal na enem izmed spletnih trgovin, dobiš zraven dva špila, ki vsak posebej staneta po 40EUR in 50EUR. Kar znese slabih 100EUR plusa. Pa cena sploh ni odstopala od cen drugih.
Pač, pri sebi moraš razčistiti, kaj ti je pomembno. Vsemogoči kabli, mogoče drugačen design hladilnika (večina kartic ima referenčnega), igre, pre-overclocked edition (Golden, itd...). Mogoče ti je zadosti samo gola kartica?
To ti pišem, ker je večina proizvajalcev kartic dobesedno enaka; referenčen design, referenčen hladilnik. Pač, enake so v veliki meri.
edit: Je pa tudi res, da mogoče kakšna negativno odstopa. To ti bodo pa povedali ali lastniki ali pa ljudje, ki so bolje seznanjeni s stanjem na trgu.
Pač, pri sebi moraš razčistiti, kaj ti je pomembno. Vsemogoči kabli, mogoče drugačen design hladilnika (večina kartic ima referenčnega), igre, pre-overclocked edition (Golden, itd...). Mogoče ti je zadosti samo gola kartica?
To ti pišem, ker je večina proizvajalcev kartic dobesedno enaka; referenčen design, referenčen hladilnik. Pač, enake so v veliki meri.
edit: Je pa tudi res, da mogoče kakšna negativno odstopa. To ti bodo pa povedali ali lastniki ali pa ljudje, ki so bolje seznanjeni s stanjem na trgu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
tilinho20 ::
Zanima me katere firme priporočate bolj?
Club3D je odvisno od sreče, gšele ATI-ju, pa se tudi slabo navija. Sam ti priporočam Sapphire.
blackmack ::
No še moje mnenje. Sem lastnik Sapphire HD 4870 512MB, prel 8800GT. Precej nezadovoljen z kartico.
Ventilator z vrtljaji precej niha in se to kr precej sliši saj nonstop pospešuje in zasustavlja ventilator. No to sem rešil da sem v biosu malce priredil tabelo ventilatorja.
Problem imam tudi z monitorji. Na enem vhodu samsung lcd preko dvi na drugem philips full hd lcd tv preko dvi-hdmi. Pri priklapljanju kanalov na tv slika na lcd utripa kakih 5 sekund pri vsakem preklopu, če izklopim lcd utripa slika na tv.
Včasih ko je mašina zelo dolgo vžgana in se monitor dosti izklaplja in vklaplja tud javi Display driver has stopped responding (drugač standarden problem 4850).
V glavnem totalni crap driverji. Za po.. . Glede vsega dal prijavo tud na tech support in vprašanje kdaj bo odpravljeno. Upam samo da je problem v driverjih, ker če je tak dizajn čipa sem v p.
Je mi pa totalno žal da sm kupo to kartico in nism vzel gtx 260 ali pa core 216.
Aja glede vsega zgoraj probal tud 9600 kartico in vse dela ok. Na ati so pa tud portdili da se drugim to tud pojavlja.
Ventilator z vrtljaji precej niha in se to kr precej sliši saj nonstop pospešuje in zasustavlja ventilator. No to sem rešil da sem v biosu malce priredil tabelo ventilatorja.
Problem imam tudi z monitorji. Na enem vhodu samsung lcd preko dvi na drugem philips full hd lcd tv preko dvi-hdmi. Pri priklapljanju kanalov na tv slika na lcd utripa kakih 5 sekund pri vsakem preklopu, če izklopim lcd utripa slika na tv.
Včasih ko je mašina zelo dolgo vžgana in se monitor dosti izklaplja in vklaplja tud javi Display driver has stopped responding (drugač standarden problem 4850).
V glavnem totalni crap driverji. Za po.. . Glede vsega dal prijavo tud na tech support in vprašanje kdaj bo odpravljeno. Upam samo da je problem v driverjih, ker če je tak dizajn čipa sem v p.
Je mi pa totalno žal da sm kupo to kartico in nism vzel gtx 260 ali pa core 216.
Aja glede vsega zgoraj probal tud 9600 kartico in vse dela ok. Na ati so pa tud portdili da se drugim to tud pojavlja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blackmack ()
ne!?
jaz mislim da je ta no responding posledica previsokih frekvenc. npr. če pri svoji dam čez 680 mi v igrah stalno ven meče tiste napake oz. no responding. na 670mhz je vse ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FrancBula ()
Jaz sem imel full težav z HD3850, z tem pa nič. Laufa ko Nvidia. BP. Pač kak naletiš zgleda. Vent pa itak upravljam ročno, kot pri 8800GT.
LP
LP
Zgodovina sprememb…
mene pa moti vent ker je preglasen. serijsko je na 6%. rad bi ga dal na 0% pa nevem kako?
Preglasen na 6%? , jaz ga pod 15 več ne slišim.
LP
LP
AapocalypseE ::
franc1, na 670MHz očitno ni vse OK, če jo maš na 665MHz.
Slabo se navijajo te grafične. 40MHz samo brez drugih tweakov.
Slabo se navijajo te grafične. 40MHz samo brez drugih tweakov.
street racer na 670mhz je vse ok, ampak rajš sem dal mal pod mejo da bo kako leto dlje zdržala
Steinkauz ::
Jst mam mojo Sapphire 4850 na 690/1058. Če dam več ali cpu ali memory mi začne crysis metat artefakte. Ni neki božanski overclock, tolk slab pa tut ne Drugač pa super kartica in vse deluje tekoče in nobenih problemov...
AapocalypseE ::
franc1, aja ti maš pa dolgo grafične kartice. Pomoje je treba menjat vsako leto ali leto in pol, odvisno kako močna grafična se kupi.
ja nismo vsi tko bogati da bi menjal vsake pol leta
Ja Gledae na zastavljeno vprašanje sem kr ratal v dvomih in se spomnil nekaj mesecev nazaj ko sem imel Radeonko 2600XT in skos eni problemi....dva monitorja ...enkrat na enem ni blo enkat na drugem...zaradi tega nepotrebna resetiranja rač.....vse to se bojim da bi bilo pri novem nakupu kartice z oznako ati radeon....
Kar sem spraševal mi ravno ni zadostovalo ....odgovori za firmo če kdo kaj ve...malo več o tem
Pri nakupu mi ni važno da je poleg kartice še nevem koliko iger...važno mi je da mi bo delovala pa če je kuj gola kartica brez škatle...tako rečeno!
Jasno pa je če sta ponudbi in podobno enaki firmi in če pri eni ponujajo več da bi vzel tisto k ma več ponujenega!!
Če pogledam malo v preteklost, ker sem imel že ogromno kartic in se mi dozdeva da je pri stabilnosti ševedno boljši geforce ...kar se tiče pa atija pa kakor maš sreco in pa ponavadi je igranje z radeonkami lepše!
Problem pa se pojavi potem pri normalni uporabi...vam dam primer katerega je geforce normalno prenesel!
Recimo pri dveh monitorjih, se povežeš (ko nisi doma) preko remote desc top in ti vrže na zaslon tisto kar mora je na plazmi, namesto desctop z menijom!
Potem ko prideš domov te čaka prijavno okence kar je vse ok in ko se vpišeš, vedno in res vedno sem moral popravit frekvenco kajti ta se je vidno spremenila v meniju ko pa si jo preveril...ni važno kje ali pri grafičnih driverjih ali windowsovih lastnostin ni bilo spremenjeno in to vedno spreminjat najprej na eno frekvenco umes in šele potem na željeno, da je sploh kaj prijelo!
Potem pri Sapphire kartici težave z driverji tut če si jih z njihove strani potegnu jih je bilo nemogoče inštalirat, potem še kak problem atija pri drugi kartici npr. vhod v Windowse obarvan rdeče...pri enih stalno zmrzovanje...
Edin kar je bilo vedno dobro je to da se bila lepa grafika in poceni nakup...kombinacija je bila pa vedno z intel pentiumi od p4 do dualov quadov!!
Tako mal istočnic sem vam dal in sedaj me zanima kako dobraje dejansko ta kartica hd4870 ...kateri lastniki imate zares stabilnost od katere firme so zares stabilne in dobre!!
Kar sem spraševal mi ravno ni zadostovalo ....odgovori za firmo če kdo kaj ve...malo več o tem
Pri nakupu mi ni važno da je poleg kartice še nevem koliko iger...važno mi je da mi bo delovala pa če je kuj gola kartica brez škatle...tako rečeno!
Jasno pa je če sta ponudbi in podobno enaki firmi in če pri eni ponujajo več da bi vzel tisto k ma več ponujenega!!
Če pogledam malo v preteklost, ker sem imel že ogromno kartic in se mi dozdeva da je pri stabilnosti ševedno boljši geforce ...kar se tiče pa atija pa kakor maš sreco in pa ponavadi je igranje z radeonkami lepše!
Problem pa se pojavi potem pri normalni uporabi...vam dam primer katerega je geforce normalno prenesel!
Recimo pri dveh monitorjih, se povežeš (ko nisi doma) preko remote desc top in ti vrže na zaslon tisto kar mora je na plazmi, namesto desctop z menijom!
Potem ko prideš domov te čaka prijavno okence kar je vse ok in ko se vpišeš, vedno in res vedno sem moral popravit frekvenco kajti ta se je vidno spremenila v meniju ko pa si jo preveril...ni važno kje ali pri grafičnih driverjih ali windowsovih lastnostin ni bilo spremenjeno in to vedno spreminjat najprej na eno frekvenco umes in šele potem na željeno, da je sploh kaj prijelo!
Potem pri Sapphire kartici težave z driverji tut če si jih z njihove strani potegnu jih je bilo nemogoče inštalirat, potem še kak problem atija pri drugi kartici npr. vhod v Windowse obarvan rdeče...pri enih stalno zmrzovanje...
Edin kar je bilo vedno dobro je to da se bila lepa grafika in poceni nakup...kombinacija je bila pa vedno z intel pentiumi od p4 do dualov quadov!!
Tako mal istočnic sem vam dal in sedaj me zanima kako dobraje dejansko ta kartica hd4870 ...kateri lastniki imate zares stabilnost od katere firme so zares stabilne in dobre!!
Med tema dvema karticama ni primerjave... HD4870 je veliko boljša, še posebej se začne razlika čutiti pri večjih resolucijah in več vklopljenimi bonbončki...
za lažjo predstavo:
VGA Chart
Pa tle se mi zdi neki spornega,al se pa sam men zdi da mam js not bolš grafiko kot mi jo vi priporočate, sam že po ceni je to nemogoče ker je moja bistveno cenejša, tle mam še sliko!
matjaz23 ::
žal je tista nad 4870 2x 9600GT, ker je vezana v SLI... :)
glede problemov je pa tak, hvalabogu jih js nimam, imam pa sapphire model, prej sem imel pa 8800 GTS 640 in tudi nobenih problemov... (tok tok na les) ;)
glede problemov je pa tak, hvalabogu jih js nimam, imam pa sapphire model, prej sem imel pa 8800 GTS 640 in tudi nobenih problemov... (tok tok na les) ;)
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
Glej teško je rečt. Jaz do sedaj nisem imel nekih resnih problemov z ATI-jem, razen HD3850 kjer je bila cela svinjarija z driverji. Z Nvidio pa v vsem časi nisem imel nikoli nobene težave (to je huh 6 ali 7 kartic). Sedaj sem spet tvegal z HD4870 (tvegal zaradi res smešne cene za skoraj novo Sapphire grafo). Kljub pričakovanju težav vse dela kot se zagre. Temeljito sem očistil Nvidia driverje po instalaciji in instaliral sveže. In sedaj laufa ko urca. Načeloma pa so vse firme OK, razen club3D, ki ji ne zaaupam zaradi težav. Smešno je da sem do sedaj najmanj težav imel z kr enimi firmami (oziroma jih sploh nisme imel). Ko kupuješ grafo jo kupi od zanesljivega prodajalca tudi če stane malce več, da si potem miren glede reklamacij. Jaz sem mojo kupil preko AGT ker so res vredu.
Zaj če pa preferiraš navidio pa ob majhnih cenah je tudi GTX 260 odličen nakup. Kot nekateri razlagajo zna pri GTX 260 dodatnih 350 MB rama igrat pomembno vologo pri visokih resolucijah.
LP
Zaj če pa preferiraš navidio pa ob majhnih cenah je tudi GTX 260 odličen nakup. Kot nekateri razlagajo zna pri GTX 260 dodatnih 350 MB rama igrat pomembno vologo pri visokih resolucijah.
LP
Revenant ::
V napem kraju imamo dve trgovini z zabavnim hardverom. Pozanm prodajalce pri obeh. Oboji odsvetujejo atija. Zaradi driverjev.
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.
Radeon HD4870 z 1GB rama za 320EUR je predraga zadeva. Ampak takšno je pač trenutno stanje v Sloveniji. Potemtakem se bolj splača kupiti GTX260, ki ima 896MB VRAM-a. Ceneje.si mi je vrnil najnižjo ceno 255EUR, na nakupi.net. Vendar je verjetno to verzija z 196 Shaderji. Škoda.
Fora je da če pogledaš teste GTX 260 (navadna 192) in HD 4870 512MB pri igrah kot so Frontlines: Fuel of war je razlika med GTX 260 in HD4870 512MB vedno enaka tja do 1920x1200. Nikjer ne vidim da bi GTX 260 povečala prednost pri visokih resolucijah ker ima več rama in širše vodilo. Mogoče pri 2650x1600, difintivno pa ne pri 1600x1200.
Od kje tebi tile podatki o izkoriščanju rama? Ne trdim da nimaš prav samo nikjer do sedaj tega nisem opazil. Na nobenih testih, vsaj ne teh ki jih jaz gledam (guru3d etc).
LP
Zgodovina sprememb…
jimyboy ::
Če je na grafični premalo rama to še ne pomeni, da ti bojo testi pokazali manj fps-jev. Sam poganjam zelo veliko modov za HL2, kjer teksture zahtevajo grafe z več kot 512 rama in na grafični z manj rama nebo manj fps-jev, amapk bo slika vsakih nekaj sekund cuknila, ker začne igra uporabljat sistemski ram.
Revenant ::
Če je na grafični premalo rama to še ne pomeni, da ti bojo testi pokazali manj fps-jev. Sam poganjam zelo veliko modov za HL2, kjer teksture zahtevajo grafe z več kot 512 rama in na grafični z manj rama nebo manj fps-jev, amapk bo slika vsakih nekaj sekund cuknila, ker začne igra uporabljat sistemski ram.
A se spomniš dooma 3 in prijaznega sporočilca ob preklopu na ultra, v katerega smo vsi bolščali odprtih ust in strahospoštovanjem v očeh?
Čudno, da je vsem gladko delovalo brez trzanj na 6600GT, kasneje na 7900GT, prva z 128, druga z 256MB.. Po tvoje sistemski ram zavira igro? Ker smo že vsi na 16x pipicah PCI-E, odpade tudi ozko grlo tukaj. Zakaj pa Crysis trza na 256MB-jevkah? Premalo rama? Zakaj potem 7950GT 512MB ne poleti? Ker so detajli v arhitekturi... podobno kot pri navijanju: goniš in teraš do zadnjih vzdihljajev za poslednji 3DMark, nakar nekega lepega sončnega dne ne sprevidiš da je skrajni čas da zamenjaš kišto
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Revenant ()
>Od kje tebi tile podatki o izkoriščanju rama?
V directx9 imaš v RivaTuner Hardware Monitorju možnost spremljati porabo rama na grafični.
V directx9 imaš v RivaTuner Hardware Monitorju možnost spremljati porabo rama na grafični.
Oi dejte mi pomagat js sm probal tole z riva tunerjem k sm tuki prabral....in me mal zanima kako bi stvarco lohka zbolšal ...kej navil al kaj...nevem ..!???
Evo tuki mam par slikc pri novem crysisu....
temp grafične ,procesor mhz rami in pomoje je zadnja poraba rama na grafični
V igri so detajli na full 1650×1050 pa aa na 16Q sej drgač vem, da če se to ugasne da bo dobr delal.
za vsak slučaj, še iste slikce na ta naslov:
Moja spec:
Napajalnik 580W
Evo tuki mam par slikc pri novem crysisu....
temp grafične ,procesor mhz rami in pomoje je zadnja poraba rama na grafični
V igri so detajli na full 1650×1050 pa aa na 16Q sej drgač vem, da če se to ugasne da bo dobr delal.
za vsak slučaj, še iste slikce na ta naslov:
Moja spec:
Napajalnik 580W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thebaloh ()
grem stavit da nimaš vseh detajlov na max.
na moji 4850 imam jaz na 1280x800, vse max, 20fps.
seveda vse max pomeni vse na enthasiast(very high) , vklopljen vsync in 8xAA(pri ati je to največ)
na moji 4850 imam jaz na 1280x800, vse max, 20fps.
seveda vse max pomeni vse na enthasiast(very high) , vklopljen vsync in 8xAA(pri ati je to največ)
Grafična kartica Gigabyte GeForce 9600 GT, 1GB, PCI-e
Od kdaj pa ATI dela Geforece 9600GT? Si ti malo falil temo?
Drugače pa z 9600GT boš teško igral Crysis vse na max. Razen če igraš na 800x600.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup grafične do 300€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5304 (4073) | mesoreznica |
» | Radeon 4850 bo zdaj, zdaj tu (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Strojna oprema | 45831 (21325) | Music Man |
» | Katero grafično? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6571 (5206) | opeter |
» | Uradni testi Radeona HD 4850 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 13387 (10445) | OChack |
» | Test ATI radeon 3870 vs. 8800GT (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7668 (6341) | Jst |