» »

[mimovrste.com] Prispela je prazna škatla

[mimovrste.com] Prispela je prazna škatla

«
1
2

NeOman ::

Pozdravljeni,

imam večjo težavo. Pri mimovrste.com sem opravil večji nakup, vendar sem po odprtju enega izmed paketov ugotovil, da je vsebina škatle prazna (fotoaparat). Ima kdo podobno izkušnjo, predvsem me zanima kako postopati? Jutri zjutraj takoj sledi klic na Jesenice.

Hvala za odgovore.

PacificBlue ::

Hm..to pa ni fajn.Kolikor jaz vem moraš pred sprejetjem in plačilom paket pregledati..zato se tudi poštarju podpišeš..tako da težko boš kaj zrihtal..razen če so prodajalci toliko pošteni..Upam, da boš uredil.

Wox ::

Na Mimovrste so po mojih izkušnjah prijazni in pošteni, tako da po moje ne bo problema. Kdo pa še odpira pakete pred poštarjem? Prvič slišim.
Commodore 64

JOKER ::

Čakaj zdaj malo ....
Eden od paketov, ki si ga prejel je bil prazen !? 8-O
Ali je bila originalna škatla od fotoaparata prazna ? 8-O

Hmm ... težko bo to dokazat.
Prijazni so telefonisti .. itd, njihovi šefi pa dvomim, da se bodo dali prepričat.
Vsekakor ti želim, da zadevo urediš v tvojo korist.
Me prav zanima kaj ti bodo jutri natvezli.
Poročaj.
________________________________________________________
Ka te češ ....

Laly ::

Pokliči. Mislim, da bodo zrihtal.
Stranka ima vedno prav.
Šefi niso takši, kot misliš. Ponavadi se šefi jezijo na uslužbence, ko se zgodi kaj takega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Laly ()

PacificBlue ::

Kdo pa še odpira pakete pred poštarjem? Prvič slišim.

Ja to se dela ravno zaradi takih ali podobnih primerov(če roba ni slučajn poskodovana)..saj s podpisom potrjuješ, da si paket sprejel in da je znjim vse v redu..no vsaj jaz tako razumem vse skupaj..

dukenukem ::

če nardijo eno mini inventuro ,se bi moglo videt, da niso poslal fotkiča in prejel denar,razen če ga je kak model ven sunu ;)

#000000 ::

Teža paketa je lahko dokaz da si fasal prazno, poglej kolk je vagal paket ob oddaji, če je bil dost težak da bi bil fotkič lahko not, pol je zginu nekje med potjo, od trgovine do tebe. Kako to dokazat pa pitaj boga, ne bi pa bilo prvič da kdo na pošti kaj čopi ven. LP

Volta ::

#000000 - lepo si povedal :) Ampak če dokaže, da je dobil prazen paket, ni več važno ali ga je kdo sunil in kdo ga je. V vsakem primeru mora dobiti svoj fotoaparat lepo domov na varno :D

BluPhenix ::

Teža paketa je vsekakor najbolj zanesljiv način dokazovanja, seveda če je navedena na paketu.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

#000000 ::

Sicer nimam pri roki nobne škatle od mimo vrste več, tko da ne morem 100% trdit da je teža vpisana na vsaki pošiljki, se pa definitivno na pošti vse vaga, ker poštnino obračunavajo tudi po teži.

Je pa čist možno da jih od omenjene štacune ne vagajo ?

NENKO ::

Poklič najprej na Mimovrste pa jih v pm pošl.... pol pa se pejt še na POŠTO skregat .... če še vedno ne bo sledu o fotoaparatu jih pa tož.


Nimaš kj....dnar naj ti vrnejo al pa fotič prnesejo

7h3_1 ::

jst ti predlagam da najprej pokličš na mimovrste in jim lepo poveš kaj se je zgodil itd. ker z grdim pristopom velikrat ne dosežš nč in tut če lep pristop ne gre lahko grdga še vedno uporabš obratno pa mal težji

p.s. velik sreče

coffeetime12 ::

To je pa neverjetno! Razumem, da pozabijo izdati račun, predračun, kakšno vrvico ali pa navodila, ampak da pa dobiš prazno škatlo, je pa višek! No, svet je nor in tudi to se dogaja. Kot so že nekateri omenili, jutri takoj pokliči na mimovste in jim zadeve razloži. Upam, da ti bodo šli na roko. Sam sem tam nekajkrat nakupoval in nisem imel problemov. Ampak, če bi pa to doživel...hmmm....ja nič, zelo bi bil razočaran. In zopet, kot je nekdo že omenil; ne glede na vse, uporabi najprej prijazno besedo. Drugače pa akcija-> inšpekcija, POP TV, UVP, Kje pa vas čevel žuli itn. Veliko sreče in uspeha ti želim.

Zgodovina sprememb…

kekz ::

Jaz sem od mimovrste.com dobil 2x vsebino paketa povsem razbito in neuporabno. Po njihovih besedah (in tudi že mojih izkušnjah) so poštarji tako "nežni" s paketi. Na mimovrste so brez težav vse zamenjali in poslali nov brezhiben artikel. Menda itak zavarovalnica krije škodo.

blackbfm ::

Znanka je nedavno kupila prenosnik prek mimovrste. Po plačilu je najprej čakala 2 tedna nakar so ji sporočili da dobava ni več možna in je morala vzet dražji prenosnik (z doplačilom). Dej ta mimovrste sploh ni resn, same pritožbe so zadnje čase... Bi jih res mogla mal inšpekcija obiskat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

pingec ::

Kako je s tem odpiranjem paketov? Ali imaš pravico odpret paket pred prevzemom ali ne?

Iz mojih izkušenj dovolijo odpret paket vse dostavne službe razen lokalni poštar, tega pa ne gre prepričat.

Kaj pa se zgodi v primeru da odpreš paket in ga zavrneš? Poštar lepo odnese nazaj odprt paket?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

R33D3M33R ::

Se je tudi meni zgodilo, da so pri igabibi pozabili priložiti igro v paket.
Pisal sem jim vljudno na e-mail in takoj so se mi opravičili za pomoto poslali manjkajočo igro+nagrado!

Moj nasvet je, da napiši vljudni email o tem kar se je zgodilo, če boš pa bemtil, si boš pa vsebino paketa lahko le naslikal.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Loki ::

kaj email, telefon oz. tam se oglasi, ce si blizu.
I left my wallet in El Segundo

[BeN] ::

Kako je s tem odpiranjem paketov? Ali imaš pravico odpret paket pred prevzemom ali ne?


Seveda, paket odpreš pred poštarjem in če je vsebina paketa razbita oz je sploh ni :)) napišeta reklamacijski zapisnik, s čimer se zasiguraš sam in pošilajtelj, da bo vsebina plačana iz strani dostavljalca...
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

zcetrt ::

Ali je bila škatla prazna prazna ali je bila notri tista pena, s katero zaščitijo poslane artikle?
4.

strictom ::

Po vsej verjetnosti boš dobil fotoaparat in še kako darilce zraven. Ponavadi se jim bolj gre za dobro reklamo kot pa neko pedriranje glede artiklov.

Primer lepega odnosa: na x3m-shop.si sem naročo kapo za 14e + poštnina 3.20e. Ko prispe pošiljka je bla samo mama doma in ji poštar reče 21e in še tistega računa al kaj je, k je vedno naliman zunaj pošiljke od pošte. Po enem vljudnem klicu na pošto in x3m, imam zdaj doma 2 kapi in dobre tri evre :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: strictom ()

jack001 ::

No jaz sem opravil nakup na enaa, kupil sem office 07 + miška (darilo) in nisem dobil zraven garancije.

bluefish ::

in za kateri artikel si pričakoval garancijo :\ ?

krho ::

Ok, informacije iz moje strani. Sam sem zaposlen na mimovrste. Po mojih informacijah, je NeOman, že poklical. Zadeva je v poteku preiskave. Obveščena je tudi pošta in se tam preiskuje teža pošiljke. Vse skupaj naj bi bilo rešeno v ponedeljek.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

Volta ::

No, pa se bo zadeva le rešila :) Verjamem da v prid oškodovanca.

Ziga Dolhar ::

> in za kateri artikel si pričakoval garancijo ?

Za miš? :)
https://dolhar.si/

NeOman ::

Pozdravljeni,

takoj zjutraj sem poklical na mimovrste, kjer so bili zelo prijazni in mi nekako zagotovili, da se bo zadeva rešila v mojo korist. Napotili so me na pošto, kjer smo naredili zapisnik, paket pa je bil poslan naprej na komisijsko odprtje.

Najbolj bizarna zadeva je prav to tehtanje, na paketu namreč ni bilo nobene nalepke o teži pošiljke - saj veste, ko oddaš paket na pošti ga stehtajo in na paket nalepijo tudi težo. Ne vem, če imajo pri PBS kaj dogovorjeno in zaradi frekventnosti pošiljk iz mimovrste le teh ne tehtajo? No ja, sedaj čakam na odgovor z njihove strani.

Lep pozdrav in hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NeOman ()

you.go ::

Pozdrav vsem!

Pakete pošta seveda tehta, vendar podatek ni napisan na nalepki na škatli, saj nalepke lepimo mi, tehta pa lokalna pošta. Ne bi bilo prvič, da bi bil krivec za takšno težavo kak dolgoprsti poštar ali (večkrat pred tem) kurir dostavne službe. Seveda ne želim komurkoli delati krivice, res pa je, da je verjetnost, da bi poslali prazno škatlo praktično nična. Se je pa doslej problem vedno rešil, če je bilo potrebno tudi na naše stroške.

Prepričan si lahko, da bomo težavo rešili v tvojo korist, vseeno pa mi je žal, da se je zapletlo in se ti za to opravičujem. Veseli me, da ste forumaši poudarili naše prijazne sodelavke na podpori uporabnikom, je pa prijazen odnos do uporabnikov prežet tudi med ostalimi zaposlenimi, saj se vsi trudimo zagotoviti najvišjo možno kakovost storitve.

Upam da postopek ne bo trajal predolgo, če se kjerkoli zaplete pa se še enkrat oglasi pri našem supportu.

M-XXXX ::

Temu se reče pomoč uporabnikom!:D
Če delate tako ves čas in boste še naprej se vam res ni treba bati za stranke (vključno z mano)

tomaz- ::

se podpišem.

Sem tud jaz pred časom imel zelo dobro izkušnjo z mimovrste na supportu, tko da redno jemljem robo pri vas!

Kar tko dalje

ShowDown ::

Jaz včasih raje naročim pri mimovrste, četudi je par evrov dražje. Enostavno jim zaupam, saj sem od njih naročil že za kakih 5000€ robe in ni bilo res nikoli težav.

NeOman ::

Evo, pa smo ga docakali - fotoaparat je prispel v cetrtek zjutraj. Vsem je odleglo. Se enkrat bi se rad zahvalil vsem, ki ste mi svetovali, prijaznemu osebju na mimovrste, ki so zadevo hitro razresili. Tistemu, ki si ga je privoscil pa naj cimprej crkne. Sedaj me caka samo se nakup novega racunalnika, pa ga bom raje osebno prevzel na Jesenicah :).

Edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NeOman ()

Tilen ::

Tistemu, ki si ga je privoscil pa naj cimprej crkne.
Torej kupec je bil obvescen, da ga je nekdo dejansko ukradel njemu ste pa ugodili, ker ste pač podjetje kot se šika.

No, kje se je zataknilo? Me res zanima. Saj navsezadnje, ker je bila zadeva stehtana itd sem prepričan, da je stuff v škatli bil. Posledično bi lahko tudi končni uporabik potemtakem rekel, da je škatla bila prazna. Torej, kdo je sunil aparat? So na pošti rekli ,da oni niso bili, teža je bila ustrezna, vam na mimvorste se pa ni dalo ubadat pa ste raje dali nov aparat za 100€? Torej lahko zdaj naročim in ko dobim, rečem, da je škatla prazna, ker se vam itak ne da raziskovat al je bla res prazna al ne?

Ne vem, samo špekuliram. Dajte povedat kje se je zataknilo, resno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Zheegec ::

Najbrž pošta, so katastrofalni.

Prejšnje leto so nam izgubili tri prenosnike. Rekli so, da so bili dostavljeni, pa jih nikjer ni bilo. Čez en teden so pa kar naenkrat prispeli... Drugače pa bravo, you.go, good customer service 8-) .
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gregor P ::

Pohvala korektnemu ravnanju podjetja:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

R33D3M33R ::

@Tilen: Torej lahko zdaj naročim in ko dobim, rečem, da je škatla prazna, ker se vam itak ne da raziskovat al je bla res prazna al ne?

Vsaka čast. Zaradi takih "pametnih" idej, se nekoč podobne zgodbe kot ta, ne bodo končale tako kot se sedaj.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Ziga Dolhar ::

Zarad "takih pametnih idej" bodo prodajalci in pošta razvili močnejše sisteme nadzora, ki bodo omogočali medsebojno kontrolo ter lažje odkrivanje nepridipravov.
https://dolhar.si/

Dr_M ::

Predvsem bi mogla posta sama malo med svojimi zaposlenimi naredit red. Problem je v tem, da velikokrat studenti razvazajo pakete s kombiji naokoli. Redno zaposlen delavec bo raje 2x premislil, ce bo kaj uzel iz paketa, studentka pa bk za to. Mam znanca, ki je preko studenta razvazal pakete za posto in mi je dobro razlozil, kako stvari tam potekajo. Nekateri studenti nakradejo za 500 ali vec € robe na mesec, ampak ce jih dobijo, jih vec kot odpustit ne morejo. Pac bo sel drugam.
Tko da ja, pazite se studentov >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sheldon ::

Dr_M:
Nekateri studenti nakradejo za 500 ali vec € robe na mesec, ampak ce jih dobijo, jih vec kot odpustit ne morejo.

Jih več kot odpustti ne morejo??? Men se pa zdi da jim lahko, saj to je po moje kraja in za krajo so tudi kazni, med drugimi tudi zapor!

Dr_M ::

maticko: in koliko jih poznas, da so moral zarad tega v zapor? :\
Ja tako je...nikogar.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Bojevnik ::

Vseeno jim gre v kartoteko, in ko bodo drugič naredili bo višja kazen (vsaj upam nimam preveč izkušenja z našim pravosodnim sistemom).

Dr_M ::

No ja, optimizma vam ne manjka. Se vedno imate upanje v naso drzavo. Lepo :D
Ampak zal se nic od tega ne zgodi.
Pa tudi ce bi se, dobijo mogoce enga od 10 ali se to ne.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zheegec ::

Mene bolj moti njihovo slabo ravnanje s paketi. Cel kup računalnikov z oznako "fragile" pride s popolnoma uničeno embalažo.
nekje imam slike kompa z zvito grafično (zaradi padca na tla) in odlomljenjega PCIe slota... Kriva seveda pošta.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dr_M ::

Zalostno, ampak resnicno. Jest jih velikokrat slisim zjutraj v svojo sobo (cca 50m od poste), kako oni "nalagajo" kombije s paketi. Tip stoji not v hodniku, pa mece pakete v kombi. Na oko bi reku, da paketi letijo ene 6-7m delec.
Verjetno ne znajo anglesko...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Loki ::

huh, ce razne mimovrste zahtevajo placilo za izgubljeno/ uniceno posiljko od poste oz. distribucijskega podjetja, potem se nebi cudil, ce bi se hitro ustimalo na takem podrocju. saj na posti ne bodo kar v nedogled placevali (ali pac)?
priznam pa, da mi ni znano, kako gre to v praksi.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

Tilen ::

Loki, v tem primeru IMO pošta "ni" sunla, končni kupec tudi "ni", na Mimovrste se jim pa za 100€ ne da gnjavit okol. Me zanima kako hitro se bo odzval support s podatkom, kje je prvi aparat. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

passat3cc ::

1x sem preko GLS pošiljal avtoradio, stranka ne da ne bi dobila radija, ampak je eden od dostavljalcev ali delavcev za trakom zamenjal 250€ vredn radio z enim predpotopnim kasetarjem, moram rečt da mu ne manjka domišljije :)

Prasci so mi po cca dveh mesecih celo nakazali vrednost kupnine na moj račun, ampak ne celotne, 12% so odbili, češ da sem jim še nekaj dolžan iz preteklosti, neki neporavnani stroški transakcij. Pa se mi ni dalo ukvarjati več z njimi...

opeter ::

Zlato pravila pošiljanja: stvar naj bo v čim debelejšem stiroporu oz. kakšnem podobnem materialu.
Sicer pa je čisto normalno, da tako ravnajo s stvarmi... a vi bi bili srečni, ko bi že dvestotič na dan prepakirali raznorazne 30 kg pošiljke iz police v kombi oz. obratno?

Pozabljate, da se nekoč toliko stvari ni pošiljalo kot dandanes.
Poštarji so povečini poznali le pisma, razglednice, pozneje so se pojavili kakšni paketi. Ampak za raznos teh so se (večino v zahodnih državah) pojavili razni logistični servisi (ala UPS).

Sicer pa, kako Mimovrste.com sploh ve, če stranka ni lagala? Morda pa že sekundarni fotoaparat prodaja na Bolhi? :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tilen ::

Sicer pa, kako Mimovrste.com sploh ve, če stranka ni lagala? Morda pa že sekundarni fotoaparat prodaja na Bolhi? :\

To se tudi sam sprašujem in se hkrati čudim hitrim odzivom supporta. :P
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije ( izkoriščevalci ) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23552949 (3331) starfotr
»

Mimovrste in Pošta Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6017122 (9071) opeter
»

Posta Slovenije... poden

Oddelek: Loža
254492 (3346) gazibo
»

ukraden paket - spletna trgovina

Oddelek: Loža
495928 (2704) solatko
»

Dostava prenosnika po pošti?

Oddelek: Kaj kupiti
434178 (3124) Loaded

Več podobnih tem