» »

ukraden paket - spletna trgovina

ukraden paket - spletna trgovina

ollii ::

pozdravljeni,

zanima me,če je imel že kdo izkušnjo,da je preko spletne trgovine naročil paket in ko ga je doma odprel ni bilo vsebine paketa?

problem je namerč,kako jim dokazat da nisem jaz te vsebine paketa ukradel,ampak jo je nekdo na na v trgovini ali na pošti.

frudi ::

Napiši en kulturen email trgovini, jim razloži situacijo in jih povprašaj, kako ukrepati.
V kaki kulturni trgovini bodo zadevo na lastne stroške rešili v prid stranke...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

ollii ::

ja...upam da bojo razumeli. drugače imam vse papirje,garancijo...manjka samo izdelek. kje pa se je "izgubil" na pošti ali trgovini pa ne vem. ali je mogoče paket kaj zavarovan pred čim takim?

solatko ::

Če paket ni bil fizično poškodovan, je roba še v trgovini, pošlji dopis. Vidi se iz teže oddanega paketa, če ni bila kakšna prov lahka zadeva.

ollii ::

zadeva je bila težka 160g,bil je fotoaparat,preveril sem težo,napisana je na roke 1 in 0 potem pa je umes neka čudna 3. to se pravi da naj bi bil paket težak 1300g, realno je okol 1600, po mjem tehtanju plus fotoaparat. po tem taken ga je nekdo ukradel na pošti,ker teža je kokr tok natančna... s težo paketa si torej ne morem pomagati prav nič,škoda

solatko ::

Je bil paket vidno poškodovan, ker kr tko se ga ne da odprt.

ollii ::

ne,šele ko sem odprel paket je v njem manjkal fotoaparat... potem sem opazil da je bil enkrat že preliman in potem lepilni trak odstranjen in ponovnozalepljen,to se vidi na kartonu. original paket od fotoaparata pa je bil odprt ja...

ni mi bilo jasno ker je vse skupaj zgledalo tako kot mora biti,manjkal je samo izdelek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ollii ()

Ales ::

Kolikšna pa je vrednost izginulega fotoaparata? Je bil paket morda zavarovan?

Pokliči na policijo in prijavi zadevo oz. vprašaj za nasvet, kako bi bilo najbolje ukrepati.

Mene je enkrat tako zmrazilo... naročim fotoaparat iz Nemčije, cca 1000 EUR, odprem paket... not čokoladni bonboni... prebledim... odmaknem bonbone... spodaj fotoaparat :)

Novo leto je blo, pa so hoteli biti prijazni.

Gandalfar ::

kar poklici jih in pisi jim. Ni prvic, da je postar kaj izmaknil. So zagotovo ze navajeni.

kriko1 ::

Čisto možno da so na pošti izmaknili, poznani primeri iz rač. servisov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kriko1 ()

mat3 ::

Tudi sam sem imel podoben primer. Vsebino so ukradli v skladišču Pošte v Ljubljani. Ker sem robo (rame) naročil pri uveljavljeni spletni trgovini (FunTech) nisem imel nikakršnih težav z dokazovanjem, kaj in kako. Dolgoprstneža so kasneje celo prijeli.
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

ollii ::

bil sem na policiji,povedali so me da nja prvo pokličem trgovino,potem pa grem še na pošto in šele nato kontaktiram z njimi.
hvala za odgovre...

Tilen ::

Lepo bi bilo, da bi nas sproti obveščal. Lahko se zgodi vsakemu od nas.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

KoMar- ::

Morda so ti pa že prazno poslali... namenoma ali nenamenoma... jaz sem pred cajtom iz Nemčije naročil helikopterček skupaj z aluminijastim kovčkom - pa sem dobil samo prazen kovček. Prek mejla sem jih nato "napi**il", pa so hitro poslali še kopterčka :)

Magician ::

Zakaj si sploh hodil na policijo, saj ti le-ta ne more pomagati na tvoj primer. Reši vse z tistimi ko si kupil zadevo....8-O

kitewing ::

Obvesti Pošto in trgovino, pa bodo hitro rešili težavo. Pomembno je samo, da reagiraš takoj! Po enem tednu ti ne bo verjel nihče.

ollii ::

zakaj policija? ker je bil paket ukraden...ker se noben ne javi v trgovini,in ker so pošte ob sobotah popoldne zaprte. Seveda da je bilo prav da sem šel na policijo,le tako imam imam lahko kakšne dokaze da je bilo to ukradeno,ker se na paketu vidujo sledi ponovnega leplenja paketa,ponarejena teža paketa...pošta ozirma trgovna pa se lahko izgovarjajo ena na drugo.

obvestim pošto,trgovino pa lahko najhitreje jutri zjutraj,kar bom seveda tudi storil.

teža paketa je bila napisana na roke,a ni sedaj vse skupaj že elektronsko?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ollii ()

mojsterleo ::

mozno je, da so v trgovini v naglici pakirali, pa so fotoaparat pozabili dati v paket. to se je zgodilo mojemu kolegu enkrat, vendar je en telefonski klic uredil vse. upaj samo, da ni bilo ukradeno, ker potem si pa v p*zdi.

bluefish ::

glede na to, da je paket domnevno stehtan na okoli 1,3kg, verjetno trgovina ni pozabila na izdelek ampak se je zapletlo na pošti.

ollii ::

ja paket je bil ukraden,ker je bil iz original sony škatle,pretgana je bila varnostna nalepka. ker paketa ne sme noben odpirat,razen paket trgovine.

blue33 ::

kje si to naročil, me prav zanima keri frajerji to delajo? vsak fotoaparat ima serijsko številko na spodnji strani, če je po pomoti ostal v trgovini se itak da preveriti, če ga nimajo v trgovini pa so ga ukradli na pošti ali dostavni službi, odvisno kako si naročil, tako je zadeva čisto lahko dokazljiva, prav pa je tudi da si zadevo prijavil na policiji v vednost, ker še vedno lahko podaš predlog za kazenski pregon kaznivega dejanja tatvine ali goljufije odvisno pač kdo ga je ukradel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: blue33 ()

ollii ::

mimovrste,potem pa seveda preko pošte. mislem sj,jaz bom že nekako pozabu tistih 300e,sam fora je v tem da lohk to delajo kolikor jim paše,in si ne morš pomagat čisto nič,vsaj tako zgleda. od slej naprej bom zahteval da paket pred mano odpre poštar.

blue33 ::

to glih ni lepo, da boš od poštarja zahteval, da odpira tebi pakete, lahko pa pri večjih nakupih zadevo prevzameš na pošti osebno in ga tam pred njimi odpreš, pa še kamere imajo, tako da lahko preverijo, da ga nisi sam ukradel

solatko ::

Jaz paket zmeraj odprem v prisotnosti poštarja, če bi bilo kaj narobe, takoj reklamacija.

Matheeew ::

Sem včasih delal v poštnem logističnem centru v LJ.

Je bil kar reden problem, da so zaposleni kradli pošiljke. Predvsem mobiteli so bili zelo priljubljeni.

Kraja je precej enostavna. Samo najti moraš prostor, kjer te ne snemajo kamere.

ollii ::

točno tako,sistem pošte je totalno zgrešen. dones sem klical v trgovni in bil sem na pošti,v trgovni mi zaenkrat zagotavljajo nov fotoaparat,na pošti pa so napisalai poročilo o poškodovani pošiljki. dokler ne dobim fotoaparat,ne vrjamem nobenmu. je pa sreča da so tehtali pošiljko v trgovini in je bil po vsej vrjetnosti ukraden na pošti,je pa res da ni noben problem stehtat pošiljko in potem vzeti izdelek.

Gandalfar ::

v trgovini ze vedo zakaj tehtajo posiljko :)

MihaPR ::

Zdravo,

tovrstni primeri se občasno žal res zgodijo, vendar je poskrbljeno, da je kupec izdelka varovan. Preden gre pošiljka od nas, se stehta in teža pošiljke zabeleži, tako da se natančno ve, kdaj se je teža pošiljke zmanjšala (in kdaj je kaj 'izginilo' iz škatle). V takih primerih je postopek takšen, da je treba sprožiti reklamacijski postopek na Pošti (poročilo), na podlagi tega pa potem trgovec potem ponovno dostavi nov artikel kupcu. Na mimovrste=) imamo namreč vse pošiljke zavarovane, tako da se tudi v takšnih primerih ne zgodi, da kupec artikla ne bi dobil - je pa nekaj nadležne papirologije.

@ollii: obrni se na naše supporterke, te bodo kar najhitreje vodile skozi celoten postopek.

LP, Miha Rejc
mimovrste=)

ollii ::

tako sem tudi naredil,in zaenkrat nisem imel problemov s trgovino. upam da se bo tako tudi končalo,bolj me je rpesenetilo,ker sem bil prepričan da si ne morem več pomagati,ker kako naj jim dokažem da nisem izdelka uzel jaz,je pa res da nisem bil sam pri odpiranju ampak nas je bilo nekaj več,ker je šlo za darilo.

v roku 7 dni naj bi prejeli v trgovino poročilo pošte,potem pa naj bi dobil denar ali fotoparat.

mat3 ::

Če kupuješ pri zaupanja vrednih trgovinah, mimovrste zagotovo spada v to skupino, ni nikakršnih težav zate. Le tisti papir izpolniš na pošti in nekaj časa mora preteči zaradi birokracije, da se zadeva ugodno reši.
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

solatko ::

Gandalfar - pošiljke se tehtajo zaradi izračuna poštnine, ne zaradi preprečitve tatvin, je pa to fajn zadeva, če pošilka ne vsebuje izdelka, ker je potem teža nižja in se prec ve, da ni bilo oddano.
Jaz dejansko vsako pošiljko odprem pred poštarjem, saj je včasih v pošiljki lahko tudi drug izdelek ali, pa vrečka peska (bolha), tako imaš dejansko merodajno pričo in z uveljavljanjem reklamacije ni problema, tudi če je potrebno javit na policijo in naprej sodno ukrepat.

TOP ::

solatka malo si zgrešu,res je da se stehta paket zaradi poštnine,se pa stehta tud zato ker če dobiš na pošti poškodovan paker ga prvo se stehta da se vidi če ustreza teža.olliii prav si ravnal in boš dobu 100%fotoaparat ker pošta bo morala vrniti denar trgovini,ker tele pošiljke so zavarovane in pogodbo majo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

solatko ::

TOP - malo bolje preberi post - prvotni namen tehtanja pošiljke, je obračun poštnine, ki se viša s težo. Je pa teža paketa lahko tudi pokazatelj ali je predvidena vsebina v paketu bila ali ne, ni pa to namen.

M-XXXX ::

TOP - malo bolje preberi post - prvotni namen tehtanja pošiljke, je obračun poštnine, ki se viša s težo. Je pa teža paketa lahko tudi pokazatelj ali je predvidena vsebina v paketu bila ali ne, ni pa to namen.

Solatko- to pa napačnemu razlagaš:D

bacekjon ::

Menda je vedno več podobnih primerov...bo treba pazit pri kateri spletni trgovini kupovat.

frudi ::

Ja... najraje pri tistih, ki ne pošiljajo robe preko Pošte Slovenije :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

bluefish ::

potem ti ostane še TNT s premetavanjem paketov, GLS, nato pa že počasi zmanjka opcij.

solatko ::

Fantje saj ni nobenga problema, paket se zmeraj odpre v navzočnosti poštarja, reklamacija takoj in zadeva je zelo hitro rešena, to velja za vsako dostavo, saj lahko že v firmi od katere naročiš, blago zamenjajo ali sploh ne dajo v paket - ljudje so pač raztreseni in do pomot prihaja tudi pri najboljših. Kadar je napaka storjena in takoj ugotovljene je reklamacija rešena v parih dneh, če pa paket odpreš doma, je pa težko verjet, da nisi izdelka sam vzel ven, potem pa hočeš še enega, potrebna so preverjanja, iskanje izdelka.... Tudi, ko naročim pizzo, najprej v pričo voznika odprem škatlo, da vidim, če je prava, kaj šele naročila za nekaj 100€.

opeter ::

Mimovrste so super, kar se pošiljanja tiče. OK, včasih se jim zgodi, da pošljejo napačen artikel (npr. namesto S775 matične AM2, ker ima proizvajalec skorajda isto oznako za obe maitčni), ampak se da z njimi vse zmeniti.

ollii, poročaj, ko boš (kočno) prejel fotoaparat.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

WamPIRe- ::

Hja to da paket odpreš vpričo poštarja zmeraj ni možno.. te ni doma, služba, šola.... Paket pride, pa babica lepo prevzame in podpiše... :D No že da ji zabičaš, da tvoje pošte ne sme prevzemat, ampak to babice včasih pozabijo. No js sreča še z nobenim paketom in dostavo nisem imel problema.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

solatko ::

Tudi babica lahko prosi poštarja, da preveri, če je notri tisto, kar je naročeno, tudi če ni pravilni kos, se ga da zamenjat po redni poti, vendar, ko je paket prazen, bo to poštar videl in zabeležil, to je važno.

Utk ::

Kaj pa ima poštar s tem? A ti ne sme nekdo paket peska poslat? In kot da nima poštar bolj pametnega dela, kot čakat, da gospod odpre vseh 8 škatlic v paketu, če je vse not. Recimo razne baterije, kartice, slušalke, polnilci in ne vem kaj vse, odvisno kaj je glavna stvar.
Če rabiš pričo, najboljše da še notarja privlečeš.

solatko ::

CrniE - Če je veliko kosov, greš po paket na pošto, tam imajo vedno čas, en kos, npr. foto aparat za par 100€, se pa splača pogledat, da ni slučajno kaj drugega not, sploh če kupuješ pri problematičnih firmah ali na bolhi, e-bay....

TOP ::

Vse lepo in prav sam zlato pravilo je najprej plačaj potem poglej tako da ne nekinabijat v tri krasne.

solatko ::

Normalno, da ti poštar ne bo odpiral paketa, dokler ne poravnaš kupnine, če pa ga takoj odpreš, bo pa tudi poštar videl, da not ni tisto, kar si naročil. To pa je bistveno za nadaljni postopek. Ker če ni razlike v teži, boš težko dokazoval, da zadeva ni bila poslana, če bo pošiljatelj trdil, da si ti zadevo dobil. Imel sem problem z RAM-om, ki sem ga naročil preko bolhe, v paketu pa ni bilo nič. Ker sem vedel tel.št. in naslov prodajalca, sem ga poklical in ga vprašal, zakaj je poslal prazen paket. On je seveda trdil, da je bil ram notri, ko pa sem mu omenil, da je poštar videl in da bo potrdil, se je pričel zgovarjati, da je paket poslal brat in da bo preveril. Čez dva dni je ram prišel.

popster ::

meni so mimovste poslali zvocnik z pritisnjeno membrano (niso ravno kulturni)
ceprav drugic (mislim da ista trgovina) je manjkal usb za printer pa so kasnje poslali :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: popster ()

fosil ::

Pri printerjih običajno sploh ni usb kabla zraven, kar je seveda ekstremno nadležno.

Sem pa pri zadnjem printerju, ki sem ga kupil (Canon) opazil, da je usb kabel kot kaže naknadno noter dal kar slovenski uvoznik, ali pa mogoče trgovec. Ker na sami škatli z drobnim tiskom piše da usb kabla ni noter.

Ne vem sicer ali je to iz prijaznosti ali pa so se ljudje tako množično pritoževal.
Tako je!

ender ::

Pri nas distributerji večinoma dajejo zraven printerjev kable (v vrečko nalepljeno na embalažo), se mi je pa že zgodilo, da sem na ta način dobil dva kabla (eden v vrečki, eden v škatli).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Brane2 ::

Meni ni jasno, kako to da se nihče ne spomni nadomestit ukradene robe z vrečko peska.

Tako ti tudi tehtanje ne bi pomagalo kaj dosti.
On the journey of life, I chose the psycho path.

solatko ::

Tudi to se je že dogajalo, tko da si mal pozen (clo na bolhi).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prazna škatla telefona pri nakupu iz tujine

Oddelek: Pomoč in nasveti
406298 (2564) Looooooka
»

Pošiljanje večjega paketa v tujino

Oddelek: Loža
179516 (8001) kixs
»

Velik nateg na ebayu (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5012131 (8873) T-h-o-r
»

Poštar mi je v kaslcu pustil prazno odprto koverto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8116714 (12929) Janac
»

[mimovrste.com] Prispela je prazna škatla (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5411458 (8601) knesz

Več podobnih tem