» »

Dostava prenosnika po pošti?

Dostava prenosnika po pošti?

KontraCepec ::

Odločam se za nakup Sony Vaio prenosnika. Pri ESvetu so seveda daleč najcenejši. So iz Ptuja in se tja ne bi vozil, če ni res sila.

In sedaj me zanima, kako je kaj varno prenosnik zaupat poštarjem. Pošiljajo namreč po standardni pošti. Ali je bolj zanesljivo premagat teh 200km in bom mirno spal?
Krijejtiv

MoDeR ::

Sem preko študenta delal več kot leto na PLC (poštni logistični center) in ti pošiljanje prenosnika preko pošte močno odsvetujem. Resda je roba zavarovana in če boš dobil poškodovano, ti jo zamenjajo. Lahko pa da pride prenosnik do tebe navidez nepoškodovan pa boš imel probleme kasneje. Če imaš možnost ga pojdi raje iskat.
Lp,
<br>
MoDeR

Gwanaroth ::

Jaz sem naročil prenosnik iz Maribora (RoLAN), živim pa na skrajnem zahodu slovenije in prenosnik je prišel v popolnoma brezhibnem stanju in do danes deluje brez težav, po 2 letih ;>
Lights often keep secret hypnosis..

MoDeR ::

Sej pravim, večino časa je vse vredu z dostavo, vem pa kako se s paketi dela in koncu koncev ti je prav mar za statistiko če si ti tisti, ki mu crkne notesnik.
Lp,
<br>
MoDeR

antonija ::

Jaz sem dozdaj dobil dva prenosnika preko kurirjev in ni bilo problemov... Da bi pa to "navadni" postar nosil... I'll pass. Itak so pa nacelno kurirji cenejsi za vecje/tezje posiljke od postarjev.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Wox ::

Ja kako pa misliš, da pridejo ti prenosniki do Ptuja? Sigurno se ne ravna z njimi kot z jajci iz Jate.
Commodore 64

antonija ::

Ta "anonimne" pakete postarji drugace tretirajo kot kurirji ali pa kamion ki pripelje celo paleto prensnikov na ptuj.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

KontraCepec ::

"Blago kupljeno v naši spletni trgovini dostavimo na vaš domači naslov preko Pošte Slovenije, tako da vam ni potrebno skrbeti, saj vas paket lahko počaka tudi na vaši lokalni poštni poslovalnici."

To pomeni vrjetno po navadni pošti ne? Torej ne bo v redu... saj po moje bi mi tudi po kurirski poslali. Kaj moram reči? Kako se reče tovrstni dostavi. Po kurirski pošti? In kaj sploh je razlika glede na navadno?
Krijejtiv

bluefish ::

to ne pomeni, da ti paket prinese "navaden" poštar na kolesu. Stvar ti pripeljejo s kombijem. Je pa odvisno, kako ravnajo s pošiljko.

Alexius Heristalski ::

Kaj moram reči? Kako se reče tovrstni dostavi. Po kurirski pošti?

Verjetno so mislili neko dostavno službo, ki ni Pošta Slovenije, npr. GLS, Door to Door in podobne.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

KontraCepec ::

Sem klical gor, pa so mi rekli, da to je navadna pošta Slovenije. Da je to stalna praksa in večinoma! nimajo problemov. Če pa bo karkoli narobe pa imam garancijo...
Da se poslat preko kake druge kurirske službe, ampak pride nekoliko dražje, ker imajo s pošto Slovenije sklenjeno pogodbo. Par jurjev. Seveda pri 300 jurjih ne mislim šparat z dvema jurjema... katera kurirska služba je najboljša in sem lahko 100%, da bojo dosledno ravnali s paketom (kolikor že bo bo ceneje kot bencin za 300km iz LJ tja in nazaj + cestnine + čas)
Krijejtiv

Brainstorm ::

Niti slučajno ne bi kupoval prenosnika po pošti, pa če se je treba peljat na Dunaj.
Kaj boš naredu, če boš odkril eno ali dve mrtvi piki na ekranu, nič ne moreš.
Če pa greš v trgovino, ga lahko takoj preizskusiš, seveda. če imajo več enakih modelov, da lahko potem zbiraš med njimi.

sniffo ::

če ima mrtve pike jim ga vrneš, imaš 15 dni časa

kar se pa pošte tiče, kot ti je zgoraj en napisal. sigurno ga ne bo pripeljal poštar na peciklu in ti ga stlačil v kaselc. pošta ima posebej dostavo za pakete

samomas ::

Sam sem tudi kupil prenosnik pri njih. Tudi sam se bil zaskrbljen glede dostave po pošti, vendar moram reči da je bila roba ustrezno zapakirana in označena. Tako, da načeloma ne bi smelo biti problemov. Če pa gledaš malo širše boš ugotovil, da e-svet prodaja robo nabavljeno iz Nemčije in bi se vprašal kako ta roba pride od tam do njih. Po moje prav tako po navadni pošti, tako da je pot od Ptuja do tebe minimalna glede na celotno pot prenosnika.

LP

MadMax ::

Po moje prav tako po navadni pošti, tako da je pot od Ptuja do tebe minimalna glede na celotno pot prenosnika

Pot po kilometrih že, ampak kontejnerjev iz Kitajske ne kotalijo do Nemčije in tudi palete se ne brca iz D do A.
Z enim malim 3-kilskim paketom pa se da že kar konkretno športno udejstvovat....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

opeter ::

Brainstorm in ostali: ja pa kaj mislite, kako prinašajo stvari (TV, LCD-je, monitorjev itn.) iz Azije v kontejnerjih? A mislite, da se zadeve ne premetavajo po tistem, ko pride v lokalno podjetje/štacuno/trgovino? Zato pa imamo razne Xpore (beri: stiropor itn.) ter kartonaste embalaže.

Pri masovni produkciji stvari (vseeno, če je elektronik itn.) nimajo več nobene vrednosti. Kupiš grafično, poskusi jo prodati čez deset let. Po dvajsetih letih se lahko zgodi, da ima za zbiratelje neka zadevo dotično vrednost (podobno, kot pri numizmatiki). Recimo kakšen Apple I ali II se lahko zdaj prodaja po "zelo ugodni" ceni :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jRk0 ::

KontraCepec, jaz sem s Ptuja, vsak teden sem cez teden v Ljubljani, poznam tudi enga ko ma to trgovino. Tako, da meni ne bi bilo problema cesa pripeljat v LJ recimo...
You fuck up once, you loose two teeth.

Brainstorm ::

Niti ni tako enostavno vrnit prenosnik, če ima samo eno ali dve mrtvi piki, ker je za garancijo to še zdaleč premalo, razen če kupuješ kakšnega hudega sonyja, v najvišjem cenovnem razredu, pri katerem je za uveljavitev garancije zadosti že ena sama mrtva pika.

opeter, mene ni strah da bi mi naši štorasti poštarji dostavli razbit laptop, pač pa se hočem prej na lastne oči prepričat že v trgovini, v kakšnem stanju je roba, poglej malo po forumu, nekateri jih pošiljajo nazaj, zaradi preglasnega diska, drugi zaradi utripajočega ekrana itd, za vse to ni kriva kurirska služba, pač pa je eden od desetih komadov, ki jih imajo na zalogi malo defekten in ponavadi ravno ti naletiš na njega, tako kot sem jaz.
Potem pa spet mine en mesec, da ga pregledajo in se zmenjo ali ti bojo dali drugega ali tega razšraufali in popravli.

Zgodovina sprememb…

c00L3r ::

Jaz sem do zdaj naročil že veliko komponent od mimovrste.com, in tudi oni pošiljajo po "navadni" pošti. Kar pomeni da ti to pripelje stric s kombijem. Pa sem naročil že disk, rame, tipkovnico, grafično, televizor, matično ploščo, ohišje... Do zdaj je bilo vedno vse OK s paketi. Ravno danes pa sem si še naročil prenosnik, in bo najverjetneje drug teden prispel po pošti. Bolj me skrbi da je kakšna tovarniška napaka na prenosniku, kot da bi se mu kaj zgodilo na poti do mene.

antonija ::

A ni tko da mimovrste posilja po hitri posti poste slovenije? Ker to je nekak kurirska dostava ki jo izvaja posta slovenija, ni to "navadna" posta...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Loksorr ::

Men je mimovrste poslal po neki čudni dostavi, kjer so bli grozno neprilagodljivi glede časa dostave...
Živi in pusti umreti

karafeka ::

Pa saj je vseeno ali ima dostavo čez Pošta Slovenije, ali kakšna kurirska služba. Problem je, ko kak šofer misli, da je schumacher, pa divja po naših slabih cestah, da se mu vse premetuje levo pa desno. Sem delal v skladišču, pa je včasih (sicer redko, ampak vseeno) šofer odprl vrata tovornjaka oz. kombija in malo, da ni vse skupaj padlo ven, notri pa je bilo tako razmetano, da smo potem ugotavljali, kateri proizvod spada na katero paleto.
Če se paket pravilno označi (da je lomljivo itd), nebi smelo biti problemov, sem tudi sam naročeval prek poošte (PS in dostavne službe) (lcd monitor), pa je vse štimalo. Razen par let nazaj, sem naročil skener, pa zgleda, da se je med prevozom pokvarila glava (ali pa je prodajalec zavestno poslal pokvarjen izdelek), pa sem ga poslal nazaj in dobil novega delujočega.

OldSkul ::

Jao, moj frend je delal na pošti v lj. Ne veste, kaj mi je vse govoril. Z enimi paketi so se kar obmetavali itd. itd.:\

Wox ::

Po tem takem je še najbolje, da greš po njega direkt v Shanghai.
Commodore 64

nurmaln ::

Pošta Slovenije ima ravno tako službo za dostavo paketov, kot jo imajo Door 2 Door in vse ostale kurirske službe. Nič boljšo in nič slabšo.

V vsaki službi maš kretene k misljo da je kul metat pakete. V vsaki službi maš tud odškodnine za take primere.

antonija ::

Posta slovenije ima posto in ima hitro posto. Posta je tisto ko najhuje (ponavadi) ravnajo s posiljkami, ker jih je tudi najvec. Hitra posta je pa ekvivalent door 2 door ki ga izvaja posta slovenije. To bi pa nacelno moralo bit OK.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

TOP ::

Ej Moder očitno si slabo si ti zapomnil,kako gre obstaja nalepka na paketih s pazljivejšim ravnanjem.In povedimi kateri butelj ki bo videl to nalepko bo metal paket sem ter tja.

MoDeR ::

Joj sovražim ko se oglašajo ljudje, ki nimajo pojma o pojmu. Pošta ima ogromno oddelkov od hitra pošte, paketarjev, banka, ekspedit, razvrščanje pošiljk, inozemc (oddelek za tujo pošto) itd. itd... Paketi, ki imajo napis Fragile in podobno sranje gor so obravnavani isto kot vsi paketi, le da je zavarovanje za njih drazje in temu primerno uporabnik postnih storitev tudi lazje zahteva povracilo za poskodovane reci. No, ti paketi iz vse Slovenije pridejo v dva sortirna centra in sicer enega v Ljubljani (skrbi za vse regije razn za štajersko ter prekmurje) in drugega v Mb. Tam iz kombijev roba leti nekje direkt na vozičke za lokalne pošte ali pa gre na tekoči trak kjer stroj prebere kodo in brcne paket v tapravi predal (recimo vsi Neckermannovi paketi). Vsi poštarji so pismeni in za večino lahko trdim da niso butci, so pa butci njihovi šefi, ki zahtevajo od uslužbencev nenormalno veliko količino dostavljenih paketov v roku delovnega časa. Zato poštarji v PLC v Murglah vsak paket odpravijo zeeeelo hitro. Od voznikov kombijev do delavcev za tekočimi trakovi.... Sploh takrat ko recimo štajerski poštarji pošljejo tovornjak/kombi s paketi zelo pozno v Ljubljano (pač rivalstvo ker je Pošta mariborska firma) in more biti v Ljubljani vse postorjeno do jutra. Takrat paketi letijo sem ter tja in ni nc vazn ce je notr notesnik, meso testiranih potencialnih norih krav ali pa bomba. Zakaj? Zato, ker je za pošto ceneje plačat sesut notesnik kot pa recimo nekaj tisoč strankam razlagat zakaj njihov paket se ni prispel. Kot rečeno sem delal dobro leto pa še po obrokih vsake počitnice kjer sem dal čez večino oddelkov pa lahko samo rečem, butci gor ali dol, da se z robo ne dela nežno. Pa da ne bo napake, Pošta Slovenije ni nič slabša od TNT-ja, Door to door, Parcel pakage, Express mail, GLS, ... povsod je važen samo čas,čas, čas. In kjer je važen čas se dogajajo nezgode in napake.Lahko bi vam povedal tudi koliko pošiljk iz Švicarske pošte (ki skrbi v Evropi za mednarodno pošto) pride k nam, namenjene pa so v Slovaško, Slonokoščeno obalo, Singapur ... ma vse kar se začne na S pa še vse kar pomojem sami ne vedo kje je. Oh, pa da ne govorim, da ljudje v, Avstriji, , Italiji, Nemčiji, Ameriki, Rusiji, na Kitajskem po petnajstih letih ne vedo da Slovenija ni več v Jugoslaviji. Pardon... druga zgodba.

Saj verjamem, da je ogromno zadovoljnih strank, ampak to samo potrjuje, da elektronska roba zdrži marsikaj. Ne rečem za malenkosti katerih vrednost pošiljanja je manjša od poštnine, če vam je pa pri 300.000 tolarjih težko dat še tistih 5.000 za bencin in preverit na licu mesta ali je s produktom vse vredu, pa tud prav. Povedal sem vam samo kaj bom sam naredil ko bom naročeval notesnik...
Lp,
<br>
MoDeR

TOP ::

Vse te pošiljke so zavarovane in če pride paket poškodovan se napiše zapisnik in ti ne plačaš nič.Zastopiš.Takih pošilj pa je zelo malo.Zato ne nakladaj neumnosti.

MoDeR ::

Kje sem pa napisal, da uporabnik plača? Rekel sem samo, da kaj hitro lahko pride do poškodb, ki ostanejo očem skrite oziroma se lahko pojavijo problemi kasneje.Kako boš potem terjal od pošte odškodnino? Napadaš me ker ti povem svoje mnenje. Mislim pa da je avtor teme dobil dovolj mnenj, da se je odločil.
Lp,
<br>
MoDeR

roli ::

Jaz sem naročil pri Mimovrste že ogromno stvari.Stvar pride preko Pošte Slovenije (drug oddelek kot tisti,ki vozi pošto).Stvar je bila vedno OK.Naročil sem cel računalnik,LCD monitor,miško,fotoaparat.... Vse je prišlo naslednji dan in vse je bilo celo.Stvar je dobro zaščitena.Oblečeno je v neko peno in vse skupaj zapakirano v škatlo.
http://www.r00li.com

opeter ::

Jaz nimam probleme ne s pošto, niti z nobeno dostavno/paketno službo. Tudi če bi kupil računalnik za 600k, ga ne bi šel iskat, ampak bi ga naročil po pošti oz. dostavni službi. Če komponente ne delujejo, lahko itak vse pošlješ nazaj. Zakaj pa imamo garancijo?
Glede dostavljanja: saj če zadeov (hrano, TV, whatever) kupiš v lokalni trgovinici, tudi te prinašajo s tovornjaki ipd. Hrano, ki jo prodajajo pri najboljšem sosedu, kot svojo blagovno znamko itak uvažajo - 80% iz vzhodne Evrope. Tako da dokler pride k tebi domov, bo tisti ubogi Rama namaz šel čez (vsaj) 20 rok...Isto je z različnimi elek. napravi. :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Jan987 ::

Pri mimovrste mislim da pošiljajo preko GLS-ja oz. prej so preko yeloo gistic-a, res pa je da že ene pol leta tam nisem nič kupil.

Loaded ::

Stvari, ki jih prodajajo v trgovini, pridejo tja preko 10 ljudi. Prvi jih pripelje iz kitajske v evropo, drugi v slovenijo v ljubljano, spet tretji iz ljubljane v ptuj itd. Zato so stvari v trgovinah tudi ponavadi dražje kot na spletu, saj vsak od teh prevoznikov hoče met svoj delež.
Stvari preko spleta gredo pa direkt v spletno trgovino (ne direkt z kitajske) in potem od tasm direkt k tebi domov. Torej je tukaj vmes manj posrednikov. Zato je tudi cenejše. Zato je tudi mogoče manj možnosti da se kaj poškoduje, ker gre čez manj ljudi, ali pa tudi ne. Ni nujno.
Glede na to kako ravnajo s paketi.... vsak drugače. En ga bo na svilenem papirju nesel, spet drugi ga bo vrgel. Pri večjih firmah bo večja možnost metanja, saj tam en paket je vseeno ali je ali ni. Pri tistem, ki bo na mesec prodal en laptop bo to drugače.
V svetu je pač tako. Seveda je boljše iti sam po robo, v tem primeru prenosnik in si ga pripeljati domov v svojem avtu na sedežu, ampak v tem primeru si ti sam odgovoren za prevoz. Če ga sam pripelješ domov, se ne moreš zgovarjati na pošto. To je res.
Kateri način bo bolj všeč komu, je njegova odločitev. V svetu je pač tak, da je to masovna proizvodnja, kjer eden ne pomeni nič. Pa ravno ti dobiš domov tistega, kateremu so pozabili vstaviti rame. Ga pač menjaš. Se zgodi. Isto je s prevozom. Če je kaj narobe - menjaš. Enostavno.
Osebno še z dostavo nisem imel problemov. V soboto sicer dobim laptop preko esveta preko dostave... bomo videli. Mogoče se bo moje mnenje kaj spremenilo. Samo dvomim.
Malo bluzim sicer, to pa zato ker imam preveč časa.

Lp
Loadeed

nurmaln ::

Razpravljanje o tem ali poslati preko kurirske službe oz. pošte je totalna bedarija. Vsi artikli, ki se prodajajo so bili že an poti v slovenijo pri vsaj eni ali dveh kurirskih službah. Tudi ko pridejo v slovenijo jih gre preko 90% od distributerja do prodajalca s pošto ali kako drugo službo. Tako je vaša odločitev ali gre preko kurirske službe ali ne, bolj ali manj nepomembna.

Tudi na trgu kurirskih služb poteka boj med konkurenti. Če bi imela kakšna dostava sliužba nadpovprečno število reklamacij (poškodb...) bi si prodajalci izbrali drugo.

antonija ::

Če bi imela kakšna dostava sliužba nadpovprečno število reklamacij (poškodb...) bi si prodajalci izbrali drugo.

Saj ima: Posta Slovenije (navadna, ne Hitra Posta poste Slovenije). Zato pa vsi posiljajo preko kurirjev.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

opeter ::

Saj ima: Posta Slovenije (navadna, ne Hitra Posta poste Slovenije).

To pa prvič slišim... vse kar sem do zdaj naročil pri mimovrste.com, nakupi.net, nakupovanje.net, e-nakupi.com in še bi lahko našteval je prinesla navadna pošta s kombijem.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

antonija ::

Navadna posta ni s kombijem (vsaj pri meni se nikoli ni bila), ampak dobis en posvedran paket ki zgleda kot da ga je pojedla krava (in izlocila na naraven nacin skozi vse stiri zelodce). Tisto kar pa uporablja mimovrste.com (sem ze kupoval), pa recimo coolpc.org je pa IMO hitra posta poste slovenije. Tam pa ravnajo s paketi tako kot vsi kurirji (zadovoljivo).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

opeter ::

Kolikor vem, navadna pošta (poštarji z motorjem) ne dostavljajo pakete. Pred leti so še prinašali kake manjše škatlice, v zadnjem času pa skoraj nič.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

antonija ::

Sej meni je nacelno vseeno s cim pride paket do mene, samo ce ze skatla izgleda katastrofalno (sklepam da posiljatelj ni iskal najbolj zjahane skatle na balkanu), potem ves da ne ravnajo najlepse s paketi. Pri kurirjih tega nisem opazil. Je pa res da postal z vozickom verjetno ne po seboj nosil TVja v skatli...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

tomaz- ::

tudi pošta Slovenije ima svojo "kurirsko" službo, ki se preganja naokoli v svojih Kangoojih in nosi paketek po paketek...
Tako da IMHO je isti "drek" kot vsi ostali... Še nihče dozdej mi pa ni poslal robe v navadni rjavi kuverti z "zračnimi mehurčki", ki bi ibila vsa pošvedrana..

Aja, sem pa že na lastne oči videl pretovarjanje škatel s prenosniki in rač. opremo v skladišču v luki in sem videl , kako to fino viličarji nakladajo palete, jih terajo naokol in skor tekmujejo med sabo, kdo bo bolj "previden" ...

Tako, da imaš veliko več možnosti, da je paket sfukan, še preden ga je naš SLO poštar sploh v roke dobil. Glede na to, da imajo praktično vse trg. robo zavarovano za te primere, boš pač zadevo vklopil, preveril in zavriskal od veselja ali pa od jeze, kakorkoli že bo ...

LP

para! ::

Dostava paketov preko Pošte Slovenije se izvrši z njihovo storitvijo HITRA POŠTA, ki nima nobene veze s poštarjem, ki ti nosi položnice vsak dan.

Noben kurir za stanje paketov ni materialno oz. finančno odgovoren, kar pomeni, da mu je vseeno, če je laptop notri brezhiben ali pa zlomljen na pol. Seveda se paketov ne meče in namerno dela škodo, ne gre pa pričakovat, da bo zdaj kurir počasneje zavil v ovinek, da se slučajno nek laptop iz mimovrste ne bo zaletel v steno kombija.

In Fragile nalepka, kot je že rekel moder, pomeni pazljivejše ravnanje samo v teoriji.

lp
Death before dishonor!

c00L3r ::

Vse kar sem do zdaj naročil prek mimovrste (dostavila pošta) dela brez problemov. To sta 2 namizna računalnika in 1 prenosnik ter še nekaj komponent. Moram pa pohvalit pakiranje paketov pri mimovrste, saj komponente zavijejo v peno in šele potem zložijo v škatlo, kjer je še več te pene. Tudi prenosnik je bil zapakarian v 2 škatli. Znotraj pa ga je seveda držal stiropor. IMHO ni straha da se bodo komponente pokvarile zaradi dostave. Je večja verjetnost da ne bodo delale zaradi tovarniške napake.

Loaded ::

Lp

Naročil sem prenosnik pri esvetu ter brezžični ruter pri mimovrste. Zgodilo se je nepredvideno; oba izdelka sem dobil na isti dan, pripeljal mi jih pa je isti kurir. In čeprav je bila dostava ruterja predvidena v četrtek, dostava prenosnika pa komaj v petek, so mi oba pripeljali v petek. In sicer je na kombiju pisalo hitra pošta slovenije.
Moja zaključna misel; po moje gre to skozi isto šmorn. Mislim, da ni razlike v dostavi, pri katerikoli spletni trgovini naročaš stvari. Podjetja sodelujejo med sabo, in spremljajo ter iščejo najcenejši i najhitrejši način dostave k stranki domov.

Lp
Loadeed


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošiljanje preko DHL, ter kako spletni nakup za 50$ olajša vašo denarnico za 160 €

Oddelek: Pomoč in nasveti
309724 (3959) opeter
»

DHL in dostava Pošte Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9545826 (16667) uporabnik50
»

Izgubljena pošiljka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5718381 (11011) Šimpanz
»

Kaj je GLS ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
215668 (4627) mat xxl
»

Naročanje pri Mimovrste.domenca in pošiljanje z Yellogp 'hitro' pošto !!!

Oddelek: Loža
455694 (3431) dolegar

Več podobnih tem