Forum » Pomoč in nasveti » Kaj je krivo da na računalnik ne gre nasneti sistema?
Kaj je krivo da na računalnik ne gre nasneti sistema?
shany ::
Imam namreč problem da se mi je pri procesor athlon 2000 mHz grel že ob zagonu na 80°c in tudi ko sem htel nasneti gonilnike za zvočno se mi računalnik kr na lepem resitiral. Zato sem kupil novo matično ploščo in en rabljen procesor 3000 athlon. Zdaj pa niti sistema ne morem do konca nasneti. Mislim si da ni grafična kriva, bolj me zanima ali je slučajno kriv napajalnik 350 W, da ni slučajno preslab, ker inštalacija windowsov počaka na različnih mestih ali pa vrže blue screan :). aja pa še to: rami in disk so novi.
Please help!!!!
Please help!!!!
s1e2x3y ::
Mogoče je pa kriva sosedova mačka...
Človek, tako kot si opisal...
Kam si zabluzil? Procesor se ti je pregreval že ob zagonu. In kaj si šel delat? Vse ostalo, samo tistega pravega nen(matična, procesor, grafična, napajalnik.... ). Si sploh pogledal zakaj se pregreva? Kontaktna pasta in hladilnik? Pravilno nalegata na procesorju? Rekej bi da ne, saj je edino to možno, če se ti pregreva že ob zagonu. Restartal pa se tije zaradi zasčite ko se je pregreval.
Tako kot si opisal...
Človek, tako kot si opisal...
Kam si zabluzil? Procesor se ti je pregreval že ob zagonu. In kaj si šel delat? Vse ostalo, samo tistega pravega nen(matična, procesor, grafična, napajalnik.... ). Si sploh pogledal zakaj se pregreva? Kontaktna pasta in hladilnik? Pravilno nalegata na procesorju? Rekej bi da ne, saj je edino to možno, če se ti pregreva že ob zagonu. Restartal pa se tije zaradi zasčite ko se je pregreval.
Tako kot si opisal...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1e2x3y ()
Pyr0Beast ::
Poskrbi za hlajenje prvo, na novo namaži termalno pasto če je treba ..
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Dej kaj si sploh prebral ka sem napiso? Menjal sem procesor in platao, plata je nova procesor pa rabljen kupljen na bolhi. Pa ni bla kriva pasta al pa narobe obrnjen cooler, k v teh stvareh nisem amater. Zdaj je z novo plato temperatura 30°C procesorja in 25°C matične. Prej je pa temperatura prišla do 100°C. In da se enkrat razjasnim zdaj se ne pregrevle, in poleg grafične in napajalnika je druga vse novo. Za procesor pa mislim da je ok. In da se enkrat povem med instalacijo meče blue screane oz. da je kao eda od komponent morda poškodovana. Počaka tudi že preden začne z instalacijo.
Pa lepo prosim če mi kdo pomaga, pa ne en tak k misli da je pametn pa ni!!!!
Pa lepo prosim če mi kdo pomaga, pa ne en tak k misli da je pametn pa ni!!!!
bluefish ::
uporabi memtest za testiranje ram-a, orodje proizvajalca diska za pregled le tega, preglej CD od XP, če je brez napak in prask,... objavi sliko teh bluescreenov,...
Pri sistemu z prejsno plato in procesorjem je računalnik z časom začel slabše in potem vedno slabše delovati, to se prav prvo se vsake pol dneva restarto , potem pvask 1 uro ..... Tako da tist je blo pomoje tak in tak hin. Zde pa ne vem več ka bi!!!!!!!!
rami so novi, ne verjamem da so hin, tudi disk je nov, imam namreč OSNOVNA PLOŠČA SOCKET 939 MSI 7094 K8T NEO2 AGP, Procesor pa athlon 3000,disk wd 160...
ti je res tako težko opraviti nekaj preprostih testov? Tudi če je stvar nova to še ne pomeni, da deluje ok.
Lahk ženem mem test z cd-ja in tudi za disk, sam ne mi rečt da bom se to mogu v drug comp devat pa tam testirat, ok no ramov itak ne morem. Aja disket ni več.
ok bom stetstiro, včas je blo sam za na disketo ke se mi je zde dal še image delat, javim stanje , ki bo itak isto
Še preden stestiram rame in disk ali je slučajno krivo to k na proizvajalcevi strani matične plošče nikjer ne piše da bi podpirala moj procesor amd 3000 (jedro manchester), al je ta seznam pač napredni ali moj procesor sploh ni bil stestiran ali pa se lahko pojavljajo težave?
imagodei ::
shany@ ...k v teh stvareh nisem amater.
Torej si profesionalec? IOW, živiš od navijanja?
Kakorkoli že, jaz mislim, da so krivi gremlini.
Torej si profesionalec? IOW, živiš od navijanja?
Kakorkoli že, jaz mislim, da so krivi gremlini.
- Hoc est qui sumus -
XsenO ::
Če ti ga matična pravilno zazno potem je verjetno podprt ane . Nekaj nisem zasledil in sicer koliko modulov RAMa imaš, ker če imaš več kot enga in da ta nista istega proizvajalca in tipa lahko pride do konfliktov, ki povzroča tvoje težave.
1 + 1 = 1
Kmet jedni, če misliš pomagaj ne pa fukaj!!! A če nisi amater glede stvari okol compa si pol pa kr že profesionalc. Dej študiri mal z glavo preden kaj napišeš!!
Poskusi prvo samo z enim pol pa z drugim modulom, zna bit da je eden od nju defekten
1 + 1 = 1
:) sm ja pa isto zamrzne po 5 sekund , mal sem gledu pr eni stvari vrze kr takoj 850 erorjev sam ne vem .... bom zdele z drugimi rami probo
pred tem še restiraj BIOS. Morda je kaj narobe z nastavitvami frekvenc. Lahko tudi malenkostno zvišaš voltažo (recimo za 0,1V je popolnoma varno) na RAM-ih, če je morda v tem problem.
@shany:
Ja, če nisi profesionalec, si amater. In točno to si ti. Mali, neuki amaterček.
Pa merkaj, kaj pišeš po forumih, da te ne bo kdaj kdo s kratkimi živci našel in ti na vrata potrkal. Al pa te predlagal za kak naziv
Ja, če nisi profesionalec, si amater. In točno to si ti. Mali, neuki amaterček.
Pa merkaj, kaj pišeš po forumih, da te ne bo kdaj kdo s kratkimi živci našel in ti na vrata potrkal. Al pa te predlagal za kak naziv
- Hoc est qui sumus -
@imagodei:
Nazadnje, ko sem pogledal je izba "Pomoč in nasveti" namenjena dajanju pomoči in nasvetov ne pa free for all flamingu. Res je, da morda shany piše hmmm gremo reč v svojem stila, toda ali ti to da pravico do nepotrebnih izpadov?
@shany:
Testiraj še drugi modul pa poročaj.
Nazadnje, ko sem pogledal je izba "Pomoč in nasveti" namenjena dajanju pomoči in nasvetov ne pa free for all flamingu. Res je, da morda shany piše hmmm gremo reč v svojem stila, toda ali ti to da pravico do nepotrebnih izpadov?
@shany:
Testiraj še drugi modul pa poročaj.
1 + 1 = 1
dej dej imagodei.
Ka nimaš kj bolj pametniga za delat ko pa kle po forimu srat z takimi kmečkimi. Pa ne si mislit da se te bom zaj ustrašo, z nekimi naslanimi grožnjami.
Ka nimaš kj bolj pametniga za delat ko pa kle po forimu srat z takimi kmečkimi. Pa ne si mislit da se te bom zaj ustrašo, z nekimi naslanimi grožnjami.
@XsenO:
Nepotrebni izpadi? Jaz sem se malce pošalil s tistimi gremlini, nazaj pa dobil paketek žaljivk. Ja, so bili nepotrebni izpadi, samo ne iz moje strani. Kar pa se tiče kvalitete odgovora: je točno take kvalitete, kot vprašanje in nadaljna pojasnila. Kar kliče po zbadanju.
@shany: kdo ti je grozil? To je samo prijazno opozorilo. Ti si bil pa v svojem odgovoru precej neprijazen, ja.
Čist res je pa, da sem danes vstal z levo nogo.
Nepotrebni izpadi? Jaz sem se malce pošalil s tistimi gremlini, nazaj pa dobil paketek žaljivk. Ja, so bili nepotrebni izpadi, samo ne iz moje strani. Kar pa se tiče kvalitete odgovora: je točno take kvalitete, kot vprašanje in nadaljna pojasnila. Kar kliče po zbadanju.
@shany: kdo ti je grozil? To je samo prijazno opozorilo. Ti si bil pa v svojem odgovoru precej neprijazen, ja.
Čist res je pa, da sem danes vstal z levo nogo.
- Hoc est qui sumus -
@imagodei:
Eh sej veš kako je nekateri bodo nekaj sprejeli kot šalo, drugi kot nepotreben izpad tretji pa kot smrtno grožnjo.
Anyway če se ustane z levo nogo je najbolše, kar it nazaj spat , če je le možno
Eh sej veš kako je nekateri bodo nekaj sprejeli kot šalo, drugi kot nepotreben izpad tretji pa kot smrtno grožnjo.
Anyway če se ustane z levo nogo je najbolše, kar it nazaj spat , če je le možno
1 + 1 = 1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XsenO ()
Prav si povedo. Ne mormo se hecat , če pa je comp u pi**i.
Drgač pa en ram se zdaj testira zgleda da bon slo skozi! Bom se sliko poslal.
Drgač pa en ram se zdaj testira zgleda da bon slo skozi! Bom se sliko poslal.
Če gre lepo skozi pri tem modulu, kar lepo naloži s tem sistem gor drugega pa nesi nazaj v trgovino pa zahtevaj novega če je pod garancijo drugače pa ga lahko še vedno uporabljaš kot obesek za ključe
1 + 1 = 1
Mel si prav ja. Slike ne morem dat ker me najdem kabla za na digitalca, je pa res da pr enem je slo skozi in napisal all pass al neki in no errors, pr drugem pa takoj počakal neke številke, mogoč ka je napaka in errorja kao 2, manj sicer ko prej ko jih je v renutki napisal 850 :). Ja v glavnem hin je. Dobro da je garancija. Že se inštalira windows. Upam da bo?
Thanx vsem
Thanx vsem
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shany ()
s1e2x3y ::
Ni za kaj!
V nadalje pa ti toplo priporočam, da malo popraviš svoje pisanje. Tako Slovenščino (saj si Slovenec, ne?), kot pisanje velikih začetnic...
Pa tudi olika bi ti pristajala:
Predvsem pa napiši tako, da se razume kaj sploh hočeš. V mojem postu sem se samo čudil zakaj si šel menjavat procesor in plato zaradi pregrevanja proca. Preberi si še enkrat svoj prvi post in si sam poskusi odgovorit na tisto, kar si napisal.
V upanju na lepšo kulturo obnašanja in željo, da ti bo comp lepo delal (vsaj ne bo neprimernih izpadov na forumu) te lepo pozdravljam.
V nadalje pa ti toplo priporočam, da malo popraviš svoje pisanje. Tako Slovenščino (saj si Slovenec, ne?), kot pisanje velikih začetnic...
Pa tudi olika bi ti pristajala:
"Kmet jedni, če misliš pomagaj ne pa fukaj!!! A če nisi amater glede stvari okol compa si pol pa kr že profesionalc. Dej študiri mal z glavo preden kaj napišeš!!"
Predvsem pa napiši tako, da se razume kaj sploh hočeš. V mojem postu sem se samo čudil zakaj si šel menjavat procesor in plato zaradi pregrevanja proca. Preberi si še enkrat svoj prvi post in si sam poskusi odgovorit na tisto, kar si napisal.
V upanju na lepšo kulturo obnašanja in željo, da ti bo comp lepo delal (vsaj ne bo neprimernih izpadov na forumu) te lepo pozdravljam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z RAMiOddelek: Pomoč in nasveti | 1346 (1050) | shany |
» | kakšen se vam zdi??Oddelek: Kaj kupiti | 1237 (1033) | mspiller |
» | Problem z 320GB WD diskom in poštna nesrečaOddelek: Pomoč in nasveti | 1805 (1059) | Meizu |
» | RAčunalnik se samodejno restarta!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1922 (1458) | maxsustar |
» | Kaj predlagare za 500.000 SITOddelek: Kaj kupiti | 2172 (1359) | SLOWWWeb.net |