» »

Miza, ki napove prihodnost

Miza, ki napove prihodnost

««
17 / 22
»»

Limit-sky ::

Ampak moja miza še vedno pravi, da je tista miza na koroškem prevarantska.

No, bomo videli danes, ko Marko21 naredi test. :))

Marko21, a če miza ne bo uganila številke, a boš potem verjel moji mizi?

marko21 ::

Prišlo je nekaj vmes (smrt znanca),zato danes nisem odšel k mizi. Ko bom imel čas vam kakšen dan prej javim, ter bo nekdo spet naredil kakšno podobno stvar kot v-i-p za ''test''. Tudi mene zanima kako bo.
lp

V-i-p ::

No le daj. Smo pa tudi mi takrat podobno foro probali, ko smo bili gor. Poklical sem kolega v Lj, mu rekel naj vrže poljubno število piv v hladilnik, jaz jo bom pa vprašal. Pa je zgrešila. Najbrž zato, ker je prasec vmes sigurno dva že požrl (za toliko se je zmotila). Okej, dosti šale. Teh fint vsaj pri meni ni uganila nikoli, edino tisto, kar vprašaš ko si tam, to pa ja, brez pardona in vse ugane. Ali uganem jaz, nima veze :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

MrStein ::

Je pa dobra fora, da ti pomaga pri stvareh, ki se jih nikakor ne moreš spomniti, čeprav jih veš. :D
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Matev ::

kje je sedaj tisti model, ki je trdil, da bo video prinesel?

mu je kak sorodnik umrl in ne more držati obljube?

heh... patetično

Pyr0Beast ::

BW mel prav. Miza pobezljala in sedaj bo zatamanila vsakogar ki bi si drznil razvozlati njene skrivnosti !
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

imagodei ::

Saj pravi, da mu je umrl znanec (beri: potrebuje več časa, da razbije geslo v zip datoteki od V-i-p).
- Hoc est qui sumus -

potrebujem več časa, da razbijem geslo v zip datoteki od V-i-p).

pojdi mizo vprašat za geslo...

@Matev,

kaj se ga greš?

1.) Kdo je zapisal del, ki ga citiraš?
2.) Če spremljaš temo, veš, da je bila forumašu marko21 predlagana naloga, da odkrije št. kovancev v predalu in skupni znesek teh kovancev, V-i-p je pa zadevo slikal ter uploadal v kriptiranem zip fajlu s cca 50-mestnim geslom.

Če bi The MizaTM že kaj povedala, je precej lažje povedat znesek in število kovancev, kot pa povedat geslo, ki je morda sestavljeno iz velikih+malih črk, številk, posebnih znakov...

Ni ravno primerno potvarjat citate in ne brati teme, v kateri sodeluješ.
- Hoc est qui sumus -

poante vidim da ne zastopiš
zakaj bi potreboval kdorkoli več časa če lahko kar mizo vpraša

tu se ne gre za tistega ki je hotel dokazati resničnost mize - ker to me sploh ne zanima in ne poznam ljudi ki trdijo da je miza resnična

napadam zgolj njihovo razmišljanje i nsprenevedanje pri jasno zastavljeni nalogi

Katero sprenevedanje? Kaj pa, če mu je res umrl sorodnik?

In zakaj je bilo treba potvarjati mojo izjavo, ki je bila potem kao podlaga za to, da naj bi nekdo, ki je to kao izjavil, šel spraševat The MizoTM za geslo?

Problem je, da tega nihče ni izjavil - to sem jaz sarkastično pripomnil, ti si pa ta citat grdo izrabil. Napačno citiranje ni nekaj, kar bi jaz jemal zlahka.
- Hoc est qui sumus -

Kaj pa, če mu je res umrl sorodnik?

sem že rekel da me ne zanima kdo je osebno kdo

je pa res da gesla pač ni razbil

in tu ne vem zakaj ne bi vprašali mize

kdorkoli... zate imagodei sem prvikrat slišal sedaj ko neposredno z menoj komuniciraš ... na osebni nivo se pač v tej temi ne želim spravljati - ker saj veš ... ni se dobro prerekati z beliverji

> "kdorkoli... zate imagodei sem prvikrat slišal sedaj ko neposredno z menoj komuniciraš ... na osebni nivo se pač v tej temi ne želim spravljati - ker saj veš ... ni se dobro prerekati z beliverji "

Couldn't care less, a si že slišal zame ali ne (čeprav te očitno daje skleroza, ker sva se midva že parkrat zapenjala na forumu). Bolj hud problem se mi zdi, da ne znaš prebrati teme, v katero se vsiljuješ. Če bi jo, bi videl vsaj, da sem jako daleč od believerja.

Še najbolj pereč problem je pa to, da potvarjaš citate. To, in pa dejstvo, da se za falsifikat nisi sposoben opravičiti, pa pove o tebi več, kot me sploh zanima - osebni nivo gor ali dol.
- Hoc est qui sumus -

mislim da si zašel iz teme...

in pa še enkrat: Z beliverji se ne mislim spravljati na osebni nivo! ... in tu ne mislim tebe imagodei

...

T-h-o-r ::

vidite kaj dela miza? huhuh
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pyr0Beast ::

Better not do that ever again ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Ejsi_Disi ::

Matev je izjavil:

mislim da si zašel iz teme...

...

Iz teme si ti zašel. In kot so ti rekli, ker ne bereš. Pa še vse v isti koš mečeš...
Rock n' roll ain't noise pollution!

mateja22 ::

Nujno rabim odgovor od vseh tistih, ki ste bili pri mizi, koliko napovedi za prihodnost se je pri vas usreničilo? se je sploh kaj uresničilo??? Jaz sem namreč bila tam pred mesecem dni in me je vse skupaj zelo prepričalo in dejansko sem začela delati na stvareh, za katere je miza rekla, da se bodo zgodile, pa se ne doganjajo in menim, da se ne bodo, ker so napovedi zeloooo nerealne in si sama uresničitve le teh v realnosti ne moram predstavljati!

Miza je fake.
- Hoc est qui sumus -

martincek1 ::

Baje da napove pravilno za preteklost na podlagi nevemčesa, za prihodnost pa itak nihče nič ne ve :)

oemdzi ::

Zgleda,da ima ta miza z tistimi termiti v sebi visji IQ kot vecina tistih, ki jo pride testirat...

BigWhale ::

Na matejo ima tale miza se ok ucinek. Moj sosolec je v srednji soli sel k vedezevalki, ki mu je prerokovala, da bo izdelal letnik. Od veselja je vrgel torbo v kot in potem ga skorajda nismo vec videli pri pouku. Na koncu letnika ni izdelal. Potem je pa grozil s tozbami. :>

nurmaln ::

Koga je pa tožil? Šolo ali vedeževalko?:)
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Sej ti piše, da je (zgolj) grozil s tožbami.
- Hoc est qui sumus -

BlackHole ::

A ste res morali it tole s pivi v hladilniku testirat? A res niste mogli brez testa predvidet, da "miza" lahko samo slučajno ugane, nikakor pa ne more vedet? Vi ste dejansko šli preverjat. C-c-c
No, vsaj preverili ste, nekateri pa še kar verjamejo. Tu se vidi, v kakšnem brezupju smo ljudje danes.
LP Marko

Timurlenk ::

sva šla s kolegom probat

on je imel zraven kocko

najprej sem šel mizo vprašat, koliko bo 5 rezultatov meta kocke

potem sem počakal v hiši, dokler ni prijatelj pozvonil po telefonu, da je 5x vrgel kocko

miza je točno napovedala število pik za vsak met

Nakladaš. :)

Je bilo že opisano, kako lahko nedvoumno preverimo. Double blind test. Nekdo s GPG ključem, izdelanim v ta namen, zakodira serijo desetih metov kocke in zakodirano datoteko objavi nekam na net (morda na slo-tech). Druga oseba, ki rezultatov ne pozna, se odpravi do The MizeTM in povpraša po rezultatih, ki so v zakodirani datoteki. Rezultate uvida The MizeTM objavi tu. Nato avtor datoteke objavi privatni GPG ključ, tako da datoteko lahko kdorkoli odpre in pogleda.

Če boste za, povejte, bo sigurno dosti interesentov, da se naredi en tak GPG kriptiran file.
- Hoc est qui sumus -

rh^ ::

imagodei greva na nedeljski izlet? ^^

BigWhale ::

Jest tega rajs ne bom delal, bo se miza zbezljala... :>

technolog ::

Timurlenk je izjavil:

sva šla s kolegom probat

on je imel zraven kocko

najprej sem šel mizo vprašat, koliko bo 5 rezultatov meta kocke

potem sem počakal v hiši, dokler ni prijatelj pozvonil po telefonu, da je 5x vrgel kocko

Zajebavaš. To je potem dokaz za determinizem (z zelo veliko verjetnostjo).

Zgodovina sprememb…

msjr ::

Timurlenk je izjavil:

Seveda, 6 pik!

Seveda, 6 pik!

;-) ::

Je kdo bil in videl da se miza dejansko res dviguje ? Mene bi že sama misel na to in ko bi videl da se kaj premika samo od sebe pognalo na WC da bi jo posra*

PacificBlue ::

Nisem bil, tudi ne nameravam...ampak po vsem slisanem od znancev, kolegov se miza dviguje. Nikjer ni nobenega vzvoda, pač obicajna stara lesena miza. Roke so položene na mizo, ne drzi se je ob strani ali kako drugače. Zakaj se dvigne, katera sila je prisotna...pitaj boga. Ali pa če se ustvari pod dlanmi tak mocan podtlak da se miza lahk premakne z rokami v zrak, ko seanso izvajamo.:D
I’m out.
:3

Dvomim v vse skupaj ob enem pa imam res tisti občutek da če bom kdaj doživel kaj takega "nezemljanskega" da me bo pobralo. Bi šel gledat, če bi še šel kdo iz ST-ja kak dan, taki ki se ne poznamo pa da potem pokomentiramo-take ki se poznajo in hodijo in taki ki pišejo babačula baba rekla mi je že malo bedno brat.

PINki ::

Bo še na discovery channel-u tale The miza nekoč prišla :P

Jaz sem za da gremo gor in obrnemo mizo-zanimajo me predvsem tace iz spodnje strani^^

Rias Gremory ::

Sem malo bral prvo stran te teme in me zanima če si je jype že ogledal in posnel tole skrivnostno mizo, ki začuda še leti?

Lp, LinksysOne
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

rh^ je izjavil:

imagodei greva na nedeljski izlet? ^^

Me niti ne vleče do te mize. In to ne bo double blind test. Če ni drugega kandidata, lahko jaz enkrat pripravim tist file.

Sicer se boste po tem, ko bodo rezultati The MizeTM popolnoma napačni, našli taki, ki boste rekli da itak ni šlo za napovedovanje prihodnosti. Tako da - obstaja tudi drugačna izvedba:

Nekdo gre do The MizeTM in jo povpraša po rezultatih desetih zaporednih metov kocke, ki jih bo določenega dne vrgel nek skeptični udeleženec te debate. Rezultate zapiše v TXT datoteko in jo kriptira s ključem GPG, narejenim ravno v ta namen. Datoteko objavi na netu.

Nato na v naprej določen dan v naprej določen skeptik vrže 10x kocko in rezultate objavi v Plain text obliki na tem forumu. Oseba, ki je obiskala The MizoTM pa objavi privatni ključ za odkodiranje datoteke.

Če je ujemanje (v zaporedju!) več kot 66%, se splača opraviti bolj podrobne teste.
- Hoc est qui sumus -

Jaz bi pa prav šel, vse skupaj bi dokumentirala in imela za lep spomin. Pa še vsem believerjem bi se lepo nasmejali ^^

Ne glede na to bi bilo še vedno treba izpeljat double blind test. Tisti, ki testira mizo, ne sme imeti nobene veze s tistim, ki mečlje kocko.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Čisto tako, mimogrede, double blind test pomeni, da tudi tisti, ki meče kocko, ne ve, kaj je vrgel.

O.

Jaz nimam z nobenim v tej temi prav nobene veze ;).

@Okapi,

Hja, odvisno od izvedbe. Če on sam ni udeležen pri izvedbi drugega dela eksperimenta, je torej njegov input blind. :)

V bistvu, če med obema deloma izvedbe eksperimenta ni izmenjave informacij, je to že kar double blind.

Recimo, da v študiji učinkovitosti zdravila in vivo nekdo izdaja zdravila sodelujočim v študiji. Ta oseba je centralna točka z vsemi osebami, tako da je za double blind pomembno, da ta oseba ne sme biti seznanjena, katera zdravila izdaja komu (učinkovino ali placebo). Prav tako pa sodelujoči ne smejo vedeti, ali prejemajo zdravilo ali placebo. Obstaja pa še tretja oseba, ki s sodelujočimi nima kontakta ter jih ne pozna po imenih, ve pa, da test subject št. 30 dobiva placebo, test subject št. 31 pa učinkovino.

Se popolnoma strinjam, da moj predlog ni double blind "po tim propisima"; pri opisanem eksperimentu za testiranje The MizeTM pa se double blind zagotovi že s tem, da med obema eksperimentatorjema ni kontakta. Tisti, ki meče kocko je itak podvržen popolnemu randomu, poleg tega pa ne sodeluje pri drugem delu eksperimenta, torej ne obišče The MizeTM, ne pozna drugega eksperimentatorja in ne more sugerirati rezultatov. Tisti, ki obišče The MizoTM pa zaradi istih razlogov ne more priti do rezultatov, dokler ni objavljen private key za dešifriranje tekstovne datoteke.

Ni to svojevrsten double blind?
- Hoc est qui sumus -

Timurlenk ::

5 out of 5

Nč, tale eksperiment moramo izvest. Jst nimam izpita za avto, drugače bi ga že jaz naredil.

Ne. Kdorkoli vidi izid meta kocke, lahko telepatsko (lahko tudi povsem nezavedno) sporoči številko tistemu, ki sedi za mizo in ta potem s koleni ali kakorkoli vpliva na premikanje mize. Se pravi številk ne ugotavlja miza, čeprav bi na osnovi poskusa prišel do tega sklepa.

Poskus moraš zasnovati tako, da nihče ne vidi kock, razen jasnovidne mize.

O.

Optično zaznavanje / umetna inteligenca?

Lahko bi recimo vzel škatlo, dal vanjo kocko in v škatlo namontiral fotoaparat, tako da bi z njim poslikal kocko. Potem potreseš škatlo, narediš fotko (pri izklopljenem zaslonu LCD seveda), še enkrat potreseš škatlo, narediš naslednjo fotko ... Miza nato pove številke, ti pa pogledaš fotke.

O.

BlueKnight ::

Okapi je izjavil:

Ne. Kdorkoli vidi izid meta kocke, lahko telepatsko (lahko tudi povsem nezavedno) sporoči številko tistemu, ki sedi za mizo in ta potem s koleni ali kakorkoli vpliva na premikanje mize. Se pravi številk ne ugotavlja miza, čeprav bi na osnovi poskusa prišel do tega sklepa.

Poskus moraš zasnovati tako, da nihče ne vidi kock, razen jasnovidne mize.

O.

Torej če opravijo experiment, ki z veliko verjentnostjo kaže na obstoj telepatije ALI jasnovidnost mize je pa epic fail?

Slučajno smo dokazali telepatijo, ampak miza pa ni jasnovidna. Kiri naivni noobi ti bealiverji, sem že na začetku reku... >:D
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

Zgodovina sprememb…

Problem je v tem, ker telepatija ni edina možnost. Mogoče tisti, ki vidi kocke, po skrivnem mikrofonu sporoča številke tistemu, ki sedi za mizo. Ali z daljincem dviguje mizo. Če ne izključiš vsakršne možnosti goljufije, nisi nič dokazal, ker ti nihče ne bo verjel.

O.
««
17 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljše dvižne pisarniške mize? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36198123 (880) Generton
»

Miza, ki napove prihodnost - The Movie! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
11320281 (13689) BigWhale
»

Kako najti vodo? (strani: 1 2 )

7529812 (22735) Vajenc
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

6228524 (26013) root987

iščem vedeževalca

367210 (5899) Gandalfar

Več podobnih tem