» »

Miza, ki napove prihodnost

Miza, ki napove prihodnost

««
16 / 22
»»

AtaStrudl ::

@Okapi:
Po znanstveni metodi, ki bi se jo morali učiti že v osnovni šoli, bi torej morali najprej razčistiti, kdo v resnici sliši in odgovarja na vprašanja - miza sama, ali tisti, ki sedijo okoli nje in privzdigujejo mizo.

To so tudi naredili!

Njihov rezultat: Miza "ve" samo tiste odgovore, ki jih poznajo sodelujoci. Iz tega sledi, da miza kot taka ne dodaja nobenih informacij, in sodelujoci v resnici odgovarjajo sami sebi. Miza je samo teatralicni pripomocek. QED.

poweroff ::

Okapi je izjavil:

Bom še drugače povedal - to je posledica tega, ker ima družboslovje v šolah (in družbi nasloh) večjo težo od naravoslovja. Družboslovca ne zanima, kako je mogoče, da miza sliši in govori, ampak kaj govori, naravoslovca pa zanima tisto, kar je pri vsem skupaj bistveno - ali miza res sliši in odgovarja na vprašanja.

To je seveda traparija. Sploh pa problem ni družboslovje, problem je naravoslovje, ki se pri nas ne zna spromovirat skozi šolski sistem.
sudo poweroff

Okapi ::

To so tudi naredili!
Ne, niso!

Pa da ne bo pomote, vsi ki smo bili tam smo se prav potrudili, da smo držali roke za mizo čisto narahlo, skoraj že nad mizo. Tako da edino fascinantno je to, kako se miza sploh lahko dvigne, ker potem sem sam osebno probal potisnit mizo k sebi, da bi jo dvignil. In to se sicer da, le da moreš potegnit kar močno, tako, da mi te mize ZAVESTNO NISMO premikali! To je res zelo zanimivo. Glede splošnih vprašanj pa je takole: za nazaj pove skoraj čisto vse prav, za prihodnost pa itak še ne vemo. Naj navedem nekaj zanimivih odgovorov mize: Ali je bil napad na dvojčka teroristični napad? NE. Ali je bil ta isti napad ena izmed teorij zarote? DA. Ali res obstajajo nezemljani? DA. Ali obstaja življenje na drugih planetih? DA. Ali bo prišlo do 3. svetovne vojne? DA. Ali bo ta vojna jedrska? NE. Ali so znamenja v žitnih poljih delo nezemljanov? DA. Ali drži BIG BANG teorija? NE.

O.

ravsek ::

Ma dobro no, fantje so najbrz lepo sli na izlet, se imeli fino, hkrati pa se za forum naredili kratko porocilo. Najbrz se tja niso odpravili z namenom narediti ne vem kaksen znanstven preizkus ampak jih je matral firbec, kaj je z mizo. Ti jih pa napadas, kot da so najvecji zlocinci, ker so se napacno lotili eksperimenta. Lepo te prosim, bodi malo manj zafrustiran no.

da mi te mize ZAVESTNO NISMO premikali!

Mozakar NE predpostavlja, da se miza sama cudezno premika. Implicitno pravzaprav pove, da on predpostavlja, da so jo sami premikali. Pac ne ZAVESTNO.

Ocitek, da so privzeli avtonomnost mize in preverjali samo njeno jasnovidnost, ne drzi.

Avtonomnosti niso prav nič preverjali. Tako se jim je samo zdelo, kot se pač zdi vsakemu normalnemu človeku, ki ve, da miza ne more kar sama od sebe skakati.

Tako da edino fascinantno je to, kako se miza sploh lahko dvigne,
In v to "edino fascinantno" se sploh niso poglabljali. Naravoslovca bi zanimalo, kako se miza sploh lahko dvigne, ne kolikokrat se dvigne ob kakšnem vprašanju.

O.

msjr ::

In v to "edino fascinantno" se sploh niso poglabljali. Naravoslovca bi zanimalo, kako se miza sploh lahko dvigne, ne kolikokrat se dvigne ob kakšnem vprašanju.

Naravoslovec gre tudi tja in to preveri. Ne ovrže nečesa zgolj na podlagi rekla kazala in meni se to zdi nemogoče.

Če se mu tema ne zdi primerna, ne sodeluje v njej.

Daj, preden se usajaš, preberi, kar pišem. Čisto nič nisem ovrgel, pravim samo, da niso prave stvari preverjali, ko so že bili tam.

O.

Bom pa se takole rekel:

"Jasnovidnost obstaja" je po Popperju cisto prava ovrgljiva hipoteza, in njeno eksperimentalno preverjanje je 100% prava znanost.

Fantom tu ni kaj ocitat. Celo pohvaliti jih je treba.

"Kako miza miga" in "Ali jasnovidnost obstaja" sta dve popolnoma neodvisni vprasanji, ki ju lahko (ne lahko, MORAMO) obravnavati loceno.

Ce nekdo trdi "tale avto zmore vec kot 100km/h", ne bom sel preverjat ali je dizel, bencinar ali elektricen, ampak se bo vsedel in probal, koliko "potegne".

Fantje so se pac odlocili preverjat hipotezo "Jasnovidnost obstaja". Ker je (njim) pac zanimivejsa od vprasanja mehanizma mize.

Mi skeptiki seveda "vemo" da jasnovidnost ne obstaja, in se nam tak poskus zdi odvec, ampak to ne pomeni, da je kaj narobe z njegovo "znanstvenostjo".

dzinks63 ::

Če že nihče ne bere teme od začetka, bom copy paste svoj odgovor iz druge strani postov:

Prvič , miza se ne more sama dvignit in drugič les ne more podajat odgovorov. Ende.

Pa se jih še vedno najde precej, kateri mislijo drugače, saj ne moreš verjet.

Fantje so se pac odlocili preverjat hipotezo "Jasnovidnost obstaja". Ker je (njim) pac zanimivejsa od vprasanja mehanizma mize.
Saj, to je v bistvu glavni očitek - da se nekdo čudi jasnovidnosti, ne opazi pa, da je v resnici govoreča miza tista, čemur bi se morali čuditi (ker je govoreča miza fenomen, tudi če ni jasnovidna). Poleg tega je od mehanizma odvisno, kako je potrebno zastaviti poskus z jasnovidnostjo (a preizkušaš mizo ali tiste, ki sedijo za njo).

O.

koyotee ::

a dej no, in kako naj bo miza jasnovidna, če pa ne zna nekako povedati kaj vidi???
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Tudi meni se ne da prebirat teme od zacetka... ampak ce se prav spomnim, fantje niso eksplicitno predpostavili nadnaravnega mehanizma mize. So samo priznali, da ne vedo kako deluje. Priznavanje nevednosti pa ni problem, tudi za znanstvenika ne.

OK, tudi jaz bi najprej iskal mehanizem, verjetno bi za zacetek ponovil poskus, ki ga je s taksno mizo naredil eden od "ameriskih ocetov" (Benjamin Franklin?), ki je poskrbel za zmanjsanje trenja med rokami in mizo, in se ta ni vec premikala. Ne spomnim se kako je to naredil, ampak namaz masti bi verjetno bil OK.

Torej to, da mizo premikajo prisotni, je bilo torej dokazano ze pred >100 leti.
Naslednje vprasanje bi recimo bilo, ali je v skupini provokator, ali pa so enostavno vsi tako zatopljeni, da ne opazijo, da sami premikajo mizo.

Ampak tudi ce prepostavis, da je v tleh luknja, in nekdo od spodaj s palico premika mizo, ali pa da ima miza vgrajene mikrofone in motorje in jo gazdarica upravlja po Bluetoothu, lahko neodvisno od tega preveris hipotezo jasnovidnosti. Pac ne ves ali preverjas jasnovidnost gazdarice, tistega v kleti, svoje skupine, itd. Preverjas pac ali obstaja KARKOLI jasnovidnega.

poweroff ::

Da prekinem tole brezplodno debato...

Programer hodi po cesti in nenadoma se pred njim oglasi žaba: "Sem zakleta kraljična, poljubi me, in lahko se boš poročil z mano."

Fant pogleda, nato pa se nasmehne in žabo spravi v žep.

Žaba: "Kaj me ne boš poljubil? Spremenila se bom v kraljično."

Programer pa se nasmeji rekoč: "Eh, kraljične so dolgočasne. Ampak govoreča žaba, to je pa kul!"

8-)
sudo poweroff

MrStein ::

In kake napovedi prihodnosti je dala miza?
Kaj od tega se je uresničilo?
(razen očitnih: jutri bo sonce vzšlo, čez eno uro boš na WC šel ipd. Torej stvari, za katere ne rabim kristalno kroglo.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

imagodei ::

Ne rabiš kristalne krogle... V slovenščini (še) zanikamo z rodilnikom, ne s tožilnikom.

Đizs.
- Hoc est qui sumus -

Limit-sky ::

imagodei, v slovenščini napišemo Jezus.

Marička.

Ni nujno, če gre za stilno zaznamovano besedo. ;) Morda bi bili na mestu tudi narekovaji, ker gre za uporabo tujke, ni pa nujno. Stilno zaznamovane besede, če so pač očitno stilno zaznamovane in ne gre za pravopisno napako, se lahko pišejo tudi brez narekovajev.
- Hoc est qui sumus -

thramos ::

So pa tvoje tri pike nestično ločilo.

BigWhale ::

thramos je izjavil:

So pa tvoje tri pike nestično ločilo.

Sam je pa precej razlike med nesticnim locilom in napacno uporabo sklona. ;>

nodrim ::

Ali pa neuporabo šumnikov. :D

Limit-sky ::

Sam? Samo?

Vajenc ::

Mizi ni mar za Toporišiča! Dokler se sodelujoči razumejo med sabo ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

OK, smo imeli vsi skupaj izlet v "offtopic", dajmo se sedaj vrniti "ontopic". ;)
- Hoc est qui sumus -

Vajenc je izjavil:

Tega v resnici ne ves. Najboljs, da se jo gre vprasat. Samo, mene skrbi, da ne bo zbezljala. ;>

Vajenc ::

BigWhale je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Tega v resnici ne ves. Najboljs, da se jo gre vprasat. Samo, mene skrbi, da ne bo zbezljala. ;>

Sej najprej jo vprašaš, če bo zbezljala ... ;p
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

T-h-o-r ::

američani bi že posneli film po resničnih dogodkih
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

MrStein ::

"Zagovorniki", a kateri bere temo?

Ker.. ah brez veze. Po vprašanju, na katero ne morejo odgovoriti, se itak ne bo noben oglasil.
Razen seveda s preverjeno taktiko "spremeni temo, ali žali sogovornika, ali okrivi hardver!"
:P
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

marko21 ::

No da povem še jaz nekaj na hitro...mogoče je že kdo omenil vendar vseeno.

Danes smo se s prijatelji odpravili na to mizo. Najbolj me je ''ruknilo'', ko sem jo vprašal koliko cigaret imam še v škatli (moram povedati da niti sam nisem imel najmanj pojma koliko jih imam). Miza se dvigne 13x...potegnem škatlo ven, začnem šteti... in ja imel sem jih 13.....

nodrim ::

In video tega čudeža?

hamax ::

Nasljednjic jo vprasaj kaj cesar dejansko ne bi mogel vedeti. Naprimer katero stevilo ti bo vrnil random.org, ko bos prisel domov, ali pa kaj bo padlo na kocki.
Ne pa nekaj, kar si videl malo pred preizkusom.
Mogoce res nisi vedel, da jih imas tocno 13, si pa vedel, da jih imas rahlo vec kot pol. Tu pa potem ni vec prav veliko moznosti.

Pyr0Beast ::

Ali pa sploh ni kaj preveč natančno štel in štel en čik 2x ali kaj podobnega.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Matev ::

vsak kadilec vsak trenutek natančno ve koliko čikov ima v škatlici
mogoče ne zavestno - podzavestno pa zagotovo

Matev je izjavil:

vsak kadilec vsak trenutek natančno ve koliko čikov ima v škatlici
mogoče ne zavestno - podzavestno pa zagotovo

Ja tej mi pa povej kako sem lahko imel v podzavesti, ko sem prijatelju dal škatlo in mu rekel da naj DODA ali ODVZAME cigarete in mi jih naj vrne, da ponovno vprašam... Gre iz sobe, pride nazaj mi da škatlo cigaret, jih dam v žep in jo vprašam... Koliko cigaretov imam v škatli?... Miza se dvigne 2x, pogledam v škatlo in glej ga zlomka 2 čika v škatli.... WTF!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marko21 ()

Za mizo se je pa seveda usedel tudi tisti prijatelj, ki je šel iz sobe in nastavil X število cigaret?

Sori, tle smo že pokazali, da The MizaTM faila, če nihče od udeleženih ne pozna odgovora. Zakaj niste raje vprašali The MizeTM, naj pove koliko cigaret ima v škatli nek vaš tretji kolega, ki ga niti ni bilo z vami na obisku in niti ni vedel, da greste? Po odgovoru bi ga poklicali in vprašali - če bi se številke ujemale, bi bil to prvi indic, da gre The MizoTM jemati resno.

Sori, slabo znanost ste se šli.
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

Za mizo se je pa seveda usedel tudi tisti prijatelj, ki je šel iz sobe in nastavil X število cigaret?

Sori, tle smo že pokazali, da The MizaTM faila, če nihče od udeleženih ne pozna odgovora. Zakaj niste raje vprašali The MizeTM, naj pove koliko cigaret ima v škatli nek vaš tretji kolega, ki ga niti ni bilo z vami na obisku in niti ni vedel, da greste? Po odgovoru bi ga poklicali in vprašali - če bi se številke ujemale, bi bil to prvi indic, da gre The MizoTM jemati resno.

Sori, slabo znanost ste se šli.

Prijatelja ni bilo za mizo... ja nevem karkoli je.... nevem res ne :D:D Vprašal sem jo tudi kako je bilo ime moji prapra bici, katerega imena niti ne poznam. Odgovor je bil na črko t.. poklical sem mamo ter vprašal kako ji je bilo ime... Kaj mislite :D ? Ja bilo ji je ime na T.

hamax ::

Ja tej mi pa povej kako sem lahko imel v podzavesti, ko sem prijatelju dal škatlo in mu rekel da naj DODA ali ODVZAME cigarete in mi jih naj vrne, da ponovno vprašam... Gre iz sobe, pride nazaj mi da škatlo cigaret, jih dam v žep in jo vprašam... Koliko cigaretov imam v škatli?... Miza se dvigne 2x, pogledam v škatlo in glej ga zlomka 2 čika v škatli.... WTF!!

Glede na to, da tega prvic nisi omenil, bom predvideval, da si si ravnokar izmislil. Pa tudi ce si nisi.
random.org je dosti bolj random kot tvoj prijatelj. Pa video je dosti bolj zanesljiv kot tvoja beseda.

> "Prijatelja ni bilo za mizo... ja nevem karkoli je.... nevem res ne :D:D Vprašal sem jo tudi kako je bilo ime moji prapra bici, katerega imena niti ne poznam. Odgovor je bil na črko t.. poklical sem mamo ter vprašal kako ji je bilo ime... Kaj mislite :D ? Ja bilo ji je ime na T. "

Kar se prijatelja tiče, se pridružujem hamaxovem mnenju. Prvič si omenil, da te je najbolj presunilo to, da je The MizaTM pravilno ugotovila število cigaretov v tvoji škatli. Sedaj se je že našel nek prijatelj, ki je zapustil sobo, stweakal škatlico in se potem vrnil notri? Mene bi to še bolj presunilo - verjetno toliko, da bi zapisal v prvo sporočilo.

Pa pustimo to. Kar se tiče imena tvoje prapra babice... Zelo verjetno je, da si v vseh teh letih svojega življenja že vsaj enkrat slišal to ime; še bolj verjetno pa mnogokrat ob mnogih priložnostih. Čeprav ga zavestno nisi poznal, si ga podzavestno. Mogoče za 1. novembra obiskujete družinski grob in ga vsako leto tam prebereš. Podzavest je zanimiva reč.
- Hoc est qui sumus -

Matev ::

Sedaj se je že našel nek prijatelj, ki je zapustil sobo, stweakal škatlico in se potem vrnil notri?

in pa nato še tega prijatelja ni bilo za mizo takrat...

kaj se boš še izmislil... tepček

mah.... jutri grem ponovno gor in vam bom posnel.

martincek1 ::

Super, bi prav rad tudi sam videl, kako to zgleda. :D

Ne ne ne.

Naj miza raje pove koliko čikov je v škatlici cigaret v žepu mojega plašča.

Ne ve cifre ?

Then it fails.

V-i-p ::

marko21: ravno sem te še ujel :). Odhajam iz službe. V predalu bom pustil nekaj kovancev. Vprašaj mizo, koliko kovancev ima uporabnik V-i-p v predalu v pisarni in pa lahko vprašaš tudi koliko centov je skupni znesek vseh kovancev. Slika v zip-u pod geslom je na naslovu: http://www.filefactory.com/file/b557a76...

Jutri preverimo :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Ta je še boljša ko moja, ko čikov sploh nimam in bi mu miza vrnila ven "Undefined".

V-i-p je izjavil:

marko21: ravno sem te še ujel :). Odhajam iz službe. V predalu bom pustil nekaj kovancev. Vprašaj mizo, koliko kovancev ima uporabnik V-i-p v predalu v pisarni in pa lahko vprašaš tudi koliko centov je skupni znesek vseh kovancev. Slika v zip-u pod geslom je na naslovu: http://www.filefactory.com/file/b557a76...

Jutri preverimo :).

zmenjeno, sporočim

Aston_11 ::

Bravo, do zjutraj bo itak raztural pasword.

Pyr0Beast je izjavil:

Ta je še boljša ko moja, ko čikov sploh nimam in bi mu miza vrnila ven "Undefined".

Al bi pa zbezljala. ;>

btree ::

vpraš jo za password :D

V-i-p ::

Dvomim, da bi kdo tako hitro prišel do gesla. Sestavljeno je iz ene 50 črk :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

BigWhale je izjavil:

Pyr0Beast je izjavil:

Al bi pa zbezljala. ;>

Lepa :D

««
16 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljše dvižne pisarniške mize? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36198125 (882) Generton
»

Miza, ki napove prihodnost - The Movie! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
11320281 (13689) BigWhale
»

Kako najti vodo? (strani: 1 2 )

7529812 (22735) Vajenc
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

6228525 (26014) root987

iščem vedeževalca

367210 (5899) Gandalfar

Več podobnih tem