» »

Miza, ki napove prihodnost

Miza, ki napove prihodnost

««
5 / 22
»»

SmeskoSnezak ::

Naša psiha zmore marsikaj... zadnič sn nekje bral eno zgodbico, ko je tip bil pr sosedah. Gre pa tak. Sosed mu reče, naj gre po sol v kuhno. Med potjo si kolega pravi, da sploh ne ve, kje ma ovi bučman sol. Gre lepo do omare, kjer bi naj bla sol, pa je sploh ne vidi. Pride sosed k njemu, se postavi točno zravn pa vzame sol. No. Možgani so očitno sporočilo, da on ne ve, kje je sol, vzeli resno in mu enostavno niso dovolili, da bi jo videl, saj si je sam pr seb govoro, da ne ve, kje je sol. Zanimivo, kajne? :D

edyt;tipo
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

lonz ::

A miza, da ne daje informacij s katerimi se lahko oseba okoristi? Vsaka kredibilna informacija je lahko izvor okoriščanja - finančnega ali drugače. Po tej logiki ti miza ne bi smela dajati nobenih informacij ki jih že sam ne veš. Miza je torej sama sebi nasprotujoča. Tolk.

On a funny note: Me zanima kaj bi rekla, če bi jo vprašal vrednost pi-ja...
...arrrrrr, shiver me timbers...

Sc0ut ::

Od nenehnega dela bi razpadla in torej sama sebe uničla.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

gzibret ::

Vprašal bi jo:

"Ta stavek je napačen."

Trditev je:
a) pravilna
b) nepravilna

:D

Ali pa še malo bolj sofisticirano: "Ali je odgovor na to vprašanje NE?" >:D >:D
Vse je za neki dobr!

jrtjtejtt ::

A si ti normalen?
Šarlatana bi poslal nad šarlatana?

Seveda, kaj si pa ti mislil! Le lažnivec lahko razkrinka lažnivca!:\

svenica ::

Mythbusters, anyone?

imagodei ::

Hmmm, zaminivo :)

Kako se pa tema dvema modeloma sporoči tole? Prek Discovery Channel?

Mogoče bomo pa slo-techovci na Mythbusterjih ;) Samo jest ne bom Buster! >:D
- Hoc est qui sumus -

Amare ::

Šel pogledat to čudo septembra ali oktobra in nisem bil navdušen. Zgrešila marsikaj, ccc.

jype ::

Zgleda, da le niso čisto vsi tako prepričani v njeno delovanje :)

T-h-o-r ::

to je isto kot v eni oddaji na discoveriju o zdravilcu al bioenergetiku, ko so 2bolana kazali, eno žensko pa enega moškega... je bil moški že prej veliki skeptik ženska pa ne, pa so ugotovili, da se je ženski stanje izboljšalo moškemu pa ne....
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

The_hammer ::

Ajde grem jst zraven, če bo kateri šel pogledat wonder mizo. Mu pa častim pol bencina en kebab, pa mogoče en pir >:D
Intel E6420@2950, 7900 gto, 2gb,seagate baracuda 160,Keyboard G11,
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W

Ziga Dolhar ::

> Šel pogledat to čudo septembra ali oktobra in nisem bil navdušen. Zgrešila marsikaj, ccc.

Zaskrbljujoče.

Priporočam obisk nevrologa.
https://dolhar.si/

Barakuda1 ::

Ne vem kakšno matematiko so tebe učili, ampak kje ti je pa vsaj logika? Če hočeš noge mize dvignit za 5cm, je jasno, da se tudi rob mize prestavi za enako (če je višina in širina oz. globina mize enaka). Na sliki se pa lepo vidi, da je višina še precej večja, torej to znese še več kot 5cm.

Se opravičujem. Imaš prav - glede zamika.

Zavedlo me je, ker sem poznal delovanje iz "prakse" in se mi ni nikoli zdela, da se kaj velik pomika nazaj ("varka" čutil pač:8) ).

Definitivno, pa ni potrebna nobena omembe vredna sila, da se miza "dvigne" (kar so vam izračunali že drugi)

strictom ::

10g sila mi nekam malo deluje.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Barakuda1 ::

Zakaj ne poskusiš sam.

Menda ja imaš kakšno takšno mizico, pa poskusi.

PacificBlue ::

to je isto kot v eni oddaji na discoveriju o zdravilcu al bioenergetiku, ko so 2bolana kazali, eno žensko pa enega moškega... je bil moški že prej veliki skeptik ženska pa ne, pa so ugotovili, da se je ženski stanje izboljšalo moškemu pa ne....

Ja moč osebnega prepričanja(moč volje) dela čudeže..

coffeetime12 ::

Ok, torej, nič nimam proti avtorju ali vsebini te teme. Bi se pa rad zahvalil Azraelu za naslednji prispevek....

"Saj ravno zato pa so bile predlagane kocke ali pa, če bo šel kdo tja, recimo spravimo nekam na net datoteko s cifro, zazipano pod dolgim geslom ali kakšen drug način zakriptirano, kjer bi razbitje z brute force vzelo bistveno več časa, kot bo trajale priprava in celoten obisk.

Ko potem obiskovalec objavil cifre, ki jih je dobil od The Miza, potem dobi še geslo in se primerja. Nikogar ne bo nič stalo, nihče ne bo imel nič več in nič manj. Samo vpliv, da bi prej vedel rezultat, bo odpadel. Za vse naštet osebne stvari si lahko "kontaminiran".

Mislim, da bi bilo tako najbolj pošteno do vseh"
"Saj ravno zato pa so bile predlagane kocke ali pa, če bo šel kdo tja, recimo spravimo nekam na net datoteko s cifro, zazipano pod dolgim geslom ali kakšen drug način zakriptirano, kjer bi razbitje z brute force vzelo bistveno več časa, kot bo trajale priprava in celoten obisk.

Ko potem obiskovalec objavil cifre, ki jih je dobil od The Miza, potem dobi še geslo in se primerja. Nikogar ne bo nič stalo, nihče ne bo imel nič več in nič manj. Samo vpliv, da bi prej vedel rezultat, bo odpadel. Za vse naštet osebne stvari si lahko "kontaminiran".

Mislim, da bi bilo tako najbolj pošteno do vseh"

....saj me je popolnoma nasmejal in mi polepšal dan. Zadeve, ki so me (nas) nasmejale--> The Miza, "kontaminiran" in pa čista preračunljivost matematika oz. filozofa.

Ne me narobe razumeti, ampak tole sem pokazal še parim prijateljem in smo se smejali....:)) :)) :)) .

Izgleda, da je The Miza bolj popularna kot Saša Lendero8-)

Matev ::

kok ste kmečki s to mizo

Thomas ::

> Ne me narobe razumeti, ampak tole sem pokazal še parim prijateljem in smo se smejali..

Če ste se vi režali, to res še nič ne pomeni.

V resnici je treba tole The Mizo preveriti rigorozno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MaDrung ::

Pred 5 dnevi je to mizo na koroskem obiskal tudi moj brat in njegova punca in se ena prijateljica.
Ampak res! Miza je baje uganila vse, razen par stvari.

Najbolj me je presenetilo to: Doma imamo psičko Mišo staro ene 4 leta. Pred njo smo imeli psa z imenom Nero. Ko jo je brat vprašal kako je ime nasemu psu (in je s tem mislil na naso psičko) je miza odgovorila z Nero, ki je preminul ze kakih 5 let nazaj. To me je res prevzelo kako je zadela, cetudi bi lahko mislil na psičko, ga je vzela dobesedno, kot je povedal, tako, da zgleda le ne deluje preko psihe.???

Drugace je pa postavljal vprasanja, kot so: Koliko robckov imam v zepih? (niti sam ni vedel, koliko jih ima). Miza je rekla 5. Pogleda v zep in v zavitku najde štiri. Si misli, da je zajebala, pa mu punca rece, poglej se v druge zepe in je v drugem nasel se en uporabljen robcek. Mislim :ava:
Sel je ven in v roko vzel pest kamenja in mizo vprasal, koliko kamnov ima v zepu. Ko jih je potem prestel je ugotovil, da je ugotovila stevilo kamenja.
Ko pa je vprasal, kako dolgo bo zivel pa mu je rekla, da ne bo docakal abrahama in da bo umrl od bolezni (kar si je najmanj zelel) pri 49-tih letih. Za bolezen pa je rekla žBŠ, kar zgleda pomeni, da mu na to vprasanje, koliko dolgo bo zivel ni hotela povedati.
Uglavnem je vse uganila, le to ne v kateri trgovini so prej bili, saj je rekla Hofer (ki je najblizja trgovina), oni so pa bili v lidlu.
in se tako naprej. V soboto grem to mizo tudi sam preizkusiti.
Za loto pa baje pove samo eno cifro, ki je sigurno notri. Ostale ne, ali pa se zapre vase in noce vec odgovrajati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MaDrung ()

Kaj zaj? Napreduje preverjanje mize? Ste pisali na mythbuster forum? Ali vse mrknlo kot običajno? :P

kopriwa ::

Haha, dobr si me nasmeju s tem, da se zapre vase :). pol se pa najdte 7 folka, mogoče bo vsakmu eno številko povedala za loto. Pa dejte že enkrat kamero s sabo vzet pa mal posnamte te zadeve. Al pol tut rata sramežljiva?

BlackHole ::

MaDrung, to se pravi, miza tudi govori ali ima LCD display?
LP Marko

Nimate druga za povedat tule in iscete tako bedne napake, ki same po sobe sploh niso napake, ker se ve kaj mislim.
Drugace pa od kdaj LCD zaslon govori???
Stvar grem tudi sam preverit in bom videl kaj je res.
Po drugem pa s temi, da mizo sam dvigujes ni res, ker imas roke NA mizi. Kako zaboga bos mizo tako dvigoval? Imas mogoce lepljive roke?? Bedni ste res. Po drugem pa ugane tudi take stvari, ki jih ne ves! Na primer to koliko kamnov si nabral v roko, kadar sploh ne ves in miza ugane.

Ejsi_Disi ::

Sedaj ne vem na koliko postov imaš naštimano, da naredi novo stran, ampak vseeno. Eno stran nazaj imaš cel kup slikic, nekdo je še silo izračunal.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Azrael ::

Kot sem predlagal za vse beliverje v The Miza, ko je že rač. forum. Naredimo datoteko v kateri so števila od ena do 10. več različnih številk. Nekaj v smislu .nfo datotek, da razbijanje ne bo preveč enostavno. Zadevo primerno zazipamo, kriptirano in objavimo na spletu, malo preden gre beliver na seanso.

Kriptiranje bo jasno tako, da ga še s tako navito Quad Core mašino in brute force ne bo možno razbiti prej kot v nekaj desetletjih.

Po seansi beliver objavi katere številke so v datoteki po mnenju The Mize. Potem objavimo postopek dešifriranja in vidimo koliko je The Miza uganila.

Tole z robčki in kamenčki je dokaz, ki je vreden točno nič. Eno in drugo si pred vprašanjem videl oz. otipal, pa še vzorec je premajhen.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ma tole vprasanje je bolj tako. Lahko je to za mizo pravtako cudno vprasanje.
Katero stevilo je zazipal in zacriptal Azrael?? bah, kr neki.
Glede kamenja je pa vzel v roko pesek. Kaj si s tem otipal?? cifra je bila 17.
Zmoti se baje 10%, vec pa ne. Malo vec je tukaj, kot pa eno samo nakladanje, ker tudi ce ti to v podzavesti ves, bos obcutil, da noge dvigujes za 3-4cm in hvalabogu tudi obcutil silo. Razen ce nisi res vzel preveliko dozo Xa in cez pet minut preminul, kot se je to zgodilo pred kratkim nekemu Šoštanjčanu.

Moj brat je bil cisto bled in iz sebe, ko je prisel domov. Prav tako njegova punca.

Pa se povrhu.... Brat jo je vprasal koliko se lahko najvec dvigne in se je baje dvignila (cisto do gor, da je zgloedalo, da te bo podrla) po njegovih tocnih besedah.

Boste rekli, da se tudi tega ni zavedal, da je noge dvignil s tal ?? Bodite realni.

Ne recem pa, da je stvar logicna, ker se ja ve, da je navzkriz z vsemi zakoni in stvari globoko v sebi ne morem verjeti. A vseeno me presenecajo ti odgovori vseh, ki so stvar izkusili. Da ne omenjam tega, da lahko mizo nosis po sobi in tako naprej.

BlackHole ::

Ko pa je vprasal, kako dolgo bo zivel pa mu je rekla, da ne bo docakal abrahama in da bo umrl od bolezni (kar si je najmanj zelel) pri 49-tih letih

Napišeš tak, da ne sem bil bolj prepričan, da se nekdo zajebava, kot pa da resno misli. Kako pa je povedala to, da ne bo dočakal abrahama? LCD ne govori, lahko ti pa informacijo izpiše, a ne, če si že vprašal.

Ko jo je brat vprašal kako je ime nasemu psu (in je s tem mislil na naso psičko) je miza odgovorila z Nero

Pa to, kako je to odgovorila?
LP Marko

Zgodovina sprememb…

nurmaln ::

Če bo šel še kdo gor naj miza ugane moj emšo. Spremenit ga ne morm tko da ne morem goljufat proti THE MIZA.

Če ugane dam jurja, obljubim.

McMallar ::

Evrov? :D
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Kako je miza odgovorila "Nero"?

Vsi ostali eksperimenti so overkill, dokler tega ne zvemo. Res, ima vmontiran LCD na katerega je izpisala to ime? Ima mogoče zvočnike, po katerih je zadonelo to ime?

To bi tudi jaz rad izvedel, če kakorkoli mogoče.

Mogoče miza pove telepatsko?

Samo potem itak vemo kdo je povedal.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ejsi_Disi ::

A ni eden enkrat razlagal, da za N 15x butne ob tla, za E 6x...
Rock n' roll ain't noise pollution!

@McMallar

Ja Eurov.

Aja pa za sile s katero lahko premikaš tako krhko mizo, poglej prejšnjo stran, so izračuni kako majhna sila je potrebna za premikanje take zadeve. Da tega, da pri takem držanju rok hitro izgubiš občutek, niti ne omenjam.

Tukaj razprava v stilu izvedel je več kot je sploh upal vprašati in bil bled ko kreda, ni to to, kar se namiguje. Podzavest se zna iti zanimive igrice. Od tod pride tudi tisti famozni, da je miza povedala imena. Miza ni povedala NIČ.

Izpraševalec je vsaj podzavestno vedel odgovore ali pa jih je prikrojil. Eno ali drugo, miza je samo pripomoček s katerim se lažje doseže tako stanje zavesti.
Nekoč je bil Slo-tech.

V-i-p ::

Vem, kaj je MaDrung mislil z tistim imenom glede psa. Pač so enostavno vprašali: je mojemu psu ime Rex? Pa je bila pri miru... Je mogoče Floki? Pa je bila pri miru... Mu je ime Tor? Pri miru. Mu je ime Nero? Pa se je dvignila... Pa še enkrat bom rekel: nekoga, ki to reč ni videl, JE BREZ VEZE sploh karkoli prepričevat, ker itak ne bo verjel... dokler sam ne bo odšel bled kot stena ven iz sobe... Zato sem, mislim da kar na začetku ko sem odprl temo, povedal: se bomo pol pogovarjali, ko boste prišli od tam. Prej ni haska, pa da vas pol vidim...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Ne razumem? Kaj ste se sedaj vpiknili v to, da je miza povedala, da je to Nero?
Mater kako pa naj recem, da vam, ki ocitno niste sposobni sklepati nic, kot amebe v mlaki.
Drugace pa deluje takole.
Ce jo vprasas, kako je ime tvojemu psu zacne rukat ob tla. Vsak pok pomeni naslednjo crko v abecedi, ko pa je nova beseda pa sledi premor.

Kot sem pa ze rekel, tudi ni mozna podzavest tolikokrat kmaj smiselnega ruknit, da se ne bi zavedal. In to ne samo en! Vsi, ki gredo tja imajo iste izkusnje. Boste rekli, da so vsi neumni in nesposobni??
Polegtega, je brat mislil, na naso psicko Miso, a je miza odtolkla nero, na katerega takrat sploh ni mislil, ker je s psom mislil na naso psicko in ne na psa, ki je preminul 5 let nazaj.

> Vsak pok pomeni naslednjo crko v abecedi, ko pa je nova beseda pa sledi premor.

Hočeš reči - ko je nova ČRKA, je pa premor?

Uh, malo sem se zatipkal. Res je^^.

Tako mi je brat rekel, kar je prej zvedel od prijateljev, ki so mizo obiskali prejsnic.
Res deluje stvar (po njegovih besedah in ostalih ljudi).
Nekajm ora biti na tem.
Mislim, da bom dobil prevoz tja ta vikend. Ce mi kdo ponudi prevoz do tja bom nadvse vesel hehe.
Sem pa iz Velenja!:P

Sam sicer nikoli nisem verjel v paranormal in se temu tudi na siroko smejal, ker sem realen tip cloveka, ampak to me ze malo cudi.
Bom videl, ko bom in porocal!

Da dodam se eno stvar.
Preden so sli smo imeli doma kakih 30 jajc v posodi.
Mizo so vprasali koliko jajc bo na mizi, ko pridejo nazaj. Odgovorila je z osem.
To je doma povedal, ko so prisli in sli smo steti jajca. Na mizi je bilo 12 polovic jajc, kar je skupaj 6 in na mizi so bile se dve cokoladne jajcke.
To je povedal, preden je sploh prisel v kuhno in nad tem smo bili tudi vsi preseneceni.
Kako je to uganil?? tudi sam imam majhen dokaz glede tega.

Glede loto je pa vprasal tisto zensko, ki je tam in je rekla, da vedno pove samo eno cifro in vsem isto, dokler ni zrebanja in ta cifra naj bi bila vedno notri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MaDrung ()

hamax ::

ne pozabi navadne kocke vzeti sabo :D

Vrzes pod neprozornim kozarcem, vprasa mizo in pogledas kocko.

Ne bom pozabil na to. Testiram in porocam! :)
Drugace imam pa ze veliko vprasanj nastavljenih, tako, da bom malo stestiral stvar na kak nacin deluje, kaj zmore in kje jo zmatra in kaj ta stvar sploh je.
Saj zna abecedo, bo pa ze povedala. :)

BigWhale ::

Miza se dvigne tko, da je ladijski pod v hisi malo razrahljan in potem ena mamca stopi na razrahljano dilo in privzdigne mizo. ;>

Naj nekdo mizi rece naj mu pove osem milijonto, devet milijonto in 122 milijonto decimalko stevila PI. Pa se kakih 10 vmesnih naj pove.

122 milijonto decimalko bo mau tezko tkole on the fly zracunala. Ze z osem milijonto bo imela tezave.

V-i-p ::

Ja, BW, saj si brihten no...:\ Pa pelji enkrat Gaby pa tamale na en izlet tja, kaj te pa stane, da te potem vidim, če boš še takole pisal tu?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Ziga Dolhar ::

Ne, potem bo doživel razsvetljenje.
https://dolhar.si/

BigWhale ::

Tudi kipa Marije, ki joka nisem hodil gledat, ceprav so tja ljudje mnozicno drli!

A zdej bom pa hodil gledat pametno poskakujoco mizo? ;>

zcetrt ::

Dajte si pogledat Derrena Browna. Tam si bled, ko gledaš.

Če predpostavimo, da miza deluje, pa še vedno obstaja razlika med ljudmi. Eni bodo rekli:"Ta miza je čudežna!", drugi pa:"Človeška psiha je pa res zamotana...".

Čeprav malenkost velja biti previden. Saj veste, človeško telo ni grajeno tako, da bi potovalo z več kot 100km/h. Enostavno razpadlo bi. Človek ne bo nikdar letal. Vemo itak vse. Ubogi zanamci, ko ne bodo imeli kaj novega pogruntati. Ampak to ne velja za mizo, pač pa za človeške možgane.
4.

Hmm, kolior vem dosežejo padalci v prostem padu precej večjo hitrost kot 100km/h (300 km/h+ head down) pa jih ne scota...

lonz nisi razumel kaj je hotu povedat

Slabo prebrano, res.
««
5 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljše dvižne pisarniške mize? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36096449 (1797) Comandante
»

Miza, ki napove prihodnost - The Movie! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
11320157 (13565) BigWhale
»

Kako najti vodo? (strani: 1 2 )

7529600 (22523) Vajenc
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

6228428 (25917) root987

iščem vedeževalca

367194 (5883) Gandalfar

Več podobnih tem