» »

Kiberpipa v januarju

Kiberpipa v januarju

Kiberpipa - Z naslednjim tednom vas po prazničnem zatišju ponovno vabimo v Kiberpipo s svežim zalogajem januarskega programa. V Kiberpipinem računalniškem muzeju je do 26.1. še vedno na ogled razstava prvih slovenskih računalnikov, kjer so razstavljeni nekdaj najbolj razvpiti Iskrini računalniki. Kaj se bo v Kiberpipi dogajalo v januarju, si poglejte v koledarju (pridržujemo si pravico do kakšnega dodatnega dogodka), v prihajajočem tednu pa vas čaka naslednje...

Na Pipinem odprtem terminu Analiza svetovnega socialnega omrežja v torek bo Jure Leskovec s Carnegie Mellon University predstavil rezultate analize pogovorov v omrežju Microsoft Instant Messenger. Analizirali so komunikacijsko omrežje in demografske značilnosti uporabnikov v mesecu juniju 2006. Dnevno so med 240 milijoni aktivnih uporabnikov zabeležili več kot 1 milijardo pogovorov. Rezultat je prva analiza svetovnega socialnega omrežja v tako velikem obsegu. O čem vse bo govora, si preberite tukaj.

Na sredinih Spletnih uricah Mene ima pa Google rad! bosta Mitja Mavsar in Davor Strehar najprej pojasnila osnovne in napredne tehnike optimizacije za iskalnike, nato pa nekje med marketinškim in tehničnim SEO-vidikom pokazala pot do Googlovega čeka, potegnila mejo med nišarjenjem in smetenjem ter med bloganjem in sploganjem. Vabljeni vsi, ki vas zanima iskalniški marketing, optimizacija za iskalnike in vsi tisti "ta pravi" SEO-ti. Več ...

Tudi v novem letu bo Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) v sodelovanju z Kiberpipo organiziral VIP-e (Večere za inovativne in podjetne), ki bodo v naslednjem letu potekali le enkrat na mesec, vsak drugi četrtek v mesecu ob 19h v Kiberpipi. V četrtek, 10.1. bomo imeli kar tri goste, ki nam bodo povedali vse o poslovnih angelih. Svoje izkušnje in znanje bodo z nami delili: Branko Drobnak, predsednik uprave Poteza Skupina d.d., poslovni angel, Slobodan Sibinčič, več uspešnih zgrajenih podjetij (npr. GV Skupina d.d.), poslovni angel in Enej Kuščer, podjetnik, doktorski študent Univerze Cambridge (prejel angelsko investicijo). Prijave so obvezne.

Vabljeni, vstop je seveda prost.

2 komentarja

[MYTiX] ::

Ogled predavanja Jureta Leskovca priporočam. Pove bistvene reči in ne naklada kot večina akademikov (da ne bo kakih zamer). Dejansko razume reči, ki jih predava in jih zna preprosto razložit.
Ta zgodbica: "čez koliko poznanstev povprečen človek pozna več kot pol sveta", je tudi zanimiva in na prvi pogled je odgovor nanjo presenetljiv.
podpis

MrBrdo ::

Jaz bi povabil vse tudi na moje predavanje v sklopu pipinih odprtih terminov:
EXE format, DLL injection in API hooking
Kiberpipa.org :: Drugi najboljši kibercenter v Evropi!
MrBrdo

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delavnici: spajkanje in Pure Data

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73732 (2868) Pyr0Beast
»

Ta teden s Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73427 (3066) Atos
»

Spletni teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
113929 (3199) KatjaGucek
»

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Oddelek: Novice / Kiberpipa
102887 (2886) smash
»

Nov teden, novi izzivi... v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52991 (2681) SpinX

Več podobnih tem