Forum » Omrežja in internet » Dostop do interneta preko routerja in e-tocke?
Dostop do interneta preko routerja in e-tocke?
zok ::
Pozdravljeni. Sem nov na forumu, sicer sem iskal kaksno temo z enakim vprasanjem kot ga imam jaz, vendar je nisem nasel, tako da ce obstaja, bi prosil za link, ne pa kreganje.
Torej, v nasi vasici stoji cisto na frisno postavljena osnovna sola, ki ima tudi tako imenovano e-tocko. Frendu sem v kompjuter vgradil wireless mrezno kartico, siol ADSL je odpovedal, in od takrat je na netu neomejeno, in kar je najlepse - zastonj.
pri nas doma pa se je zadeva zakomplicirala, namrec v bajti imamo tri kompjutre, pa tudi signal je dosti slabsi kot pri njemu, tako da je edina varjanta wireless router na podstresju. router sem nabavil, problem pa je zadevo nastavit da bo sploh kaj delovalo. gre za LINKSYS WRT54G. WAN preko zice in LAN preko zice in brezzicno (kombinirano) ni problema vzpostavit, tri take mreze sem ze naredil, brezzicni WAN in zicni LAN, tu pa se je zataknilo.
Ko se s prenosnikom povezem direktno na e-tocko (preko wireless mrezne) in v konzolo vpisem ipcofig, se mi izpise tole:
marsikaj sem ze poskusal z routerjem, povezave z e-tocko mi enostavno NE uspe vzpostaviti. je kje kaka finta? je to sploh mozno narediti?
LP, Zok
Torej, v nasi vasici stoji cisto na frisno postavljena osnovna sola, ki ima tudi tako imenovano e-tocko. Frendu sem v kompjuter vgradil wireless mrezno kartico, siol ADSL je odpovedal, in od takrat je na netu neomejeno, in kar je najlepse - zastonj.
pri nas doma pa se je zadeva zakomplicirala, namrec v bajti imamo tri kompjutre, pa tudi signal je dosti slabsi kot pri njemu, tako da je edina varjanta wireless router na podstresju. router sem nabavil, problem pa je zadevo nastavit da bo sploh kaj delovalo. gre za LINKSYS WRT54G. WAN preko zice in LAN preko zice in brezzicno (kombinirano) ni problema vzpostavit, tri take mreze sem ze naredil, brezzicni WAN in zicni LAN, tu pa se je zataknilo.
Ko se s prenosnikom povezem direktno na e-tocko (preko wireless mrezne) in v konzolo vpisem ipcofig, se mi izpise tole:
marsikaj sem ze poskusal z routerjem, povezave z e-tocko mi enostavno NE uspe vzpostaviti. je kje kaka finta? je to sploh mozno narediti?
LP, Zok
- spremenil: OmegaBlue ()
OmegaBlue ::
Uh WRT54G verzija ni nevem kaj dobra, daj preberi spodaj na nalepki katera verzija (v5,6,7,8) je, ker če že kupuješ linksys kupiš WRT54GL. Wireless wan gre skupaj ja (potrebuješ tako imenovani client mode) samo boš potreboval drug firmware z originalnim ne bo šlo. Na primer z DD-WRT stvar dela super.
Žal pa je možnost da na svoj router ne boš spravil niti najbolj osnovne verzije, G brez L so izredno oskubljene - tam do verzije 6 še gre 7 in 8 pa sta problematični.
Žal pa je možnost da na svoj router ne boš spravil niti najbolj osnovne verzije, G brez L so izredno oskubljene - tam do verzije 6 še gre 7 in 8 pa sta problematični.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
uf, imam verzijo 7...
...poskusam menjat verzijo firmware-a, pa ne gre, vedno napise failed...??
...poskusam menjat verzijo firmware-a, pa ne gre, vedno napise failed...??
jan01 ::
Edina rešitev: prodaj oz vrni, če je še čas in če si kupil prek neta. Drugič pa vprašaj kaj kupiti->buffalo whr-hp-g54 ali pa linksys wrt54gL
Če imaš verzijo 7 si nažalost na mrzlem, stvar ima samo 2MB flasha 8MB rama in ne uporablja broadcom čipovje. Če se le da zamenjaj router za Linksys WRT54GL ali buffalo WHR-HP-54g.
S tvojim routerjem si ne moreš pomagat v tvojem primeru.
S tvojim routerjem si ne moreš pomagat v tvojem primeru.
nabavil sem WRT54GL v1.1, WRT54G gre pa k moji punci, ki dostopa do neta s siol ADSL-om (pa se kupila ga bo, jeej! ).
kateri firmware tocno bi rabil za client mode, da bi koncno lahko nastavil tega hudica?
kateri firmware tocno bi rabil za client mode, da bi koncno lahko nastavil tega hudica?
Izkušnje imam bolj z DD-WRT. Potegneš si lahko zadnjo v24 development verzijo, ali pa se malo bolj varno igraš z v23SP2. Jaz trenutno poganjam v24 RC-5 (stvar je drugače tik pred izidom). Če boš nameščal DD-WRT za prvi flash uporabi broadcom generic mini image.
Najprej nadgradi zadevo potem gremo pa naprej z nastavitvami ;)
Najprej nadgradi zadevo potem gremo pa naprej z nastavitvami ;)
steev, je kar nekaj razlik za broadcom niti ni toliko opaznih razen dodatnih funkcij (kot so multi ssid, bandwidth monitor , wiwiz, itd.), je pa velika razlika pri atheros čipovjih (nov driver in cel kup bombončkov). Je pa stvar v RC6.2 a trenutno meni najbolj priljubljena je RC5 v 6 se je spremenilo par stvari, ki mi malo konfiguracijo obrnejo na glavo ;) (client bridge se čudno obnaša).
Senitel ::
Po mojem je ena bistvenih in takoj opaznih razlik med dd-wrt v23 in v24 v tem, da slednja ne resetira routerja čisto za vsako malenkost, ki jo spremeniš v konfiguraciji (kar ima Tomato že lep čas).
pjebi, najlepsa vam hvala, prihranli ste mi na tone zivcev. zadeva deluje, in to kar posteno. pa se zastonj.
LINK
hvala se enkrat.
LINK
hvala se enkrat.
ponovno serbus.
sistem sem nadgradil s kroznikom ene stare satelitske antene in SMC anteno, kar sem fiksno montiral na streho (dobr da delam v tem biznisu, hehe). med anteno in routerjem je 3 metre kabla, router je (kot je ze napisano) linksys wrt56gl. 3 nadstropja nizje je neko staro sranje od routerja (smc7004vbr barricade), vmes pa doma narejen cross over kabel, ki je na linksysu vstekan na lan port, na SMC-ju pa v wan port. na smc-ju pa so trije kompjutri.
zadeva deluje. signal je cca 35-40%, packet loss 0,05 % (!), ko sem meril hitrost na speedtest.si je pokazalo 833,6 kbps za upload in 9,66 Mbps za download. lepe performanse glede na to da je zastonj, a ne...
antena je klasicna satelitska, kar pomeni da LNB ni v zariscu parabole. da bi nesla vodoravno, bi torej morala biti obrnjena tako da bi izgledalo kot da lovi DOL. ker tako vsekan pa tudi jaz nisem, sem jo obrnil na glavo, tako da vsaj izgleda kot da je prav obrnjena, ceprav je napis na glavo obrnjen, nosilec LNBja je pa zgoraj. celotna zadeva izgleda takole:
samo za idejo.
imam pa en drug problem, ki se mi je zgodil ze najmanj 5x. to je password za dd-wrt firmware na linksysu. shranim eno spremembo, pa mi vrze ven poziv za vpis username-a in passworda. root in admin ne primeta vec. do zdaj sem ga vedno resetiral, pa se pol spet znova je*al da sem ponovno vzpostavil zadevo, zdaj ko pa dela pa mi ni vec za resetirat... ...bi moral pa se nastavit eno zadevo glede anten, da bi se notranja antena bila aktivna, za wireless lan po bajti... ...se se komu to dogaja, in kako resujete ta problem (razen z resetiranjem)?
Hvala za odgovor.
LP, Zok
//popravljena slika
sistem sem nadgradil s kroznikom ene stare satelitske antene in SMC anteno, kar sem fiksno montiral na streho (dobr da delam v tem biznisu, hehe). med anteno in routerjem je 3 metre kabla, router je (kot je ze napisano) linksys wrt56gl. 3 nadstropja nizje je neko staro sranje od routerja (smc7004vbr barricade), vmes pa doma narejen cross over kabel, ki je na linksysu vstekan na lan port, na SMC-ju pa v wan port. na smc-ju pa so trije kompjutri.
zadeva deluje. signal je cca 35-40%, packet loss 0,05 % (!), ko sem meril hitrost na speedtest.si je pokazalo 833,6 kbps za upload in 9,66 Mbps za download. lepe performanse glede na to da je zastonj, a ne...
antena je klasicna satelitska, kar pomeni da LNB ni v zariscu parabole. da bi nesla vodoravno, bi torej morala biti obrnjena tako da bi izgledalo kot da lovi DOL. ker tako vsekan pa tudi jaz nisem, sem jo obrnil na glavo, tako da vsaj izgleda kot da je prav obrnjena, ceprav je napis na glavo obrnjen, nosilec LNBja je pa zgoraj. celotna zadeva izgleda takole:
samo za idejo.
imam pa en drug problem, ki se mi je zgodil ze najmanj 5x. to je password za dd-wrt firmware na linksysu. shranim eno spremembo, pa mi vrze ven poziv za vpis username-a in passworda. root in admin ne primeta vec. do zdaj sem ga vedno resetiral, pa se pol spet znova je*al da sem ponovno vzpostavil zadevo, zdaj ko pa dela pa mi ni vec za resetirat... ...bi moral pa se nastavit eno zadevo glede anten, da bi se notranja antena bila aktivna, za wireless lan po bajti... ...se se komu to dogaja, in kako resujete ta problem (razen z resetiranjem)?
Hvala za odgovor.
LP, Zok
//popravljena slika
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jvolk ()
uporabnik_ ::
mojemu sosedu so ravno danes "uredili" ta način zastonjsekga interneta,jaz imam ADSL in hitrost okoli 220 Mbit/s.Menda ima tudi on tako veliko hitrost dolvleke !!!!!!,ampak kaj,ko se mu povezava večkrat prekinja.
Torej tak internet,pa četudi je zastonj,ni kaj dost uporaben za kaj resnega,tako da jaz,bom zaenkrat ostal kar pri ADSL-ju.
Če pa ima kdo kakšne drugačne izkušnje,do tovrstnega zastonjkarskega interneta,pa prosim, na dan z besedo!
lep pozdrav
Torej tak internet,pa četudi je zastonj,ni kaj dost uporaben za kaj resnega,tako da jaz,bom zaenkrat ostal kar pri ADSL-ju.
Če pa ima kdo kakšne drugačne izkušnje,do tovrstnega zastonjkarskega interneta,pa prosim, na dan z besedo!
lep pozdrav
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 21515 (5208) | mtosev |
» | linksys wrt54g problemi z izpadiOddelek: Omrežja in internet | 5258 (4203) | Spajky |
» | Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13186 (9784) | Pyr0Beast |
» | Ruter WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 3992 (2918) | mihec87 |
» | Linksys_WRT54GL in T2_pomočOddelek: Omrežja in internet | 2914 (2914) | PARTyZAN |