Forum » Pomoč in nasveti » Tezave z online igranjem prek brezzicnega routerja
Tezave z online igranjem prek brezzicnega routerja
skocij1 ::
Priklopljen sem na internet prek brezzicne povezave.
Sam nimam moznosti za ADSL internet (v Ljubljani !?!?!?!?!), zato sva se s sosedom dogovorila, da bom koristil internet brezzicno prek njega.
Kupil sem brezzicni router (Linksys, 108 Mbs), imam dodatno antenco in stvar deluje zelo solidno (sosed ima SiOL, 10 Mb, od tega meni spusca polovico).
Problme pa se pojavi, ce zelim igrati karkoli online.
Primer:
Ski Championship 2008, ki ga ponuja zurnal in lahko tekmujes.
Na routerju je sosed (tako mi je povedal, in ker je decko na mestu, sem preprican, da je to res) odprl vse in se vec potrebnih TCP in UDP vrat, a mi kmalu po zagonu igre zmrzne cel racunalnik in ga ne morem oziviti niti s CTRL+ALT+Delete. Pomaga le RESET tipka.
Ce isto igro igram brez mrezne povezave, je vse OK.
Pred kratkim je hcerka zelela, da nalozim igro Second Life (prav tako mrezna zadeva), a se je po zagonu zgodilo popolnoma enako?!?!?!
Za vsak slucaj sem particijo D, kjer imam WIN XP formatiral in sistem ponovno nalozil, a se ni spremenilo nic.
Sam sumim, da bi morda bilo potrebno izklopiti pozarni zid na routerju (ce jevklopljen), drugega pa se vec niti ne spomnim.
Zelo bi bl hvalezen, ce bi mi kdorkoli znal pomagati.
Interneta verjetno svojega se nekaj casa ne bom imel, tako omejena uporaba pa je kar moteca.
Hvala in LP
Sam nimam moznosti za ADSL internet (v Ljubljani !?!?!?!?!), zato sva se s sosedom dogovorila, da bom koristil internet brezzicno prek njega.
Kupil sem brezzicni router (Linksys, 108 Mbs), imam dodatno antenco in stvar deluje zelo solidno (sosed ima SiOL, 10 Mb, od tega meni spusca polovico).
Problme pa se pojavi, ce zelim igrati karkoli online.
Primer:
Ski Championship 2008, ki ga ponuja zurnal in lahko tekmujes.
Na routerju je sosed (tako mi je povedal, in ker je decko na mestu, sem preprican, da je to res) odprl vse in se vec potrebnih TCP in UDP vrat, a mi kmalu po zagonu igre zmrzne cel racunalnik in ga ne morem oziviti niti s CTRL+ALT+Delete. Pomaga le RESET tipka.
Ce isto igro igram brez mrezne povezave, je vse OK.
Pred kratkim je hcerka zelela, da nalozim igro Second Life (prav tako mrezna zadeva), a se je po zagonu zgodilo popolnoma enako?!?!?!
Za vsak slucaj sem particijo D, kjer imam WIN XP formatiral in sistem ponovno nalozil, a se ni spremenilo nic.
Sam sumim, da bi morda bilo potrebno izklopiti pozarni zid na routerju (ce jevklopljen), drugega pa se vec niti ne spomnim.
Zelo bi bl hvalezen, ce bi mi kdorkoli znal pomagati.
Interneta verjetno svojega se nekaj casa ne bom imel, tako omejena uporaba pa je kar moteca.
Hvala in LP
OmegaBlue ::
Pri tebi se dogaja nekaj bizarnega, če igra/karkoli izgubi povezavo ali se ne more povezati ne zamrzne celotnega računalnika tako ko si opisal. Krivec tukaj nekako ni router.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Ne vem, kaj bi drugega lahko bilo, kot povezava z internetom.
Igra brez povezave dela.
Kljub temu računalnik formatiran in ponovno naložen sistem z vsemi driverji.
Vse ostaja enako.
Pri Second Life-u se zgodi isto. Po zagonu zmrzne cel komp.
Skorajda sem prepričan, da če bi imel svoj lasten internet in direktno povezavo (torej brez routerja oziroma brezzičnega modema), da bi zadeva delovala brezhibno.
Ne vem pa kaj bi lahko storil sedaj, ko se temu ne morem izogniti, na same wirelles zadeve in brezzične modeme ter nastavitve pa se ne spoznam ama baš ništa. In tudi nič pametnega nisem zasledil na netu.
Igra brez povezave dela.
Kljub temu računalnik formatiran in ponovno naložen sistem z vsemi driverji.
Vse ostaja enako.
Pri Second Life-u se zgodi isto. Po zagonu zmrzne cel komp.
Skorajda sem prepričan, da če bi imel svoj lasten internet in direktno povezavo (torej brez routerja oziroma brezzičnega modema), da bi zadeva delovala brezhibno.
Ne vem pa kaj bi lahko storil sedaj, ko se temu ne morem izogniti, na same wirelles zadeve in brezzične modeme ter nastavitve pa se ne spoznam ama baš ništa. In tudi nič pametnega nisem zasledil na netu.
brdi ::
Enostavno lahko pa je kriva tvoja wlan kartic ! Ki jo obremenis ko spilas online !
probaj zamenjat mrezno pa porocaj
probaj zamenjat mrezno pa porocaj
Ma ne vem.
Ce kej loadam dol mi dela tud s hitrostjo 500, 600 (sosed mi namrec omogoca prenos do 5 Mb), tko da ne razumem, na kaksen nacin bi kartico preobremenil.
Tudi celotna wireless konfiguracija je lynksisova in relativno dobra (router 108Mbs).
Ampak enostavno ne dela.
In sem totalno brez idej, kaj bi sploh lahko se sprobal.
Ce mislis, da je lahko kartica, bom skusal probati tudi to, a se bojim, da je catch cist nekje drugje... Res pa je, da tud priblizno ne vem kje.
Hvala vseeno.
Ce kej loadam dol mi dela tud s hitrostjo 500, 600 (sosed mi namrec omogoca prenos do 5 Mb), tko da ne razumem, na kaksen nacin bi kartico preobremenil.
Tudi celotna wireless konfiguracija je lynksisova in relativno dobra (router 108Mbs).
Ampak enostavno ne dela.
In sem totalno brez idej, kaj bi sploh lahko se sprobal.
Ce mislis, da je lahko kartica, bom skusal probati tudi to, a se bojim, da je catch cist nekje drugje... Res pa je, da tud priblizno ne vem kje.
Hvala vseeno.
kksno wlan kartico pa mas ? A da ti ne bi ki kartica kaksnega prometa zapirala ? A un pa lahko normalno spila itd ? a je mgoce kak QOS kje postavlen ? a za tem stoji linux server ?
Kartica je level one firma.
Router je hitrosti 108 Mbit/s.
Vezava je na Siol (10Mb / ???kb).
Interent in loadanje npr. filmov mi dela dobr (pušča mi 5Mb pretoka - torej polovico od celote).
Pri spilih pa je vsega konc.
QOS - ne vem kaj je to, sorry.
Linux-a pa ni, ker sva vezana ločeno in vsak direkt na Siol - ni drugiih serverjev.
Router je hitrosti 108 Mbit/s.
Vezava je na Siol (10Mb / ???kb).
Interent in loadanje npr. filmov mi dela dobr (pušča mi 5Mb pretoka - torej polovico od celote).
Pri spilih pa je vsega konc.
QOS - ne vem kaj je to, sorry.
Linux-a pa ni, ker sva vezana ločeno in vsak direkt na Siol - ni drugiih serverjev.
Ja sej ampak ce ma recimo QOS nastavlen an prioriteto portov in ima recimo porte ki jih uporaljajo spili na nizji prioriteti ne mores igrat ker da prednos recimo kaksnemu firefoxu ali kaj podobnega ! To se je meni dogajalo pri qos ko sem hotel na tak nacin omejit racunala v omrezju ! Ampak ne mores omejit tocno doloceniga ip temvec smao porte , ce pa gre pri tvojem ruteru omejit lokalni ip pa ne vem !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT160NL (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22293 (9261) | betko007 |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23007 (13834) | umexteacher |
» | Wireless problem!Oddelek: Omrežja in internet | 2526 (1906) | pujsek_ |
» | router (linksys): BEFSX41 ali WRT54GOddelek: Omrežja in internet | 2129 (1627) | pujsek_ |
» | KAko v brezžično mrežo spraviti 25 uporabnikov + ADSLOddelek: Kaj kupiti | 1777 (1228) | HellRaiseR |