» »

Wireless problem!

Wireless problem!

X_MaStEr ::

LP!

Imam težavo z postavitvijo wireless omrežja. Imam Linksys router WRT54G in MSIjevo PCI kartico PC54G2. V routerju nastavim vse potrebno za wireless (SSID, channel, WEP..) in potem ko mi računalnik skenera za omrežje mi ga sploh ne najde. Uporabljam winxp + sp2

Hvala za pomoč

alesrosina ::

Hm, cist ena bedna ... jst sm se tud pol ure zezal s podobnim problemom, ko sem ugotovil, da sem pozabil obkljukati Enabled pri wireless konfiguraciji na routerju (sicer imam d-link router).

X_MaStEr ::

ne ne to mam zihr narjen..

pviran3 ::

Ja kolk je pa velka razdalja? Testiraj na par metrov

A ping dela?

ferdo ::

uredi nastavitve in pingaj. MORA delat!

pujsek_ ::

Pa zakaj že zdaj web, najprej vzpostavi link potem zaklepaj in vstavljaj enkripcije. Čimveč nastavi kar se da na Avto, izmenjaj MAC addresi, izključi vse enkripcije, drugo je tako logično...
Welcome shop.wlan-sat portal...

iso2000 ::

Mogoče neumestno a vendarle. Tudi sam uporabljam tak ruter in načeloma deluje odlično. Včasih se mu pa malo sfrklja in potem sledijo težave. Nazadnje je bila situacija podobna kot pri tebi - vse nastavitve so bile ok, vendar wireless ni deloval da ga je**š. Po parih resetih in ponovnem nastavljanju je zadeva začela delovati bp. Pa še zadnji FW (firmware) sem dal gor.

danielka84 ::

in pol ugotovis da ta tako opevani linksys dozivlja iste izpade kot biloker drug ruter...
pac ma vec folka cenejse ruterje in potem tud vec tezav...

po forumih pa tud zmeraj vec tezav linksys ruterjev.

no in katerega priporocate, asus54g al linksys54g?>:D

pujsek_ ::

Tistega, katerega boš uspel prej dobit...
Nobenih nimajo na zalogi! >:D No vsaj najcenejši trgovini pri nas s to opremo ne!

Ravno testiramo opremo od JAHTa in zadeva super dela, kompatibilna je z asusom, vprašanje je še v sami stabilnosti...:\
Welcome shop.wlan-sat portal...

danielka84 ::

no, da kr tukaj vprasam.. Sedaj imam Canyon ruter in se mi zelo dopadejo nastavitve ki jih ponuja, problem pa je pri p2p, ko zalaufam mulo pa da mam ene 30 stvari not za dljat, mi ruter krepne po 3 minutah. Sedaj vem da ruter ne more delovati s tolkimi povezavami, vendar ko nastavim max povezav na npr 170 zadeva deluje, ampak je hitrost downloada posledicno manjsa.

No sedaj sem pripravljen zamenjati ta ruter z Linksys WRT54G in me zanima ce bo delalo to z p2p, ali bo treba spet omejit st povzav? pa podpira Qos, al kaj je ze za omejevanje prenosa.

lp

pujsek_ ::

Brezveze vse je isto...
kateri wlan ruter in p2p
Welcome shop.wlan-sat portal...

Law_Enforcer ::

To sem na tem forumu že enkrat napisal...

PREJ: El-cheapo LevelOne router, računalnik povezan s kablom -> Mula, torrent zrušita router pri cca. 300 povezavah,

ZDAJ: El-cheapo stari računalnik (Celeron 600Mhz, 128MB rama), na njem Clarkconnect, vezava: ClarkconnectBox -> DWL-2000AP+ -> DWL-810 -> switch -> računalniki; rezultat -> Emula ali torrent pri 1500 povezavah, povezava stoji (stalno, večdnevni neprekinjeni DL/UL-ji), pri čemer gre za wireless povezavo iz ene hiše v drugo preko 2 zunanjih sten, razdalja pa je cca. 30m.


Moje mnenje: Zabrišite te poceni routerje v kanto za smeti in si uštimajte ClarkconnectBox (oz. routerPC, temelječ na Linuxu). To velja tako za žične kot brezžične povezave.

Zgodovina sprememb…

bradek ::

Linksys je ze vredu, problem je ponavadi v uporabniku. Jaz nisem imel do zdaj niti enega problema, pa sem zamenjal ze marsikater firmware, od alchemya do hyper-wrtja do originalnega. Ce ne ves kako deluje wireless bo zadeva ratal "kr nankrat crknla in pol nc ne dela, nevem kaj naj nardim, pomagite mi," situacija. Vsakemu ki kupuje router priporocam WRT54G(S), ceprov je malo drazji, z njim se da delat cudeze. Celo QoS ima in, ce ga pravilno pozgeckas, celo SSH do sistema.

OldSkul ::

Linksys je super. Problem je z uporabnikom, ki dela z routerjem.

pujsek_ ::

Verjemi tudi z Linksysom so težave... Še poceni navadni ruterji imajo s tem probleme, ne da jih wlan nebi imeli, ko pridejo 20ksit.
Welcome shop.wlan-sat portal...

Tear_DR0P ::

OK če je z linksysom vse vredi nej mi nekdo pove zakaj sem ga moral na vsake pol ure do uro resetirati??? Iscer ne router ampak AP, sam jst sm na netu bral na več forumih da linksys pa res ne vredi, ker kr naprej crkuje.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

OldSkul ::

Mi govorimo tu o specifičnem modelu (WRT54G), kakšnega imaš ti je pa druga stvar.

ajko ::

da ne bom nove teme odpiral....
gre se za linksys ruter wrt54g. sam posedujem tega...zanima pa me kateri firmware nalozit na ta ruter ki ima bandwidth managment....ter izkusnje s takim firmwerom...da recimo na ip nastimas max. dl/ul
trenutno imam: Firmware Version: v3.01.3 - HyperWRT 2.0b3

thnx
----------- AjkoSan

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ajko ()

pujsek_ ::

@Tear_DR0P
Ja majster, če se ti resetne vedno potem imaš že preslab signal ali pa s softwarom težave, kaj pred njim imaš pa ruter LAN?

@ajko
kje si pa ti zasledil da se da nastavljat na teh ruterjih download in upload? :\
Satori 4.0 je super, mal boljši pa so še oni plačljivi, lahk najdeš na muli. :\
Welcome shop.wlan-sat portal...

ajko ::

pujsek_: saj nisem slisal...zanima me ce je mozno in s katerim firmwarom.
kot drugo pa to s QoS ce nastavis pod Device Priority svojo mac addreso das priortiy high - to se potem kaj pozna v praksi?

in pa za application priortiy ce recimo hocem igrati enemy territory morem dati port na keterem je server, ponavadi 27960, na high priorty, da ce hrati kaj downloadam, da mi potem ne bo to kaj motilo?
kako je s tem v praksi?

LP
----------- AjkoSan

bradek ::

ajko, QoS dela lepo in tocno tako kot nastavis :)

pa ne kej prevec pujska poslusat ker ocitno mu se vedno ni jasno da placljivega firmwarea za linksys wrt54g NI. Vsak uraden release ki pride od Sveasofta je FREE, ker mora biti zaradi GPLja. Placa se samo "clanstvo" v njihovem klubu, kjer pa lahko dobis vmesne testne in release candidate verzije novih firmwareov, trenutni je Alchemy, naslednik Satorija. Sam uporabljam hyperwrt, ker WRT54G ne uporabljam kot router, manjkale so mi pa samo in le dodatne funkcije ki jih ponuja hyperwrt.

dodatek: S Sveasoft firmwareom sem dosegal za 50% slabse prenose pri wlanu, kot pri originalnem/hyperwrtju. In to z linksysovo wlan pcmcia kartico. Samo v vednost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

ajko ::

sam sem zraven tega ruterja kupil 3 linksys pci kartice....in povem da je linksys ruter + linksys pci kartica slaba kombinacija...v glavnem zaradi signala,z linksys kartico wmp54g sem imel 1-2 crtici - slab signal.

eno sem nesel nazaj, ker pac niso kompatibilne z starejsimi p2,p3 platami, jaz sem pa rabil wlanpci kartico v takem compu..tako da sem potem nabavil level one wlan kartico pci..in signal mi je takoj lovil za 2 do 3 crtice boljse
----------- AjkoSan

bradek ::

Jaz z nobeno drugo wlan kartico nisem imel boljsega prenosa s tem routerjem kot z linksysovo. Frame bursting vklopljen in zadeva vlece vse do 2,7MB na sekundo. Si preprican da si nastavljal prave zadeve in da si razumel kaj si sploh nastavljal pri povezovanju? (govorim o beaconih, frame burstingu itd, ne o enkripciji in essidju)

ajko ::

slo se je pri istih nastavitvah z eno in z drugo kartico. rezlutati pa so bili pac v prid level one kartici.
Frame bursting je vklopljen, Beacon Interval: je pa na default, drugace je pa stvar brez enkripcije, zaklenjeno na mac addrese.
meni se gre tu izkljucno internetno povezavo, ker ruter uporabljam kot acces point, vendar dam zelo na moč signala.to pa zato, ker slabo vreme ima prevelike prste vmes. ce je pri lepem vremenu wlan kartica lovila signal 1-2 crtice, je pri rahlem dezju ze bil problem surfati, ker se je povezava non stop prekinjala. tako da sem trenutno imam signal 5/5 crtic pri lepem vremeni - slabega pa se ni bilo ta cas da bi stestiral kolko pade signal.

lp
----------- AjkoSan

bradek ::

hyperwrt ipd ponuja da nastavis moc oddajanja.

p.s.: Pazi da ne scvres zadeve :)

ajko ::

vem vem da ta firmware to omogoca...sem se ze igral s tem. trenutno za mene ni razlike ce nastavim na 50% (default) ali pa 100% (84mW), vedno mam poln signal:)) :))
to je sedaj ko imam dodatne antene in zunaj nastimane
prej brez dodatne antene pa se tudi nekaj ni poznalo spreminjanje te nastavitve...

v glavnem mogoce sosedje bolj opazijo razliko :P

lp
----------- AjkoSan

bradek ::

Zadeva se precej pozna, samo pazit moras da ne pretiravas, ker potem je signal ze popacen, in nisi naredil prav nic.

pujsek_ ::

Linksysovi PCI adapterji niso niti približno vredni svojega denarja, res je, da so dokaj stabilne, vendar z njimi se lahko komot kosajo kar 10ksit cenejše Canyonove karte z RaLinkovim čipom...
WiFi oprema enaa
Oprema dostopna točka, pa zna zelo dobro komunicirat tudi z Asus adapterji...:\

Vsak uraden release ki pride od Sveasofta je FREE, ker mora biti zaradi GPLja. Placa se samo "clanstvo" v njihovem klubu, kjer pa lahko dobis vmesne testne in release candidate verzije


Majster, kako lahko rečeš da je soft FREE, če je samo za člane portala, ki morajo članstvo plačat! Zame je free software, tisti, ki ga lahko vsak brez kakeršnjega članstva DLja s portala. Torej če je firmware npr. sveasoft alchemy_6.0rc5a tako free, mi postaj link za download iz kakšne njihove strani...:8)
Welcome shop.wlan-sat portal...

bradek ::

Vidim da ti niso jasne osnove ali me pa nisi dobro razumel. Vsak FINAL RELEASE od Sveasofta (en izmed teh je tut Satori) je na voljo vsem, ne samo clanom in je dejansko _brezplacen_. Vmesne testing razlicice so pa na voljo samo "clanom kluba", ki so placali "clanstvo". Je pa res da Sveasoft s tem DELNO krsi GPL, ampak se do zdej ni najdu se noben ki bi se jih spravu preganjat po legalni poti. Preberi si malo o tem, ce te zanima. In ja, tako kot je Satori na voljo vsem, bo tudi Alchemy ko bo final. Ce pa rabis vmesne razlicice mi pa poslji PM. :8)

A ti je zdaj kaj bolj jasno? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

pujsek_ ::

Daj @bradek umiri se ti malo s tvojimi jasnostmi in nejasnostmi... Oba veva zakaj gre, tako da ne picajzlaj zdaj gor in dol in odkrivaj vroče vode! Govoriva o Free firmwaru in je očitno, da to alchemy zaenkrat NI! Pri final verzijah vsi vemo, da stvar mora delovati v mejah normale in po zakonih, tako da bo firmware brez priljubljenih kočljivih možnosti... tako bo final alchemy isti drek kot satori, z nekaj detaile več, brez možnosti višanja moči in podobno...
Ne potrebujem softa, imam hvala. Testiramo te zadeve vendar ni ne vem kakšnih občutnih sprememb, glede na to, da je vsak teden nova različica!
Res da so tile wrt54g kar pogruntana zadeva, vendar pri prenosu še vedno ne sežejo do kolen staremu D-Linku Xtrim G...:8)
Welcome shop.wlan-sat portal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless linksys router prekinja!

Oddelek: Strojna oprema
323835 (3144) Blisk
»

Kateri firmware uporabiti za router LinkSys WRT54G (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
606800 (4873) plavko61
»

router (linksys): BEFSX41 ali WRT54G

Oddelek: Omrežja in internet
312062 (1560) pujsek_
»

Kateri Router - izkušnje

Oddelek: Kaj kupiti
252604 (1868) SergioGuru
»

Wireless router

Oddelek: Kaj kupiti
342573 (2099) Venturer

Več podobnih tem