Forum » Programska oprema » pomoč excell
pomoč excell
rok_p ::
V vsakem stolpcu imam napisan text ali številko. v zadnjem stolpcu pa rabim napisano vse skupaj iz predhodnih stolpcev.
a b c d
001 B G 001BG
Ker je v stolpcu a določeno da se število zapisuje v tem formatu 001 (000) in pomeni 1. Če dam v stolpcu d =A1&b1&c1 potem dobim 1BG. Rad pa bi da bi dobil 001BG. imate kako idejo?
naslednje vprašanje je kako naredim da ko vpišem v celico recimo "jan" da mi avtomatsko pretvori v črko A in za feb v B itd..?
hvala
a b c d
001 B G 001BG
Ker je v stolpcu a določeno da se število zapisuje v tem formatu 001 (000) in pomeni 1. Če dam v stolpcu d =A1&b1&c1 potem dobim 1BG. Rad pa bi da bi dobil 001BG. imate kako idejo?
naslednje vprašanje je kako naredim da ko vpišem v celico recimo "jan" da mi avtomatsko pretvori v črko A in za feb v B itd..?
hvala
rok
pajanko ::
Kaj če spremeniš v celico v A stolpcu pod oblikovanje v besedilo? Lahko vse normalno seštevaš ipd., izpisalo pa ti bo na koncu kot 001bg.
Glede drugega vprašanja pa vidim možnost preko IF stavkov. Samo potem boš imel rezultat v drugi celici.
Kateri excel uporabljaš, verzija?
Glede drugega vprašanja pa vidim možnost preko IF stavkov. Samo potem boš imel rezultat v drugi celici.
Kateri excel uporabljaš, verzija?
CaqKa ::
>>> naslednje vprašanje je kako naredim da ko vpišem v celico recimo "jan" da mi avtomatsko pretvori v črko A in za feb v B itd..?
nimam toliko znanja da bi tole naredil kak drugače.. tako da bi še eno kolono ustvaril
prva kolona bi vsebovala normalni
jan
feb
mar
potem pa bi ta drugo naredil ki pa bi bila iz if stavkov, pa da zapisuje glede na pogoj določeno vrednost, torej A, B, C...
nimam toliko znanja da bi tole naredil kak drugače.. tako da bi še eno kolono ustvaril
prva kolona bi vsebovala normalni
jan
feb
mar
potem pa bi ta drugo naredil ki pa bi bila iz if stavkov, pa da zapisuje glede na pogoj določeno vrednost, torej A, B, C...
pajanko ::
Trenutno sem si izmislil dva primera, za oba rabiš še en stolpec. Dobiš jo na slednji povezavi. Prvi preko VLOOKUP funkcije, kjer rabiš še eno tabelo z vsemi meseci in črkami.
Primer dva gre preko IF stavkov, kjer moraš napisat 12 IF stavkov.
Če ti to ne bo všeč, pa lahko poskusimo z makri, ki pa v tem primero po moje ne bodo prišli v poštev.
Primer dva gre preko IF stavkov, kjer moraš napisat 12 IF stavkov.
Če ti to ne bo všeč, pa lahko poskusimo z makri, ki pa v tem primero po moje ne bodo prišli v poštev.
boumzie ::
Imam naslednji problem...
Imam seznam na katerem so števila v zaporedju od 1 do 10000, le da jih vmes nekaj manjka...sedaj bi pa jaz moral ugotoviti, katerih števil ni...
Bi mi znal kdo pomagati?
Imam seznam na katerem so števila v zaporedju od 1 do 10000, le da jih vmes nekaj manjka...sedaj bi pa jaz moral ugotoviti, katerih števil ni...
Bi mi znal kdo pomagati?
CaqKa ::
najlažje kaj se spomnim je da narediš zraven en stolpec do 10000 in potem gledaš razliko med njima.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v exceluOddelek: Pomoč in nasveti | 1498 (1034) | pangro |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4108 (3752) | rferrari |
» | Excel - decimalna vejicaOddelek: Programska oprema | 3941 (3705) | tempoFlow |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4744 (4166) | veteran |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5660 (5123) | steev |