» »

skart kabel

skart kabel

plavko61 ::

Imam kabelski box z skart priključkom. Ker imam 37" LCD televizor se pozna slab skart kabel, zanima me koliko se splača dat za skart kabel oz. kateri so kvalitetni proizvajalci?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

damjan11 ::

mislim, da nima veze.. mogoče je razlika če je en kabel dolgi 1,5m drugi pa 20m.
Drugače pa če tudi je razlika,jo ti ne opaziš.
Zdaj bodo pisali tisti, ki so za kabel dali nevem koliko eurov kakšno lepo sliko imajo in kako se splača.Ne pa se ne pojdi raje na kebap pa uživaj ob gledanju TV

sem šel srednjo pot 16€ VIVANCO flat. Mislim da se pozna razlika 4€ kabel in ta, predvsem na barvah. Problem pri 4€ kablih je da nimajo koaksialnih RGB linij.

s1e2x3y ::

@damjan11
Tokrat si ustrelil mimo! Razlika je vidna še tako laičnem gledalcu!

@plavko61
Imam enak problem. Na novi Panasonic plazmi 42" sem, še predno sem jo postavil na mesto, "poskusil sliko" z enim starim 1,5m scart kablom, ki sem ga dotedaj uporabljel med CRT TVjem in SAT. Slika je bila lepa, čista, brez šumov... skratka OK. Nakar sem TV postavil na svoje mesto, SAT sprejemnik in DVD postavil na novo mesto in vse skupaj hotel povezati. 8-O Na! Kabel je bil prekratek. Grem v trgovino po 3m dolg kabel od Redline-na (14€), priklopim in ugotovim sledeče. Slika je motna, šum v sliki (skoraj sneži), brum v zvoku... skratka zanič. OK sem vrgel stran 14€. Nič lažjega, vsaka šola nekaj stane. Rabim nov scart in stvar bo morala biti OK.
Naj navedem še, da je star kabel debel 12mm, nov pa okrog 7mm. Že pri pogledu nanj ne daje nobenega upanja, ampak kaj hočemo, ko se nam mudi gledat nov TV...

damjan11 ::

nisi imel sreče s kablom to je to

s1e2x3y ::

Damjan

"Sreča" in pa "mislim, da nima veze.. " nimata v praksi, ko priključuješ TV, nobene veze.
Pa še rima se :D

Pravijo tudi da je bolje flat (ploščati) kabel kot okrogel. Predvsem zato ker so linije bolj ločene, pri okroglem se namreč prepletajo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDMI kabel (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6310787 (6107) showsover
»

digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
329203 (6748) 6151