Forum » Omrežja in internet » deljenje interneta prek switcha
deljenje interneta prek switcha
jos69 ::
Rad bi preko switcha povezal PC in prenosnik.
Najprej sem switch povezal z modemom. Nato sem iz switcha povezal en kabel s PCjem in drugi z prenosnikom.
Povezava na internet preko PCja dela z prenosnika pa ne.
Ko je PC ugasnjen se lahko s prenosnikom normalno povežem na internet.
V čem je problem ?
Najprej sem switch povezal z modemom. Nato sem iz switcha povezal en kabel s PCjem in drugi z prenosnikom.
Povezava na internet preko PCja dela z prenosnika pa ne.
Ko je PC ugasnjen se lahko s prenosnikom normalno povežem na internet.
V čem je problem ?
KoMar- ::
Lahko bi povedal, katerega ISPja imaš. Drugače pa je problem v tem, da imaš samo en zunanji IP in ne moreš imeti dveh PCjev na internetu brez routerja.
AndrejS ::
Na internetu ne moreš imeti 2 enakih IPjev v tem je problem. Če bi ti tvoj ISP dodelil 2 različna IPja bi to delovalo.
Senitel ::
Za povezovanje računalnikov znotraj lokalnega omrežja (LAN), router pa usmerja promet med dvemi omrežji (WAN in LAN recimo). Večina routerjev ima zraven tudi switch.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5451 (4955) | BorutK-73 |
» | Dve linije po enem ethernet kabluOddelek: Omrežja in internet | 7441 (5874) | Pesimist |
» | Povezava preko switcha ne delaOddelek: Omrežja in internet | 1721 (1629) | BlazP |
» | Wireless router ali AP?Oddelek: Omrežja in internet | 2082 (1918) | pujsek_ |
» | ADSL!Oddelek: Omrežja in internet | 1457 (1118) | ali3n |