» »

Windows explorer naključno zašteka samo desktop

Windows explorer naključno zašteka samo desktop

rfmw ::

Pred kakimi 10-14 dnevi se mi je začel pojavljati izredno čuden (meni se je to začelo dogajati prvič doslej sploh) problem. Namreč windows explorer se IZGLEDA obesi ali ne vem, kaj naredi, vendar od takrat naprej po desktopu ne morem več klikati, ker je vse neodzivno. Pomaga samo CRTL+ALT+DELETE in explorer.exe end process in takoj nato run explorer.exe. Takrat se ves desktop vrne v prejšnje stanje in ponovno se vse odziva, kakor se mora. Seveda do naslednjega blokiranja explorer-ja. Mislim, da se obesi naključno. Odprti programi med obešenim explorerjem lepo delajo (seveda v ozadju, jaz jih poklikati ne morem - npr. IE download, emula, winamp), le desktop frizne in nič se ne da poklikati. Včasih, ko explorer zablokira, vidim med procesih, da mu (explorer.exe) raste poraba spomina - kot nek memory leak efekt.


Presneto, da se mi ne da formatirati sistema (nazadnje pred kakimi 3 leti), zato prosim za nasvete. Win XP (s SP2) so redno update-ani in drugih problemov ni videti.

Morda to, da mi je emula naredila (movie) fajl 700MB, ki ga ne morem niti odpreti, niti zbrisati, kaj pomaga. Explorer večkrat zmrzne, če grem v ta direktorij. Morda ima to kaj zveze. Verjetno.

Hvala vsem ,ki ste prebrali tole dolgovezenje, ampak to je opis napake...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
  • spremenil: rfmw ()

Highlag ::

Poizkusi zbrisati datoteko preko command-prompta. Drugače je bilo na forumu že nekajkrat objavljen en popravek za registry ki težavo odpravi. Kriv je pa sigurno film in to zato, ker je pokvarjen. Ko gre Explorer delat preview ikonico pregleda cel film in ker ima film napako se mu zatakne...
Never trust a computer you can't throw out a window

ender ::

Pri zmrzovanju Explorerja zelo pomaga, če imaš nastavljeno, da teče vsako okno v svojem procesu - tako ti eno sesuto okno ne bo s sabo potegnilo še namizja in opravilne vrstice. To nastaviš v Tools -> Folder Options -> View -> [x] Launch folder windows in a separate process.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TeŽava z ikonami na namizju

Oddelek: Pomoč in nasveti
132157 (2034) k4vz0024
»

Internet Explorer auto run on startup

Oddelek: Pomoč in nasveti
8978 (745) amigo_no1
»

Windows XP Pro 100% cpu load

Oddelek: Pomoč in nasveti
71212 (1119) mare_
»

Obešanje explorer.exe

Oddelek: Pomoč in nasveti
51702 (1628) lojze_car
»

Kako ugotoviti kateri program že uporablja določeno video datoteko ??

Oddelek: Programska oprema
141741 (1501) CaqKa

Več podobnih tem