» »

Filmi z x.264 se mi zatikajo

Filmi z x.264 se mi zatikajo

joeblack ::

Zakaj se mi filmi z x.264 zatikajo? Je to samo zaradi procesorja? Procesor je XP2400, rama je 2 GB grafika je pa 7600GS
Se mi pa občasno tudi pri divx in DVD pojavlja zatikanje, če jaz surfam med tem , ko otroka na plazmi gledata kakšen film. Mislim da se mi to prej ko sem imel še RAdeona ni dogajalo, sem lahko na računalniku normalno surfal in se filmi niso zatikali (DIVX;DVD)
Talking on flat is easy!

ronaldo ::

Odvisno s katerim predvajalnikom gledas filme. Jaz bi na tvojem mestu probal z razlicnimi: media player classic, vlc in se tisti ki ga najbolj priporocam in ki sigurno zmanjsa obremenjenost procesorja : Smplayer

No tle je priporocena verzija za x.264 filme : Smplayer x264

Zgodovina sprememb…

• spremenila: ronaldo ()

Izi ::

Mislim, da se moraš kar sprijazniti, da je procesor prešvoh.
Sicer pri dekodiranju in predvajanju videa skupaj sodelujeta procesor in grafična kartica, ampak procesor opravlja glavnino dela, da signal dekodira.
Novejše grafične kartice sicer že precej pomagajo procesorju pri dekodiranju videa, seveda pa moraš uporabljati kodek in predvajalnik, ki točno poznata zmožnosti grafične kartice.
Možno, da je Radeon malo bolj pripomogel k dekodiranju, kot zdajšnji 7600.
V vsakem primeru dobro počisti in odstrani stare grafične driverje od Radeona in naloži najnovejše z nVidia strani.
Z x.264 kodekom trenutno dobiš najboljšo kvaliteto glede na dolžino videa, kar pa seveda pomeni, da ima procesor še precej več dela z njim kot pa pri DivX in DVD.

Rabiš samo nov zmogljivejši procesor in vse bo v redu, potem grafična sploh nima več veze.
Nujno vzemi dvojedrni procesor, ki se odlično obnese ravno pri dekodiranju videa.
Dovolj bo že kakšen X2 4000+ za 60 €, če si pa lahko privoščiš še malo hitrejšega pa še toliko bolje.
Problem bo, ker boš moral verjetno kupiti še novo matično ploščo, ker imajo sedaj procesorju drugačno podožje AM2

Spajky ::

Če se ti prej to ni dogajalo, maš ziher problem z OS/drijverji, ne pa s hardverjem! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

jan01 ::

Procesor je ravno zadosti močan(če je "normalen" bitrate-hd rip filma dolžina 1dvd, za več je že vprašljivo) za x264 do 720p:
Kaj in kako: preberi moj post http://slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=296281
->predvjajaj s media player classic. Morda se boš moral odreči podnapisom. Malo eksperimentiraj s ouputom. Sprobaj še gom player(disabliraj vse interne kodeke-ko boš šel čez wizard odkljukaj). Potem začni malo sprobavati porabo cpu/normalnost predvajanja v odvisnosti od outputa(overlay mixer, wmr7,... v gom playerju greš v nastavitve->video in pri output type spreminjaš... overlay pobere manj cpu-spet odvisno od grafične).

PaX_MaN ::

Od kje vam pika v x264?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

predvajanje filmov.mkv na AMD Athlon 3000+

Oddelek: Pomoč in nasveti
355401 (4855) gibaj
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika