» »

Opera & problemi pri Windows XP

Opera & problemi pri Windows XP

Keth Selhan ::

Imam nekaj vprašanj, upam, da mi boste lahko priskočili na pomoč.

1. Zadnje čase se mi obvezno vsake par dni - razen, če imam srečo, da se računalnik ne odloči bojkotirati - tisti modri zaslon, BSOD, ko se mi sesuje Windows XP Home Service Pack 2. Najbolj pogosta napaka je v stilu: "KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR" in še bolj pogosto "A process or thread crucial to system operation has unexpectedly exited or benn terminated" (še sanja se mi ne, za kateri proces naj bi šlo, tudi Process Explorer ne more pomagati v tistem hipu). Kako ugotovim, kaj je narobe in kaj hudiča pomenijo tiste številke (redno fotografiram pojave BSODja za evidenco)?! In zakaj naj bi nam koristil tale BSOD, ki je posledica "izjemne stabilnosti in kvalitete" monopolnega izdelka operacijskega sistema Windowsa izpod peruti šefa Microsofta Billa Gatesa?!

2. Prej je deloval XP brez težav, tudi v 2 računa sem bila lahko prijavljena hkrati, pa se ni nič sesuvalo z BSODjem. Ni tako dolgo, da so mi naložili Windows XP na novo, ker se mi je prejšnja verzija XP Home sesula zaradi antivirusa UPC SmartGuard - sedaj uporabljam NOD32 in Ad-Aware - na servisu, ker je bil Dellov prenosnik še pod garancijo, pred 4 meseci torej, sem se pošteno skregala z njimi, ker so me dobesedno zajebavali in sumim, da so mi podtaknili pokvarjeno kopijo Windowsa XPja, kajti ob prijavi v sistem Windows - ne glede na vrsto računa - mi obvezno ekran 2x na hitro ugasne (v prejšnji kopiji XP Home tega nikakor ni počelo!) in tudi, v seznamu izbire za način izhoda iz Windowsa, ni možnosti Hibernate (v prejšnji verziji XP Home pa je bila) - in ko sem serviserjem to povedala, ti 2 napaki, so se mi dobesedno posmehljivo zarežali in rekli, da naj si najdem računalničarja, ki mi bo to nastavil, ker mi oni že ne bodo, ker jih zajebavam. Mislim, da mi ni potrebno poudarjati, da sem ponorela, ker so mi dali tako zanič kopijo XP Homa, čeprav sem kretenom plačala 20€ za namestitev Windowsa XP Homeja, ker imam licenco samo za tega!

3. Naložila sem si najnovejšo verzijo Opere in problem je pri tem, da jo vidim v user accountu in deluje OK, v limited accountu je pa ni naložilo! Kaj je narobe in zakaj tega ni storilo? Vse druge programe mi je brez problema naložilo v obeh računih.

Hvala in lep pozdrav!

kockish ::

Hibernate: Control Panel|Power Options|Hiberante tab

To, da se ekran ugasne in ponovno prizge sem ze dozivel in zanj gotovo ni kriva "slaba" verzija windowsov.
Tudi za BSOD ni kriv Gates ampak gre za problem z gonilniki oz. zanic hardwerom.

Dejansko bo najbolje, da najdes nekoga, ki ti sistem namesti kot se spodobi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win XP re-install

Oddelek: Operacijski sistemi
102281 (1855) Jakka
»

Opera dreza Microsoft zaradi zastarelega brskalnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
1069567 (8387) darkolord
»

Noče zaznati cele kapacitete diska.

Oddelek: Pomoč in nasveti
8922 (922) Spike Edin
»

Xp slovenski vmesnik

Oddelek: Operacijski sistemi
352261 (1723) poweroff
»

Novell in Mandrakesoft odgovarjata Ballmerju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
915672 (5672) SXR

Več podobnih tem