Forum » Omrežja in internet » wirelles in prenosnik
wirelles in prenosnik
sandy123 ::
Pozdravljeni
Zanima me ali je kdo že kdaj na letele na težavo da se vzpostavi povezava z routerjem toda ko kliknem mozillo jo odpre toda ne poveže se na nobeno stran ravno tako kot da nebi bilo povezave
Zanima me ali je kdo že kdaj na letele na težavo da se vzpostavi povezava z routerjem toda ko kliknem mozillo jo odpre toda ne poveže se na nobeno stran ravno tako kot da nebi bilo povezave
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
gkovac ::
si pravilno nastavil IP-je?
IP računalnika mora biti v istem rangu kot je routerjev
recimo:
router ip: 192.168.0.1
ip tvojega računalnika: 192.168.0.100
poleg tega pa moraš v TCP nastavitve obvezno vtipkati še subnet mask (255.255.255.0) in pa v Default gateway IP od routerja. Primary DNS more bit prav tako ip od routerja, secondary DNS pa lahko pustiš prazen.
IP računalnika mora biti v istem rangu kot je routerjev
recimo:
router ip: 192.168.0.1
ip tvojega računalnika: 192.168.0.100
poleg tega pa moraš v TCP nastavitve obvezno vtipkati še subnet mask (255.255.255.0) in pa v Default gateway IP od routerja. Primary DNS more bit prav tako ip od routerja, secondary DNS pa lahko pustiš prazen.
lp,
J`Mavr0 ::
Pozdravljeni
Da ne pišem nove teme...
Če je internet oddaljen od "A" lokacije cca 800-900m in bi jaz na "B" lokaciji rad connectal na internet?
- Se da kupit kakšeno anteno? oz. kje je najugodneje?, baje se tudi kupi @home made varianta?
Zračna linija je vidna in nič ne moti.
Hvala za pomoč:
Da ne pišem nove teme...
Če je internet oddaljen od "A" lokacije cca 800-900m in bi jaz na "B" lokaciji rad connectal na internet?
- Se da kupit kakšeno anteno? oz. kje je najugodneje?, baje se tudi kupi @home made varianta?
Zračna linija je vidna in nič ne moti.
Hvala za pomoč:
bosslipxx ::
Da ne odpiram nove teme bom tukaj vprašal:
Koliko širine vzame internet browsanje na wirwless povezavi. Doma s netbookom ujamem neko odklenjeno wireless povezavo, sedaj me zanima ali bo lastnik te povezave to ugotovil, če samo browsam .
Hvala za odgovor
Koliko širine vzame internet browsanje na wirwless povezavi. Doma s netbookom ujamem neko odklenjeno wireless povezavo, sedaj me zanima ali bo lastnik te povezave to ugotovil, če samo browsam .
Hvala za odgovor
ZGI ::
recimo da 20-50kB/s, brskanje po kakšnih multimedisjskih portalih tudi več.
Edit: Naloži si NetLimiter 2 Monitor, in preveri koliko linije "požre".
Edit: Naloži si NetLimiter 2 Monitor, in preveri koliko linije "požre".
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZGI ()
blackbfm ::
@bosslipxx Če nič ne downloadaš oz. če ne uporabljaš p2p programov potem ni panike, se ne bo nič poznalo. Jaz bi te sigurno dubu če bi se mi obesu na router Ker maš sigurno nastavljeno da mrežna kartica dobi sama ip in to se načeloma vidi na routerju (dhcp client list). Sicer pa je tako da folk kot si vidu niti gesla ne zna nastavit ne pa da bi opazli da je nekdo priklopljen gor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 572657 (947) | blink |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3119 (2504) | NeMeTko |
» | Ob zagonu XPjev Norton zamujaOddelek: Pomoč in nasveti | 818 (698) | SLOMaska |
» | Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7440 (5823) | Azrael |
» | Težave z LevelOne FBR-1403TXOddelek: Strojna oprema | 1388 (1268) | Duhec |