» »

Kateri A3 tiskalnik in scanner???

Kateri A3 tiskalnik in scanner???

tomaz321 ::

Zanimjo me predlogi za A3 scanner in tiskalnik!

Raba ni profesionalna, ker do sedaj sem največ uporabljal med 150 in 300dpi pri scannerju, printer pa je uporabljen nekje od 150-250 strani na mesec.

Malo sem brskal po netu in glede na to, da je za A4 format poplava scannerjev in printerjev, da ne govorim o cenah za barvne laserje, je za A3 format vse veliko veliko dražje oz. izbira glede na mojo rabo pretirano preveč profesionalna.

Zato me zanima, kakšen tiskalnik mi priporočate (da ni predrag glede kartuš/tonerjev) in kakšen scanner (in kje se to dobi pri nas).

Kolikor sem sam našel na netu:
Mustek skener

Tiskalnik Epson

tiskalnik hp tiskalnik hp 2

tiskalnik cannon


Tukaj se točno vidi, kaj pomeni ekonomija obsega. Za 40% širši izpis strani oz. skeniranje je treba plačat 300% več, pa še kvaliteta pri tem trpi. Zato so vaši predlogi še kako dobrodošli. HVALA!

ales85 ::

Pri nas v podjetju sedaj čakamo na Kyocera A3 laserski tiskalnik vendar je 1500€. Omenjam pa ga zato, ker menim, da se ti splača pogledati malo tudi po teh tiskalnikih (Kyocera), ker naš izbran je glede na primerjalnega HP dosti cenejši in z mnogo več funkcijami. V glavnem boljši.

opeter ::

Tale Mustek ima izredno slabe CCD leče. Slike so totalno mimo. Ne priporočam. Razen, če si napisal, da ne rabiš neke hude kvalitete.
Problem pri teh A3 skenerjih je, da so stari mački večinoma izginili (Linotype/Heidelberg, Agfa, UMAX ipd.)

Zdaj kar se dobijo kakšni EPSONi (Expression 9000, 10000 XL), Microtek ima tudi še kakšen A3 model, Plustek, Mustek ima en oz. dva modela, Fujitsu in Ricoh imata predvsem za dokumente... seznam pa se nekje tukaj konča.

Seveda je odvisno, koliko denarja si pripravljen odšteti za skener. Mustek je poceni in zanje velja pravilo: "koliko denarja, toliko muzike".
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

tomaz321 ::

@opeter

hvala za pomoč, drugače pa ne, ne rabim neke hude kvalitete. Trenutno imam Lide60 od Canona, ki je čisto ok za moje potrebe, samo format bi rad A3 oz. delno bi zadevo rešil tudi kakšen dober program, ki bi avtomatično že zlepil slike skupaj (tako kot pri foto, ko delaš panoramsko), ampak ta stitch mora biti že narejen za scenerje, ne pa da prvo slike skeniram, pol jih pa posebej s programom lepim skupaj.

Drugače pa, če se ne motim, ima tale Mustek CIS in ne CCD senzor (mislim pa da ima moj Lide tut CIS senzor, tko da vem, kakšna kvaliteta me čaka)

Drgače sem pa malo brskal po Geizhals pa sem opazil, da se bolj splača kot tisti v konradu vsaj 1200 PRO Mustek, ki je 138EUR+poštnina, potem pa so takoj naslednji scanerji s ccd-jem za 500+EUR.

Skratka iščem nekaj zelo osnovnega. Bolj pomemben je v bistvu Printer, ker A3 & večje stvari že nekako poskeniram, ampak sprintat mi pa nikakor ne uspe :) Pri printerju je predvsem važno to, da kartuše niso predrage glede na število strani - lahko ima tudi možnost polnjenja oz. neoriginalnih kartuš - samo da je ceneje (sem včasih preklinjal HP kok ima drage kartuše, sedaj pa vidim, da sem iz tistih 42ml vsaj nekaj ven spravil v primerjavi s sedajšnjimi cannonovimi, ki 4x manj dajo od sebe, stanejo pa polovico)

opeter ::

Se opravičujem, narobe sem napisal. Mustek ima res CIS.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

qwdl ::

Si bom sposodil temo, da ne odpiram nove.

Tudi jaz rabim A3 scanner.
Me zanimajo izkušnje uporabnika tomaz321, za kateri scanner se je odločil in zakaj.

Osebno ne rabim nič posebno kvalitetnega, saj skeniram zelo malo slik. Večinoma bom skeniral načrte.

Zelo bi cenil, če bi lahko postavil v skener 50 listov in bi jih sam povlekel, skeniral in shranil.

Se zahvaljujem za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri scanner kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
222540 (625) no comment
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17038451 (22165) gazer
»

Barvni laserski tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
233916 (1588) mat xxl
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422780 (15054) Spock83
»

keri skener? keri printer?

Oddelek: Kaj kupiti
71251 (1168) Dami

Več podobnih tem