» »

kateri scanner kupiti

kateri scanner kupiti

avtofrik ::

Vprašanje pove vse!!?
Nek skener za občasno uporabo, skeniranje slik iz knjig, revij, besedil v word... (convert to word document), skratka nekaj solidnega, kvalitetnega, ugodno, poceni. Sem malo iskal teste po netu in nisem nič pametnega našel...

Neanderthal ::

Canon - Canoscan LIDE 20. cca 15-20 jurckov za obcasno rabo odlicen skener. Ni nevem kako hiter a doma se ti le redko mudi. Dober output slike in izredno tanek skener s prilozenim stojalckom za pokoncno "skladiscenje". Sam se profesionalno ukvarjam z grafiko in za doma je tale stvarca tocno tisto kar potrebujem.

avtofrik ::

kaj pa podpora za "prevod" skeniranega teksta v word... in še kakšna dodatna "oprema"

Neanderthal ::

Tracing oz. OCR software ima, ce to mislis (sam tega se nisem preizkusil) ... nima pa raznih nastavkov za sken negativov (te ponavadi dobis ob skenerjih malce visjega cenovnega razreda oz. kupis namenske komponente.

V kompletu dobis tudi totl-zihr vmesnik z vsemi potrebnimi nastavitvami ob skeniranju, USB2 podporo in napajanje preko istega kabla tako, da ne potrebujes nobene dodatne vticnice. Za tak denar je preverjeno super stvar. Lahko gres pa prebirat on-line review-je in cez 5 dni sklenes, da sedaj ves se manj kot si prej :)

Jaz sem svojega kupil v Harvey- Normanu (LJ)... zagotovo imajo se kakega...

avtofrik ::

meni gre predvsem za skeniranje tekstov in občasno skeniranje slik ali diagramov iz kakšnih revij, tko da mora biti podpora za "prevod" slike z besedilom v WORD dobro podprta.
Ker malo (beri precej) gledam na ceno te zadeve, razmišljam predvsem o tehle
-že predlaganem
-Lide 20
-Lide 35 (večja resolucija..)
-HP ScanJet 2400

Seveda je najcenejši model Lide20, ostala dva pa priblizno enako.
Se splača zaradi večje resolucije in morda "boljše" podpore OCR...

lambda ::

Prepoznava teksta ni neposredno odvisna od scannerja, ampak od njegove čistosti skeniranja nekega teksta in razločnosti le-tega na originalnem papirju. Če gre za časopisni članek v Delu z nekimi majhnimi črkami, bi znal imeti kar probleme, če pa gre za 12px velikost pisave v neki enciklopediji, pa je stvar rugačna - tu niti ne potrebuješ nekega super-duper skenerja, bolj je važna zmogljivost OCR programa, ki pa včasih je včasih pa ni priložen.

Brat si je nabavil epsona 2480 in to je najboljši skener za tak denar, saj je kvalitata skeniranih negativov, pozitvov in pa predvsem slik na zelo visokem nivoju za 25k sit. Je pa seveda malo dražji. Doma imam Mustek-ov scanner, pa je kar v redu zadeva, kar se kvalitete slik tiče, samo software pa ni bogve kaj - preprosto izgubiš živce. Ga pa skoraj nič ne rabim in mi je že za tega žal, da sem ga kupil, še bolj bi mi blo za epsona.

il ::

Pred letom dni sem za 24k (enaa) kupil Canon 3200F, ki skenira tudi diase, ima USB2.0 in zraven je OCR, ki podpira šumnike. Če gre direktno v Word, pa nisem opazil oz. preizkusil, drugače pa zelo zadovoljen.

avtofrik ::

Torej Canon ali HP in ne morem mimo ubrisat, al kako...

OnTheMic ::

Še en glas za Epson 2480, sploh če boš kdaj skeniral tudi diase in negative, res najboljše za ta denar...

LP:)

avtofrik ::

Diasov in negativov sigurno ne bom skeniral, vsaj sedaj sem prepričan da ne

dolenska ::

na enaa.com je canon LiDE35 k stane 17jurjev, pa ne potrebuje dodatnega napajanja. men se zdi vredu za domaco uporabo pa se zlo tanek je.

Mr_Globus ::

Mah, da kupuješ skener in gledaš če ma zraven OCR program... Kupiš takega ki ma čisto sliko pa hiter. Pol pa na osla in abby 7 dol. Ta pa je altroke priloženi porggiji:D

avtofrik ::

A ni edina razlika (poleg cene) med modeloma lide20 in lide35 le v resoluciji (prvi 600 x 1200), drugi (1200 x 2400)?

Je še kakšna druga???

zvitorepec ::

Pred 4 meseci sem kupil CanoScan 3000 ex za 16000 SIT v Big Bangu (v akciji). V Harvey-u so imeli enak a starejsi model (3000 brez ex) za 18000 SIT. Njegov naslednik je 3200F in ima tudi lucko za diase, drugace je pa enak, razen ohisja.
CCD, 1200 x 2400 dpi, 48 bit color, usb 2.0 high speed

Sicer nisem ne vem kako zahteven uporabnik, vendar me je, tudi po nesteto prebranih testih, pozitivno presenetil: fotografije skenira enkratno (zelo zelo redko so potrebne korekcije), tudi tekst prebira do najmanjsih fontov in skorajda brez napak pri OCR (Fine Reader 7). Hitrost meni sicer ne pomeni veliko, ker ne skeniram veliko, vendar je proti primerljivemu konkurentu (sestrin HP) pravi Schumacher 8-). Skratka sem zadovoljen z njim.
Upam, da sem kaj pomagal.
HOWGH!

misso ::

Da nebom novo temo odpiral.

Kateri skener za okol 30k do 40k, pa da bi lahko prepoznal besedilo

lp misso

mirkuma ::

Z OCR prepoznavo uporabi FIneReader 7! Ta soft deluje super in se tudi uci ob prepoznavi, in ima plugine za word....torej lahko skeniras direktno iz Worda... Prepoznavaje je odvisno od cim cistejsega skeniraja...vendar sam z FIneReaderjem in starim UMAX scanerjem nimam nobenih tezav (skeniraj vsaj pri 300dpi)! Poglej ce kateremu Scanerju prilagajo FineReader, ki ima preverjeno podporo za slovenscino (tudi starejsca verzija 6 je povsem OK)! Sicer pa je cena zanj okrog 17.000 SIT in pa scaner za 20.000 SIT in si v zeljeni ceni za super tekstovne prenose...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirkuma ()

misso ::

Ali ta FIneReader 7 že ima kateri proizvajalec skenerjev že zraven ob nakupu skenerja.

Nagibam se za HP skenerja

misso ::

Kaj pravite na tame skener od HP

Matej_K ::

Ok mene tut neki zanima!!!!

Kater skener nej vzamm, oz katerga vi priporočate za okol 25.000 SIT?

Sm že gledu HP SCANJET 4370

Povejte svoje mnenje...

Uporabljaj se bo večioma za skeniranje slik iz knjig in urejanje besedil iz knjig (OCR)!!
... .. .

tam_eden ::

Da ne odpiram nove teme si bom izposodil to.Rad bi preskeniral večje število starejših fotografij.Imam skener hp photosmart c4580 in sedaj mi en frend ponuja Cannon CanoScan 4400F se mi izplača vzet ta skener ali pa z tem nič ne pridobim na kvaliteti skenov napram mojemu hp photosmartu?
Prosim za pomoč/nasvet.
Hvala
Lp

matobeli ::

Pridobiš, vgrajeni skenerji nimajo za burek proti kolkortolk solidnemu photo skenerju.

Najlažje bi bilo če ti ga posodi, pa daš skenirat par fotk in vidiš.

Če ti ga daje za male pare, pol vzemi.

floyd1 ::

Najbolj se razlikujejo po tem. Večina kupcev je gledala le DPI, na to pa se je navadno pozabljalo, čeprav je ravno toliko (če ne če bolj) pomembno. Podobno je pri digitalnih fotoaparatih.

no comment ::

Fotografija na papirju ima nizek dinamični razpon. Vsekakor pod 2.5D. Če pa gre za starejše, že malo obledele fotografije, pa še bistveno manj. Senzorjev, ki ne bi zmogli zajeti tako nizkega dinamičnega razpona verjetno ni več in jih ne boš našel niti v najcenejši multifunkcijski napravi.

Najbolj bo pomemben softver, da se ti ne bo treba preveč ubadati s korekcijo po skeniranju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Scanner za OCR

Oddelek: Kaj kupiti
121819 (1537) marvin42
»

scanerji

Oddelek: Kaj kupiti
81704 (1592) AtaStrumf
»

Kater skener tja do 20k

Oddelek: Kaj kupiti
81370 (1200) civava23
»

Kater scanner za resnejše delo?

Oddelek: Kaj kupiti
222016 (1656) Eschelon
»

Kateri skener!

Oddelek: Kaj kupiti
171916 (1661) simon1

Več podobnih tem